2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
felaketim valla sadece bulantı vardı bide kusma eklendi limdi nasl olcak nasıl geçicek hiç bilmiyorum rabbim yardımcımız olsun
Senin haftan bayagi ileride ..Aşırı bulantilarin hangi hafta başladı canim???benim henüz erken biliyorum ama arada bi yokluyo gidiyo aşırı yogun değil yani...acaba bu sefer daha mı rahat geçireceğim diye umutlandim da :)
Bu kusmalar fln baslayinca çok kötü oluyor biliyorum canım ama napalım bebislerimiz için sıkıcaz biraz dişimizi...İnşallah çok uzun sürmeden geçicek bu günlerde ...

Mrb kızlar uzun zamandır yazamıyorum nasılsınız bebişler iyidir inş biz hastalandık grip olduk dünden buyana ne çekiyorum küçük oğlumda hasta eşim evde yokk off offf dr gittimmilaç yazamam dedii düşük olmaması için progestan pruluton die iğne ecopirin ve folik asit kullanıyorumm

kızlar günaydın:)) sürekli uyku hali bulantı kusma hepsi mevcut bende inş yakında biter yoksa ben biticem sizde durumlar ne??
Günaydın canım :)
Benim henüz kusmalar başlamadı.Ama uyku hali fazlasıyla mevcut :)fazla uyumaktan gözlerim şiş geziyorum birkaç gündür :))
Hee bide sırt ve bel ağrısı çok zorluyor beni yaa...bir saat iş yaptırmiyor :/

Valla aynı fikirdeyim beklemek cok zor senin birdahaki randevun nezaman? Acaba allah korusun kalp attıktan sonra duröa olaslıgı nekdarsa allahım korusum bebeklerimizi
Canım bende de aynı stres var malesef. Haftaya bugün kalp atışını dinlemek için gidicem. Benim önceki bebegim in 12. Hafta sonunda kalbi durdu ve hiçbi belirtim yoktu bulantılarım bile devam ediyordu kürtaj masasına yatana kadar. O yüzden hiç takılmayın bulantı yoksa kötü varsa iyidir diye hiç alakası yok çünkü. Hem kötü düşünmeyelim boşver her bebek ayrı her hamilelik farkli. Tevekkül edelim dua edelim başka hicbir şey içimizi rahatlatamaz.

7. haftamdayım canım geçen hafta iyi gidiyordu bu hafta berbat başladı oğlumda 5 ay sürdü bu böyle sürmez inşallah

ORUÇ TUTMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR İÇİN;

(yüklü, gebe) olan hanımlara da Ramazan orucu farzdır.Hamilelik Ramazan orucu tutmamak için dinen bir özür değildir.Ancak sağlık açısından Bebeğin veya annenin zarar görme durumu söz konusu olur ve doktoru tarafından da tutmaması hususunda ikaz gelirse ramazan ayında tutmayıp daha sonra kaza eder.

Ancak hamilelik dönemi kişiye göre değişir.Hamile olan hanım sahur ve iftarda beslenme düzenine dikkat ederek doktor kontrolünde orucunu tutabilir.Ancak günlerin sıcak ve uzun olması göz önünde tutulursa ve işinin ehli bir hekim tarafından tutmaması söylenirse o zaman özür olarak kabul edilebilir.

Hamileliğin ilk ve son 3 ayında oruç sakıncalı

Oruç tutan gebeler öncelikle kan şekerinde düşmeye bağlı halsizlik, sinirlilik, baş dönmesi ve baş ağrısı gibi sorunlarla karşılaşabilirler.

