2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kendi yatağına yatırdığımda benimki de ağladı ama ben hiç ağlamasını istemiyorum yani ağlatmadan uyutmak taraftarıyım o yüzden ağlayınca kendi yatağımıza aldım ama hiç kucaklamadım. Sadece pışpışladım yatakta kendini sağdan sola vurdu. Üstüme yatak başına falan tırmandı ordan oraya attı savurdu kendini. Sonra da uyudu. Uyuduktan sonra kendi yatağına koydum. Ben hiç uyku danışmanlarıyla falan görüşmedim okuduğum kadarıyla yapmaya çalışacağım ama bugün gündüz uyuturken yine emzirerek uyuttum. Ağladı emmek için dayanamadım uyumasın diye topuklarını falan ısırdım ama uyudu :d yatağına koyunca uyandırdım sonra biraz pışpışladım uyudu. Ben uğraşıyorum da bakıcısı sallayarak uyutuyordu ben kadar sabırlı davranıp uyutmayı başarabilir mi bilmiyorum.
Bende yatir kaldir yaptim aglayinca sakinlesince yatagina yatirip pispisladim ama yok kendini yirtti biraz sakinlesir gibi oldu ama 3 saat ugrastim sonra alip emzirdim o aglamasi onda kaldi memede uyumadan yatirirdim kendi yatar uyurdu onu bile yapqmaz hale gelmistim ama su aralar unuttu sukrediyorum sanirim ben beceremiyecegim. Insallah senin kiz alisir kendi uyumaya

Bende yatir kaldir yaptim aglayinca sakinlesince yatagina yatirip pispisladim ama yok kendini yirtti biraz sakinlesir gibi oldu ama 3 saat ugrastim sonra alip emzirdim o aglamasi onda kaldi memede uyumadan yatirirdim kendi yatar uyurdu onu bile yapqmaz hale gelmistim ama su aralar unuttu sukrediyorum sanirim ben beceremiyecegim. Insallah senin kiz alisir kendi uyumaya
Her bebek bir değil. Yani uyku eğitiminin bireysel olduğunu düşünüyorum. Tamam bazı yöntemler var ama herkes o yöntemleri kendi bebeğine göre ayarlayabilir bence.
Bugün uyku eğitiminde 2.günümüz. banyosunu yaptırdım. Sonra uyumasın diye salonda emzirdim. Sonra yatak odasına geçtik. Kitap okuduk şarkılar ve ninniler söyledim. Gözlerini kaşımaya başladı, uykusu gelince öyle yapar hep. Sonra ışığı söndürdüm pışpışlamaya başladım ve yarım saat bile olmadan uyudu. Rüya gibi..

Eminim beni hatırlayanlar vardır dogum yapana kadar da her zaman aktiftim doğum yapmadan önce eşimin beni aldatmasını yakaladım bir garip oblomov hatırladın mi eşim doğuma yakın beni yalnız bırakıp istanbula gitmişti orda bi güzel beni alaymış yakaladım affettim salak gibi oğlum doğduktan sonra herşey bitmiş derken 3 yada4 ay kadar yine konuşmaya devam ermişler bende salak gibi hic birsey farkında deilim oğlumu soracaksinizda yaşıtlarına gore geri kalmis dedi doktorlar doğum gününe kadar süre verdiler boy ve kiloda gelişme olmas mamaya basliyacaklarmis

benim oglum da geceleri 3 saatte bir uyanip 90 cc formul sut iciyor ve uykuya emerek geciyor 3 ay sonra ise baslayacagim ve uykusunu nasil duzene sokacagimi kara kara dusunuyorum.
Anne sutu hic almıyor mu? Aslinda 3 saatte bir 90 cc fazla bence. Siz doktorunuza sorun tabii ki yine. Ama gece mamayi kesmek daha kolay. Önce onu teke indirin mutlaka. Ilk once saat araliklarini açın. Sonra teke indirin. Sonra da her gün cc olarak azaltin. Ben mama kullanmıyorum ama gece beslenmesini kesmenin yontemini boyle biliyorum. Veya tek öğün olarak verebilirsiniz. Gece bir kere emziriyorum ben. Instagramda baldan anne var. Gece beslenmesini kesmeyi, uyku duzenini hep anlatiyor tavsiye ederim. Ilk gunler biraz zor oluyor ama sonra herseye degiyor

