-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #40.141
Uyku eğitiminde neler yaptınız biraz bahşeder misiniz kilit noktalar ne meselaBenim bebegimin en deliksiz uykusu 15 20 dakikaydı. Uyaninca da cok fazla ağlardı ve geri uyutamazdim. Yanimda yatirdim yine uyandı. Meme agzinda yatirdim yine uyandi. Ayagimda sallar pozisyondan hic birakmadim yine uyandi. 7 aydan sonra uyku egitimi verdim. Şimdi gece 1 kez uyanıyor. Gunduz de kısa 2 uyku yapıyor. Ayni benek olduğuna hala inanamiyorum
Uyku eğitiminde neler yaptınız biraz bahşeder misiniz kilit noktalar ne mesela
Valla sleepy ara ara kampanyalar yapiyor canim yine vardi sanirim bitmediyaen alabilirsin. Ben birse gityi gidiyor hepsiburadaya falan da bakiyorum adet fiyatini hesaplayio aralarindan en uygununu aliyorumMerhaba kızlar bebek bezlerine ne kadar zam gelmiş. Bez azaldı internetten bakayım sipariş vereyim dedim 40 lira zam gelmiş şok oldum. Var mı sizin internetten fln ucuza aldığınız bir yer. Yada adanada yaşayan uygun satış yapan bi yer bilen?
Canim cift hesabin mi var yasak diye biliyorum konun kapanmasin ya da bu hesabin tabi kazenden izinliysen bilememhttps://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/bebegime-uyku-egitimi-verme-gunlugum.1079015/
Sormak istediginiz birsey olursa seve seve detayli sekilde yardimci olurum. Ben uykuya kavustum, dilerim butun anneler ve bebekler de kavussun
Ben de aynı durumdayım sizi çok iyi anlıyorum. Ne yapacağımı bilemiyorumKızlar üzüntüden hasta oldum resmen günlerdir ağlıyorum. Yarın işe başlayacağım ve bebeğim sütümü ne biberonda ne kaşıkla ne bardakla ne de alıştırma bardağında. Hiçbir şekilde içmiyor. Emmeden de uyumuyor. Ben işteyken rezil olacak bebeğim diye çok üzülüyorum. Sizler nasıl başa çıktınız bu durumlarla? Allahım ne zormuş anne olmak, hiç kıyamıyorum ona. Eşim de ücretsiz izne ayrıl tekrar diyor ne yapacağımı şaşırdım, çalışmak da istiyorum bi yandan ihtiyacımız da var çünkü.
Sabah 6 da emzirip çıkacağım. Öğlen 2 civarı döneceğim. O zamana kadar kahvaltı ve öğle yemeğiyle tok durabilir mi süt içmeden?
Sadece uyku egitimi icin ayri hesap açtım, izin aldım. Butun annelerle paylasmak istiyorum. Yaşamayan anlamazCanim cift hesabin mi var yasak diye biliyorum konun kapanmasin ya da bu hesabin tabi kazenden izinliysen bilemem
Ne zaman verdini acaba eğitimi? Kaç aylıktı? Hangi yöntem ile? Bilgi verirseniz sevinirimBen uyku egitimi verdim malum. Ilk gun agladi, ikinci gun 7 dakikada kendi kendine uyudu. Bebekler zannettigimizden daha hızlı alışıyorlar. Ama kararli olmak onemli. Evde olduğunuz saatlerde siz de emzirmeden uyutun, kisa surede alışır insallah. O eksiklen 1 anne sutu ogununu de gece verin uyku arası.
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/bebegime-uyku-egitimi-verme-gunlugum.1079015/
Sormak istediginiz birsey olursa seve seve detayli sekilde yardimci olurum. Ben uykuya kavustum, dilerim butun anneler ve bebekler de kavussun
Ok izinliyse sorun yok ben sadece uyarmak istedim okudum konunu cok yardimci olmussun her ne kadar uyku egitimini dramatize etmeye calisanlar ciksada. Aynen yasamayan anlamiyor.Sadece uyku egitimi icin ayri hesap açtım, izin aldım. Butun annelerle paylasmak istiyorum. Yaşamayan anlamaz
Ok izinliyse sorun yok ben sadece uyarmak istedim okudum konunu cok yardimci olmussun her ne kadar uyku egitimini dramatize etmeye calisanlar ciksada. Aynen yasamayan anlamiyor.
