2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Bende sek günlük süt aldım ama bu 3. Mayalamam bakalım olacak mı.Birde 1 tatlı kaşığı olarak başla dediği için 1 litrenin hepsini yapmadım,2 çay bardağı kadar deniyorum,sulu kaldı hep...
Biraz soğuk mayalamış olabilirsin geçen benim de tutmadı. Fırın sırat-ı üstüne koydum geri ve örttüm. Sonradan tuttu güzel oldu. Ya da çok sıcak olabilir. O da tutmayabiliyot

1

Bakla ve patlıcan zararlı onun dışındaki sebzelerde sıkıntı yok dedi doktor bişey de olmadı ama kakasını ek gıdaya geçtikten beri çok azaldı. Kabız değil annem de biraz az yapsın kilo alır diyor :))günde 4 kere kaKa yapıyordu şimdi daha yogun ve 1 kere belkide 2 günde bir yapiyor
Kabiz olmadikdan sonra sıkıntı yok annen cok dogru soylemis benim oglumda pek yapmaz ama cokda kilolu degil 8 kilo suanda :)
Tesekkur ederim cevaplarin icin

Kızlar hangi ay hangi meyve sebzenin ayıdır.
Ve hangi ayda hangi yiyecekler verilmeli blw ye göre tablolar bunlar. Blw yapmasanız da fikir olur diye düşündüm.
Ayrıca bebeklere birçok ek gıda tarifleri de var blw türkiye internet sitesinde. İnsan şaşırıyor neyi nasıl vereceğini çünkü. Umarım faydası olur
https://blwturkiye.com/all/recipes
Hatta şu link direkt tariflere giriyor
Cok teşekkür ederim canim

Bu arada oda ayırmaktan konuşulmuş büyük kızım tam 6 aylıkken ev taşımıştık bahaneyle ayırmıştım odasını küçük kzımda da aynısını yaptım 1 haftadır ayrı odada yatıyo yalnız oda kapıları bitişik yani kolaylıkla duyulabiliyo büyük kızımda hiç zorlanmamıştım şükür bu da iyi gidiyo sadecw gece gidip gelip emzirmek zor ama o kadar olucak tabi

Bugun kan tahlili yaptirdik, baya düşük cıktı demir, ferritin, hemoglobin :KK43: kan damlasi kullanmamıştım hiç. Keske kullansaydım.
Geçmiş olsun zaten 4. Aydan sonra veriliyor kan damlası senin bebeğin sanırım 5 aylık
Büyük oğlumda da bu değerler hep düşük çıkıyordu üzülme çabucak düzelir değerler

Bugun kan tahlili yaptirdik, baya düşük cıktı demir, ferritin, hemoglobin :KK43: kan damlasi kullanmamıştım hiç. Keske kullansaydım.
Ben de kullanmıyorum. Dokunuyor benim bebeğime. Zaten sıkıntısı var daha çok arttırıyor.
Doktora da hiç sormadım. İyi mi yapıyorum, kötü mü yapıyorum bilmiyorum...

Hayırlı, bol bereketli Ramazanlar arkadaşlar
Oruç tutanimiz da var ama tutmayan çoğunlukta sanırım, Allah bizleri de nasiptar eylesin Ramazanın o güzel rahmet kokan havasından...
Elimiz, dilimiz, bütün benligimiz nur gibi ak pak olsun...
Yavrularımıza verdiğimiz bütün emeklerimiz, gülüşumuz, bakışımız, dokunuşumuz bile kat kat ibadet olsun inşallah...

Bizden immünoloji bölümü istemişti bazı testlerle birlikte,5 ayı geçmişti biraz.Çocuk doktoruna o sonucuda götürdüm,120 nin altındakilere veriyorum ben,sizin 120 buçuk,kullanmaya gerek yok boş yere dedi.Zaten çocuklarda hiç sevmiyor demişti...

