• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Suda oturttuk ama yapışmış :KK43: hastaneye gidicez şimdi
Ah kiyamam ya :( neden yapisiyor diyecegim, gazli bezin acik yaraya yapışması çok normal. E o zaman koymasinlar gazli bez :( hastaneye gitmeden booooolca anestol sur, calpol ver. Orada cok ozenli aciyorlar ama neticede deriye yapismis gazli bez, agliyor malesef :( bizimki butun hemsirelerin ustune işedi :D onu açtıktan sonra tekrar bandaj yapiyor, bi yarim saat sonra o bandaji acip kanama var mi diye kontrol ediyor. Biz fotografini doktora göndermelerini istemistik. Gönderdiler. Doktor tekrar bandaj yapin demis. Yaptilar. Ama o sonradan yapilan bandajlar yapışmıyor. Ertesi sabah da doktor açmıştı onu. Sadece mudahale esnasinda biraz ağlıyor o kadar. Doktor elini çeker çekmez susuyor. Zaten butun aglayacagi da o kadar. Bi sorun olmasin da, ağlamalar biter. Gecmis olsun tekrar

Cok ilginc ya rota aşısı bizi hic etkilemedi
Senin minnoşun sürekli gazlı ve ağlıyo ya. Arada kaynamış tır. Benim kızım da senin bebeğin gibiydi.uyumayan ağlayan gazlı kusma lı fln fln. Kızımda hiç yan etki göstermedi. Çünkü yan etkiler zaten bünyesinde vardı.:kusmuk:Oğlan ın gazı azalmıştıki tekrar silbaştan. Dün gece yalnızca 2 saat uyudu.:uykucu:

Ah kiyamam ya :KK43: neden yapisiyor diyecegim, gazli bezin acik yaraya yapışması çok normal. E o zaman koymasinlar gazli bez :KK43: hastaneye gitmeden booooolca anestol sur, calpol ver. Orada cok ozenli aciyorlar ama neticede deriye yapismis gazli bez, agliyor malesef :KK43: bizimki butun hemsirelerin ustune işedi :KK70: onu açtıktan sonra tekrar bandaj yapiyor, bi yarim saat sonra o bandaji acip kanama var mi diye kontrol ediyor. Biz fotografini doktora göndermelerini istemistik. Gönderdiler. Doktor tekrar bandaj yapin demis. Yaptilar. Ama o sonradan yapilan bandajlar yapışmıyor. Ertesi sabah da doktor açmıştı onu. Sadece mudahale esnasinda biraz ağlıyor o kadar. Doktor elini çeker çekmez susuyor. Zaten butun aglayacagi da o kadar. Bi sorun olmasin da, ağlamalar biter. Gecmis olsun tekrar
Bizimki ağlamadı çok şükür bi de tekrar bandaj yapmadılar eve geldim kremlerini sürdüm şimdi uyuyo inşallah şu bi kaç günü de rahat atlatırız.
Bizimki de çok işiyo ama bugün işemedi garezi bana galiba :D
Bi de o dipten basıp ucu çıkarma hareketi çok zor geliyo bana korkuyorum

Bizimki ağlamadı çok şükür bi de tekrar bandaj yapmadılar eve geldim kremlerini sürdüm şimdi uyuyo inşallah şu bi kaç günü de rahat atlatırız.
Bizimki de çok işiyo ama bugün işemedi garezi bana galiba :KK70:
Bi de o dipten basıp ucu çıkarma hareketi çok zor geliyo bana korkuyorum
Ahh cok sevindim aglamadigina. Bizim kanamisti o yuzden tekrar bandaj yaptilar mecburen. Kopuk bardak koyun da beze degmesin,o hayat kurtariyor. Bizimki yine yapismis gibi görünüyor. Doktora mail attim fotoğraf. Insallah yapisma yoktur :(

Be
Çok teşekkür ederim antijen bakıldığını sanmıydorum dünden beri sadece süt ürünlerini bıraktım kakasında ne mukus ne de görülebilen kan kaldı alerjinin etkisi bu kadar çabuk da geçmez amip olsa ilaçsız iyileşmezdi uygun bir anda tekrar kaka tahlili yaptırmam lazım amip antijenine de baktırayım
Bebeklerde amip olasiligi cok cok dusuk bi ihtimalmis. Alerji amiple karistirilabiliyomus. Diyete ben de baslayali cok olmadi, kakasi hala mukuslu ama kizim rahatladi gibi geliyo bize. Sanki duzeldi gibi. Insallah boyle duzene girer de ben yemesem de olur