Uyku eğitimi denilen şey esasen öğrenilmiş çaresizliktir. Bebek annenin gelmeyeceğini anlar ve çaresiz uyur . Uyku eğitimi furyasında bu eğitimi verenlerin kaçı pedagog, psikolog? Ben buna bakarım şahsen. Çünkü uyku eğitiminin zararlarıyla ilgili oldukça fazla araştırma mevcut, kanıtlanmış. Ha bu her bebekte aynı etkiyi mi gösterir? Tabii ki hayır ama bu risk alınır mı tartışılır.F filmgibi Aynen ben de okudum konuyu, gerçekten de o kadar dramatize edenler olmuş ki yazdıklarına inanamadım. Sanki eğitim veren anneler çocukları sonsuza kadar ağlamaya terkediyormuş gibi yazanlar var. Açıkçası ben bu tutumu da pek sağlıklı bulmuyorum. Umarım bebeklerini büyütürlerken aşırı fedakar kendini her şeyiyle adamış rolünden dolayı çocukları ileride doyumsuz dizginlenemez bireyler olmazlar. Bebeğin ağlamasının ileride özgüven kaybına sebep olacağı savunuluyor ama bunu destekleyen neredeyse hiç akademik bulgu yok. Çünkü bu bebekler sadece bir iki gün ve kısa süreliğine , düzenlerinin değişmesine tepki olarak ağlıyorlar. Ki çocuğu kucaklayıp sakinleştirip bu şekilde uyumanın kötü bir şey olmadığına alıştırmaya çalışıyorsunuz uyku eğitiminde.
Biraz bizim kültürümüzle de alakalı olduğunu düşünüyorum gelen tepkilerin. Bu kadar aşırı tepki veren, “ben çok fedakar cefakar kendimi tam anlamıyla bebeğime adamış bir anneyim” deyip kendini üstün anne görüp diğerlerine kötü anne gözüyle bakanlar, her nasıl oluyorsa ileride “çocuğum bana vuruyor, çocuğum hiç söz dinlemiyor, beni doğurdunuz tabii ki her istediğimi yapacaksınız diyor, hiçbir işi kendi yapmıyor” diye yakınan anneler oluyor. Bu da ayrı bir ironi.
Uyku eğitimi denilen şey esasen öğrenilmiş çaresizliktir. Bebek annenin gelmeyeceğini anlar ve çaresiz uyur . Uyku eğitimi furyasında bu eğitimi verenlerin kaçı pedagog, psikolog? Ben buna bakarım şahsen. Çünkü uyku eğitiminin zararlarıyla ilgili oldukça fazla araştırma mevcut, kanıtlanmış. Ha bu her bebekte aynı etkiyi mi gösterir? Tabii ki hayır ama bu risk alınır mı tartışılır.
Mesela bir aile uyku eğitimi verdiği için pişman. Neden? Bebek gece ateşleniyor ve ağlamıyor sabah aile bebeği 40 derece ateşle buluyor. Çünkü ağlasa da gelmeyeceklerini öğrenmiş. Bunun gibi birçok olay var araştırırsanız.
Çocukluk insanın anavatanıdır her şey orada şekillenir, zaten bebeklerin 2 yaşından sonra uyku döngüleri uzar yetişkinler gibi uyurlar ve gece uyanmaları oldukça doğaldır aşırı olmadığı sürece.
Cefakar annelik de tartışılır çocuğu yerine her şeyi yapma cefakarlık değildir tabii ki aksine bu bebeğe sen yapamazsın ben senden daha iyi yaparım haliyle hep benden bekle mesajı verir. Ama sevgi ortamında bebeğe güvenli sınırlar koyarak yetiştirmek de vardır. Bizde bu kavram hep yanlış anlaşılır ne yazık ki.
Size ithafen gibi yazmış oldum ama amacım sizin yazdığınızı eleştirmek değil kusura bakmayın. Her fikre saygım sonsuz ama her yönüyle tartışılmalı bence özellikle bebek ve çocuklarla ilgili her şey. Amacım sadece uyku eğitimiyle ilgili bu bilgi kirliliğini bir nebze azaltmak çünkü eğitim vermeden bebek uyumayacakmış gibi davranılıyor. Halbuki uyumak her insanın doğuştan bildiği bir şey. Sadece bebekler kendini sakinleştirecek sinir sistemine sahip değildir, bir yetişkine ihtiyaç duyarlar.Bİlimsel olarak bu böyledir. Merak edenler de "Işığın Yolu" ya da "bilinçli bebek" kitaplarından bunları kolayca öğrenebilir.