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu, hamilelikte oruç tutulması ile ilgili görüşlerini şöyle anlatıyor;
“Oruç tutan gebeler öncelikle kan şekerinde düşmeye bağlı halsizlik, sinirlilik, baş dönmesi ve baş ağrısı gibi sorunlarla karşılaşabilirler” diyor.
Anne adaylarının oruç tutması sağlık sorunları olduğu zaman riskli hale gelebiliyor. Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu, “Gebeler kan şekerinin düşmesi ve vücut sıvısının azalmasına meyillidirler” diyor.
Dr. Fıçıcıoğlu, hamilelikte oruç tutulması ile ilgili şunları söylüyor:
“Oruç, annenin kendi sağlığı ve taşıdığı bebeğin sağlıklı gelişimi açısında çeşitli riskler taşır. Oruç tutmayı planlayan hamilelerin, bu riskleri göz önünde bulundurarak karar vermelerini tavsiye ediyoruz. Yaz aylarında oruç tutuluyorsa sıvı kaybını azaltmak için dışarı mümkünse çıkılmaması önerilir. Anne adayı sahura mutlaka kalkmalı ve dengeli bir şekilde gıdalarını almalıdır. Ancak oruç tutmak isteyen hamile kadınların, hamileliğin sonunda kaza orucu şeklinde tutmaları hem kendileri hem de bebek açısından çok daha olumlu olacaktır.”
Tansiyon hastası gebeler risk taşır…
Hamileliğine rağmen oruç tutmak isteyenlerin mutlaka doktoruna danışması gerektiğini ve risk taşıyıp taşımadığını öğrenmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Fıçıcıoğlu, eğer bir sorun yoksa yapılması gerekenleri şöyle anlatıyor:
“Dengeli beslenme prensipleri oruç tutan anne adayları için de geçerlidir. Bu dönemde beslenme mönüsü, anne ve bebeğin ihtiyaçlarını en iyi miktarda karşılayacak şekilde düzenlenmelidir. Ancak oruç tutulduğunda düşmüş kan şekerine bir tepki olarak oluşan yağ hücresi yıkımı ve buna bağlı kanda biriken keton adlı maddelerin bebeğe geçtiğinde onun beyinsel gelişimini nasıl etkileyeceği de tam olarak belli değildir. Bu nedenle hamileliğin ilk ve son üç aylarında oruç tutulmamasını tavsiye ediyoruz. Hamileliğinde şeker hastalığı ortaya çıkmış veya tansiyon problemi olan gebelerin de oruç tutmaları sakıncalıdır.
Oruç tutan hamilelere sık sık ve bol su içmeleri önerilir. Ramazanda oruç tutan hamilelerin düzenli sıvı da alamamaları tansiyonda düşmeye ve bayılmaya neden olabilir. Özellikle yaz ayları başta olmak üzere herhangi bir zamanda oruç tutulması vücudun enerjiden yoksun kalması yanında sıvıdan da yoksun kalmasıyla anne adayında halsizlik, bayılma hissi gibi durumlara neden olacak, haftalık alınması gerekli kilo miktarı alınamayabilecek ve idrar yolu enfeksiyon riskini artacaktır.

Bende ayni durumdayim umarim yavas yavas azalmaya baslar .
Ruyalariniz ne durumda ben abuk sabuk ruyalar goruyorum

Bende kurduğum hayallere yakın güzel rüyalar görmek ümidiyle yatıyorum ama dediginiz gibi nedense benimde rüyalar abuklasti ..
Artan östrojenin etkisi varmıdır acaba

Selam kızlar... sabah 6 dan beri yoğun baş dönmesi ve kusma yaşıyorum. Tam 6. Haftamdayım. Sizde baş dönmesi varmı yeni yeni dindi baş dönmem ancak yazabildim.
İlk haftalarda benim de öyleydi. Uykusuzluk, yorgunluk ve açlık olduğunda artıyordu. Uyku saatlerine ve beslenmene dikkat et canım. Fazla yorulmamaya çalış.

Selam kızlar... sabah 6 dan beri yoğun baş dönmesi ve kusma yaşıyorum. Tam 6. Haftamdayım. Sizde baş dönmesi varmı yeni yeni dindi baş dönmem ancak yazabildim.
İlk haftalarda benim de öyleydi. Uykusuzluk, yorgunluk ve açlık olduğunda artıyordu. Uyku saatlerine ve beslenmene dikkat et canım. Fazla yorulmamaya çalış.

kızlar ben geldim
çok şükür Rabbime kalp atışını gördük duydukDarısı bekleyenlere olsun inşallah1 ay sonrasına randevu verdi bakalım zaman nasıl geçecek

Gözün aydın canım darısı biz bekleyenlerin başına kalp atışını dinlediniz m ekranda mı gösterdi acaba sadece

kızlar doktorum bulantı için emedur yazdı ayrıca folik asitimi değiştirdi içinde zencefil ve b vitaminleri olan folik asit yazdı premesis plus diye bunlar bulantını aza indirir dedi. ayrıca sağlık ocağına da kaydımı yaptırdım bilgilerimi aldı doktor zaten çok yakınen tanıdığım bir doktordu saolsun çok bilgilendirdi yardımcı oldu ve bilgilendirirken ilk dediği ilk 3 ay ilişki yasak biliyorsun dimi oldu. bende kadın doğum doktorumda aynı şeyi söyledi dedim. iyi bende hiç bir hamileme önermiyorum kesinlikle dedi

Maşallah canim gozun aydın darisi bekleyenlere ve bana insallah

amin canım yolun başındasınız daha inşallah herşey sırasıyla oluyor Allah'ın izniyle

Gözün aydın canım darısı biz bekleyenlerin başına kalp atışını dinlediniz m ekranda mı gösterdi acaba sadece

saolasın canım inşallah sizlere de nasip edecek Rabbim canım hem gördük hem duyduk. eşim duymayı çok istedi doktor kırmadı kısacıkta olsa dinletti baya hızlı atıyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…