2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Bizim 3. Ay kontrolümüzde doktor 5.900 civarı olması gerekir gelişimi önden gidiyor dedi. Bizim kilomuzda 6.300 gramdı.. kilosu gayet güzel. Neden öyle söylemiş anlamadım. Boşuna strese sokuyorlar insanı...

Nasıl alt sınırdaymış o kilo ya. Benim oğlumda 3. Ayk kontrolu 6750 kg 62 cm. Doktor çok iyi dedi. Biz 5 aylık bebeklerde 7 kilo civarında olmasını bekliyoruz senin bebeğin üçüncü ayında bu kiloda demişti.

hepsini alintilayamadim kızlar sağolun yorumlarınız için teşekkür ederim
burda insan gerçekten moral buluyo
3480 gram doğdu
ilk ay 4480 gram oldu
ikinci ay 5630 oldu
bu ay da işte 6230 olmuş,
şimdi çocuklar bir yaşında doğum ağırlığının üç katı kadar oluyosa yada on onbir kilo kadar olması gerekiyosa zayif muamelesi yapmaya gerek yok bence benim oğlum için,
çok şükür sağlığı yerinde kilo da alıyo bizim doktor değişik biraz, eşim kadını her gördüğünde pek bisey bilmiyo bence diyo zaten

Bizim oğlan 3710 gr doğdu. İlk kontrolüne gittiğinde 26 günlüktü kilosu 4945 gr dı. İkinci kontrolünde tam iki aylıktı 6230 gr olmuştu. Bugün 78 günlük oldu eşimle tarttık dün galiba 7 kiloyu geçmiş şu an. Bizimki de toraman bişey oldu, hiç mama falan da vermedim. Bana da biraz hızlı kilo alıyor gibi geldi ama hormon testleri vs her şeyi normaldi o yüzden bu kilo olayını pek sorgulamıyorum artık. Her bebeğin yapısı farklı bizimki biraz iri kıyım

Maşallah tospiğe.
Bizim de yarın 4. Ay aşı/ aşıları var.

Kızlar merhaba. Ben kızımı emziriyorum sütüm yetti çok şükür mama vermedik bugüne kadar ama 2 ay 5 günlük oldu 2 gündür akşamları sürekli emmek istiyor. Mamaları araştırdım aranızda Töpfer Keçi Sütü mama kullanan var mı

Kızlar maaşallah bebişlerinize 6-7 kilolar havada uçuşuyor. Benim minnak kızım 2 aylıkken 4800 gr dı. Bakalım 3.ay kontrolünde kaç gr çıkacak çok merak ediyorum ama bana aynı geliyor pek kilo almadı gibi. 5 buçuk falan olmuş olsa bari.

Doktorun alt sınır dediği şu anki kilosu değildir de aldığı kilodur bence. Hani ilk 3 ay 600-1000 gr arası alması bekleniyor ya seninki 600 gr almış ona alt sınır demiş olabilir mi? Maaşallah bu arada bebişine.

Arkadaşlar
Bebekleriniz kaç saatte bir acıkıyo. Ya da kaç saatte bir besliyorsunuz
Gündüzleri her istediğinde emziriyorum. İki emzirme aralığı birbuçuk saati geçmiyor sık ve az emiyor. En fazla 10 dk emip bırakıyor. Geceleri ise ben emzirmesem 12 saat bile istemeyecek. Gece 10 gibi uyuyup sabah 10 civarı kalkıyor. O arada ben kendim kaldırıp uyandırmadan 3-4 saatte bir emziriyorum.

Hay masallah yaa. Benimki 3te uyursa erken uyudu diyorum. 2 saat de kesintisiz uyursa havai fisek patlatiyorum yine 6 saattir surekli agliyor

Bizimkide 3840 doğdu,ilk ayını hatırlamıyorum ama 2. Ay 5950 ve 3. Ay 6600 olmuş.Bizede doktor sanki pek memnun değilmiş gibi davrandı.Ama ben 2. Aya kadar ara ara mama verdim,hatta 2 ay,kontrole yakın haftada mamayı kayınvalidemlerinde burada olması sebebiyle! arttırmıştımda.Yani 5900 olan kiloda mamanında emeği var.Şimdiki kilosu bana normal geliyor ama doktor öncekine bakarak azımsadı gibi...

Ama bilemiyoruz ki,her emmeden sonra kusuyor,hatta ara ara kusmaya devam ediyor.Bir nevi yediği boşa gidiyor.Ondan mıı...
Üşütüyor muyuz,kusmanın sebebi ne bilmiyoruz ki.Doktor batın usg çekelim dedi ama ondan bişey çıkar mı,boş yere mi yaptırıyor bize bunları karar veremiyorum gidip gitmeme konusunda...

Hay masallah yaa. Benimki 3te uyursa erken uyudu diyorum. 2 saat de kesintisiz uyursa havai fisek patlatiyorum yine 6 saattir surekli agliyor
Yavrum ya. Kıyamam o bebişe. Böyle okudukça çok üzülüyorum ama az kaldı geçecek inşallah. Zaten sabrediyorsundur sen de. Benimki 5 dk ağlasa dayanamıyorum ki 6 saatten bahsediyorsun. Umarım en yakın zamanda geçer gazı sancısı. 4.ayda düzene girdiği söyleniyor.

aynen canım 600 gram için dedi ama alt sınırda olduğu için neden diğer ay ek gıdaya başlasın ki 300 gram falan almış olsa neyse

bide evde yatılı misafirim vardı eşimin erkek kardeşi geldi, ne oturdum ne uyudum ne yedim ne içtim, bebegin de düzeni bozuldu benim de, belki dinlenemeyince sütüm azaldı, o telasla anlamadim üzerine dusemedim bebeğimin, bir hafta kaldı

bide dağınık ya en basiti insan kullandığı peçeteyi koltukta orda burda bırakır mı, dus alir havlular sağda solda yer içer bi bardak kaldırmaz, bebek bensiz durmuyo, saat onbirde yapılan kahvaltı sofrasını aksam üzeri üç dört gibi topladım da adam bana mısın demedi

kusura bakma yazdikca yazmışım uzun oldu
halden anlayan biri olmayınca herşey zor bu hayatta

Kızlar bu arada bugün bebeğimin kakasında saç teli gördüm. Eli devamlı saçlarında, koparıyor. Sürekli ellerini kontrol ediyorum çünkü eli sürekli ağzında haliyle kopardığı saçlarını yutmasın diye ama gözümden kaçmış demek ki.

Çok haklısın canım, ben eve misafir geldiğinde bile strese giriyorum düzenim bozulacak diye. Bebek olunca doğru düzgün temizlik falan da yapamıyoruz malum bi de yatılı missfir ağırlamak daha zordur eminim. Misafiri geçtim, eşimin salonda çorabını görsem ona bile deliriyorum düzenimi bozma benim diye :d

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…