Ahh cok sevindim aglamadigina. Bizim kanamisti o yuzden tekrar bandaj yaptilar mecburen. Kopuk bardak koyun da beze degmesin,o hayat kurtariyor. Bizimki yine yapismis gibi görünüyor. Doktora mail attim fotoğraf. Insallah yapisma yoktur :KK43:
Aaaa inşallah yapışmamıştır. Dünden beri bardak var sürekli koyuyorum. Bir de bişey sorucam dibine bastırıp ucunu çıkar dedi o hareketi yapabiliyor musun?

Çok teşekkür ederim antijen bakıldığını sanmıyorum dünden beri sadece süt ürünlerini bıraktım kakasında ne mukus ne de görülebilen kan kaldı alerjinin etkisi bu kadar çabuk da geçmez amip olsa ilaçsız iyileşmezdi uygun bir anda tekrar kaka tahlili yaptırmam lazım amip antijenine de baktırayım
Geçmiş olsun Cnm .ara ara da olsa hiç kusmuyor mu

Kızlar bisi daniscam size. Oğlum 3 aylık maaşallah guzelde sutum vardı hep emzirdim hatta buzluğa da koydum. Gecen gun hastalandı ates titreme ter hiçbiri yiyemedim yattım 3 4 gun. Sonra bi baktım oğlum hiç çiş yapmadi 12 saat boyunca. Anladım ki göğüslerin boşalmış.hemen dr a gittik mastit dedi bebeğim kilo vermiş. Olanların sokundayim hala. Sütüm tekrar duzElirmi bebeğim biberon mama kabul etmiyo
Noldüğünü hiç anlamadim

Benimde bir sorum var kızlar.bnm 2,5ysında bir çocuğum daha var ve ağır geçiyor gribi. 4,5aylık olan bebeğime sağduğım sütlerin tarihi geçecek ve alerjiden kaynaklı o sütleri veremicem anca diyeti kesince verebilirim ama sütlerin 3ayı dolmak üzere buZlukra. Bu sütten büyük çocuğuma içirsem sakıncalı olur mu bilemedim

Emzirme sanatı grubunda büyük olan bebeğin, küçüğünün sütünü içebileceğini söylüyorlar.

Kızlar bisi daniscam size. Oğlum 3 aylık maaşallah guzelde sutum vardı hep emzirdim hatta buzluğa da koydum. Gecen gun hastalandı ates titreme ter hiçbiri yiyemedim yattım 3 4 gun. Sonra bi baktım oğlum hiç çiş yapmadi 12 saat boyunca. Anladım ki göğüslerin boşalmış.hemen dr a gittik mastit dedi bebeğim kilo vermiş. Olanların sokundayim hala. Sütüm tekrar duzElirmi bebeğim biberon mama kabul etmiyo
Noldüğünü hiç anlamadim
Mastit nasil gecet bilmiyorum ,dr unuz soylemistir herhalde,pozitif dusunun sutunuz mutlaka eskisi gibi cogalir,stres yapmayin,bol su icin,uzum hosafii sutu arttiyor,sut arttiran caylari deneyin ama en onemlisi moralinizu bozmayin

gaz sancılarımız çok şükür bitti canım şuan sağ azı dişimizle uğraşıyoruz kabarmış o baya zorluyor bizi

Cok sevindim bizimde gaz sancılarimıız bitti sayılır sükür.. ama dıste zorlar haklısın
İlk ön dısler cıkmiyormuydu bizimkininde eli hep agzinda bakıyorum bisey yok ama arkaya hic bakmadım. Kolay gelsin cnm sana bizim derdimiz bitmez gaz sancımız bitti derken yenisi gelir olsun Allah saģlık versin. Hayırlı geceler..

