2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Genelde kemik suyuyla yapıyorum çorbasını. Daha kıyma vermeye başlamadım.şuruplara karşı böyle ağzına girdiği anda kusuyo

oh afiyet sifa olsun kuzuya
yumurtasina falan karistirip yedirsen yine kusar mi acaba
yavrum ya nasil ici bulaniyosa kiyamam

Biz alerjiden dolayı baktırmıştık 4. Aydaydı sanıyorum.Özeldeki doktorumuzada gösterdik,değeri iyi,kan ilacına gerek yok demişti.Zaten hiç başlatmamıştı o da tahlil yapmadan vermiyorum diye.Sonra tekrar bakıldı başka bir bölümde,kaçıncı ayıydı hatırlamıyorum,sağlık ocağıda tarih verdi üstüne,kan değerlerine bakılsın,sisteme gireyim diye.O zaman söyledim yaptırdık biz diye,kabul etmedi,o zaman yapılması gerekiyormuş.Temmuzdaydı,yaptırmamıştım...

Demir derken biz sadece hemogram verdik.Ayrıca demir dememiz gerekmiyordu değil mi yaa...

Parmaktanda almadılar...

sağolsunlar ya beni hic yormuyolar cok kolaylik sagladilar
hemo kan demek diye biliyorum canim o yüzden merak etme doğru olandir hepsi cikar demir demir bağlama kapasitesi falan

Erkek bebeği olan anneler ben bebeğimin altını açtığımda şu sıralar pipisi elliyo direk ve çekip duruyo yakalama refleksi kuvvetli olduğu için acıtıyor kesinlikle altını kapatmamı istiyo ben altını temizler temizlemez altını bağlıyorum tekrar.aşışkanlık yapmasın diye çünkü çok hoşuna gidiyo.
Böyle bi durum yaşayan var mı
Evet nerdeyse bir aydır ayni durumdayız. İlk başlarda gülsem mi kızsam mı bilemedim. Ama bazen öyle bir çekiyor ki.canı acıyacak sanıyorum. Bir de elini ağzına götürmesin diye heman silmeye çalışıyorum ama. Kendilerini keşfediyorlar sanırım normal bir durum aslında..... Şimdi bezlemek de sorun oluyor hemen yuvarlanmaya başlıyor .

Şimdi de eline üzüm salkımını vermedim diye kıyameti koparıyor resmen kendini yerden yere vuruyor ayak topuklarını yere vura vura ağlıyor :KK61: büyüdüğünde üzüm için nasıl ağladığını anlatsam inanmaz Emin’im

Evet nerdeyse bir aydır ayni durumdayız. İlk başlarda gülsem mi kızsam mı bilemedim. Ama bazen öyle bir çekiyor ki.canı acıyacak sanıyorum. Bir de elini ağzına götürmesin diye heman silmeye çalışıyorum ama. Kendilerini keşfediyorlar sanırım normal bir durum aslında..... Şimdi bezlemek de sorun oluyor hemen yuvarlanmaya başlıyor .

Şimdi de eline üzüm salkımını vermedim diye kıyameti koparıyor resmen kendini yerden yere vuruyor ayak topuklarını yere vura vura ağlıyor :KK61: büyüdüğünde üzüm için nasıl ağladığını anlatsam inanmaz Emin’im
O günleri görecek miyiz acaba ya şöyle delikanlı olmuşlar oturmuşlar yanımıza

Kan damlaları benim oğluma da çok dokundu. Şuan ferromixin toz kullanıyorum yiyeceğine serpiyorum ne tadını nede rengini değiştiriyor. Hiçbir yan etkisi yok.
Doktora özellikle belirttim böyle böyle diye. Mecbur vereceksin bi şekilde dedi. Çocuk bu sefer kaşık görünce kaçıyor.zaten öyle aman aman ek gıda veremiyorum. 2ayda sadece 400grm almış ve boyu aynı

Doktora özellikle belirttim böyle böyle diye. Mecbur vereceksin bi şekilde dedi. Çocuk bu sefer kaşık görünce kaçıyor.zaten öyle aman aman ek gıda veremiyorum. 2ayda sadece 400grm almış ve boyu aynı
Bende doktora dokunduğunu söyledim. Oda toz olanından vermemi söyledi. Hergün vermiyorum zaten, gün aşırı veriyorum.

Seninki de şurup mu?
5mil içmesi lazım ağzına biraz girince ne var ne yok kusıuyo. Sen nasıl veriyorsun
Evet canim ama ben 8 damla veriyodum bazen kasikla bezen direk agzina damlatarak cok şükür iciyodu fazlasini kabul edermiydi bilemiyorum.
Peki komposto yapip icine koysan oyle olurmu acaba yada corbalara koysan

Evet canim ama ben 8 damla veriyodum bazen kasikla bezen direk agzina damlatarak cok şükür iciyodu fazlasini kabul edermiydi bilemiyorum.
Peki komposto yapip icine koysan oyle olurmu acaba yada corbalara koysan
Ya aç karnına veriyorsun 1saat sonra bişeyler yiyo
Ya da tok karna veriyorsun 2saat sonra bişeyler yiyebiliyor
Sür yumurta vs ile içildiğinde emilimini azaltıyo. Sadece c vitamini emilimini kolaylaştırıyor. Portakal ya da mandalina suyu ile beraber. Bi de portakal suyu ile deneyeceğim

Kızlar ya sol göğsüm çok kötü nasıl anlatsam oğlum sol göğsümü emmiyor uyku arasında falan veriyordum onu da almamaya başladı. Sağıp sağıp döküyorum ama şimdi içinde sert sert yerler var peynirleşti galiba öyle ağrı ateş falan olmadı ama yer yer sertlikler var. Duşta sıcak suyla masaj falan yapıyorum ama yok geçmiyor. Bir kaç kere sağdıktan sonra emzirdim emdi ama sonrasında kustu. Sağdıktan sonra tadına da bakıyorum öyle bozuk bir tad da gelmiyor. Şimdi emmediği için iyice de azaldı bugün 40 ml ancak geldi. Tekrar emmeye başlasa sol tarafı süt artar mı acaba? Şu peynirleşmeyi nasıl çözeceğim ben????