Bizimde iga 1 den düşük çıkmış.Bağışıklıkla ilgili,o da benim canımı çok sıktı.İnşallah zamanla yükselir :KK43:

Yoğurt iga yı düzenliyormuş aslında ama bi türlü tutturamadık düzeni.Kayınvalidemlerde geldi.
Dün hafif sulu olan yoğurdumdan verdim,surqtını ekşitip geri tükürdü.Ben olsam bende yemem o yoğurdu diyorum :)

Kızlar merhaba bebeklere kahvaltı vermeye başladınız mı ben bugün lor peynir yaptım nasıl verebilirim tek veriyorum yiyo ama karışım olarak da vermek istiyorum

Kızlar merhaba bebeklere kahvaltı vermeye başladınız mı ben bugün lor peynir yaptım nasıl verebilirim tek veriyorum yiyo ama karışım olarak da vermek istiyorum
Ben başlamıştım kahvaltıya irmik pişirip avokado muz çeyrek yumurta bu şekilde demeye başlamıstm lor da yaptım içine koyucaktm. Geçen gün kontrolde doktorumuz kahvaltı için cok erken 7. Aya doğru yavas yavas basla dedi. Suan öğün olarak değil hafif denemeler olarak devam etmemi söyledi. Bıraktım bende birkaç haftaya baslarım yavastan yeniden

Ben başlamıştım kahvaltıya irmik pişirip avokado muz çeyrek yumurta bu şekilde demeye başlamıstm lor da yaptım içine koyucaktm. Geçen gün kontrolde doktorumuz kahvaltı için cok erken 7. Aya doğru yavas yavas basla dedi. Suan öğün olarak değil hafif denemeler olarak devam etmemi söyledi. Bıraktım bende birkaç haftaya baslarım yavastan yeniden
Anladım teşekkür ederim peki avokado ne kadar koydunuz?

Anladım teşekkür ederim peki avokado ne kadar koydunuz?
Çeyreğini koyarak başladım. Kalan kısmının bozulmaması için içinden çekirdeğini çıkarmadan kalan kısmı streçle sarıp dolaba koyuyorum bişey olmuyor. Hergün vermeye calısıyorum avokadoyu hemen hemen. Bence burdan yaptığım tarifleri paylaşsak güzel olur. Mesela bebek bisküvisi yapan varsa tarif alabilirm oğlum sürekli elimizdeki ekmeği istiyor eline veririm en azından

Ben öğlen meyve veriyorum. 2 veya 3 meyveyi karıştırıyorum. Elma, armut, muz, kayısı, hurma denedik simdiye kadar.
Aksam da sebze karıştırıyorum irmikle pişiriyorum. Sogan, patates, kabak, havuc, çarliston biber genelde. Bir iki sefer tavuk suyu da koydum azıcık.
Kahvaltiya geçemedik daha. Bugun yogurt deneyecegim bir çay kaşığı. Insallah artik atlatmışzdır alerjiyi

Çeyreğini koyarak başladım. Kalan kısmının bozulmaması için içinden çekirdeğini çıkarmadan kalan kısmı streçle sarıp dolaba koyuyorum bişey olmuyor. Hergün vermeye calısıyorum avokadoyu hemen hemen. Bence burdan yaptığım tarifleri paylaşsak güzel olur. Mesela bebek bisküvisi yapan varsa tarif alabilirm oğlum sürekli elimizdeki ekmeği istiyor eline veririm en azından
Teşekkür ederim ben bebek bisküvisi yaptım 1 çay bardağı tam buğday unu 1 çay bardağı pirinç yada yulaf unu 1 yemek kaşığı irmik Yarım çay bardağı peynir altı suyu yada yoğurt suyu 1 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı tereyağı inşallah sever minnoş :)

Dün doktor kontrolümüz vardı. Ek gıdaya geçin dedi. Liste hazırladı sabah kahvaltı için domates rendelenmiş ve hafif ateş görmüş olsun dedi. Avakado ve zeytin var listede ama zeytini nasıl yedireceğim anlamadım. Öğle ve akşam için sebze çorbası ve pirinç unundan muhallebi. Hiç öyle üç gün kuralı falan da demedi ki bizim süt ürünleri ve yumurta alerjimiz var gittiğimiz doktor da çocuk alerji uzmanı. Bana biraz garip geldi bu beslenme listesi hatta en başta alerjiden dolayı benim için hazırladı sanmıştım bu listeyi ama oğlum içinmiş

X