Bebeğim 10 aylıkken 74 cm ve 8750 gramdı. Bi ay kontrole götürmedim. Hemşire boyunun ortalamadan uzun olduğunu, kilosunun 9 civari olmasi gerektigini ama sağlıklı olduktan sonra kilonun cok da önemli olmadigini soyledi.
24 saatte 4 veya 5 kere emziriyorum. Sevdiği seyleri yiyor ama cok da değil. Inanilmaz hareketli. Tek bir saniye bile durmuyor. Tartidaki rakam hic umrumda degil, saglikli olmasi yeterli benim için.
Ama anne sütüyle ek gida arasinda kaldım. 11 ayı doldurdu, yenidogan gibi anne sutu almasinin pek dogru oldugunu düşünmüyorum. Beslenme disiplini oluşmalı bir yandan. Ama hayat boyu zaten yemek yiyecek, acaba alabildigi kadar anne sutu mu almali? Zaten 4 5 dakika emiyor ve yarısında yutkunmuyor bile. Daha sık mı vermeliyim
Gonlume gore bir cocuk doktoru bulamadim bir türlü :KK43:

F filmgibi aynı soru işareti ben de de var canım kızım kasimin 2sinde yaşına girecek şuan boyu 74 kilosu 8800 sağlıklı kan ve vitamin değerleri güzelsukur ama artık en azindan yaşından sonra sütü daha mı az vermek gerekir bilemiyorum

Anne sutu hic almıyor mu? Aslinda 3 saatte bir 90 cc fazla bence. Siz doktorunuza sorun tabii ki yine. Ama gece mamayi kesmek daha kolay. Önce onu teke indirin mutlaka. Ilk once saat araliklarini açın. Sonra teke indirin. Sonra da her gün cc olarak azaltin. Ben mama kullanmıyorum ama gece beslenmesini kesmenin yontemini boyle biliyorum. Veya tek öğün olarak verebilirsiniz. Gece bir kere emziriyorum ben. Instagramda baldan anne var. Gece beslenmesini kesmeyi, uyku duzenini hep anlatiyor tavsiye ederim. Ilk gunler biraz zor oluyor ama sonra herseye degiyor
anne sutun cok az maksimum 30 cc ama yine de emziriyorum formul sut takviyesiyle kati gida yemesi de guzel masallah aliskanlik yapmasindan korkuyorum sanirim biraz da oglumun aglatmasina dayanamayacigim icin korkuyorum.bildigim kadariyla 1 yasina kadar 500 cc anne sutu alinmasi gerekiyor helki ben yanlis biliyorumdur.gunduz formul sut alimi az gece beslenmesi mi yapiyor diye dusunuyorum

Her bebek bir değil. Yani uyku eğitiminin bireysel olduğunu düşünüyorum. Tamam bazı yöntemler var ama herkes o yöntemleri kendi bebeğine göre ayarlayabilir bence.
Bugün uyku eğitiminde 2.günümüz. banyosunu yaptırdım. Sonra uyumasın diye salonda emzirdim. Sonra yatak odasına geçtik. Kitap okuduk şarkılar ve ninniler söyledim. Gözlerini kaşımaya başladı, uykusu gelince öyle yapar hep. Sonra ışığı söndürdüm pışpışlamaya başladım ve yarım saat bile olmadan uyudu. Rüya gibi..
Anlattiklarin bizim her aksamki uyku rutinimiz oglum gozlerini kasidiktan sonra meme sayiklamaya basliyor salonda emzirsemde 2 sn once emzirip biraksamda sayiklar yani karnim doydu annem pispislasinda uyuyayim diye dusunmez. Aslinda sikayetci degilim tek zorlugumuz uyuyana kadar ama gece cok sık uyaniyor memeyi agzina alir almaz uyuyor yani uyanik kalma surem 5 dk bile degil ama cok yorgun oldugum zamanlarda zor geliyor deneyeyim dedim ama basarili olamadim.