Kızlar ya sol göğsüm çok kötü nasıl anlatsam oğlum sol göğsümü emmiyor uyku arasında falan veriyordum onu da almamaya başladı. Sağıp sağıp döküyorum ama şimdi içinde sert sert yerler var peynirleşti galiba öyle ağrı ateş falan olmadı ama yer yer sertlikler var. Duşta sıcak suyla masaj falan yapıyorum ama yok geçmiyor. Bir kaç kere sağdıktan sonra emzirdim emdi ama sonrasında kustu. Sağdıktan sonra tadına da bakıyorum öyle bozuk bir tad da gelmiyor. Şimdi emmediği için iyice de azaldı bugün 40 ml ancak geldi. Tekrar emmeye başlasa sol tarafı süt artar mı acaba? Şu peynirleşmeyi nasıl çözeceğim ben????

Bebeği Sağ memeyi emzirir pozisyonda tutarak sol memeyi vermeyi denedinizmi. Bazen o şekilde işe yarıyormuş. Birde memede okadar beklemiş sütün yapısı bozuluyor ve bebeğe vermemek gerekiyormuş. Biraz sağdıktan sonra o pozisyonunda bi deneyin isterseniz

Bebeği Sağ memeyi emzirir pozisyonda tutarak sol memeyi vermeyi denedinizmi. Bazen o şekilde işe yarıyormuş. Birde memede okadar beklemiş sütün yapısı bozuluyor ve bebeğe vermemek gerekiyormuş. Biraz sağdıktan sonra o pozisyonunda bi deneyin isterseniz
Onu da denedim yok emmedi. Bugün iki kere sağdım sonra emzirdim biraz emdi ama çok değil bıraktı sonra.

Ya aç karnına veriyorsun 1saat sonra bişeyler yiyo
Ya da tok karna veriyorsun 2saat sonra bişeyler yiyebiliyor
Sür yumurta vs ile içildiğinde emilimini azaltıyo. Sadece c vitamini emilimini kolaylaştırıyor. Portakal ya da mandalina suyu ile beraber. Bi de portakal suyu ile deneyeceğim
Naptin canim icirbildin mi ilaci

Herkes kan damlası kullanıyor mu? 5 aylık mı 6 aylıkken mi ne kanına bakılmıştı doktor gerek yok kan damlasına demişti ama sağlık ocağı ısrarla kullanması lazım diyor, ben de vermedim hiç. 8.ayda parmaktan kanına bakılıyormuş sanırım ona da gidemedik sağlık ocağına. Napsam bilemedim kullansam mı zekayı etkiliyomuş sonuçta.

Hergün bir yemek kaşığı kadar kuzu kıyma yiyor. Çorbasına koyuyorum. Sebzeyle pişirdiğimde yemiyor, köfteyi de yemedi ama çorbayla yutuyor kıymayı. Tarhana çorbasını çok sevdi. Sebze yemeklerini de yoğurtla karıştırırsam öyle yiyor. Sanırım deneye deneye sonunda neyi nasıl severek yediğini buldum. : )
Kaşığı ısrarla reddetmeye devam ediyor. Eline verdiğimde ağzına götürüyor kaşığı ama içinde bi şey varsa asla tutmuyor. Bana da açıkçası kaseyle ya da bardakla yedirmek daha kolay geliyor çabuk bitiyor. O da böyle seviyo madem devam edelim nolcak. Blw de zaten sıvıları bardakla tavsiye ediyor. Yavaş yavaş bardağı kendisi tutup içmeyi de öğrendi.

Herkes kan damlası kullanıyor mu? 5 aylık mı 6 aylıkken mi ne kanına bakılmıştı doktor gerek yok kan damlasına demişti ama sağlık ocağı ısrarla kullanması lazım diyor, ben de vermedim hiç. 8.ayda parmaktan kanına bakılıyormuş sanırım ona da gidemedik sağlık ocağına. Napsam bilemedim kullansam mı zekayı etkiliyomuş sonuçta.
Ben hiç kullanmadım.Israrla 4. Ayda verdi sağlık ocağı,hiç merak edip açmadım bile.Kan değeri iyiydi,doktor hiç gerek yok demişti.Şimdi sonucu merak ediyorum,insallah düşük değildir diyeceğim,hiç bişeyde yediremiyorumki yaramazlığından...
Doktorumuz 10. Ayda yaptırıyormuş kan testini ama yaptırdık bakalım.Parmkla alındığını bilmiyordum...

Ben hiç kullanmadım.Israrla 4. Ayda verdi sağlık ocağı,hiç merak edip açmadım bile.Kan değeri iyiydi,doktor hiç gerek yok demişti.Şimdi sonucu merak ediyorum,insallah düşük değildir diyeceğim,hiç bişeyde yediremiyorumki yaramazlığından...
Doktorumuz 10. Ayda yaptırıyormuş kan testini ama yaptırdık bakalım.Parmkla alındığını bilmiyordum...
6.ay aşılarını olurken sağlık ocağı 8.ayda parmaktan kan alıp değerlerine bakacağız demişti ama gidemedik. Hatta aile hekimi aradı geçen gün, şehirdışındayız diyince 9.ayda da olur dedi.

X