• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Bende oksürük icin oglumu doktora götürmüstm kakasini 6 7 gunde yapmaya basladi dedm internette falan anne sutu alanlarda 10 gune kadar sknti yok falan yaziryor dedm olur mu oyle dedi 2 gunde yapmasssa sknti dedi bir sürü kan idrar kaka tahlili.istedi sükür bisey cikmadi birsurü fitil bagirsak duzenleyici.toz ilac verdi bilemiyorm kullanmakta kararsizm

Aldirim bugun ozaman insAllah ise yarar. InsAllah canim ya hep boyle 10 gunde bir yapardi son 3 yapişi fitille oldu bu sefer fitilde fayda etmedi aslinca sanci yok gibi cunku huysuzluk yapmiyo uykusuda güzel zaman zaman ikiniyo sadece acaba yokmu diye dusunuyorum ama 12 gun nasil olmaz diyorum

doktora götürdün mü peki bu son üç seferinde hiç
belki dediğin gibi normaldir ama işte anne yüreği kim bilir neler geçiyo içinden

Gecen hafta kontrolu vardi doktora sordum sadece anne sütü aldigi icin olabilir diyo vucut posa üretmiyo demekki dedi. Anne sutu aldigi icin bisey yapmak istemiyorum zeytinyagi ver zorlandigini hissedersen fitil ver dedi.
Ewet ya ne kadarda normal densede yapamayinca huzursuz oluyorum:KK43:

Saglk ocagmdaki hemsiremizi aradm simdede 6 gunde bir yapmasi normal kakasi kabiz gibi.degilse bebgin surekli huzursuz aglamakli hali yoksa fitil.ilac hic bisey kullanma dedi herkes ayri söylüyor..sanirim kullanmicam cunku bebegm huzursuz falan degil bu durumdan

O kadar sinirliyim ki, buraya yazacağım. Kakasinda kan var diye doktora gitmiştik, sut urunleri alerjisi olabilecegini soyledi. Gaitada gizli kan tahlili istedi. Artik gec oldu tahlil sonucu bugun yetismez yarın cikar dedi. Biz de bugun sonucu degerlendirmek icin gittik. Doktor hanim hastaneden ayrilmis! Insan bi soyler yarin ben yokum baska doktorla devam edersiniz veya ben şu hastanede çalışacağım artik diye. Şok oldum ayrildi deyince. Neyse baska bir cocuk doktoruna girdik, girmez olaydık.
Gaitada kan onemsiz, sut urunu alerjisi olabilir ama zaten yuzunden belli alerjik bunyeli bir çocuk bu, hic dokunmayin bu cocugun birseyi yok, ben 40 yillik doktorum yuzbinlerce cocuk gordum, baska doktora gitseniz kan tahlili ister delik desek eder folik asit b12 tahlili ister sakin yaptirmayin birseyi cok bu çocuğun dedi durdu.
Peki sut urunleri alerjisi varsa nasil anlayacagiz diyorum, varsa da onemli degil ki diyor.
Sabahlara kadar katila katila agliyor diyorum, her bebek ağlar uyumayi sevmiyordur geceyi sevmiyordur karanligi sevmiyordur.
Gazi var diyorum, herkesin gazi var senin yok mu diyor.
Asabımı bozdu resmen boyle umursamazlik gormedim

Mamayı daha iyi uyusun dıye mi veriyosun yoksa dr tavsiyesi mi?
Aslında ben mama veriyorum doktora sadece verdiğimi söyledim. Kimse benden daha iyi sütümün yetip yetmediğini bilemez mama vermezsem saatlerce memede kalıyor uyuyor yerine yatırınca uyanıyor mama verince rahatça uyuyor

Aslında ben mama veriyorum doktora sadece verdiğimi söyledim. Kimse benden daha iyi sütümün yetip yetmediğini bilemez mama vermezsem saatlerce memede kalıyor uyuyor yerine yatırınca uyanıyor mama verince rahatça uyuyor
Gunduz akşam hep memede cok kalmak istiyor benimkisi de,mama versem bile illa memede uyumak istiyor,emme refleksleri azalınca gecicek inşallah bu memede uzun kalma istekleri

