2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kızlar anneler günümüz kutlu olsun hepimizin :KK68:
Bizde durumlar fena kızım iki gündür ateşli dişten şüphelendim ama kabarma falan yoktu ön taraflarda biraz önce doktora gittik iyice ışıkla faşan baktı diş patlamış yalnız bi sıkıntı var patlayanlar köpek dişlerinin yerinde küçük bir vampirellam var artık:KK64:peki başına böyle bir şey gelen oldu mu büyük kızımda bütün dişler normal sırasında çıkmıştı

Kızlar anneler günümüz kutlu olsun hepimizin :KK68:
Bizde durumlar fena kızım iki gündür ateşli dişten şüphelendim ama kabarma falan yoktu ön taraflarda biraz önce doktora gittik iyice ışıkla faşan baktı diş patlamış yalnız bi sıkıntı var patlayanlar köpek dişlerinin yerinde küçük bir vampirellam var artık:KK64:peki başına böyle bir şey gelen oldu mu büyük kızımda bütün dişler normal sırasında çıkmıştı
Galiba benim oğlumunda önce alt köpek dişeri patlayacak. Baya kabarmış oralar ve sürekli ortayı değil yanları kaşıyor

Ben oğlumda doktorumun da onayıyla emmeyi bırakmaması için onun istediği kadar vermedim. Biraz ek gıda ardından emzirme, ya da isterse yemek öncesinde emzirme olarak gitmiştim. Yeni tat deneteceksem önce biraz emzirdim, oyun gibi eline verdim, sadece tadını alsındı amacım ilk tadımlarda. Öğünlere geçtiğimde de bir müddet her öğün sonrası emmek istedi, sonra kendiliğinden bıraktı sadece yemekle doyarak kalkmaya başladı. Bilmiyorum doğru mu değil mi diye ama ben 1 yaşına kadar ana gıda anne sütü, tadımlık ve alıştırmalık ek gıda olarak gitmeyi düşünüyorum şimdi de. Ben de tadımlara başladım neredeyse 1 ayı dolacak. Emzirip biraz vakit geçtikten sonra 1-2 yemek kaşığı olarak verdim hep sebze ve çorbaları. Meyve suyunu çook sevdi ama yarım çay bardağını geçirmedim, bıraksam doyup kalkabilir ama sanırım meyvede. Pekmez verdim, 1 çay kaşığı gibi gibi.
Bence en doğrusu takibinizi yapan doktorunuzun yönlendirmesi olur gene de :) bize farklı bir ek gıda önerisi verdi, arkadaşımın kızımdan 2 hafta küçük kızına aynı doktor farklı bir öneri sunmuş. Biraz bebeğe bağlı sanırım bu durum da.
Ben de bebeğin memeden uzaklaşmaması için yiyeceklerin azar azar verilmesi gerek diye biliyorum. Çünkü 1 yaşına kadar ana gıda anne sütü olmalı. Ondan daha faydalı bir şey yok zaten bebeklerimiz için.
Bebeğim 5.5 aylık henüz başlamadım ben ek gıdaya doktor da kilo alımı iyi olduğu için 6.ayda konuşacağız bu konuyu ama ben blw yi bayağı araştırdım onu uygulayacağım inşallah.

Butun gidalari ilk 3 gün deneyip mi vereceğiz. Herseyi mevsimine gore vermek istiyorum ki bu ayin meyveleri erik cilek mis ama bunlari vermek icinde erken cok karmasik sanki ne verecegimi sasirdim
Birde ayni gun mesela bugun ogluma patates havuc pirinc hasladim pure yapio verdim daha önce bunlari 3 gun tattirmistim kendisi yemeyi red edene kadar verdim ayni gun baska sebze verebilirmiyim denemek amacli 1 cay kaşığı yada ayni gun herhangi bir meyve verilebilirmi acaba. Ilk bebegim büyüklerime sorunca yaptigin yemeklerden tattir diyorlar ama oyle de vermek istemiyorum
hangi_ayda_hangi_meyve_yenir.jpg
hangi_ayda_hangi_meyve_yenir.jpg
hangi_ayda_hangi_sebze_yenir_1.jpg

Kızlar hangi ay hangi meyve sebzenin ayıdır.
Ve hangi ayda hangi yiyecekler verilmeli blw ye göre tablolar bunlar. Blw yapmasanız da fikir olur diye düşündüm.
Ayrıca bebeklere birçok ek gıda tarifleri de var blw türkiye internet sitesinde. İnsan şaşırıyor neyi nasıl vereceğini çünkü. Umarım faydası olur
https://blwturkiye.com/all/recipes
Hatta şu link direkt tariflere giriyor

