-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #39.741
Canım ben decavit vitamin ilacını bırakınca öyle olmuştum. Uyusam da sabah çok yorgun kalkıyordum. Tekrar başladım o yüzden. Emzirdiğim sürece kullanmayı düşünüyorum.Hanımlar bu sefer bebeklerle ilgili değil sizin uykunuzla ilgili soru soracağım.
Ben bebeğim doğduğundan beri o uyusa bile doğru düzgün uyuyamaz oldum. Hamileliğimin son ayına kadar daha yastık görünce uyumaya başlayan ben, şimdi çok ama çok zor uykuya dalıyorum. Yattığımda ellerim kollarım uyuşmaya başlıyor güçsüzleşiyor sanki çok ağır bir şeyler taşımışım gibi. El kol uyuşması hamileliğin son zamanlarında da vardı.
Bir de yine doğumdan beri gitmeyen bir ağırlık var başımda böyle sersemlik gibi.
Eski uykularımı ve enerjimi çoook özledim. Etrafımdakiler bebeğin 2 yaşına gelince döneceksin eski haline diyor :)
Canım ben decavit vitamin ilacını bırakınca öyle olmuştum. Uyusam da sabah çok yorgun kalkıyordum. Tekrar başladım o yüzden. Emzirdiğim sürece kullanmayı düşünüyorum.
Bende son 1 aydir ciddi uykusuzluk var sabah ezanina kadar ayaktayim sonra uyanmak istemiyorum ama oglan uyaniyor 7 gibi Allahtan emince tekrardan uyuyor oylelikle 2 saat daha uyuyabiliyorum.Hanımlar bu sefer bebeklerle ilgili değil sizin uykunuzla ilgili soru soracağım.
Ben bebeğim doğduğundan beri o uyusa bile doğru düzgün uyuyamaz oldum. Hamileliğimin son ayına kadar daha yastık görünce uyumaya başlayan ben, şimdi çok ama çok zor uykuya dalıyorum. Yattığımda ellerim kollarım uyuşmaya başlıyor güçsüzleşiyor sanki çok ağır bir şeyler taşımışım gibi. El kol uyuşması hamileliğin son zamanlarında da vardı.
Bir de yine doğumdan beri gitmeyen bir ağırlık var başımda böyle sersemlik gibi.
Eski uykularımı ve enerjimi çoook özledim. Etrafımdakiler bebeğin 2 yaşına gelince döneceksin eski haline diyor :)
Ay canım ben de az yedirdigimi hatta bebegimin diş ve sıcaktan yemedigini düşünüyorum Nitekim bu ay sadece 250 gr almis. Ben bir öğün daha ekledim zaten sürekli mememde gece de sık uyandığı için anne sütü yeterince alıyor diye düşünüyorum sabah kahvaltıda yumurta peynir cam rende den geçmiş salatalık tuzu çıkarılmiş 1 tane zeytin ve sıvı olsun site hipp 5 tahillı yapıyorum. Sonunda da 1 çay kaşığı keçiboynuzu özü veriyorum. Öğle çorba yapıyorum daha 7.5 aylık olduğu için bu öğünde çok bir alternatif yapamıyorum akşam üstü yoğurt yediriyorum uyumadan öncede meyveli muhallebi yapıyorum yediği kadar veriyorum
Sicaklardan bizim bile canımız birsey yemek istemiyor
Sabah uyanınca emziriyorum. 1 saat sonra falan kahvalti veriyorum. Kendi yaptığım peynir ve bir yumurta sarısı. Bazen omlet gibi, bazen pancake gibi ama genelde direk haşlanmış yumurta ve peyniri karistirip veriyorum. 2-2.5 saat uyanik kaldıktan sonra uyuyor. Ama malesef en uzun 40 dk uyuyor.
Ilk uykudan uyaninca yine emziriyorum. 1-1 bucuk saat sonra meyve veriyorum. Evde ne meyve varsa, biraz pekmezle, bazen kendi yaptığım bebe biskuvisinden katıyorum biraz.
