- 21 Kasım 2010
- 2.712
- 1.152
- 373
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #36.341
canım küçükken ben de oyuncakla oynamzdim sevmezdim oyuncakları, bazılarından korkarmisim hatta bebekken
ve oğlum da oyuncaktan ziyade etrafı eşyaları izleyip dokunmayı seviyo
mesela üzerimde olan tişörtün dikiş yerlerine bakiyo perdenin deseni avize desen aşık avizeye
ilk oyuncakla oynatmaya çalıştığımda o oyuncağa değil mindere bakıyodu
şu an kucağımza alıyoruz neye bakmak isterse uzanıyo ona doğru gidip yakından bakmasını sağlıyoruz çok egleniyo
buna da ilk neye baktığını anladığımızda uzatarak o seye doğru havada bizden ayrı bekletip uzamasını saglayarak başladık
şimdi kucaktan kucağa gidip gelmeyi babaya gitmemek için anneye saklanmayi falan öğrendi
belki senin minnos da sevmiyo oyuncak
ben oyun halısı almadim mesela. sıkılıyo çünkü hemen oyuncaktan, bana aşırı renkli karışık geliyo sevemedim ben oyun halılarını hem
krapon kağıt aldık renkli, kedi merdiveni yapıyorum onla da oynuyo çok seviyo izlemeyi
çok istersen al dört tane çıta çadır mantığıyla birleştir rengarenk boya süsle biseyler as güvenli hale getirip bakalim ilgisini çekecek mi, ben bize hediye gelen hamagin asılması için olan profili kullanıyorum zaten duracağı on dk onla
ama önemli olan biseye odaklanıp kaldığında ne olduğunu bulup yaklastirmayi dene konuşarak sonra geri çek, tekrar uzat konuşarak sonra geri cek, biraz zaman geçince cekme beni ona götür diye mizmizlanacak
bizimki tavan da izliyodu bi baktim hakkaten kabarıklık çizgi vs vs bi sürü detay var dümdüz pürüzsüz değil bebek farkediyo hakli olarak ilgisini cekiyo o da
Cnm kaç aylık Bebişin ?biberonu kendi tutup içebilio muBen başladım canım. Haftada 3güne zar zor indirttim. Sabah 7den öğlem 1.20ye kadar.ev biberon ve alıştırma bardağı ile doldu.Lansinohun biberonunu tuttu ama
Biberonu Kv zorlaya zorlaya verdirtiyor.ama çok içmiyo. 60-70ml anca tek seferde. Seninki me kadar içiyo tek seferde
Cnm bebeklerin gece uykusuna 18:30 ile 20:30 arası geçmesi gerektiğini söylüyor uzmanlar..11 gibi yattığınız için geç kalkması normal..sekiz gibi yatsa sabah altı buçukla yedi buçuk arası kalkması gerekirKızlar bebekleriniz geceleri kaç saat deliksiz uyuyor? Benimki akşam 10-11 civarı uyuyor ben kaldırıp emzirmesem sabah 9 a kadar bile uyanmayacak. Sabah 4 te sonra 7 gibi emziriyorum. Emzirirken de uyanmıyor devam ediyor uykuya. Mesela bugün uyuyakalmışım kızım gece 10da uyumuştu 6 da anca emzirebildim. Doktorum 1.aydan itibaren kaldırmamamı söylemişti kendi acıkıp uyanmadığı sürece ama 8 saat emmeden durabilmesi de normal mi bilemedim.