Kızlar ben prima kullanıyorum kızıma hatta 5 numara.. ama sürekli kalası taşıyor. Kucakta ve emzirirken yapıyorsa muhakkak belden ya da yandan taşıyor. Sürekli kakali bady pantolon yikiyorum. Ilk kızımda da prima kullandım böyle olduğunu hatırlamıyorum. Hadi evdeysek Neyse de en olur olmadık yerde kaka yapıyor. Daracık küçücük yerlerde arabanın içinde tüm kıyafetlerini değiştirmek zorunda kalıyorum. Ne önerirsiniz niye böyle okuyor. 5 büyük degil şimdiye kadar hep taştığı için bi üste geçtim ama nafile. Bu arada kek gıdaya da geçtik hafiften kati kıvamlı yapıyor 3 gündür. Artık hiç biyere gitmek istemiyorum.
Benim oğluma da ben 4 numara kullanıyorum tam da iyi geliyor ama maalesef otururken ya da hafif eğimli duruyorsa kucakta aynı şekilde bele çıkıyor.
Yanlar için de beli altına bağlamadan bütün bariyerlerini açıyorum esnetiyorum bezi ve biraz işe yarıyor sanırım

Kızlar ben prima kullanıyorum kızıma hatta 5 numara.. ama sürekli kalası taşıyor. Kucakta ve emzirirken yapıyorsa muhakkak belden ya da yandan taşıyor. Sürekli kakali bady pantolon yikiyorum. Ilk kızımda da prima kullandım böyle olduğunu hatırlamıyorum. Hadi evdeysek Neyse de en olur olmadık yerde kaka yapıyor. Daracık küçücük yerlerde arabanın içinde tüm kıyafetlerini değiştirmek zorunda kalıyorum. Ne önerirsiniz niye böyle okuyor. 5 büyük degil şimdiye kadar hep taştığı için bi üste geçtim ama nafile. Bu arada kek gıdaya da geçtik hafiften kati kıvamlı yapıyor 3 gündür. Artık hiç biyere gitmek istemiyorum.
bimin bexi cok guzel

Pastörize sütle yoğurt yapan var mı? Olmuyor bi türlü yaa...

2 çeşit pastörize süt var. biri uzun ömürlü, diğeri de günlük süt.
uzun ömürlüler hem tutmayabilir hem de besin değeri daha az diye biliyorum.

yoğurt yapmak için en ideal süt, günlük pastörize sütler. ben ondan yapıyorum ve gayet güzel tutuyor. çok sulu olmasından şikayetçiyseniz, 5 dakika havalandırarak kaynatın sonra 40-45 dereceye soğutup mayalayın.
maya olarak kullandığınız yoğurt oda sıcaklığında olsun, ben 1 litre süte 1 yemek kaşığı maya kullanıyorum. iyice çırpın topak kalmasın, 45 dereceye gelen sütten biraz ilave edip koyu ayran kıvamına getirdikten sonra tek bir noktadan tencereye boşaltıp usulca karıştırıyorum. sonra minik cam kaplara bölüyorum. havlu kağıt örtüp, sofrabeziyle sarıyorum.

maya geceyi sever, mümkünse akşamüstü mayalayıp, gece yatarken dolaba kaldırın, sabaha kadar ağzı açık kalsın. sabah kapatırsınız.

çiğ sütle yapmayın zaten, bazı zararlı bakteriler mikroplar kaynatmayla ölmüyormuş. bebekler için en güvenlisi pastörize edilmiş sütler

merhaba anneler, ek gıda konuşulmuş. ben de deneyimlerimi aktarayım.

benim sütüm yetersiz olduğu için en baştan beri çoğunlukla formül süt ile besleniyorduk. 4.ayda meme reddi, egzamaymış, diyetmiş derken sürüm iyice kesildi. şimdi tekrar emmek istese de sütüm yok malesef. neyse anne sütü almayan bebeklerde daha erken geçilebiliyor diye biz 5,5 aylıkken başladık. bebek zaten belli ediyor yanında rahat yemek yiyemiyorduk, hep ağzını açıyordu.

6.aya kadar günde 2 öğün ek gıda veriyordum, ama doktorumuz bunu 3 öğüne çıkardı. günde toplam 500 ml süt içmesi yetiyormuş. bunu 4 öğünde içiyor, 3 öğün de ek gıda veriyoruz. toplam 7 öğünümüz var yani.

ek gıda öğünlerimiz meyve püresi, sebze püresi ve tahıl mama şeklinde.

sebze püresi ile başladık. patates havuç kabak, daha sonra taze fasülye ve bezelye, 6.aydan sonra yeşil yapraklılardan ıspanak, semizotu ve pazı yedirdim. bu hafta papya biber yediricem mesela. her zaman en çok 3 sebzeyi karıştırmalıymışız, öyle 5-10 çeşit karıştırıp çocuğun tat duygusunu yok etmemeliyiz. 1 tatlı kaşığından biraz eksik zeytinyağı ekliyorum mutlaka. yağa çok ihtiyaçları varmış. tereyağı vermedim henüz ama verilebilir sanırım. sebzeleri haşlarken içine biraz irmik de ekleyebilirsiniz, ya da pirinç ama mutlaka esmer pirinç olmalıymış. beyaz pirinç çok işlem gördüğü için besleyiciliğini kaybediyormuş. kof kilo yapabilir.