3-3 bucuk saat kadar uyanık kalıp ikinci uykusunu uyuyor. O da malesef en uzun 40 dk. Ikinci uykudan uyaninca emziriyorum. Babasi gelince hep beraber yemek yiyoruz. Evde ne sebze varsa kuzu kiymayla yemek yapiyorum, mutlaka sogan ve sarimsak koyuyorum her yemeğine, yoğurtla birlikte veriyorum.
3- 3 bucuk saat kadar uyanik kalıyor yine. Emzirip, uyutuyorum.
Gece de genelde 2 kez bazen 1 kez emziriyorum.
Bizim beslenmemiz bu şekilde. 8 ayı doldurdu. 1 aydan uzun zamandır komando şeklinde sürünüyor. Evde kaybediyorum bazeno kadar hizli ki, basimi bi ceviriyorum yok. Ama hala desteksiz oturdugu zaman 5 dk sonra devriliyor. Tutunduğu yerden guc alip ayağa kalkmaya çalışıyor ama beceremiyor.
Uyku egitimi verdiğimden beri hersey cok guzel. Meger ben anneligin tadini hic alamamisimsimdi anliyorum. Bebegimle cok daha iyi vakit geçiriyorum artık. O da uykusunu aldığı icin cok mutlu. Benim de tahammulum, sabrim cok cok daha yüksek. Bebegimi odasi a geçirince, babasi da odasina geldi herkes yerinde yatiyor cok şükür 8 ay sonra.
Agustos basında da tatile çıkacağız. Bir kac kere hafta sonu kadar bir yerlere gittik, otomobili hic sevmiyor malesefburnumdan getiriyor. O yüzden tatil nasil olacak merakla bekliyorum
Sicaklardan bizim bile canımız birsey yemek istemiyor
Sabah uyanınca emziriyorum. 1 saat sonra falan kahvalti veriyorum. Kendi yaptığım peynir ve bir yumurta sarısı. Bazen omlet gibi, bazen pancake gibi ama genelde direk haşlanmış yumurta ve peyniri karistirip veriyorum. 2-2.5 saat uyanik kaldıktan sonra uyuyor. Ama malesef en uzun 40 dk uyuyor.
Ilk uykudan uyaninca yine emziriyorum. 1-1 bucuk saat sonra meyve veriyorum. Evde ne meyve varsa, biraz pekmezle, bazen kendi yaptığım bebe biskuvisinden katıyorum biraz.
3-3 bucuk saat kadar uyanık kalıp ikinci uykusunu uyuyor. O da malesef en uzun 40 dk. Ikinci uykudan uyaninca emziriyorum. Babasi gelince hep beraber yemek yiyoruz. Evde ne sebze varsa kuzu kiymayla yemek yapiyorum, mutlaka sogan ve sarimsak koyuyorum her yemeğine, yoğurtla birlikte veriyorum.
3- 3 bucuk saat kadar uyanik kalıyor yine. Emzirip, uyutuyorum.
Gece de genelde 2 kez bazen 1 kez emziriyorum.
Bizim beslenmemiz bu şekilde. 8 ayı doldurdu. 1 aydan uzun zamandır komando şeklinde sürünüyor. Evde kaybediyorum bazeno kadar hizli ki, basimi bi ceviriyorum yok. Ama hala desteksiz oturdugu zaman 5 dk sonra devriliyor. Tutunduğu yerden guc alip ayağa kalkmaya çalışıyor ama beceremiyor.
Uyku egitimi verdiğimden beri hersey cok guzel. Meger ben anneligin tadini hic alamamisimsimdi anliyorum. Bebegimle cok daha iyi vakit geçiriyorum artık. O da uykusunu aldığı icin cok mutlu. Benim de tahammulum, sabrim cok cok daha yüksek. Bebegimi odasi a geçirince, babasi da odasina geldi herkes yerinde yatiyor cok şükür 8 ay sonra.