Büyük kızım hastalandı ve küçüğe de geçti ikisi de öksürmeye başladı, hadi büyük bi şekilde atlatır da küçüğü ne yapacağız bilemedim, emziriyorum sürekli, soğuk buhar da yapıyorum daha rahat nefes alsın diye,
Burda hastalanan bebekler vardı nasıl atlattınıZ kızlar ne yapsam başka

Aaaa inşallah yapışmamıştır. Dünden beri bardak var sürekli koyuyorum. Bir de bişey sorucam dibine bastırıp ucunu çıkar dedi o hareketi yapabiliyor musun?
Yapismis galiba dedigim derisi. Yani o hareketi yapmam gereken yer. Ya inanilmaz hareketli. Bi de orasi huy oldu artik,bezini actigim anda elini oraya uzatiyor, ayaklarini da karnina topluyor. Hic durmuyor. Zaten minicik birsey. Ileri geri yapmak epey zor :( ama yapışması daha kötü. Ne yapip edip yapmamiz lazim

Sabrettim sabrettim sonunda patladimm... iyi mi oldu kotü mü oldu bilmiyorm cok üzgünüm:KK43: ben bebegimin kilo aliminin normal oldugunu sütümüm yeterli olduguna kimseyi ikna edemedm ve bugun bardagi taşıranson damla oldu benim oglum acayip kusuyor anlatamam emiyor fazlasini cikariyor bazen fiskityiryor bazen tortlu tortlu kac cesit kusuyor anlatamam.. bugun annemler bizdeydi ben oglumu emziriyordm ama emerken ara ara ikiniyogibi gazi varmis gibi hareketler yapip durdu guc bela o sekilde emzordm en snda gazini aldm bi miktar sut cikardi.. neyse snra anneme verdm aradan bi 10 dk snra cocuk yine huysuzlaniyor gibi oldu annem noldu oglum aciktin mi açsın demi sen demeye basladi.. nyse evde mama vardi gidim yapim dedm gnülsüz gönülsz. Cunku biliyorm kusacak onu geri.. nyse yaptm geldm annem baktm cocugu kucagina yatordi elini uzatti biberon istiyor ben icirim dedm ver ben veririm dedi neyse verdm oturdm al oglum al diye agzina verdi icmeye baslayinc bana bir bakis atti anlatamam bak görüyon mu nasl iciyor ac der gibi.. ve bunu yapan annem benim annem....:KK43::KK43::KK43: snra ben sinirlendm ne baktin oyle dedm snraoyle byle derken. Ben aglamaya basladm kafami goren bu cocuk ac bu cocuk zayif demesinden biktm dedm. Sustum snra baktm anne m agliyor. Bu sefer onu aglattm die canm skld8 neyse yemekdi falan derken oyle gecti gittiolay.. aradan 1 2 saat snra cocugun basindaydm allahtan. Agzi yavas yavas dolmaya basladi gozumun onunde fiskırık tarzi degil bildiginiz bardaga su nasl doluyosa agzi iyice doluverdi kafasi bi sag bi sol yapti bogulacak oldu snra selale gibi agzindan akitmaya basladi oyle byle degil.. hemen o arada aldm koluma ters cevirdm ve hala kusuyor bu arada ben agliyom anne anne die bagiriyom ann3mler geldi bu sefer de sari g8bi yesil gibi kustu ilk defa byle kustu... Ben anneme ben sana vermeyek dedm falan die agladm ikimizde aglamya basladk.. bi gun bu kadar kotü geceblirdi benim icin... kilo alimi iyi sütü yeterli die kimseyi inandiramiyorm ve bunu soyleyenler en yakinlsrm bu beni mahvediyor.. hayr her bebek tombik tombik olacak anlamiyorm. Saglikli olsun zayif olsun.. bide sylemleri o kadar iticiki ac bu cocuk sütün yok cünkü. Biktım ya emzirmekten nasl sogudum en guzel gunlerimibyle zehir ediyolar..:KK43::KK43::KK43::KK43:

Sabrettim sabrettim sonunda patladimm... iyi mi oldu kotü mü oldu bilmiyorm cok üzgünüm:KK43: ben bebegimin kilo aliminin normal oldugunu sütümüm yeterli olduguna kimseyi ikna edemedm ve bugun bardagi taşıranson damla oldu benim oglum acayip kusuyor anlatamam emiyor fazlasini cikariyor bazen fiskityiryor bazen tortlu tortlu kac cesit kusuyor anlatamam.. bugun annemler bizdeydi ben oglumu emziriyordm ama emerken ara ara ikiniyogibi gazi varmis gibi hareketler yapip durdu guc bela o sekilde emzordm en snda gazini aldm bi miktar sut cikardi.. neyse snra anneme verdm aradan bi 10 dk snra cocuk yine huysuzlaniyor gibi oldu annem noldu oglum aciktin mi açsın demi sen demeye basladi.. nyse evde mama vardi gidim yapim dedm gnülsüz gönülsz. Cunku biliyorm kusacak onu geri.. nyse yaptm geldm annem baktm cocugu kucagina yatordi elini uzatti biberon istiyor ben icirim dedm ver ben veririm dedi neyse verdm oturdm al oglum al diye agzina verdi icmeye baslayinc bana bir bakis atti anlatamam bak görüyon mu nasl iciyor ac der gibi.. ve bunu yapan annem benim annem....:KK43::KK43::KK43: snra ben sinirlendm ne baktin oyle dedm snraoyle byle derken. Ben aglamaya basladm kafami goren bu cocuk ac bu cocuk zayif demesinden biktm dedm. Sustum snra baktm anne m agliyor. Bu sefer onu aglattm die canm skld8 neyse yemekdi falan derken oyle gecti gittiolay.. aradan 1 2 saat snra cocugun basindaydm allahtan. Agzi yavas yavas dolmaya basladi gozumun onunde fiskırık tarzi degil bildiginiz bardaga su nasl doluyosa agzi iyice doluverdi kafasi bi sag bi sol yapti bogulacak oldu snra selale gibi agzindan akitmaya basladi oyle byle degil.. hemen o arada aldm koluma ters cevirdm ve hala kusuyor bu arada ben agliyom anne anne die bagiriyom ann3mler geldi bu sefer de sari g8bi yesil gibi kustu ilk defa byle kustu... Ben anneme ben sana vermeyek dedm falan die agladm ikimizde aglamya basladk.. bi gun bu kadar kotü geceblirdi benim icin... kilo alimi iyi sütü yeterli die kimseyi inandiramiyorm ve bunu soyleyenler en yakinlsrm bu beni mahvediyor.. hayr her bebek tombik tombik olacak anlamiyorm. Saglikli olsun zayif olsun.. bide sylemleri o kadar iticiki ac bu cocuk sütün yok cünkü. Biktım ya emzirmekten nasl sogudum en guzel gunlerimibyle zehir ediyolar..:KK43::KK43::KK43::KK43:
Canım kilo alımı iyiyse verme mama. Güzel bi dille anlat, anlamıyorlarsa bile yapma, dediklerini yapmak zorunda mısın, vermiyorum de geç. Benim bebeğimin kilo alımı da sınırda ama vermiyorum mama, hatta ilk 3 gün sütüm gelmediği için verdiğim mamaya bile pişmanım şu an. Benim bebeğim de çok kusuyor aynen anlattığın gibi hem de ağız dolusu.
Bebeğimin bakımı ve beslenmesi konusunda kimseyi dinlemiyorum, dinlediklerimi de saygıdan dinliyorum ama uygulamıyorum. Bi keresinde benim çok bilmiş eltim benden habersiz çilek veriyordu bebeğime ya inanabiliyor musunuz daha 2 buçuk aylıktı o zaman. Gördüğümde kan beynime sıçradı resmen nasıl sinir oldum anlatamam. Çilek gibi alerji ihtimali yüksek bi meyve 1 yaşından önce önerilmezken sen hangi cesaret 2 buçuk aylık bebeğe verebilirsin hem de benden habersiz. Ya bebeğimin alerjisi olsaydı o an ağzı dili şişip nefes alamasaydı, Allah korudu yani. Artık kayınvalidemlere gittiğimde asla odada onlarla bırakmıyorum bebeğimi, tuvalete bile gidemiyorum bu yüzden.

Cok uzun oldu cok kotüyüm kusura bakmayn :KK43:
Benim de annem sağolsun destek olduğunu zannederek ilk ay bütün psikolojimi mahvetti her seferinde aç bu mama ver bakamıyorsun diye diye. En sonunda ona evine gitmesini çocuğun sorumluluğunu tek başıma üstlenmem gerektiğini söyledim ve gitti. Tabiki istemeden tartışmalarda oldu. Üç aydır hem ev hem bebek çok zorlanıyorum ama kafam rahat. En güzeli.. çünkü doğumu ve ilk ayı hep kötü anılarla hatırlıyorum bu çok üzücü.

Back