2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
kizlar sizlere bi sorum olacakti
oglum 5 aylikken sunnet oldu ama pipinin ucu icine kaciyor sunnet eden doktora gosterdik cocugunuz yag bezi var ondan dolayi kaciyor dedi bizde az kesilmis olmasin dedik kesinlikle kabul etmedi hatta birde kizdi ileride buyudukce duzelir dedi sunnet ettiren anneler sizinkilerdemi oyle yag bezinden olabilirmi yoksa basindanmi saldi bizi

Doktor bana daha sunneti yapmadan once soyledi. Sunnetten sonra pipi sanki icine kacmis gibi bi görüntü olacak, kasıktaki yag kutleleri buyudukce eriyecek ve pipi ortaya cikacak dedi. Şu an çok da gömülü bi görüntü yok. Ama yikarken falan inanilmaz iceri kaciyor, hic gorunmuyor

haahah aynen bizde dedik azmi kesti acaba ilerde bidahami sunnet olacak icim rahatladi valla yazdiklarini gorunce

Bizimde aynı canım:) pipisi içine kaçıyor. İlk zamanlar bende endişelenmiştim. Sonra büyüdükçe düzelir diye düşündüm...

Yikarken oturtuyorum yaa kuvetine o zaman kaciyor bizimkinin pipisi icine sizinkide oyle bir sey mi? Ilk bende korkmustum ama devamliligi olmadigindan sonralari alistim

Sinirlerime hakim.olamıyorum ben.Tek başıma,sürekli kucak isteyen,altını değiştirmek için bile bas bas bağırıp,katıla katıla ağlayan bir bebek.Yürüteç aldık en son dayanamayıp,herkeste dedi biraz olsun rahatlar işini yaparsın diye.Çokta kullanmak istemesemde dedesi aldı yine.Ama onda da durmuyor! 2 dk zar zor,eteğime yapışıp kollarını açıp ağlıyor.Gel de dayan...

Dün sağ göğsümde ağrıyla uyandım.Kızarmıştı da.Oğlum emiyor emiyor sonra ağlıyordu,diğerini verince emip uyudu hep.Anlamadım ne oldu...

Beni hiç bırakmıyor ki,kendimizi geçtim artık,ona bile bişey hazırlayamıyorum.
Sabah o ağladı ben bağırıp söylenip durdum.Göğsüm bir yandan ağrıyor,belimm ağrıyor artık bi yandan...

Nasıl indiricem ben bunu kucaktan

canim ya o kadar iyi anlıyorum ki seni Allah sabır versin
tek bakmak gercektn cok zor ozellikle yapisan kuala gibi bi cocukla

bizimki apalarken bile arkasina bakiyo bakiyo muyuz geliyo muyuz goremezse geri dönüyo gitmiyo bi yere

oturuyorum yanina oyun oynayalim diye kalkip sariliyo mizir mizir

buzluga mi biseyler koysan ben oyle yaptım minik agzi kilitli kuru yemis paketlerine minik minik kofteler koydum, kirik yarma hasladim bebege bi ogun olacak sekilde koydum bezelyesi buzlukta, cikarip pisen yemege katiyorum ya da direk onlari yapiyorum, 250 gram kuzu kiymadan bi haftalik koftesi cikiyo

aynen bazen icine kaciyo bazen cikiyo
zaten dogdugu zamanki gibi değil yag olusumu var orda, zamanla duzelir

özellikle yürümeye başlayınca kendi kendine cikip normal haline geliyomus
aşırı kilolu tombis bebeklerde yuruyunce de hemen cikmayabilir

Aynen ben de herşeyi kucuk agzi kilitli posetlerle tek yiyimlik koyuyorum. Kurabiye pancake yapip koyuyorum. Hayat kurtarıyor.
Benim oglum da bana cok yapışık. Bi oyuncakla oynuyor evet, ama ben yaninda olursam. Tek bir adım uzaklastigim an ağlamaya başlıyor hic bir ev işi yapamiyorum. Yemegi bile o kucagimdayken yapıyorum.
Allah kolaylik versin hepimize.
Yalniz benim bebegim birseyler kemirmeyi seviyor. Butun salatalik, yarim elma, armut, buyuk parcalar halinde veriyorum. Biraz oyalaniyor. Baska da hic bensiz durmuyor.
Tuvalete girerken bile, pusetine bağlıyorum, banyoda bana ters ceviriyorum, duşa veya tuvalete öyle giriyorum. 5 dk bile durmuyor dışarıda

Kızlar merhaba benim oğlum 9 aylık ama hala diş çıkarmadı. 2 aydır eli ağzında salyası fln da var ama diş yok. Çok mu geç kaldı? Bu arada diş ağrısı sızısı huysuzluğu yok

Tuvalete bile ağlamalar eşliğinde girebilirsem giriyorum.Yanımda bile oturtsam illa kucağıma tırmanıyor.Sonrada ayağa kalkayım diye ağlamaya devam.Bi yürüseydi arkadaş...
Acaba güveni mi yok diyorum,çünkü iki eldende mutlaka tutmaya çalışıyor,arabada mutlaka bi yerimden tutar,salıncağa bindiriyorum evde,sıkı kenarlarından tutuyor vs...

Kemirmeyi bizim oğlanda seviyor.Salatalık,armut,elma,havuç ve 1 numaralı yiyeceği ekmek!...
Birde bebek bisküvisi,kurabiye,bebek ekmeği yapanlardan tarifler alabilir miyim acaba?