Tesekkur ederim canim.
Peki deterjan yada herhangi bisey kullaniyomusun. Onceki sutlerim yagli tek basina kaynar su yagini temizlemiyo. Kaynattigim icin önce bulasik deterjaniyla yıkıyorum.
Bebek biberon temizlik deterjanı var, çok zorda kalırsanız ondan kullanın bir de biberon fırçası var, suyun altında bile şahane temizliyor, parlatıyor, kesinlikle tavsiye ederim.

Bende 1 buçuk ay öncesine kadar gece uyusun diye mama veriyordum.Kayınvalide korkusu,niye ağlıyor,acıkmış annesi diyerek beni krize sokuyorlardı.Sütüm yetmiyor düşünceside panik yapıyordu beni.Sonra birkaç kere emzirdikten sonra sütü sağdım.Mama vermeyeceğim dedim ve mama vermeyi kestim.Tabii mamaya başlamakta kesmekte doktor kontrolünde olmalıymış sonradan öğrendim...
Yine aynı uyuma süresinde uyuyordu geceleri mama vermedende.Mama verdikçe süt azalır zaten.
Mamanın sindirimi zor olduğundan uzun süre tok tutuyor sadece...

Kizlar oğlum 12 gündür ne fitille ne de zeytinyagiyla kaka yapmadi. Sabunun yaptirdigini duyan varmi kucuk bi parça fitil gibi veriliyomus emin olamadim vermekle bi fikri olan varmi.
Bi sorum daha var :olamaz: dr brows biberon kullananlar temizligini nasil yapiyosunuz. Gunde 1 kez kullandigim icin kaynar suya atiyodum ama artik kullanimini artiricam surekli su kaynatmak zor gibi geliyo
canim sabun ise yariyor dene istersen ve dr browns bende kullaniyom biberon fircasi al normal deterjanla yika iyice durula ben her mamadan sonra sabunlu suyla yikamiyorum bir mamada yijiyom diger mamada yikamiyom gun asada son mamada kaynatiyom

O kadar sinirliyim ki, buraya yazacağım. Kakasinda kan var diye doktora gitmiştik, sut urunleri alerjisi olabilecegini soyledi. Gaitada gizli kan tahlili istedi. Artik gec oldu tahlil sonucu bugun yetismez yarın cikar dedi. Biz de bugun sonucu degerlendirmek icin gittik. Doktor hanim hastaneden ayrilmis! Insan bi soyler yarin ben yokum baska doktorla devam edersiniz veya ben şu hastanede çalışacağım artik diye. Şok oldum ayrildi deyince. Neyse baska bir cocuk doktoruna girdik, girmez olaydık.
Gaitada kan onemsiz, sut urunu alerjisi olabilir ama zaten yuzunden belli alerjik bunyeli bir çocuk bu, hic dokunmayin bu cocugun birseyi yok, ben 40 yillik doktorum yuzbinlerce cocuk gordum, baska doktora gitseniz kan tahlili ister delik desek eder folik asit b12 tahlili ister sakin yaptirmayin birseyi cok bu çocuğun dedi durdu.
Peki sut urunleri alerjisi varsa nasil anlayacagiz diyorum, varsa da onemli degil ki diyor.
Sabahlara kadar katila katila agliyor diyorum, her bebek ağlar uyumayi sevmiyordur geceyi sevmiyordur karanligi sevmiyordur.

Çok sinir bozucu gerçekten.Yeni bir doktor bul işin yoksa.İlk gittiğin doktor arkasına bile bakmadan kaçmış gibi sanki hastaneden...

Ne yapacaksın şimdi?

