- 29 Mayıs 2017
- 24.901
- 113.525
-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #39.681
peyniri kendim yapacam diye daha baslayamadim. birnkac kez hazir labneden verdim. annemlere gectim simdi. burda koy sütü var yarin yaocam ins hem lor hem labne. pekmezi marketten mi aliyorsunuz.
bir de ben yumurta sarisini iki kez verdim ama iki seferinde de cok cok az yedi. sevmiyor tadini haslama olarak. tadimini tam yapmadim diye de omlet olarak vermedim henuz. artirarak gideyim diye. direkt omletle baslayan var mi. yoksa klasik yontem azar azar tattirarak mi ilerlediniz
Kızlar oğlumda hırıltı var perşembe doktora gittik boğaz kulaklar ve ciğerler temiz şükür ama hırıltı arada gıcık tutması şeklinde öksürük var. Özellikle sabah uyardığında çok öksürüyor nerdeyse nefes alamayacak gibi tıkanıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Doktorumuz ilaç vermedi kendisi öksürerek atacak dedi.önerisi olan var mı??? Bir de sürekli terliyor özellikle de emerken. Ne giydirsem bilemedim.
Yumurtayi yumusak kivamli vermek riskli degil mi? Yani bizler icin bile riskli salmonella bakterisi yuzunden iyice pisirmeni tavsiye ederimannem bize rafadan vererek baslamis yumurtayi ben o kadar cıvık vermedim ama kayisi kivami biraz daha yumusak olarak haslayip verdim önce, şimdi bazen biraz daha kati veriyorum bazen yumusak, bugün ilk kez yarim sari verdim
peyniri de once cig sut alip lor yaptım kendim, benim bebegim alerjik olduğu için doktor uzun ömürlü sutle yapmami soyledi yogurdunu, protein orani yuksek oluyomus çiğ sutte, o yuzden peyniri simdilik hazir aldim aldim yoğurt guzel oldu inşallah peyniri de uzun ömürlü sutle yaparim
benim kimsem yok burda aileler de gondermiyo teklif etmediler istemedim de, gelen giden de pek yok herkes gelmemizi bekliyo sadece, o yuzden bulabildiğim kadar aliyorum, pekmezi koskanin pekmezini almistim marketten
prego aldım canım ben buda ağır ama bastonlarda oğlum rahat etmediği için bir süre daha ağırda olsa bunu kullanıxamAldın mı arabayı? Ben de litetrax 4 aldım çok rahat ve konforlu ama çok ağır maalesef
Bu durumlarda kar zarar oranini dusuneceksin canim aldigi radyasyon bir sure sonra vucuttan atilacak ama Allah korusun cigerinde bir sorun varsa ve sadece ciger filmiyle anlayacaklarsa cektirmezsen ogrenemiyecek dogru tedaviye baslayamicaksiniz. Bu arada internetten arastirma yaparsan neyin ne kadar radyasyon yaydigini bulabilirsin yani atiyorum akciger filmi cektirmek telefon ve televizyondan maruz kalinan radyasyonun yarisi kadar bile cikabilmektedir.( orani varsayim olarak yazdim hamileligimde disim icin rontgen cektirirken hep bakiyordum ve korkulacak duzeylerde maruz kalinmiyor radyasyona)Kızlar iyi akşamlar bugün doktor kontrolü vardı şu geçmeyen hırıltı yüzünden ciğerden film istedi bugün çok sıra olduğu için yarın erkenden çekilecek ama içim rahat dağıl sonuçta radyasyon alacak... çektirmezsem ne olur ki
Selamlar sizin alerji durumunuz nasıldı acaba kan tahlili yapılmış mıydı benim kızımda da alerji var kanda az miktarda çıkmıştı hala veremiyoruz doktor 9 aylıkken geldiğinde deneyelim dedi 1 ay daha böyle devam yani kemdim de az da olsa vermeye korkuyorum ne yapacağımı bilemedimmerhaba kızlar
yillardir yazmamis gibiyim
