2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Memenin tadi derken tabi memenin tadini alacak her disi yavrusunu emerek buyutuyor bu doganin kanunu. 40lanmis bebekten ne bekliyorlar ki ne anlar yani yemek yemekten benimde etrafimda biz yedirdik bisi olmadicilar cok vardi tek dedigim bir seyden kastiniz nedir olse aa bisi oluyormus bak mi diyecekltiniz oluyor ve hicbir cevap veremiyorlar. Doktorunu dinle persentil tablosuna gore konusuyor genelde onlar ve kizlar daha nazik oluyor hic uzulme elbet bir yeme duzeni olusacaktir. Bu arada cok bile yediriyorsun ben ogluma 2 ana ogunu vermeyi anca basladim 9 aylik olmamiza 3 gun kaldi. Disten havalardan istahsizlik yasamasi cok normal. Kilo iyi bisi degil ayrica her cocugun gelisimi kilo alimi farkli bence verdiklerin gayet yeterli.

Yanlış yazmışım 7.ayda 6.5 kiloydu. 6.ayda doğum kilosunu tam ikiye katlamadığı için kanda alerjiye bakıldı ama şükür negatif çıktı. Hiç gram almadığı aylar dahi oldu. 6.ayda ek gıdaya geçince 500 gr aldı maşallah. Kabullendim ben zayıf olacak belli ki. Ama insanların başka bebeklerle kıyaslamaları ve kızımın zayıflığına hastalıkmış gibi bakmaları üzüyor beni. Kendi annem bile şunun bunun bebeği seninkinden küçük ama tosun gibi diyor, nasıl üzülüyorum o an. Yüzde 3 persentilde. Sağlığı yerinde çok şükür, çok da hareketli, mutlu, huzurlu bir bebek. Bu bana yetiyor.

Oh masallah keyfi yerindeyse hic sorun etme canim seni cok iyi anlayabiliyorum kiyaslanmak nedir bilirim eltimin oglu bizden 3 ay buyuk ve kiyaslamadiklari ozellikleri kalmadi. Bir ara kvme gitmek bile istemiyordum esimle hep tartisiyorduk o derece kafaya takiyordum. Gec dis cikarmasini emeklememesini her seyi yuzume vurdular ama zamani gelince her sey oluyor. Ben inadina bildigimden sasmadim cunku onun annesi benim ve benim bebegim kimsenin yaris malzemesi ya da kendini tatmin araci olamaz buna bende dahilim onlar bir birey ve minicikte olsalar onlara saygi duymamiz lazim. Aslinda onlarin azminden her seyi sifirdan ogrenmesinden ders cikarmak ve belkide onlara uyarak hayati yavas yasamamiz gerekiyor. Bizler her seyi hemen ogrensin 3 aylikken donmeye baslasin 5 aylikken otursun 6 aylikken buyuk insan gibi yemek yesin 7 aylikken emeklesin yasina yakin ama ne kadar erken olursa o kadar iyi yurusun istiyoruz hatta mumkunse her ay 1 kilo alsin. Dedigim gibi sagligi yerindeyse hic sorun etme.

Aah ah daha doğdukları gibi yarışa sokuyorlar bebeklerimizi ben bunu anlamıyorum ya. Ve üzgünüm ama bu olay sadece bizim kültürümüzde var sanırım

T tulperde arkadaşım yanlış hatırlamıyorsam senin bebeğin kilo almasa da kas gelişimi iyiydi aceleci bir bebekti inan kilo önemli değil hatta bence bebeklerin çokça tombul olması iyi de değil. Çok şükür sağlıklı huzurlu bir bebeğin var. Senin bebeğin sağlıklı bir şekilde BÜYÜYOR. Maalesef kendi annelerimiz dahil bizden önceki jenerasyon bu konuda geri kafalı. Benim annem de kayınvalidem de hep der biz 40ından sonra her şeyi tattırıp yediriyorduk öyle alerji mi olur dokunur mu düşünmezdik ama aslında çok cahillik etmişiz, şimdiki gençler daha bilinçli büyütüyorlar bebeklerini diyor. En azından bizimkiler doğru olanın bu olduğunu kabullendi. Eskiler çocukları pirinç unuyla bebe bisküvisiyle besler şişirirlermiş, neymiş çocuk tosun gibi al yanaklı olsun. Bir besleyiciliği var mı peki yediklerinin? YOK.

