• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Meraba kızlar yeni gelen arkadaşlar hoş geldiniz inş. Sağlıkla alıriz bebeklerimizı kucağımiza .bu aralar çok bulantım olmaya başladı kussam da kurtulsam artık diyorum bi çıkarsam Rahatlayacagim gibi geliyo. çocuklar ev işi derken iyice bi gergin oldum:110: zalimsin 1.trimester geç de biraz keyfini sürelim hamileligin:KK46:

ssvd dediğiniz şey sezeryan sonrası normal dogummu acaba :) benim bi akrabam var ilk çocuğu sezeryan doğumla oldu(yada biz öyle biliyoruzdur) ondan sonra iki normal doğum yaptı ve bitanede yolda :D gerçekten olabilir mı böyle bişey acaba sezeryandan sonra üçüncü normal doğumunu gerçekleştirecek ben pek inanmıyorum ama bilemeyiz tabi

sende mi ssvd düşünüyorsun canım? tabi doğum yöntemini belirlemek için çok erken ama zamanın su gibi aktığını söylüyorlar. birde şu var ben sezeryana oldukça karşıyım ama şimdiden olabilir ihtimaline kendimi alıştırmaya çalışıyorum aksi durumları göz önünde bulundurmak lazım su azalması rahimin açılmaması bebeğin pisliğini yemesi vs:işsiz:sonra normal doğum isteyip mecburi sezeryan olunca çok üzülüyormuş insan açıkcası lohusayken kafayı bunlara takmak istemiyorum:KK48:
benim aynen böyle oldu. 40+3 de dokyor suyu azaldi riske atmayalim.yarin gel dedi. ben suni deneriz dimi dedim. tamam istiyorsaniz dedi. suniden once ebe muayene etti rahim hic yumusama bile yok suniyle de acilmaz dedi..aslinda o gun eve geri gidip belki bir gun daha beklesem farkli olabilirdi ama o an riske edemedim. kakasini yapar falan diye korktum..suniyi de alip bosa sanci cekmek istemedim. ama aslinda su an olsa acilma olmayacagini bilsem bile suni sanci alirdim. bebek en azindan doguma hazirlanma mesaji alirdi. cok huysuz bir bebekti benim oglum. rahat uykusundan birden uyandi falan diye sakaya vuruyordum bende. sezeryandan sonra baya uzuldum..cunku o gun bile bindunya hurma yedim normal yaparim diye. sonradan cok arastirdim acaba suniyi denesemnokur muydu diye. 3800 dogdu oglum..zor bir dogum olurdu belki de. hayirlisi sagliksi buymus dedim sonradan kabullendim.. ama bunda olsun en azindan denemek istiyorum. 38. haftada planlı sezeryan garip geliyor..en azindan sezeryan olsam bile anne karninda biraz daha fazla kalsin 39. haftalari bekliyeyim istiyorum

ssvd dediğiniz şey sezeryan sonrası normal dogummu acaba :) benim bi akrabam var ilk çocuğu sezeryan doğumla oldu(yada biz öyle biliyoruzdur) ondan sonra iki normal doğum yaptı ve bitanede yolda :KK70: gerçekten olabilir mı böyle bişey acaba sezeryandan sonra üçüncü normal doğumunu gerçekleştirecek ben pek inanmıyorum ama bilemeyiz tabi
Evet cnm aynen öyle oluyor sezeryan sonrası normal doğum şahsen bende 2 sezeryan yaptım ama 3.için normale cesaret edemem epidural olarak sezeryan oldum aynı anda bebeğimi de gördüm her doktor sezeryan sonrası normal doğumu desteklemedigi için doktor bulmak zor risklide olabiliyor :KK200:

sende mi ssvd düşünüyorsun canım? tabi doğum yöntemini belirlemek için çok erken ama zamanın su gibi aktığını söylüyorlar. birde şu var ben sezeryana oldukça karşıyım ama şimdiden olabilir ihtimaline kendimi alıştırmaya çalışıyorum aksi durumları göz önünde bulundurmak lazım su azalması rahimin açılmaması bebeğin pisliğini yemesi vs:işsiz:sonra normal doğum isteyip mecburi sezeryan olunca çok üzülüyormuş insan açıkcası lohusayken kafayı bunlara takmak istemiyorum:KK48:
Aradan 15 sene geçmişken hazır ssvd çok istiyorum.dediğin gibi zaten ilk doğumda normal isterken sezaryen olup uzulmustum. Bu sefer en azından bebeğim doğum kanalindaki o muhteşem sıvıya bir bulansin iyice ki sağlıklı olsun istiyorum.
Oğlumda sağlık ,bağışıklık durumunu toparlayana kadar seneler geçti. Sezaryen günü ben grip olduğum için oda grip doğdu. Sonrası bir sürü sıkıntı :( senelerce hastanelerde uğraşırken kardes yapmaz aklımızın ucundan bile geçmedi. O yüzden bu yaşa kaldik işte :)
En başından aslında Dr secimimizin doğru olduğunu anlamak için konuşmak lazım diye düşünüyorum.
Ne diyeyim keşke büyük şehirde olsamda seceneklerim çok olsa. .ama maalesef küçük bir şehirde yim. Tek devlet hastanesi ve tek özel hastane var :/
Rabbim hepimize hayırlısıni nasip etsin canim.