takip edemedim giremedim yazamadim
daha onceki soruma cevap yazan arkadaşlar cok teşekkür ederim cevaplariniz icin kusura bakmayin cok gec oldu
normalde bebekler apalar her yeri karistirir benimki koltuk kenarlarına tutunup bi uctan bi uca yürüyo apalamaktan nefret ediyo resmen, mecbur kalmadikca apalamiyo, hep yürümek istiyo
yemek konusunda konusmussunuz sanirim
benim blw de değil klasik usul de degil karisik gidiyo
kahvaltiyi bizim gibi yapiyo yumurta sarisi rendelenmis salatalik labne peyniri pekmez minik bi parca ekmek ayri ayri veriyorum karisim yapmadan, tereyağ da veriyorum bazen
oglen muz kayisi ya da seftali veriyorum tek çeşit kendi yiyo püre yapmiyorum
aksam kuzu eti oluyo hemen hemen her yemeginde, patates ispanak semizotu bezelye yesil fasulye oluyo sebze yemegiyse ama patates bezelye, semizotu bulgur yada irmik gibi, cok karisik olmuyo, mercimek çorbası yapiyorum haftada iki gün falan
alerjiyle ilgili baya ilerledik cok sukur, bi kac gundur yogurt veriyorum ogleden sonra tam tolare edemiyo ama böyle böyle aliscak inşallah
bu arada alerjik bebek anneleri doktorum çiğ sutte protein cok fazla uht sutlerden yap yogurdunu ben kendi kizima da bir yasina kadar onla yaptım dedi
Günaydın umarım bir sıkıntı çıkmaz bebeğine. Hiç stres yapma ben geçen ay röntgen çektirdim bebeğime doktorun rutin uygulaması kalçada yürümeye engel bir durum var mı diye erkenden bakıyor erken önlem alabilmek için bende ilk başta tereddut ettim ama arkadaşın dediği gibi kar zarar hesabı yaptım daha kötü sonuçlara maruz kalmaktansa çekilsin daha iyi dedimKızlar iyi akşamlar bugün doktor kontrolü vardı şu geçmeyen hırıltı yüzünden ciğerden film istedi bugün çok sıra olduğu için yarın erkenden çekilecek ama içim rahat dağıl sonuçta radyasyon alacak... çektirmezsem ne olur ki
Bu durumlarda kar zarar oranini dusuneceksin canim aldigi radyasyon bir sure sonra vucuttan atilacak ama Allah korusun cigerinde bir sorun varsa ve sadece ciger filmiyle anlayacaklarsa cektirmezsen ogrenemiyecek dogru tedaviye baslayamicaksiniz. Bu arada internetten arastirma yaparsan neyin ne kadar radyasyon yaydigini bulabilirsin yani atiyorum akciger filmi cektirmek telefon ve televizyondan maruz kalinan radyasyonun yarisi kadar bile cikabilmektedir.( orani varsayim olarak yazdim hamileligimde disim icin rontgen cektirirken hep bakiyordum ve korkulacak duzeylerde maruz kalinmiyor radyasyona)
Günaydın umarım bir sıkıntı çıkmaz bebeğine. Hiç stres yapma ben geçen ay röntgen çektirdim bebeğime doktorun rutin uygulaması kalçada yürümeye engel bir durum var mı diye erkenden bakıyor erken önlem alabilmek için bende ilk başta tereddut ettim ama arkadaşın dediği gibi kar zarar hesabı yaptım daha kötü sonuçlara maruz kalmaktansa çekilsin daha iyi dedim