Merhabalar kızlar kulübü uzun süredir takip edemiyorum. Bizim bir arkadaşta buradaki tanışıklık ile birlikte güzel bir ekip olup çocuklarının Doğum günlerini beraber bir parti ile kutladıklarını gördüm. Bu sene ikinci yaşlarını da kutladılar baya güzel oldu. Biz de böyle bi şey yapar mıyız acaba

Kızlar merhaba benim oğlum 9 aylık ama hala diş çıkarmadı. 2 aydır eli ağzında salyası fln da var ama diş yok. Çok mu geç kaldı? Bu arada diş ağrısı sızısı huysuzluğu yok
13 aylik olup hala dis cikarmayanlar varmis canim sabret doktorum kimi bebeklerin dis tomurcuklari gec aciliyor merak etme demisti.

Ben 7. Ayinda ozenip kurabiye yapmistim guzel bir tarif lezzetli zaten cogunu biz yedik cayla birlikte unlar icin erken oldugunu dusunup vermemistim. Ama yine yapicam 9 aylik oldu artik yesin

1 cay bardagi tambugday unu,
1 cay bardagi pirinc unu,
3 cay bardagi beyaz un,
2 tatli kasigi bebek irmigi,
2 yemek kasigi zeytinyagi,
2 yemek kasigi tereyagi,
1 tatli kasigi tarcin,
1 butun muz,
1 cay kasigi karbonat,
1 yumurta sarisi,
3 yemek kasigi yogurt.
ilk basta kuru malzemeleri karistirdim ardindan muzu ezdim, yumurta yogurt ve yaglari karistirdim sekil verip 170 derece firinda ustu alti kizarana kadar pisirdim.

Gecenlerde de kek yaptim cok sevdi buzluga atip tek tek cikardim oglen eline verdim.

1 yumurta sarisi
3 yemek.kasigi yogurt
1 yemek kasigi zeytinyagi
1cay kasiginin ucuyla karbonat
1 orta boy muz
2 yemek kasigi keciboynuzu unu
1 yemek.kasigi yulaf unu

Muzu catalla ezdikten sonra 1 yumurta sarisiyla iyice cirpiyoruz. Uzerine yogurdu zeytin yagini da ekleyip karistiriyoruz. Keciboynuzu unu yulaf unu ve karbonatida ekleyip kek hamuru kivamina gelene kadar karistiriyoruz. Muffin kalibinda 170 derecede 30 35 dk pisiriyoruz.

Oglumunda oyle cok yagli oldugu icin öyleymiş bütün tombikligi oraya toplanmis :) bize sunnetten once doktor soyledi karar verin ona göre sunnet ederiz dedi ilk baslarda korktum ama zamanla alistim yapisir tekrar operasyon falan gecirr sizin elinizde dedi asiri iceri kaciyo çünkü ben surekli çıkartıyorum zaman zaman ufak yapismalar oluyo ama masajla aciliyo 2 yasindan sonra duzelir dedi doktor

Tam olculu yapmıyorum ben ama ne koydugumu yazayım
Yumurta sarısı, peynir altı suyu, tam buğday unu ve azıcık karbonatı karıştırdım. Küçük pancakeler olarak tavaya döktüm, eline verdim. Çok sevdi. Peyniralti suyuyla gerçekten cok yumusak oldu, sütü aratmadı.
Kurabiye de, hurma ve kuru üzümü az suyla pişirip blenderdan geçiriyorum. Bu tat vermesi için. Yumurta sarısı, yoğurt veya peynir alti suyu, tam bugday unu, pirinç unu, biraz karbonat, tarcın, tereyağı koyuyorum. Biz bile yiyoruz güzel oluyor. Buzluğa koyuyorum ihtiyaç oldukca veriyorum.
Bir de tatil için minik kavanozlara konserve mama hazırladım. Insallah tutmuştur

Oğlum en fazla günde bir kere büyük tuvalet yapardı. 2 gün olunca zeytinyagi, kabak, kavun, armut vs gibi seyler verirdim daha uzamasın diye.
Dişten mi, sicaklardan mı bilmiyorum, artık günde 3 4 kez yapıyor. Inşallah normaldir.
Son zamanlarda pek birsey yediremiyorum. Sadece meyve yoğurdu kabul ediyor. Sanırım ferah geliyor. Ben de israr etmiyorum.
Üst dişleri de cıktı, emerken ısırıyor cok canım yanıyor.
Bir de, gunde 5 kere emiyor, 3 kere dr ek gıda veriyorum. Bu ay aylık kontrole gidemedik doktorla konuşamadım. Sizin emme ve ek gıda sayınız nasıl

Bende bayadır girmiyormuşum yeni farkettim bi eksiklik var diyodum
Oğlumda sekiz bucuk aylık oldu hala diş yok. Ne zaman cıkacak diye bekliyorum.
Emeklemiyor ama koltuk kenarına falan turunup ayakta duruyor biraz ilerleyebiliyor bazen emeklemeden yürücek galba. Yani inşallah
Yarın doktorumuza gidicez kan tahlili için. Yaptıranlar damar zormu bulunuyor uzun sürüyormu kan alınması cok ağlayacak diye çok korkuyorum.
Birde geçen hafta tatildeydik ilk üç gün hava değişimi çarptı heralde ateşlendi. Döndğk şimdide ishal. Bugün resmen şortunun yanından sıvı sıvı çıktı günde 3 kere en az. İshal olunca ne yediriyosunuz bebişlere acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…