ssvd dediğiniz şey sezeryan sonrası normal dogummu acaba :) benim bi akrabam var ilk çocuğu sezeryan doğumla oldu(yada biz öyle biliyoruzdur) ondan sonra iki normal doğum yaptı ve bitanede yolda :KK70: gerçekten olabilir mı böyle bişey acaba sezeryandan sonra üçüncü normal doğumunu gerçekleştirecek ben pek inanmıyorum ama bilemeyiz tabi
arkadasiniz yurtdisinda mi. yurtdisinda daha yaygin. tr de de yapiliyor..yapan cok var. biraz daha masrafli ve yapan dr bulmak onemli.

Aradan 15 sene geçmişken hazır ssvd çok istiyorum.dediğin gibi zaten ilk doğumda normal isterken sezaryen olup uzulmustum. Bu sefer en azından bebeğim doğum kanalindaki o muhteşem sıvıya bir bulansin iyice ki sağlıklı olsun istiyorum.
Oğlumda sağlık ,bağışıklık durumunu toparlayana kadar seneler geçti. Sezaryen günü ben grip olduğum için oda grip doğdu. Sonrası bir sürü sıkıntı :KK43: senelerce hastanelerde uğraşırken kardes yapmaz aklımızın ucundan bile geçmedi. O yüzden bu yaşa kaldik işte :)
En başından aslında Dr secimimizin doğru olduğunu anlamak için konuşmak lazım diye düşünüyorum.
Ne diyeyim keşke büyük şehirde olsamda seceneklerim çok olsa. .ama maalesef küçük bir şehirde yim. Tek devlet hastanesi ve tek özel hastane var :/
facebook da bununla ilgili bir grup var. oraya da bir bak istersen. hangi sehirdesin. madem o kadar ara vermissin degerlendir :) cocugunda buyuk sanirim. aile yanina dalan gidemez misin baska sehre falan. hayirlisi neyse o olsun tabi onunda riskleri var.

benim aynen böyle oldu. 40+3 de dokyor suyu azaldi riske atmayalim.yarin gel dedi. ben suni deneriz dimi dedim. tamam istiyorsaniz dedi. suniden once ebe muayene etti rahim hic yumusama bile yok suniyle de acilmaz dedi..aslinda o gun eve geri gidip belki bir gun daha beklesem farkli olabilirdi ama o an riske edemedim. kakasini yapar falan diye korktum..suniyi de alip bosa sanci cekmek istemedim. ama aslinda su an olsa acilma olmayacagini bilsem bile suni sanci alirdim. bebek en azindan doguma hazirlanma mesaji alirdi. cok huysuz bir bebekti benim oglum. rahat uykusundan birden uyandi falan diye sakaya vuruyordum bende. sezeryandan sonra baya uzuldum..cunku o gun bile bindunya hurma yedim normal yaparim diye. sonradan cok arastirdim acaba suniyi denesemnokur muydu diye. 3800 dogdu oglum..zor bir dogum olurdu belki de. hayirlisi sagliksi buymus dedim sonradan kabullendim.. ama bunda olsun en azindan denemek istiyorum. 38. haftada planlı sezeryan garip geliyor..en azindan sezeryan olsam bile anne karninda biraz daha fazla kalsin 39. haftalari bekliyeyim istiyorum
canım cok zor bir durumdur kendini normale hazırlayıp sezeryan olmak bende hiç sezeryan yyanlisi değildim Allah'a şükür bir problem olmadan normal doğum yaptım ama senin gibi durumla kkarsilassam aynı şeyi yapar doktoru dinlerdim riske atmamak icin..benimde oglusum 3800 dogdu ve normal doğum yaptım gayet kolaydi Allah'a şükür hatta şöyle bişey duymuştum kilolu olan bebiş kendini daha kuvvetli itip kolay bir doğuma neden olurmuş(ne kadar doğru bilmiyorum) tabi catiyla çok alakası var bu durumun. Bende doktora bile gerek kalmadı ebeler dogurttu ama sancı kısmı çok zor geçmişti yani bence kiloyla alakası yok dediğin gibi günü geçtiği için ve sancıların başlamadığı için sezeryan olmuş aynı durum bende olsaydı banada öyle yaparlardı eminim. benim oğlum 39+3 de sancıların başlamasıyla gelmişti.