Agustos basında da tatile çıkacağız. Bir kac kere hafta sonu kadar bir yerlere gittik, otomobili hic sevmiyor malesefburnumdan getiriyor. O yüzden tatil nasil olacak merakla bekliyorum
Biz ek gıdaya 7. Ayda başladık canım. 7. aya kadar hiç birşey vermedim. Sadece anne sütü aldı. Banada etrafta bu çocuk yemek yemeyi bilmeyecek, artık yemez diye bir sürü şeyler söylediler. Maşallah gayet güzel yemek yiyor. Ben sadece doktorumuzun söylediklerini dikkate alıyorum. Ona göre hareket ediyorum.
Kiloya takılma bence, sağlıklıysa mutlu bir bebekse gerisi hiç önemli değil...
Sabah ev yapimi peynir ve yumurta sarısı veriyorum.kızlar ögünlerinizde isim isim ne yemek veriyorusnuz yazar mısınız ya. benimki bişi yemiyor. çok çeşitli de hazırlamadım daha. tatlı seyler seviyor yada tuzlu. ben tuzlu vermiyorum elbette ama annem bazen bizim yed
klerimizden veriyor o zaman yiyor. mesela patates yemiyor ama patatesli börekten vermiş annem yemiş baya.
çok haraketli sütüm yetmiyordur kesin. gelişimini bilmiyorum ölçtürmedim bayadır. emeklemeden önce emeklemeye calısıp sinirlenir ağlardı. emekledi şimdi de sürekli ayağa kalkma derdinde. gezemediği için sinirleniyor bu sferde ondan ağlıyor. diş bir tane çıktı su an başka yok ama aşırı huysuz. sürekli ayaga kalkıp düştüğü için de saniye yalnız bırakamıyoruz. uykusu en fazla 40 dk. bir de abisi var çok zorlanıyorum. ne yedireceğimi bilemiyorum. sizden gaza gelirim belki yazarsanız hem aklımda fikir olur ne yapacagımla ilgili.
Nasil yaptin canim 9 aylik olunca bende corba vereyim diyorum azar azar. Bildigim kadariyla pek mayalandirilmiyor 5 gun falan diyenler var. Birde domates falan koyulmuyormus 1 yas oncesi yasak diye.Ben bugün bebek tarhanası yaptım. Hazır olduğunda inşallah bunu bari severek yer. Merakla bekliyorum.
Ben daha önce domates tattırdım tepki vermedi vücudu o yüzden koydum içine. Mercimek ve nohut da koydum yalnız birkaç defa suyunu değiştirerek bir gece suda beklettim gazı gitsin diye sonra da haşladım. Daha hiç mercimek, nohut tattırmadım gerçi ama koydum yine de içine tepki vermez inşallah. Pirinç, irmik ve tam buğday unu da koyduk. Kuru nane, patates, yoğurt koyduk. 3 gün kadar bekleteceğiz biz çok ekşimesin diye sonra sereceğiz. Yalnız tuz koyulmadığı için hemen güvelenebilirmiş o yüzden az miktarda yaptım.Nasil yaptin canim 9 aylik olunca bende corba vereyim diyorum azar azar. Bildigim kadariyla pek mayalandirilmiyor 5 gun falan diyenler var. Birde domates falan koyulmuyormus 1 yas oncesi yasak diye.
Biz hiç tadım yapmadan direkt öğünlerle başladık.7. ayda nasıl başladın. bende geç başladım ama bile isteye olmadı pek. ayy hatta hala başlamamış gibiyim. doktorunun çnerisi yada senin gittiğin yol nasıl. geç başlayan örnekler aramıştım nette ama bulamamıştım
Biz hiç tadım yapmadan direkt öğünlerle başladık.
Sabah kahvaltı; yumurta sarısı, peynir,pekmez verdim. Şuan 9 aylık olacak salatalıkta veriyorum. Öğlen çorba, benim oğlum sebze çorbasını çok sevdi. Genelde ondan yapıyorum içine yoğurt ekleyince yiyor.diğer çorbaları pek yemedi. Çorbasına 8. Aydan sonra kemik suyu yada kuzu kıyma ilave ettim.
