- 4 Temmuz 2017
- 129
- 186
-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #40.101
Oglum simdiye kadar hep yeni dogan gibi emmeye devam.ediyordu tabi onun ihtiyacini karsilicak olcude sut uretmeye aliskin vucudum ama 10. Aya girdigimizden beri pek emmiyor akli hep muzurlukta emekliyor tirmaniyor uzaniyor genelde yatak odasinda yataginin ustunde uzanarak emziriyorum emzirirken kalkiyo emekliyor oraya buraya saldiriyor tutunuyor yuruyor hem beni yoruyor hem memelerim bosalmadigindan tas gibi oluyor. Sizlerde de durum boyle mi emmek icin hem agliyor meme diye emzirincede emmiyor keretaiyice yormaya basladi beni her ay digerinden cok yoruluyorum 2. Cocuklular valla iyi idare ediyorsunuz
Ay Allah yardimcimiz olsun benimki eline verdigim kadarini yer oynar hemde emer kilo alimi en dusuk olan ayda 600 gr almisti. Kilolu bebek olmasidan kaynaklida cok yoruluyorum insallah ayaklaninca verir kilo. Kayinvalidemlere gittigimizde de ayni seyleri soyluyorlar nasil bas ediyorsun hiperaktif galiba bu diye halbuki sadece bu aralar ekstra ekstra enerji patlamasi yasiyoruz tirmanmayi ayaga kalkmayi ogrendiginden beri kendine guveni geldi onceden emeklerken iki adim gider poposu ustune oturur temkinliydi ama artik gozu kara. Cok sukur sagliklilar kipir kipirlar ama bazen ne guzeldi emzirip uyuttugum zamanlar diyorumCanım ben 6 bitip 7. Aya girdiğimizden beri bu şekildeyim artık kolum kalkmıyor dermanım kalmadı resmen. O kadar hareketli ki yani nasıl anlatayım bilmiyorum 1 dk dahi yerinde durmuyor 7. Aydan beri sürekli peşinde koşuyorum. Benimki de memeye çok düşkün bu sebeple diğer bebeklere nazaran çok az ek gıda alıyor, ama inan emerken dahi hiç durmuyor sürekli pozisyon değiştirmek zorunda kalıyorum. Bana yardımcı olmak için bebeğimle ilgilenenler “bu nasıl çocuk başımız döndü biz birkaç saatte perişan oluyoruz allah sabır versin” diyor. İlk 6 ay tosun gibi kilo alan çocuk 3 ayda toplam 150 gr almış onu bile nasıl aldı hayret ettim, anne sütü dışında pek bir şey de yediremedim dişlerden sanırım. Şimdi böyleyse yürümeye başlayınca nasıl olacak hiç bilmiyorum.
Kehribar kolyeyi noturluyo musunuzBebekleri diş çıkaran anneler ne gibi zorluklar yaşadınız bizim üst dişler geliyor bir kaç gündür çok huysuz huysuzluğu geçtim de hiç birşey yemiyor ne versem alıp atıyor cici bebe falan aldım resmen fırlatıyor yere. Çorba mama yok bir kaşık bile almiyor. kaşığı görür görmez ağzını sıkı sıkı kapatıp kafasını geriye atıyor. 37,5 -37,7 arası ateş var . Emiyor ama sanki yetmiyor gibi. Normal mi bunlar. Ne zamana kadar sürecek ki. Bir de kehribar kolye kullanıyorum ama çok faydası yok galiba
Büyük ihtimalle sıcaklardan olmuştur canım belki geçmiştir bile ben bunu yazana kadarCanim hayirlisi olsun cok sevindim benim oglum alerjik degil ama bu sicaklardan sanirim vucudu yumurtaya tepki verdi kollari berbatti 20 gunden fazla oldu sanirim vermiyorum baya duzeldi sicaktan isilik bile olmadi sanirim isiligi o da tetikliyordu.