Hep ayni seyleri yazmaktan sıkıldımUyku eğitimi denilen şey esasen öğrenilmiş çaresizliktir. Bebek annenin gelmeyeceğini anlar ve çaresiz uyur . Uyku eğitimi furyasında bu eğitimi verenlerin kaçı pedagog, psikolog? Ben buna bakarım şahsen. Çünkü uyku eğitiminin zararlarıyla ilgili oldukça fazla araştırma mevcut, kanıtlanmış. Ha bu her bebekte aynı etkiyi mi gösterir? Tabii ki hayır ama bu risk alınır mı tartışılır.
Mesela bir aile uyku eğitimi verdiği için pişman. Neden? Bebek gece ateşleniyor ve ağlamıyor sabah aile bebeği 40 derece ateşle buluyor. Çünkü ağlasa da gelmeyeceklerini öğrenmiş. Bunun gibi birçok olay var araştırırsanız.
Çocukluk insanın anavatanıdır her şey orada şekillenir, zaten bebeklerin 2 yaşından sonra uyku döngüleri uzar yetişkinler gibi uyurlar ve gece uyanmaları oldukça doğaldır aşırı olmadığı sürece.
Cefakar annelik de tartışılır çocuğu yerine her şeyi yapma cefakarlık değildir tabii ki aksine bu bebeğe sen yapamazsın ben senden daha iyi yaparım haliyle hep benden bekle mesajı verir. Ama sevgi ortamında bebeğe güvenli sınırlar koyarak yetiştirmek de vardır. Bizde bu kavram hep yanlış anlaşılır ne yazık ki.
Size ithafen gibi yazmış oldum ama amacım sizin yazdığınızı eleştirmek değil kusura bakmayın. Her fikre saygım sonsuz ama her yönüyle tartışılmalı bence özellikle bebek ve çocuklarla ilgili her şey. Amacım sadece uyku eğitimiyle ilgili bu bilgi kirliliğini bir nebze azaltmak çünkü eğitim vermeden bebek uyumayacakmış gibi davranılıyor. Halbuki uyumak her insanın doğuştan bildiği bir şey. Sadece bebekler kendini sakinleştirecek sinir sistemine sahip değildir, bir yetişkine ihtiyaç duyarlar.Bİlimsel olarak bu böyledir. Merak edenler de "Işığın Yolu" ya da "bilinçli bebek" kitaplarından bunları kolayca öğrenebilir.
Merhaba İlker beye 5 aylıkken yaptırdım lokal yaptı çok memnun kaldıkArkadaşlar merhaba. Nisa hastanesinde sünnet yaptırıp memnun kalanlar vardı forumda ama mesajları bulamadım. İlker Akyol’a mı yaptırnıştınız. Memnun kaldınız mı? 10 aylık bebek için lokal anestezi ile yapıyor mu bilen var mı?
Bebek bir yaşına girene kadar günde 1.5 saat süt iznimiz oluyor. Öğretmenin istediği saatlerde güya ama benim idareyle istediğim saate ayarlamam için büyük bir kavga etmem gerekti. İçimden bir canavar çıktı sanki. Çünkü analıqBen eğitim falan vermedim kendiliğinden bıraktı gece emmesini. Akşam 10'dan sabah 8 buçuğa kadar deliksiz uyuyor maşallah. Ben 6'da uyandırmadan emziriyorun işe gideceğim için. Benim kızımın eğitilesi varmış demek : )
Bu arada çok şükür bakıcıyla yeni hayatına hemen adapte oldu yavrum. 5 günü sıkıntısız atlattık.
Bir de yarım gün çalışan öğretmen arkadaşlar, süt iznimiz oluyor mu?
Annelik hep biraz delilik degil mi? Bizim de aileden bir kac kisi var oglum bayılıyor onlara, benim kucağımdan onlara atılıyor, kiskaniyorumBen de oğlumu tanıdık bir ablaya bırakıyorum işe giderken. Sadece 4 5 sat ayrı kalıyoruz. İşe başlamadan önce bir hafta gitti geldi hep oyun oynadılar .Zaten birisi oğlumla oyun oynasın hemen tav olur . Ablayı çok sevdiğini görüyorum seviniyorum da bu duruma ama ben kapıdan giderken işe ben gidiyorum bay bay, anne çalışıp gelecek derken sadece hafif mızırdanıyor peşimden de abla hemen oyuna dalıyor dikkatini başka yöne çekiyorum dedi. Ben yazın çocuğu nasıl bırakıcam bakıcıya diye stresten zona geçirdim. Ama şimdi böyle kolay olması tuhafıma gidiyor. Sizce bu durumda bir problem var mı? Bakıcıya böyle kolay alışması normal midir? Sanki içten içe bensizliğe böyle çabuk alışması gücendirdi beni. Sanırım delirdim biraz