Ara öğün olarakta yoğurt ve meyve veriyorum.
Akşam muhallebi vardı fakat Bizim doktor muhallebi verme dedi. Muhallebi yerine anne sütü alsın dedi. O yüzden akşam bişey vermiyorum.
Haftaya 9. Ay kontrolümüz var. Bakalım neler ekleyecek...
Ay canım ya keşke hepsini yese ama başta güzelce yerken sonra yemek istemiyor zorlamiyorum. Tahilliyi seviyor bizimki. Muhallebi yapiyorum normal tam pirinç unu ya da irmikle yapıyorum. İliyinca üstüne de meyve rendeleyip ekliyorum. Ne meyve varsa bugün kayısı ekledim mesela sevdi. Salatalık konusuna gelince doktorumuz verebilirsin dedi ama sadece 3 dilimi cam rendeden geçirip veriyorum çünkü yumurta yerken pek hoşlanmıyor o arada ferah olsun diye veriyorum. Bu arada yedirmek konusunda başta ben de baya ugrasiyordum şimdi kendine bıraktım daha iyi yiyor hem ben de rahat oluyorum.Yaaa bayağı çeşit yapıyormuşsun. Salatalık verebilirmiyim bende 8 aya girdik sayılır. Zeytini henüz vermeyin dedi bize doktor. Meyveli muhallabi nasıl oluyor. O tahıllı olanı yemedi.bu kadar şeyi yiyebiliyorsa süper. Çoğunlukla uğraştırıyor beni yemek konusunda
İlk 10 gün benim bebeğim de fazla yememişti. Sonradan alıştı. Sevmediği yiyeceği, sevdiği yiyecekle karıştırabilirsin.bende pek tadim yapamadim sayilir. tadim yapmadigim icin simdi hicbirseyin tadini beğenmiyor gibi geliyor. hele sebze hic yemiyor. buyuk oglum yerdi.kilosu gorunus olarak yerinde gibi ama tartida bilmiyorim.
kan ilaci da vermedim et de veremedim daha. ince eleyip sik dokucam derken hicbisi yapamaz oldum resmen. birde yemediginden zorlaniyorum. meyve bile az eksi olsun yemiyor. yogurt eksi olsun yemiyor. zamanla acilir ins ben yine bu ara sirayla denicem bakalim herseyi. cok emiyor ondan sanirim pek ek gidayla arasi yok.
kızlar ögünlerinizde isim isim ne yemek veriyorusnuz yazar mısınız ya. benimki bişi yemiyor. çok çeşitli de hazırlamadım daha. tatlı seyler seviyor yada tuzlu. ben tuzlu vermiyorum elbette ama annem bazen bizim yed
klerimizden veriyor o zaman yiyor. mesela patates yemiyor ama patatesli börekten vermiş annem yemiş baya.
çok haraketli sütüm yetmiyordur kesin. gelişimini bilmiyorum ölçtürmedim bayadır. emeklemeden önce emeklemeye calısıp sinirlenir ağlardı. emekledi şimdi de sürekli ayağa kalkma derdinde. gezemediği için sinirleniyor bu sferde ondan ağlıyor. diş bir tane çıktı su an başka yok ama aşırı huysuz. sürekli ayaga kalkıp düştüğü için de saniye yalnız bırakamıyoruz. uykusu en fazla 40 dk. bir de abisi var çok zorlanıyorum. ne yedireceğimi bilemiyorum. sizden gaza gelirim belki yazarsanız hem aklımda fikir olur ne yapacagımla ilgili.
kızlar ögünlerinizde isim isim ne yemek veriyorusnuz yazar mısınız ya. benimki bişi yemiyor. çok çeşitli de hazırlamadım daha. tatlı seyler seviyor yada tuzlu. ben tuzlu vermiyorum elbette ama annem bazen bizim yed