Cnm hafta sonu kayınvalidelere gittik bizde teyzeler ektim görümcem misafir baya kalabalıktı o kadar huzursuz oldu ki çok ağladı hatta herkes böyle ağlayan bebek görmedim dedi..bazısı hemen anladı ama kalabalıktan alışkanlık olmadığından ve ortam değiştiğinden ağlıyor diye..bir yeri ağrıyor gibi uzun uzun ağladı kuzumHaftasonu ilk defa kayınvalidemlere götürdük bebeği. Orası da baya kalabalıktı, eltimler, görümcemler, eşleri, çocukları derken baya kalabalık bir aileyiz. Bebeğim de ilk defa öyle bir ortama girdiği için baya huysuzlandı. Kim bakarsa, kucağına alırsa ağladı durdu. İlla gazı var, sancısı var yok üşüttü diyip durdular. Halbuki bebeğim sadece kalabalığa ve gürültüye alışık olmadığı için ağlıyordu. Yok kimyon verelim, yok ıhlamur verelim gibi önerilerde bulundular tabi hiçbirini kabul etmedim. En son artık gürültüden böyle dedim, görümcemle eltim de alındı o zaman biz gidelim falan dediler :d herkesler gidince bir güzel uyudu yavrum. Kayınvalidem de sonunda anladı gazı olmadığını gürültüden rahatsız olduğunu.
Ben kalabalığa gürültüye alışsın istiyorum halbuki alınsınlar diye öyle söylememiştim. Ertesi gün gönüllerini almakla uğraştım bi de.
Sizin bebekleriniz de kalabalıkta huzursuz oluyor mu? Alışması için evde yüksek ses tv aç falan diyorlar işe yarar mı ki.
Benimki de avize aşığı:)) bi de duvar saati bazen sırf onlara bakmak için emmeyi bile bırakıyo
Cnm bebeklerin gece uykusuna 18:30 ile 20:30 arası geçmesi gerektiğini söylüyor uzmanlar..11 gibi yattığınız için geç kalkması normal..sekiz gibi yatsa sabah altı buçukla yedi buçuk arası kalkması gerekir
Bebeğiniz ne kadarlık olduki. Yürüteç için erken değilmi? Dik durabiliyormu?Oyalama konusu benimde sıkıntım ilk çocugumda dönence almamıştım ama pusetine asmıştım eliyle çarpınca hareket edecek şekilde baya oyalıyordu onu sürekli değiştiriyordum çıngırakları hevesi taze kalıyordu ve bol bol konuşuyordum tabılı aglamadıgı zamanlar çünkü oğlunda çok ağlayan bir bebekti. Ama şimdi kızımı pusetr koyamıyorum abisi düşürcrk diye korkuyorum salıncakta aynı şekilde hatta yere bile koyamıyorum ki oyun halısı alıyım abisi sevicem diye zarar verebiliyor. Bugün çok sıkıştıgım bir anda 5 dk lık yürüteçe koydum ama kızım çok sevdi abisidd onu sürdü oda sevdi
Bizimki de desenli perdelere yastıklara bakıyor.Diyorum babasının mesleğini mi sürdürecek ne yapacak,perdecilik :)
Özellikle babamlara geldiğimizde perdeler ve yastıklar istanbul,roma,paris desenli,onlara çok bakıyor...
Evet birde yazınızı okumadan önce kucağımdayken babam çağırdı,kafasını gömdü bana,dünde yaptı aynısını.Hatta dedim gitmek istemediğini mi belli ediyor acaba böyle.Ama tabii hiç beklemiyorum bizimkinden böyle bilinçli birşey yapacağını niyeyse :) Çok ağladığından olsa gerek...
Görümcem geldi kaldı bizde,onunkide 1 hafta büyük bizden.2 aylıkken daha konuşunca bakıyor,çağırınca atılıyor heyecanlanıyor gülüyordu onunki.Bizimki bugün 3 aylık oldu tam,hala ağlıyor.İnsan azıcık güler etrafa,atılır,sevinir.Kaşlarını bir çatıyor,herkes korkuyor :) Doktor bile dedi,şimdiden ne bu sinir,çirkin ol mu diyorsunuz çocuğa dedi
Gülme konusunda sıkıntı yapma bence. Mizaç ile alakalı bir konu olabilir. Benim kızım 9ay a kadar hiç gülmedi. Hep kaşları çatıktı. Şimdi 4yaşında hala çok sıcak kanlı bir kız çocuğu değildir. Hep mesafelidir.Ya bizimkinin gözünde ne oyuncak var ne bişey.Atılmıyor,tutmaya çalışmıyor,bir noktaya odaklanıyor ne dersen de duymuyor.İçten içe huzursuz oluyorum,korkuyorum...
