2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Saf zeytinyagı biraz ılıtıp sürünce iz kalmıyor diye biliyorum ama tıbbı acıdan sakıncası var mı bilgim yok çok geçmiş olsun

Hurma özü ve keciboynuzu özü veriyorum pankeklerine kurabiyesine falan koyuyorum tatlandirsin diye ayrica cay kasigiylada veriyorum.

Cok gecmis olsun canim Allah tez vakitte sifa versin gercek kantaron yagi bulabilirsen o iz birakmaz
Amin insAllah canim cok teşekkür ederim. not aliyorum yarasi biraz iylesince uygulucam suanda sadece kremler sürüp sariyolar

Çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin

Buharda mi haslayarak verdin canim? Midesi bulanmis olabilir dun yazmissin simdi durumu nasil bir sey vermeyip gozlemlemissindir insallah.
Buharda haşlayıp tarhana çorbasına koydum. Koca bi kase içmişti belki de çok geldi midesi bulandı. Sadece bi kere kustu sonra bi şey olmadı. Ben yine de bir süre vermicem balık sonra yine denerim.

Kızlar üzüntüden hasta oldum resmen günlerdir ağlıyorum. Yarın işe başlayacağım ve bebeğim sütümü ne biberonda ne kaşıkla ne bardakla ne de alıştırma bardağında. Hiçbir şekilde içmiyor. Emmeden de uyumuyor. Ben işteyken rezil olacak bebeğim diye çok üzülüyorum. Sizler nasıl başa çıktınız bu durumlarla? Allahım ne zormuş anne olmak, hiç kıyamıyorum ona. Eşim de ücretsiz izne ayrıl tekrar diyor ne yapacağımı şaşırdım, çalışmak da istiyorum bi yandan ihtiyacımız da var çünkü.
Sabah 6 da emzirip çıkacağım. Öğlen 2 civarı döneceğim. O zamana kadar kahvaltı ve öğle yemeğiyle tok durabilir mi süt içmeden?

Gece emiyor mu? Sabah 6da emzirip çıksanız, 8de uyansa, kahvalti eder. 10-11 gibi ilk uykusunu uyur. Uyanınca da meyve yoğurt birseyler yer. Zaten siz gelirsiniz emer. Aç olunca bir sekilde yiyeceğini düşünüyorum. Ama bana sorarsanız uyku daha zor emmeden uyumaya alıştırsanız cok iyi olur. Kim bakacak? Sizinle emerek uyumaya alıştığı icin, sizin alıştırmanız zor. Ama bir baskasiyla emmeden uyumaya alışır.
Acikcasi ben bu kadar anneye muhtac bebeklerin bırakılıp çalışılmasını cok tasvip etmiyorum ama herkesin imkanı farklı tabii ki.
Eşim de ortaklarindan ayrildi, yeni ofis kurdu. Kira, butun faturalar, tüm giderler tek basina eşime ait. Ben de ayni meslekteyim. Birlikte çalışalım diyorum. Maddi sıkıntıya girdik çünkü. Bugünler geçer ama bebeğimizin bu günleri bir daha geri gelmez, annesiz kalmasın diyor

Zaten evde olduğumda da o süre zarfında bir kere emiyor sadece. 10 buçuk gibi uyurken emiyor. Belki hiç süt içmese de ek gıdalarla tok durabilir ama uyuyamadığı zaman huzursuz oluyor. Uyku sorununu nasıl çözeceğiz bilmiyorum. Herkes tek çalışan anne sen değilsin ya elbet alışır diyor ama alışıncaya kadar zorluk çekeceği kesin. Bir iki hafta deneyeceğim alışamazsa izne ayrılacağım artık. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.

Ben uyku egitimi verdim malum. Ilk gun agladi, ikinci gun 7 dakikada kendi kendine uyudu. Bebekler zannettigimizden daha hızlı alışıyorlar. Ama kararli olmak onemli. Evde olduğunuz saatlerde siz de emzirmeden uyutun, kisa surede alışır insallah. O eksiklen 1 anne sutu ogununu de gece verin uyku arası.