Senin bebeğin maşallah bir garip oblomov un dediği gibi iyi bile yiyor. Benimki de 9 gün sonra 8 aylık olacak, blw besliyorum, 2-3 ısırık yiyip bırakıyor sabah ve akşam. Hele ben yedirirsem assssla ama asla yemiyor ben de zorlamıyorum. Katı gıdaları ısırıp çiğneyip yutmayı, ve kendi kendine su içmeyi öğrendi bu bana yetiyor. Zamanı gelince yiyecek:)

Biz ek gıdaya 7. Ayda başladık canım. 7. aya kadar hiç birşey vermedim. Sadece anne sütü aldı. Banada etrafta bu çocuk yemek yemeyi bilmeyecek, artık yemez diye bir sürü şeyler söylediler. Maşallah gayet güzel yemek yiyor. Ben sadece doktorumuzun söylediklerini dikkate alıyorum. Ona göre hareket ediyorum.
Kiloya takılma bence, sağlıklıysa mutlu bir bebekse gerisi hiç önemli değil...

Aynen benimkide bazen bir iki isiriktan sonrasini yemiyor butun kahvaltisi yerde bazende butun butun yutmus kakasindan cikiyor ayrica dedigin gibi kilo hic iyi bisi degil hareketi kisitlaniyor oglum cok asiri kilolu degil hatta hareketlide ama emeklemeyi birakti poposunun ustunde gidiyor her yere tercih midir usengeclik mi anlamadim. Ama sosyalmedya da takip ettigim hesaplardaki bebeklerin zayif olanlari hem yurume alistirmasi yapiyor hem cok guzel emekliyorlar. agir vucudu kaldirmak daha zor bunu minicikken ogreniyor kilolu bebekler

T tulperde canim sutum yaramiyor yazmissin ya nacizane tavsiyem zeytin zeytinyagi ceviz ve avokado gibi saglikli yaglar iceren besinler tuketmen belki gercekten faydasini gorursun. Ben hamileligimden beri tuketmeye ozen gosteriyorum ve 9 aylik olacak oglum sadece anne sutu aliyor diyebilirim ek gidayi adi ustunde sadece ek olarak veriyorum karni doysun kilo alsin vs derdim hic olmadi sadece yemegi kendi yiyebilecegini karnini kendi basina doyurabilecegini ogrenmesini istedim hep. Yoksa surekli mememde hala gunduz ve gece sayisiz emziriyorum ana besini hala sut.

Bu aralar iştahı da azaldı sıcaktan sanırım zaten ek gıdayı az veriyorum gibi geliyor sizin ek gıda planınız nasıl oluyor.paylaşırsanız sevinirim
Sicaklardan bizim bile canımız birsey yemek istemiyor
Sabah uyanınca emziriyorum. 1 saat sonra falan kahvalti veriyorum. Kendi yaptığım peynir ve bir yumurta sarısı. Bazen omlet gibi, bazen pancake gibi ama genelde direk haşlanmış yumurta ve peyniri karistirip veriyorum. 2-2.5 saat uyanik kaldıktan sonra uyuyor. Ama malesef en uzun 40 dk uyuyor.
Ilk uykudan uyaninca yine emziriyorum. 1-1 bucuk saat sonra meyve veriyorum. Evde ne meyve varsa, biraz pekmezle, bazen kendi yaptığım bebe biskuvisinden katıyorum biraz.
3-3 bucuk saat kadar uyanık kalıp ikinci uykusunu uyuyor. O da malesef en uzun 40 dk. Ikinci uykudan uyaninca emziriyorum. Babasi gelince hep beraber yemek yiyoruz. Evde ne sebze varsa kuzu kiymayla yemek yapiyorum, mutlaka sogan ve sarimsak koyuyorum her yemeğine, yoğurtla birlikte veriyorum.
3- 3 bucuk saat kadar uyanik kalıyor yine. Emzirip, uyutuyorum.
Gece de genelde 2 kez bazen 1 kez emziriyorum.
Bizim beslenmemiz bu şekilde. 8 ayı doldurdu. 1 aydan uzun zamandır komando şeklinde sürünüyor. Evde kaybediyorum bazen o kadar hizli ki, basimi bi ceviriyorum yok. Ama hala desteksiz oturdugu zaman 5 dk sonra devriliyor. Tutunduğu yerden guc alip ayağa kalkmaya çalışıyor ama beceremiyor.

Uyku egitimi verdiğimden beri hersey cok guzel. Meger ben anneligin tadini hic alamamisim simdi anliyorum. Bebegimle cok daha iyi vakit geçiriyorum artık. O da uykusunu aldığı icin cok mutlu. Benim de tahammulum, sabrim cok cok daha yüksek. Bebegimi odasi a geçirince, babasi da odasina geldi herkes yerinde yatiyor cok şükür 8 ay sonra.