Bebeğim 10 aylıkken 74 cm ve 8750 gramdı. Bi ay kontrole götürmedim. Hemşire boyunun ortalamadan uzun olduğunu, kilosunun 9 civari olmasi gerektigini ama sağlıklı olduktan sonra kilonun cok da önemli olmadigini soyledi.
24 saatte 4 veya 5 kere emziriyorum. Sevdiği seyleri yiyor ama cok da değil. Inanilmaz hareketli. Tek bir saniye bile durmuyor. Tartidaki rakam hic umrumda degil, saglikli olmasi yeterli benim için.
Ama anne sütüyle ek gida arasinda kaldım. 11 ayı doldurdu, yenidogan gibi anne sutu almasinin pek dogru oldugunu düşünmüyorum. Beslenme disiplini oluşmalı bir yandan. Ama hayat boyu zaten yemek yiyecek, acaba alabildigi kadar anne sutu mu almali? Zaten 4 5 dakika emiyor ve yarısında yutkunmuyor bile. Daha sık mı vermeliyim
Gonlume gore bir cocuk doktoru bulamadim bir türlü :KK43:
Oglu hala yenidogan gibi emen bir anne olarak alabildigi kadar almasini dusunenlerdenim bende ama dedigin gibi hala yenidogan gibi emmeside dogru degil gibi geliyor 1 yasina kadar her istedigi zaman verip 1 yas sonrasi 2 yasa kadar aralarda en azindan gogsum dolana kadar bekleyip ogle veririm diye dusunuyorum ne kadar basarili olurum bilmem 2 yasinda disleri tamamlanirsa basarili olurum ama daha dis cikmasi devam.ederse butun agrisini acisini memede unuttugu icin kiyamayadabilirim. Ay cok zor simdiden memeden nasil ayiracagimi bile dusunuyorum ablaminki 3 yasina kadar emdi memeden kendi istegiyle ayrildi ve memeyi biraktigi gibi sutu cekilmis sutun bile alip basini gidesi varmis:KK48: birde simdi yedikleri yuzde yuz doyurmuyor onlari midelerinin kapasitesinide zorlamamak lazim anne sutu kalorisiz oldugundan kalan boslugu dolduracak en iyi alternatif simdilik.

Eminim beni hatırlayanlar vardır dogum yapana kadar da her zaman aktiftim doğum yapmadan önce eşimin beni aldatmasını yakaladım bir garip oblomov hatırladın mi eşim doğuma yakın beni yalnız bırakıp istanbula gitmişti orda bi güzel beni alaymış yakaladım affettim salak gibi oğlum doğduktan sonra herşey bitmiş derken 3 yada4 ay kadar yine konuşmaya devam ermişler bende salak gibi hic birsey farkında deilim oğlumu soracaksinizda yaşıtlarına gore geri kalmis dedi doktorlar doğum gününe kadar süre verdiler boy ve kiloda gelişme olmas mamaya basliyacaklarmis
Ay canim cok uzuldum Allah kimseyi dogrudan saptirmasin esinle hala birliktemisin yazmamissin ama onceligin oglun olsun persentilin cok mu altinda cunku kimi doktorlar en alt siniri bile gerilik olarak soyluyorlar aileye her bebegin gelisimi farkli genetik faktor cok etkili sizler minyonsaniz bebeginizde minyon olacaktir.insallah mamaya gerek kalmadan toparlar ama mamaylada duzelecekse yeme duzenini bozmayacak sekilde mama verir insallah doktorunuz.

Ay canim cok uzuldum Allah kimseyi dogrudan saptirmasin esinle hala birliktemisin yazmamissin ama onceligin oglun olsun persentilin cok mu altinda cunku kimi doktorlar en alt siniri bile gerilik olarak soyluyorlar aileye her bebegin gelisimi farkli genetik faktor cok etkili sizler minyonsaniz bebeginizde minyon olacaktir.insallah mamaya gerek kalmadan toparlar ama mamaylada duzelecekse yeme duzenini bozmayacak sekilde mama verir insallah doktorunuz.
Evet canim hâlâ birlikteyim iki cocugum var ve mecburum inşallah canim
Senin bebeğin nasil??