Buharda haşlayıp tarhana çorbasına koydum. Koca bi kase içmişti belki de çok geldi midesi bulandı. Sadece bi kere kustu sonra bi şey olmadı. Ben yine de bir süre vermicem balık sonra yine denerim.
Tarhana corbasi zaten icindeki malzemeler nedeniyle tat olarakta icerik olarakta agirbir corba canim balikta eklenince midesini bulandirmis olabilir

Bende oğlum 6 aylıkken işe başladım. İlk doğduğunda sütüm yok diye birkaç gün bibreonla mama vermiştim içmişti o özgüvenle sağarım biberonla içer diyodum işe başlamadan iki hafta önce bi baktım asla agzına bile sürmüyor biberonu çok korkmustum sürekli denedik. Bebege annem bakıyor. Ben odada cıkıyodum tam uykusu gelince annem ya yatağına yatırıp yada kucağında emzirme pozisyonunda tutup vermeye calışıyordu. İlk bikaç gün almadı biraz mızıklanınca odaya girip emzirdim. Sonra emzirip tam doymadan memeyi çekip yatagına koyup biberonu verdim. Bu şekilde bi kaç günde alıstı. Tabi bu arada emziğede alıstırdım hiç iatemesem de. Annem uyutamaz çok ağlar en azından emzik sakinleştirir diye. Emerek uyumaya alısık ya uyumazsa, o beni ister emmek ister uyumaz aglar diyodum ama böyle böyle 10 aylık oldu bile. Korkulacak bişey yokmus ama. Bebek birkaç günde kendi düzenini oturtuyor merak etme. İnşallah cok zorlanmadan alısır bebişinde

Arkadaşlar merhaba. Nisa hastanesinde sünnet yaptırıp memnun kalanlar vardı forumda ama mesajları bulamadım. İlker Akyol’a mı yaptırnıştınız. Memnun kaldınız mı? 10 aylık bebek için lokal anestezi ile yapıyor mu bilen var mı?

Ben ilker beye yaptirdim memnun kaldım. 3bucuk aylikti lokal oldu. 2 yaşa kadar lokal yapiyor diye biliyorum ama yine de muayenede ayrıntılı sorarsınız

Bizde ayni doktora yaptırdık memnunuz ilgisi cok güzel sunnetten sonra da iletisim halindeydik. Bende 2 yasa kadar hatirliyorum ayaklarini bagliyolar zaten 10 aylik bebek biseylerle oyalandirilabilinir diye düşünüyorum

Arkadaşlar yardım edin nolur yoruldum artık gece 15 kere uyanmaktan.bebeğim 9qyluk ama sürekli uyanıyor doğduğundan beri
Sürekli bir pozisyon arayışı herhangi bi dağlık problemi de YÖK napabilirim bu arada emerek uuyor

Benim bebegimin en deliksiz uykusu 15 20 dakikaydı. Uyaninca da cok fazla ağlardı ve geri uyutamazdim. Yanimda yatirdim yine uyandı. Meme agzinda yatirdim yine uyandi. Ayagimda sallar pozisyondan hic birakmadim yine uyandi. 7 aydan sonra uyku egitimi verdim. Şimdi gece 1 kez uyanıyor. Gunduz de kısa 2 uyku yapıyor. Ayni benek olduğuna hala inanamiyorum

Ben ilker beye yaptirdim memnun kaldım. 3bucuk aylikti lokal oldu. 2 yaşa kadar lokal yapiyor diye biliyorum ama yine de muayenede ayrıntılı sorarsınız

Bizde ayni doktora yaptırdık memnunuz ilgisi cok güzel sunnetten sonra da iletisim halindeydik. Bende 2 yasa kadar hatirliyorum ayaklarini bagliyolar zaten 10 aylik bebek biseylerle oyalandirilabilinir diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…