pırasa, soğan, sarımsak gibi şeyler çok gaz yapabilir, erken vermemek lazım.

meyvelerden elma, armut, muz, kayısı, kavun ve nektarin veriyorum. malesef elma ve nektarin gibi meyveler ekşi geldiği için yemiyor, kayısı da çok lifli olduğu içim öğürüyor. meyve yedirmekte zorlanıyorum. muz da kabız yapıyor :/ meyve olayımız biraz sıkıntılı yani. mevsimi geldikçe şeftali ve kırmızı erik de vericem. doktor kırmızı eriğin çok faydalı olduğunu söyledi.

bu hafta evde yaptığım lor peynirinden verdim. meyve püresi ile tatlı loru karıştırdım. lor yaparken çıkan peynir altı suyunu da saklayıp tarhana yaptım. bu su çok değerliymiş çünkü.

yumurta henüz denemedim, egzama geçmişimiz olduğu için alerji yapmasından korkuyorum. ama 7 aylık olduktan sonra deneyeceğim. lor peyniri, yumurta sarısı ve tam buğday ekmeği ile kahvaltı yaptırmayı düşünüyorum.

ara öğün olarak evde mayaladığım yoğurttan veriyorum.

akşam 3.ek gıda öğünümüzde de hipp’in 5 tahıllı ve yulaflı kaşık mamalarını yiyoruz. üzerinde yazan ölçünün yarısını yapıyorum. biraz tatlandırmak için (sabah vermediysem) muz veya gün kurusu karıştırıyorum. sarı olan kayısı kurusunu almayın, sarartmak için bi madde kullanılıyormuş. güneşte kuruyan gün kurusunu alın. 10 dk içme suyunda haşlayın yumuşasın, formül süt veya varsa anne sütü ile blenderdan geçirip içlne tahıl mamadan koyunca süper oluyor.

uzun uzun yazdım umarım işinize yarar, sevgiler

yoğurt yapmak için en ideal süt, günlük pastörize sütler. ben ondan yapıyorum ve gayet güzel tutuyor. çok sulu olmasından şikayetçiyseniz, 5 dakika havalandırarak kaynatın sonra 40-45 dereceye soğutup mayalayın.
maya olarak kullandığınız yoğurt oda sıcaklığında olsun, ben 1 litre süte 1 yemek kaşığı maya kullanıyorum. iyice çırpın topak kalmasın, 45 dereceye gelen sütten biraz ilave edip koyu ayran kıvamına getirdikten sonra tek bir noktadan tencereye boşaltıp usulca karıştırıyorum. sonra minik cam kaplara bölüyorum. havlu kağıt örtüp, sofrabeziyle sarıyorum.

maya geceyi sever, mümkünse akşamüstü mayalayıp, gece yatarken dolaba kaldırın, sabaha kadar ağzı açık kalsın. sabah kapatırsınız.

çiğ sütle yapmayın zaten, bazı zararlı bakteriler mikroplar kaynatmayla ölmüyormuş. bebekler için en güvenlisi pastörize edilmiş sütler

Bende sek günlük süt aldım ama bu 3. Mayalamam bakalım olacak mı.Birde 1 tatlı kaşığı olarak başla dediği için 1 litrenin hepsini yapmadım,2 çay bardağı kadar deniyorum,sulu kaldı hep...

kızlar merhaba oğluşun üst iki dişi kabarmış uykusuzluklar mızmızlıklar başladı sizce diş ne zaman çıkar kabardıktan sonra

Eklentiler

• F99D7A69-6E67-4A0D-A8BF-26A3A48B61F5.jpeg
    F99D7A69-6E67-4A0D-A8BF-26A3A48B61F5.jpeg
    30,7 KB · Görüntüleme: 111
Bende sek günlük süt aldım ama bu 3. Mayalamam bakalım olacak mı.Birde 1 tatlı kaşığı olarak başla dediği için 1 litrenin hepsini yapmadım,2 çay bardağı kadar deniyorum,sulu kaldı hep...
Geniş bi kasenin içine süt kavanozunuzu oturtun. Sonra süt kavanozunun yarısına kadar gelecek şekilde ksenin içine kaynar su doldurup. Üstüne süzgec koyup iki kat sarın. Biraz meşakkatli ama az miktarlarda yapınca hep böyle yaparım.

biz kendimiz de ev yoğurdu yiyoruz o yüzden litrelik yapıyorum. isterseniz bi de öyle deneyin.

tutmayan yoğurdu 75 derecede çalışan fırında 1 saat tutarsanız taş gibi tutar. bu da kurtarma tüyosu olsun :KK66:

Çığ sütle de yapip verdim..gunluk süt kullanayim bari ben de..

X