Fırınlanmışı geçtiyse yavaş yavaş diğerlerini de geçer canım merak etme günden güne daha da iyi oluyolar vücutları güçleniyo tepkileri azalıyo en kısa zamanda atlatırsınız inş ama gerçekten zormuşYa çok güzel gerçekten darısı başımıza fırınlanmış olarak süt yumurta verdim şükür bir şey olmadı ama direkt yoğurt yumurta falan vermeye korkuyorum cidden zor oluyormuş alerji ile yaşam
Yumurtayı sütü geçtiyse diğerlerini zamanla geçer zaten bakla patlıcan sonraki besinler onları bi müddet yemese de olur ama süt yumurta olunca insan ne vericeğini şaşırıyo morali bozuluo ikinci çocuğum ek gıdada daha bilinçli olucam derken bütün hevesim kaçmıştı benimdeHadi gecmis olsun cok sevindim. Biz de yogurdu peyniri tereyagini hep gectik cok sukur. Bu hafta yumurta akı deniyorum onda da sorun yok. Ben de cok mutluyum. Domates cilek incir bakla patlican falan kaldı bir tek
O nasl oluyor anlamadımKehribar kolyeyi noturluyo musunuz
Benim aldığım sitede 10-15 günde bir kolyeyi 2-3 dk akan suyun altına tutup noturlemem söylenmişti o yüzden sordum sizedeO nasl oluyor anlamadım
Aslinda biraz ac kalsa yer ama ne gerek var ki ac birakmaya. Anne sutu var nasil olsa. Sicaklardan olabilir, disten olabilir, atak dönemi olabilir. Bence cok zorlama. Su ve sulu meyveler ver, yoğurt ver ferah ferah. Ne seviyorsa ara ara teklif etkızlar yardımmm. oğlum 10 aylık oldu şuan 6 dişimiz var ama ek gıda sıfır herşeyi yiyen çocuk artık sadece emiyor ne verdiysem yemiyor desteğinize ihtiyacım var
benimkide yoğurt ara ara yiyor meyveylede çok işi yok canım allahtan emiyor dediğin gibi bu günlerde geçecek inşallahAslinda biraz ac kalsa yer ama ne gerek var ki ac birakmaya. Anne sutu var nasil olsa. Sicaklardan olabilir, disten olabilir, atak dönemi olabilir. Bence cok zorlama. Su ve sulu meyveler ver, yoğurt ver ferah ferah. Ne seviyorsa ara ara teklif et
Benim de herseyi yiyen oglum gitti, istahsiz bi bebek geldi yerine. Sadece yoğurdu severek yiyor, kavun karpuz gibi sulu meyveler. Ben de cok israr etmiyorum. 8 disi cikti,sanirim kopek disler geliyor cok sivrilmis
Hiç duymamıştım yapayım ben deBenim aldığım sitede 10-15 günde bir kolyeyi 2-3 dk akan suyun altına tutup noturlemem söylenmişti o yüzden sordum sizede
Saçlar dökülmeye son hız devam edıyor maalesef . Ben de perma yaptırmaya karar verdim en azından saçlarım yerlere dökülmez .Kizlar sac dokulmeleriniz ne alemde..benimki son hiz devam ediyorum. Elimi atsam geliyor. Kestirdim hala ayni..
Ben de hala regl olmadim. Cok acik Kahverengi akinti hafiften oldu bi ara ama onu regl diye dusunmemistim.
Bu arada kizim asiri terliyor. Istanbuldayim.gun ıçinde surekli badisini degistiroyorum.bildiginiz islaniyor. Yattigi yerler ayni..kollari bile nemli nemli hep..sizde de oluyor mu doktora goturmeli miyim acaba
Perma daha cok dokmez mi? Sonucta islem gorecek benim arkadasim permayla sacinin yarisini kaybetmistiSaçlar dökülmeye son hız devam edıyor maalesef . Ben de perma yaptırmaya karar verdim en azından saçlarım yerlere dökülmez .
Bende pco olduğu için regl olmak hayal. emzirdiğin süre de olmazsın demişti doktorum .
