- 21 Kasım 2010
- 2.712
- 1.152
- 373
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #36.341
canım küçükken ben de oyuncakla oynamzdim sevmezdim oyuncakları, bazılarından korkarmisim hatta bebekken
ve oğlum da oyuncaktan ziyade etrafı eşyaları izleyip dokunmayı seviyo
mesela üzerimde olan tişörtün dikiş yerlerine bakiyo perdenin deseni avize desen aşık avizeye
ilk oyuncakla oynatmaya çalıştığımda o oyuncağa değil mindere bakıyodu
şu an kucağımza alıyoruz neye bakmak isterse uzanıyo ona doğru gidip yakından bakmasını sağlıyoruz çok egleniyo
buna da ilk neye baktığını anladığımızda uzatarak o seye doğru havada bizden ayrı bekletip uzamasını saglayarak başladık
şimdi kucaktan kucağa gidip gelmeyi babaya gitmemek için anneye saklanmayi falan öğrendi
belki senin minnos da sevmiyo oyuncak
ben oyun halısı almadim mesela. sıkılıyo çünkü hemen oyuncaktan, bana aşırı renkli karışık geliyo sevemedim ben oyun halılarını hem
krapon kağıt aldık renkli, kedi merdiveni yapıyorum onla da oynuyo çok seviyo izlemeyi
çok istersen al dört tane çıta çadır mantığıyla birleştir rengarenk boya süsle biseyler as güvenli hale getirip bakalim ilgisini çekecek mi, ben bize hediye gelen hamagin asılması için olan profili kullanıyorum zaten duracağı on dk onla
ama önemli olan biseye odaklanıp kaldığında ne olduğunu bulup yaklastirmayi dene konuşarak sonra geri çek, tekrar uzat konuşarak sonra geri cek, biraz zaman geçince cekme beni ona götür diye mizmizlanacak
bizimki tavan da izliyodu bi baktim hakkaten kabarıklık çizgi vs vs bi sürü detay var dümdüz pürüzsüz değil bebek farkediyo hakli olarak ilgisini cekiyo o da
Bizimki de desenli perdelere yastıklara bakıyor.Diyorum babasının mesleğini mi sürdürecek ne yapacak,perdecilik :)
Özellikle babamlara geldiğimizde perdeler ve yastıklar istanbul,roma,paris desenli,onlara çok bakıyor...
Evet birde yazınızı okumadan önce kucağımdayken babam çağırdı,kafasını gömdü bana,dünde yaptı aynısını.Hatta dedim gitmek istemediğini mi belli ediyor acaba böyle.Ama tabii hiç beklemiyorum bizimkinden böyle bilinçli birşey yapacağını niyeyse :) Çok ağladığından olsa gerek...
Görümcem geldi kaldı bizde,onunkide 1 hafta büyük bizden.2 aylıkken daha konuşunca bakıyor,çağırınca atılıyor heyecanlanıyor gülüyordu onunki.Bizimki bugün 3 aylık oldu tam,hala ağlıyor.İnsan azıcık güler etrafa,atılır,sevinir.Kaşlarını bir çatıyor,herkes korkuyor :) Doktor bile dedi,şimdiden ne bu sinir,çirkin ol mu diyorsunuz çocuğa dedi