Hep bi sıkıntılı,güldüğü anlar çok nadir,altını açınca,kapatıp üstünü giydirene kadar.Birde emdikten sonra kısa bir süre...
Canım benim bebek kakası zaten hep cıvık tır. Şimdi ishal yoğun su kaybına neden olur eğer bebeğin ishal se bu genel durumundan hemen anlaşılır. Çok hasta görünür. Yoksa bebek kakasından pek anlaşılmaz.Ishal nedir, nasil anlasilir, kac kez olursa veya rengi, civikligi mi önemli
Canım haklısın keşke daha erken uyusa ama olmuyor 10 dan önce uyumuyor. Eskiden gece 1 den önce uyumuyordu buna da şükür diyorum o yüzden. Gitgide daha erkene alırız inşallah uykuları.Cnm bebeklerin gece uykusuna 18:30 ile 20:30 arası geçmesi gerektiğini söylüyor uzmanlar..11 gibi yattığınız için geç kalkması normal..sekiz gibi yatsa sabah altı buçukla yedi buçuk arası kalkması gerekir
Yok canım be kendi tutması Kayınvalşdem veriyo zorla. 60cc anca içiriyo öğene kadar.Cnm kaç aylık Bebişin ?biberonu kendi tutup içebilio mu
O kadarını anlar mı ki avize nerede diye. Kaç aylıkmış ki o. Bizimki sadece bakınıyo haftaya 3aykık olacağızuyuyo uyanıp avizeye bakiyo gülüyo konusuyo avizeyle, aşık avizeye resmen
ama şöyle bi artısı var avizeyi öğretmişti benim halam kuzenime düştüğünde falan bilinci yerinde mi diye avize nerde dediğinde kafasini kaldırıp bakiyodu bebeği
onun da içi rahatliyodu
Kızlar bu ayda sağa sola da dönmesi gerekiyor mu yüz üstü yastıjtayken kalkıyordu düz zeminde denememiştimm şimdi zorlanıyo kalkamıyor gülmesi cıvıltılı değil bizimde oyuncaklara oyun halısında çarpıyor ama uzanma vs yok sadece bakıypr inceliyor uzanmasını nasıl sağlayabilirim geç kalınmış bişey yoktur inşallah bir hafta sonra dolacak üç ayımız
Aslında çok erken ama yastık koydum önüne kafasını çarpmasın diye yaslandıgı için kangurudakı gibi durdu zaten kafasını tutabiliyır 3 aylık zaten 5 dk durduBebeğiniz ne kadarlık olduki. Yürüteç için erken değilmi? Dik durabiliyormu?
O kadarını anlar mı ki avize nerede diye. Kaç aylıkmış ki o. Bizimki sadece bakınıyo haftaya 3aykık olacağız
Cnm uykusu gelince bırak uyusun,bilinenin aksine uykusu gelince uyumazsa yorulan bebek daha zor uykuya geçer ve çok uyanırmış..bende bekletiyordum iyice yorulsun biraz daha geç yatsın diye ama uzmanlar öyle demiyor..zamanla deneyince gerçekten de öyleymişaaa ben bilmiyordum cocuk alti altı buçuk gibi uyumak istediğinde aksam uykusu için erken diye düşünüyodum bundan sonra karismayim bari
gerçi benim sipa en geç iki saatte bi uyanip emmeye başladı gecede oynamak istiyo uyumuyo birde uyursa erken uyudu diyorum
bu diş bizi mahfetti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?