Eme bildigi kadar emsin canim gecici bir durum oldugunu dusun arada yapiyorlar dis sıkıntısı olabilir. Birde kan degerlerine baktirdin mi hic demir eksikligide asiri istahsizlik yapiyormuskızlar yardımmm. oğlum 10 aylık oldu şuan 6 dişimiz var ama ek gıda sıfır herşeyi yiyen çocuk artık sadece emiyor ne verdiysem yemiyor desteğinize ihtiyacım var
Benim son surat devam ediyor tepem acilacak diye korkuyorum her yer sac bir ara procsin marka sampuan kullaniyordum durmustu hatta yeni sac bile cikartti ama bir suredir almadim yine basladi tekrardan kullancam bakalim yine ayni etkiyi gostercek mi yoksa lohusalikyan sonra hormonlar normale dondu diye mi dokulmem durmustu ogrenmis olacagim.benim oglumda cok terliyor hele gece emzirirken sıkıntı basiyor bana yapis yapis oluyoruz.Kizlar sac dokulmeleriniz ne alemde..benimki son hiz devam ediyorum. Elimi atsam geliyor. Kestirdim hala ayni..
Ben de hala regl olmadim. Cok acik Kahverengi akinti hafiften oldu bi ara ama onu regl diye dusunmemistim.
Bu arada kizim asiri terliyor. Istanbuldayim.gun ıçinde surekli badisini degistiroyorum.bildiginiz islaniyor. Yattigi yerler ayni..kollari bile nemli nemli hep..sizde de oluyor mu doktora goturmeli miyim acaba
Aslinda iyi fikir ama perma yapturabilecegim bir sacim yok:) baya kisalttim. Her yer sac. Isin kotusu benim bebis yeni emeklemeye basladi. Sac ip ne gorurse almak istiyo halidan. Gecen ip yutmus.. poposundan cikti yaa kakasiylaSaçlar dökülmeye son hız devam edıyor maalesef . Ben de perma yaptırmaya karar verdim en azından saçlarım yerlere dökülmez .
Bende pco olduğu için regl olmak hayal. emzirdiğin süre de olmazsın demişti doktorum .
Aynen ben de cok tedirginim. Emzirmeye uyumlu birsey varsa ben de kullanayim o zaman.. hergun supurmekten yoruldum yaaEme bildigi kadar emsin canim gecici bir durum oldugunu dusun arada yapiyorlar dis sıkıntısı olabilir. Birde kan degerlerine baktirdin mi hic demir eksikligide asiri istahsizlik yapiyormus
Benim son surat devam ediyor tepem acilacak diye korkuyorum her yer sac bir ara procsin marka sampuan kullaniyordum durmustu hatta yeni sac bile cikartti ama bir suredir almadim yine basladi tekrardan kullancam bakalim yine ayni etkiyi gostercek mi yoksa lohusalikyan sonra hormonlar normale dondu diye mi dokulmem durmustu ogrenmis olacagim.benim oglumda cok terliyor hele gece emzirirken sıkıntı basiyor bana yapis yapis oluyoruz.
Ben her sabah veriyorum yarım çay kaşığı kadar maşallah severekte yiyo bidigim :)Merhaba kızlar bebeklerinize keçiboynuzu özü veriyor musunuz? Çok faydalıymış. Birde veriyorsanız nasıl veriyorsunuz? Sade mi yoksa bişeylere mi karıştırıyorsunuz?
Hurma özü ve keciboynuzu özü veriyorum pankeklerine kurabiyesine falan koyuyorum tatlandirsin diye ayrica cay kasigiylada veriyorum.Merhaba kızlar bebeklerinize keçiboynuzu özü veriyor musunuz? Çok faydalıymış. Birde veriyorsanız nasıl veriyorsunuz? Sade mi yoksa bişeylere mi karıştırıyorsunuz?
Cok gecmis olsun canim Allah tez vakitte sifa versin gercek kantaron yagi bulabilirsen o iz birakmazKizlar oglumun bacagina su döküldü bi kismi ayak parmaklarina kadar yandi orta derece yanikmis hergun pansumana gidiyoruz yanik olmasina ragmen emekliyo genel durumu iyi sizden dua istiyorum bide iz kalamasi icin ne yapabilirim bilgisi olan varmi. Tabiki once acisinin gecmesi ve yarasinin iyileşmesi daha önemli ama yanik büyük iz kalmasi ilerde sorun olabilir mi yada tuylenme olmazmi o bolgelerde diye düşünüyorum