Agustos basında da tatile çıkacağız. Bir kac kere hafta sonu kadar bir yerlere gittik, otomobili hic sevmiyor malesef burnumdan getiriyor. O yüzden tatil nasil olacak merakla bekliyorum

Bebeğinin uykusunun düzene girmesine sevindim canım. Kendi kendine mi uyuyor ?
Bende denemek istiyorum tabi ağlatmadan...
Benim bebeğim çabuk uykuya dalıyor fakat derin uykuya geçerken sorun yaşıyor. Desteksiz derin uykuya geçemiyor, Uyanıyor hep.. önceden bir kez uyanırdı şimdi yatırdıktan sonra birkaç kez uyanmaya başladı. Sanırım dişten dolayı...
Diş çıkarma döneminde de denemek ne kadar doğru olur onuda bilmiyorum...

Ben desteksiz uyku egitimi verdim, odasını da ayirdim. Ama araya hastaliklar,tatiller vs girdi. E malum yaz, surekli disaridayiz. O yüzden devam edemedim. Cocugun da dengesi bozulsun istemedim, bir oyle bor boyle. Su an ayagimda sallayarak uyutup besigine koyuyorum. Gece uyanmalarinda mizikliyorsa 10 dk falan odasina girmeden bekliyorum. Kendi kendine saga sola dönüp uyuyor. Gece de kendi uyanmasina firsat vermeden, benim belirledigim 2 saatte emziriyorum, ruya öğünü yani. Bu yuzden diger uyanmalarinin acliktan olmadigina emin oluyorum, odasina girmiyorum, 5 10 dakika mizmizlanip geri uyuyor.
Ama gunduz malesef 30 35 dk uyaniyor. Onu cozemedim. Diş de cikardi bizimki bu donemde. Uykuya bi etkisi olmadi. Bence artik dislerin sonu gelmeyecek, pespese çıkarlar. Erteleme sebebi olmasin.
Ben su an desteksiz uyutmuyorum ama su an halimden memnunum yani. O yüzden bire bir egitime uymuyorum su an. Siz isterseniz ozelden yazabilirsiniz detaylarini anlatırım

Blw yöntemine cesaret edemedim ben bi de kilo alamaz kendi yerse diye düşündüm sanırım yanlış düşünmüşüm. Şu an yarı blw yarı klasik besliyorum. Mesela yumurta sarısını kaşıkla ben yediriyorum, önüne lor parçaları koyuyorum onları kendi yiyor eliyle. Pankek, omlet yaparsam onları da bir ben veriyorum ağzına bir kendi götürüyor. Yumuşak meyveleri de dilimleyip eline veriyorum. Yoğurdu bardakla içiriyorum. Suyunu kendi içiyor alıştırma bardağıyla. Sebze pürelerini kaşıkla yediriyorum. Bisküvi, kek, ekmek falan da veriyorum eline. Sert meyveleri büyük parçalar koparmasın diye bütün olarak veriyorum 6 dişi var kemire kemire yiyor.
Emme düzenimiz yenidoğan gibi. Canı ne zaman isterse. 1 buçuk saati geçmiyor iki emme arası. 5.aya kadar geceleri ben kaldırmasam 12 saat uyuyan bebek, artık geceleri neredeyse saat başı emmek için uyanıyor. Dişten ve sıcaklardan dolayı susadığını düşünüyorum ondan uyanıyor. Sabah 7 gibi uyanıyor. Gündüz iki defa 2 saatlik uykusu var. Akşam da 9 en geç 10 da uyuyor. Şu an annemin evindeyiz. Tatil bitsin eve dönünce odasını ayıracağım ben de.

Canım inan sütüm yarasın kalitesi artsın diye denemediğim bir şey kalmadı. Doktorlar da zaten sütün yaramama gibi bir durumu asla olamaz diyorlar. Yapısı böyle demek ki. Bir de erken hareketlendi ve çok hareketli bir bebek. İnan uyanık kaldığı sürede 1 dk bile oturmuyor. 2 buçuk aydır falan emekliyor ve hiç yerinde durmuyor. Koltuklara, tv sehpasına hatta düz duvara bile tutunarak ayağa kalkıyor. Yani şöyle oturup oyuncak oynayan bir bebek değil.

Emme aralıkları 1.5 saat bile degilse, ek gıdaları ne zaman veriyorsunuz?