Bizdeki durum şu geçen hafta uçak ile seyahatimiz oldu gittiğimiz yerde hafif enfeksiyon geçirdik kulak ve boğazda hafif kızarıklık vardı kan tahlilleri temiz çıktı ciğerleri dinlediler bir şey yok dede ama boğazda hırıltı vardı. kulak ve boğaz için antibiyotik kullandık. Eve dönünce ilk aile hekimliğine gittik boğaz ve kulaklar iyi kızarıklık yok ciğerlerde temiz dedi. hırıltı ve geniz akıntısı geçmedi sabah ilk uyandığında öksürük oluyor gün içinde de bir iki kez öksürüyor. Doktorumuza gittik o da aynı şekilde ciğerler temiz ama antibiyotik kullandınız bu yaşta bazen ciğerde leke yapar kullanılan antibiyotik diyerek film istedi. O yüzden kararsız kaldım film çektirmek için hani ciğerlerde sorun var deseler hiç tareddüt etmezdim ama böyle boşuna radyasyon alacak gibi geldi.Bu durumlarda kar zarar oranini dusuneceksin canim aldigi radyasyon bir sure sonra vucuttan atilacak ama Allah korusun cigerinde bir sorun varsa ve sadece ciger filmiyle anlayacaklarsa cektirmezsen ogrenemiyecek dogru tedaviye baslayamicaksiniz. Bu arada internetten arastirma yaparsan neyin ne kadar radyasyon yaydigini bulabilirsin yani atiyorum akciger filmi cektirmek telefon ve televizyondan maruz kalinan radyasyonun yarisi kadar bile cikabilmektedir.( orani varsayim olarak yazdim hamileligimde disim icin rontgen cektirirken hep bakiyordum ve korkulacak duzeylerde maruz kalinmiyor radyasyona)
Geçmiş olsun maalesef çok yaygın bir hastalık. Çevremden duyduğum kadarı ile karadut iyi geliyormuş bir de hergün çarşaf ve battaniyesini değiştir hijyen çok çok önemliymiş bu hastalıkta Allah şifa versinKızlar tatilden donduk ertesi gunu yuksek ates basladı ben de sonra deri dokuntusu el ayak hastalıgıymıs kızım da bugun ateslendı onda da basladı doktora gittik ikimizde kendi kendine gececek ates dikkat edin diyorlar baska da bir şey yok. Oyle acılı bir dokuntu ki dayanamıyorum kızım nasıl dayanacak bılmıyrm tecrubesı olan var mı ne yapmak gerekir belki dogal bir yontem bılıyorsunuzdur
Bunu Face de grupta arkadaşlar yazmışlar. Dene istersenKızlar tatilden donduk ertesi gunu yuksek ates basladı ben de sonra deri dokuntusu el ayak hastalıgıymıs kızım da bugun ateslendı onda da basladı doktora gittik ikimizde kendi kendine gececek ates dikkat edin diyorlar baska da bir şey yok. Oyle acılı bir dokuntu ki dayanamıyorum kızım nasıl dayanacak bılmıyrm tecrubesı olan var mı ne yapmak gerekir belki dogal bir yontem bılıyorsunuzdur
Benim oglum da 69 cm. 2 aydır hiç uzamadı. Üstelik benim boyun 175Kızlar oğlum 3 kasımda doğdu boyu 67 cm geldi. Eşimde 1.79 boyunda bende 1.68 im. Oğlum normal sınırın altında çok kafaya takiyorum. Emziriyorum da. Ek olarak yapabileceğim birsey var mı yardimci olur musunuz
Benimkisi 75 cm ben 161 boyundayim esim 180 her bebegin gelisimi farkli biz oyle aman aman cok uzun boylu degiliz ama oglumuz uzun olacak 1 yas bebeginin boyuna sahip demisti 8 ay kontrolumuzde. Ailede cok uzun ya da kisalar varsa onlara bile cekebiliyormus esimin tarafinda da bizim taraftada uzun boylu olanlar var. Bence cok takilmayin sagligi yerindeyse onemli olan sagligi elbet uzayacaktir su an icin yapabileceginiz pek bisi yok buyuyunce basketbolu severse oynarKızlar oğlum 3 kasımda doğdu boyu 67 cm geldi. Eşimde 1.79 boyunda bende 1.68 im. Oğlum normal sınırın altında çok kafaya takiyorum. Emziriyorum da. Ek olarak yapabileceğim birsey var mı yardimci olur musunuz
Selamlar sizin alerji durumunuz nasıldı acaba kan tahlili yapılmış mıydı benim kızımda da alerji var kanda az miktarda çıkmıştı hala veremiyoruz doktor 9 aylıkken geldiğinde deneyelim dedi 1 ay daha böyle devam yani kemdim de az da olsa vermeye korkuyorum ne yapacağımı bilemedim