Hoşbulduk...

İstanbul
Yaş 30 (Haziranda 31)
Sat 12 Şubat
Doğacağı tarih kısmetse 19 kasım
İlk bebiş
Tüp bebek olduğu için iğneler ilaçlar çok şişirdi,bir gün bakıyorum 72,bi sabah 69.Şu an kaç olduğumu bilmiyorum,tartımız bozuldu :)
Canım hoşgeldin bebeğin hayırlı olsun seninle aynı yaştayız bebişlerimizde aynı gün tüp bebek ve ilk

KIZLAR doktordan geldim çok moralim bozuldu hbac1 sınırda çıktı doktor diyetisyene gönderdi 1700-1750 kalorilik bi diyet yapmam gerekiyormuş bulantıar halsizlik derken rabbim başka dert vermesin :(

Oğlumda sağlık ,bağışıklık durumunu toparlayana kadar seneler geçti. Sezaryen günü ben grip olduğum için oda grip doğdu. Sonrası bir sürü sıkıntı :KK43: senelerce hastanelerde uğraşırken kardes yapmaz aklımızın ucundan bile geçmedi. O yüzden bu yaşa kaldik işte :)

sınırlı bir yerde istekli doktor bulabilir misin bilmem ama en azından doktoruna bu isteğinden bahset. hiç tahmin etmediğin doktorun içinden cevher çıkabilir belli mi olur:KK48:

Evet cnm aynen öyle oluyor sezeryan sonrası normal doğum şahsen bende 2 sezeryan yaptım ama 3.için normale cesaret edemem epidural olarak sezeryan oldum aynı anda bebeğimi de gördüm her doktor sezeryan sonrası normal doğumu desteklemedigi için doktor bulmak zor risklide olabiliyor :KK200:

arkadasiniz yurtdisinda mi. yurtdisinda daha yaygin. tr de de yapiliyor..yapan cok var. biraz daha masrafli ve yapan dr bulmak onemli.
evet bencede her doktor yapamaz bunu. Valla dediğim gibi ben pek inanmamistim sezeryan olduğuna bazı durumlar vardı çünkü eğer gerçekten öyleyse helal olsun ne diyeyim hem kendisine hem doktoruna. Sanırım fatihteki medicalparka gidiyordu o zaman akrabamiz oluyor kendisi ben 4 senedir evliyim başka şehire geldiğim için haberim yok pek kendisinden ve şöyle bir durum var ilk çocuğu şuan en fazla 5 yaşındadır ben evlendigimde bebekti daha şimdide 4. Yolda 5 aylık hamile kadin. Çok garip değil mı sizce de bu kadar aralıksız bebis getirmesi öyle bir durumda..

KIZLAR doktordan geldim çok moralim bozuldu hbac1 sınırda çıktı doktor diyetisyene gönderdi 1700-1750 kalorilik bi diyet yapmam gerekiyormuş bulantıar halsizlik derken rabbim başka dert vermesin :KK43:
Canim gecmis olsun bozma sakın moralini icini ferah tut insallah duser degerlerin biran once

bir ara benimde öyleydi canım onun yanında hafif kaşıntım da oluyordu ama geçti şükür arada oluyor krem kıvamında ve sarı ben sirkeli su yaptım minik su şişesine her tuvaletten sonra kullanıyorum
Canım kaşıntım yok renginin sarı olması ve yoğun olmasından korktum bir sıkıntı yoktur inşaAllah bugün bulantım da azaldı yok gibi kafama takılıyor

inan canım insan vücudu o kadar muhteşem ki her şey olağan hiç yadırgama ne yapıyorsak insan olarak biz yapıyoruz korkularımız kolaya kaçmamız ha zorunludur o ayrı ama diğer hamilelikleri gayet güzel seyrettiyle bravo akrabanıza çok doğru karar vermiş.

işte dediğin şey cesaret önemli olan cesaret etmek inan sezeryan kadar riskli değil normal doğum ve başta bütün tetkikler yapılıyorsa hiçbir rsiki yok kolaya kaçan uğraşmak isteyen doktorların karşısındakinin özgüvenini kırmasından başka bir şey değil şu risk denilen şey. izmirde bildiğim ve J Jalopi nın takip etmesi için önerdiğim bir doktor var boğazında kordonuyla ve kordonda gerçek düğümle doğumun bile imkansız olmadığını kanıtlamış bir doktor. yeter ki işini sevsin kolaya kaçmasın.

Back