Benimki de 6yı bitirdikten birkaç gün sonra komando gibi sürünerek emeklemeye başladı. Şimdilerde de her bulduğu her tutunabildiği yere tutunarak ayağa kalkıyor. Kesinlikle 2 dk oturup oyuncaklarıyla vs başka şeylerle oynamıyor. Oturmaya tepkili resmen :) Sonuç: 7. Ay kontrolünde gram kilo almamıştı. bakalım 8. Ay kontrolünde ne çıkacak :)

Her yere tutunup ayağa kalktığı için de sürekli tüm gün peşindeyim yaa, müdahale de etmiyorum hevesi keşfetme arzusu kırılmasın diye. Çoook yorucu oluyor.

Emme aralıkları 1.5 saat bile degilse, ek gıdaları ne zaman veriyorsunuz?
Ek gıdayı doyumluk yemediği için yarım saat kadar sonra acıkıyor hemen emmek istiyor. Birkaç defa özellikle 3-4 saat emzirmedim acıkırsa belki ek gıdayı güzel yer diye ama öyle daha kötü oldu hiç yemedi. Çok aç ve uykusu varsa hiç yemiyor. Emdikten 40-50 dk sonra ve uykusunu almışsa biraz daha güzel yiyor.

Aynen ben de sürekli peşindeyim ve dediğin gibi çok yorucu. Çünkü ayağa kalkıyor ama geri inemiyor, pat diye atıyor kendini yere, kaç defa düştü, kafasını yere çarptı. Asla yalnız bırakmaya gelmiyor.

Ben henuz ek gidaya baslamamistim. 4 ayı biraz geçmişti. Bir profesöre gittim. 2 saatten uzun durmuyor, emmek istiyor dedim. Bu ayda 3 4 saat, en az 3 saat durabilmesi lazim, sutunun besleyiciligi az olabilir iyi beslen dedi. Isterseniz siz de dikkat edin yiyip ictiklerinize

İyi geceler herkese.... oğluşum galiba grip oluyor sürekli burnunun etrafını ovalıyor kırmızı Kırmızı oldu yazık yavruma ya. Tecrübeli anneler fikirlerinizi bekliyorum ne yapabilirim.
Gecmis olsun insAllah ilerlemeden toparlar. Burnunu acik tut asla terli bırakma nemli bileyse değiştir üstünü bol bol meyve yedir ihlamur icir ( ihlamuru kaynar suda 10 dk bekletmen yterli kaynatmamali. Bide 1 yasina kadar 3 yemek kasigindan fazla icirmeyin diye okumustum sade icmezse pekmezle tatlandirabilirsin )bol sivi tuketmesine dikkat et su icmiyosa komposto yapip icirebilirsin canim bide emziriyosan bol bol emzir en iyi ilac süttur benim oglum öksürüyodu burnu akiyodu bunlari yaptim cok şükür ilerlemeden toparladi

Sen diyormussun ya sutum yaramiyor diye insanlara ondan yazdim canim saglikli beslenmek emziren anne icin gerekli emzirmek cok yoruyor vucudu saglikli yaglarla aslinda kendi vucudunu korumus olacaksin tabi yedigin ictiginin yarari bebeginede oluyor. Yoksa bir annenin sutu evladi icin en kaliteli besindir. Ayrica emmek istemenin sadece acikmayla alakasi yok susar emmek ister, anneyi ozler emmek ister, annenin kokusunu duymak ister emmek ister,ten temasi kurmak ister, dislerden dolayi memeyi derman olarak goruyorlar sut sakinlestiriyor dogduklarindan beri en guvenli yer anne kucagi ve memesi. Cogu doktor malesef bunlari es geciyor ve bebegi saatli beslemek gerektigini anneye soyluyor aslinda cok yanlis ben ne zaman isterse veriyorum zaman mekan fark etmiyor. Bu arada masallah bebegine benim oglani koy salonun ortasina oyuncaklari ver eline saatlerce oynar anca kablo tv kumandasi gibi zararli seyler gorecek ki hareketlensin

Hanımlar bu sefer bebeklerle ilgili değil sizin uykunuzla ilgili soru soracağım.

Ben bebeğim doğduğundan beri o uyusa bile doğru düzgün uyuyamaz oldum. Hamileliğimin son ayına kadar daha yastık görünce uyumaya başlayan ben, şimdi çok ama çok zor uykuya dalıyorum. Yattığımda ellerim kollarım uyuşmaya başlıyor güçsüzleşiyor sanki çok ağır bir şeyler taşımışım gibi. El kol uyuşması hamileliğin son zamanlarında da vardı.

Bir de yine doğumdan beri gitmeyen bir ağırlık var başımda böyle sersemlik gibi.

Eski uykularımı ve enerjimi çoook özledim. Etrafımdakiler bebeğin 2 yaşına gelince döneceksin eski haline diyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…