BEbeğim eskiden gece saat bası kalkar emerdi. İşe de basladığım için dayanamıyodum. Zaten iş yüzünden gün boyu emmediği için sütüm çok azaldı. Mama biraz meme ek gıda seklinde gidiyo. Artık meme için gece hiç uyanmıyo. Biraz mızıklanınca su veriyorum yada emziğini veriyorum geri uyuyo. İlk altı aya kadar kıyafetlerimden süzülüp akan sütün artık yüzüne bakmıyo oğlum. Hem üzülüyorum bi yandanda gece ikimizden rahat uyuyabiliyoruz en azından diyorum. Sağmaya basladam sürekli süt gelirmi acaba eminc yine geliyo ama makinaya asla gelmiyo artık

BEbeğim eskiden gece saat bası kalkar emerdi. İşe de basladığım için dayanamıyodum. Zaten iş yüzünden gün boyu emmediği için sütüm çok azaldı. Mama biraz meme ek gıda seklinde gidiyo. Artık meme için gece hiç uyanmıyo. Biraz mızıklanınca su veriyorum yada emziğini veriyorum geri uyuyo. İlk altı aya kadar kıyafetlerimden süzülüp akan sütün artık yüzüne bakmıyo oğlum. Hem üzülüyorum bi yandanda gece ikimizden rahat uyuyabiliyoruz en azından diyorum. Sağmaya basladam sürekli süt gelirmi acaba eminc yine geliyo ama makinaya asla gelmiyo artık
Emilmeye alistigi icin memeden sut makineye kolay kolay gelmez ancak cok.duzenli olarak sagman lazim gelse de gelmesede israrla.sagmalisin. ozellikle emzirdikten sonra sag ki beyne hala.emiliyor sinyali.gitsin zaman gectikce sutun artar. Ama emzirmede. Sadece sagarsan pek artmaz

Arkadaşlar bebekleriniz günde ne kadar su içiyor kaç cc

Ben hiç ölçmedim. Benim bebeğim 2 ana bir ara öğün yiyor. Her öğünde içiriyorum ama ne kadar içtiğine bakmadım zaten kendi alıp içip bırakıyor. Aklıma geldikçe de teklif ediyorum bardağını veriyorum ama bir iki yudum alıp bırakıyor. Düzenli süt de emdiği için çok fazla ihtiyaç duymuyor herhalde. Ama çok fazla çiş yapıyor demek ki bayağı sıvı alıyor diye düşünüyorum.

Dun bir cesaret geldi dedigin gibi yanima yatirdim ve yarim saat olmadan uyudu ilk uykumuz 4 saat surdu sonra uyandi az emzirip yatagina yatirdim 2 saat sonra yine uyandi mizildandi ama ilgilenmedim geri uyudu ogle uykumuzda cok kolay oldu insallah memede saatler gecirip ilk uykuya gectigimiz gunler geride kalir. Bakalim bugun nasil olucak

Arkadaşlar bebekleriniz günde ne kadar su içiyor kaç cc
Biz hiç su içmiyoruz ne kadar versem de yok içmiyor bir ara çok güzel içiyordu suyu bardakla ama sonra hem yemek yemeyi hem su içmeyi bir anda bıraktı şimdi bir haftadır şükür yemek yememiz düzeldi ama su malesef . Sadece su değil meyve suyu falan da içmiyor. Günlük 5 -6 kez de bez değiştiriyorum.

Dun bir cesaret geldi dedigin gibi yanima yatirdim ve yarim saat olmadan uyudu ilk uykumuz 4 saat surdu sonra uyandi az emzirip yatagina yatirdim 2 saat sonra yine uyandi mizildandi ama ilgilenmedim geri uyudu ogle uykumuzda cok kolay oldu insallah memede saatler gecirip ilk uykuya gectigimiz gunler geride kalir. Bakalim bugun nasil olucak
Nasıl gidiyor canım? Bizim yaklaşık bir hafta oldu ve artık 10 dk bile sürmüyor uyuması. Hatta 4.gün biraz hasta oldu diye ben emerek uyutmak istedim ama uyumadı. Emmeyi bıraktıktan sonra kendini yatağa atıp uyudu :d geceleri 2 defa uyanmaya devam ediyor, birinde emziriyorum diğerinde kendiliğinden dalıyor. İnşallah böyle devam ederiz.

X