:sinirli:
Valla böyle anneyi tatmin etmeden gönderen doktorlar varya isterse 100 yıllık olsun. İnsanın ashabını bozuyo

Bende 1 buçuk ay öncesine kadar gece uyusun diye mama veriyordum.Kayınvalide korkusu,niye ağlıyor,acıkmış annesi diyerek beni krize sokuyorlardı.Sütüm yetmiyor düşünceside panik yapıyordu beni.Sonra birkaç kere emzirdikten sonra sütü sağdım.Mama vermeyeceğim dedim ve mama vermeyi kestim.Tabii mamaya başlamakta kesmekte doktor kontrolünde olmalıymış sonradan öğrendim...
Yine aynı uyuma süresinde uyuyordu geceleri mama vermedende.Mama verdikçe süt azalır zaten.
Eğer emdikten sonra yatağa koyunca uyuyorsa kilo alımı da iyiyse zaten gerek yok mamaya gündüz kızım emip memeyi bırakıyor ama gece kendi isteğiyle bırakmıyor. Bi de bi arkadaşımın kızı bu şekilde çok az kilo almıştı ben o yüzden mama veriyorum

Kızlar istanbul da şirinevlere yakın oturan varsa ataköy hastanesindeki cengizhan bey çocuk doktoru çok ilgili herleyi detayına kadar anlatıyor tavsiye ederim. Ablam oğlunu götürürdü bende şimdi tüm kontrollerini ona götürüyorum memnunun

Eğer emdikten sonra yatağa koyunca uyuyorsa kilo alımı da iyiyse zaten gerek yok mamaya gündüz kızım emip memeyi bırakıyor ama gece kendi isteğiyle bırakmıyor. Bi de bi arkadaşımın kızı bu şekilde çok az kilo almıştı ben o yüzden mama veriyorum

Benimkide memede uyuyor,yerine koyunca uyanıyor.Gündüz uyumuyor doğru düzgün.Çokta ağlıyor.Birde üstüne kusuyor.Buna rağmen kilo alımı iyi.Çişli bezinin yeterli olması doyuyor olmasının ölçüsü...
Gazı olunca yatırınca ağlıyor...

Çok sinir bozucu gerçekten.Yeni bir doktor bul işin yoksa.İlk gittiğin doktor arkasına bile bakmadan kaçmış gibi sanki hastaneden...

Ne yapacaksın şimdi?
Ilk doktor benim ameliyathaneden itibaren doktorumuzdu, ertesi gun icin hicbirsey soylemeden pat diye ayrilmasina cok sasirdim ve uzuldum. Sonra telefonla ulastim kendisine. Tahlil sonucunu gönderdim. Sut urunleri alerjisinden suphelendigini soyledi ve bir diyet listesi gönderdi. Bu urunleri 10 15 gün yeme ve tekrar gaitada gizli kan tahlili yaptır dedi. Yeni hastanesini sordum söylemedi ama hastane yönetiminden öğrendim. Istanbulun sayılı 2 3 en pahali hastanesinden biri, oraya devam etmek benim maddi imkanlarimi zorlar. Baska bir doktor bulmaya çalışacağım

Ben de mama vermemek için o kadar uğraşıyorum,emdikten sonra sağım yapıyorum ancak bebişim sağolsun hıc bi zaman memeyi tam boşaltmıyor,her emzirmeden sonra sağmam gerekiyo ki maalesef buna da zaman yok cunku surekli kucagımda ,uyurken de kucagımda ,bazrn moralim cok bozuluyor mama veriyorum diye ,sonuçta o kadar uğraşıyorum memenin tamamını emsin diye ama maalesef hep sonuç aynı

Bebek biberon temizlik deterjanı var, çok zorda kalırsanız ondan kullanın bir de biberon fırçası var, suyun altında bile şahane temizliyor, parlatıyor, kesinlikle tavsiye ederim.
TEsekkur ederim. Simdi baktim fircaya elimde vardi avent biberonu aldigimda yaninda hediye gelmisti onun bi faydasini gormedim ama baktiklarim daha degisik daha iyi görünüyo. En kisa zamanda alicam

Back