• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
kızlar bebeği alerjik egzama olan var mı? bütün vucudumuz kızardı, doktorumuz atopik dermatit deyip coresatin kremler verdi ama tam geçmedi hala. deterjanımızı değiştirmiştik ilk önce ondan şüphelendik ama kakayı takip edin deyince gerçekten de bi baktım kakası hep yapış yapış, esniyor geri geliyor, yani mukuslu. bu da gıdadan dolayı oluşan bir alerjinin göstergesiymiş. kakaya bakmadan atıyodum önceleri, meğer hep incelemek lazımmış. bu hastalıkla karşılaşan var mı aranızda?
Biz

kızlar bebeği alerjik egzama olan var mı? bütün vucudumuz kızardı, doktorumuz atopik dermatit deyip coresatin kremler verdi ama tam geçmedi hala. deterjanımızı değiştirmiştik ilk önce ondan şüphelendik ama kakayı takip edin deyince gerçekten de bi baktım kakası hep yapış yapış, esniyor geri geliyor, yani mukuslu. bu da gıdadan dolayı oluşan bir alerjinin göstergesiymiş. kakaya bakmadan atıyodum önceleri, meğer hep incelemek lazımmış. bu hastalıkla karşılaşan var mı aranızda?
Bizde var ne yapsak geçmiyor daha doğrusu geçip tekrar oluyor gün içerisinde bir kıpkırmızı oluyor bi geçiyor kaşıntı İçin şurup kullandık kortizonlu bi krem ve antibiyotik bi krem kullandık ama fayda göremedik ne yazıkki çok üzülüyorum ne yapsak bilemedik

Ayy bebeği gece boyu uyuyanlara aşırı imrendim şu an :( ben gecede 4 kez kalkınca kendimi iyi uyumuş sayıyorum :D gündüz de zor bela uyuyor o da en fazla bir saat. Sadece bu ara kucak düşkünlüğü geçti biraz sağa sola bakınıyor yattığı yerden. 71 günlük oldu bugün. 3.ay bitince acayip bi değişim bekliyorum :D
Ben de bu arada d vitamini olarak ocean d3 kullanıyorum.
Annemin yanında başka şehirde olduğum için 2.ay aşıları 19una kaldı :/ inşallah bir sorun olmaz. 29unda 3.ayına girecek çünkü. Buradaki sağlık ocağında yaptıramadım sadece boy kilo ölçtüler. 2 ayda 10 cm uzaması çok hızlı değil mi sizce de? Boyu uzun olduğundan zayıf duruyor.
Bir de benim göğüslerim eskisi gibi şiş şiş değil. Önceden bir yandan emzirirken diğer göğsümden süt akardı üstüm ıslanırdı. Şimdi eskisi kadar sütüm yok sanki.kendi kendine nazar değdirdin diyor annem :/ çünkü hep şikayet ettim üzerim ıslanıyor diye

Ayy bebeği gece boyu uyuyanlara aşırı imrendim şu an :KK43: ben gecede 4 kez kalkınca kendimi iyi uyumuş sayıyorum :KK70: gündüz de zor bela uyuyor o da en fazla bir saat. Sadece bu ara kucak düşkünlüğü geçti biraz sağa sola bakınıyor yattığı yerden. 71 günlük oldu bugün. 3.ay bitince acayip bi değişim bekliyorum :KK70:
Annemin yanında başka şehirde olduğum için 2.ay aşıları 19una kaldı :/ inşallah bir sorun olmaz. 29unda 3.ayına girecek çünkü. Buradaki sağlık ocağında yaptıramadım sadece boy kilo ölçtüler. 2 ayda 10 cm uzaması çok hızlı değil mi sizce de? Boyu uzun olduğundan zayıf duruyor.
Bir de benim göğüslerim eskisi gibi şiş şiş değil. Önceden bir yandan emzirirken diğer göğsümden süt akardı üstüm ıslanırdı. Şimdi eskisi kadar sütüm yok sanki.kendi kendine nazar değdirdin diyor annem :/ çünkü hep şikayet ettim üzerim ıslanıyor diye
özellikle verem aşısı bebeğin 90. gününü geçmemeliymiş. bence zamanını kaçırmayın. bulunduğunuz şehirde aile sağlığı merkezinde misafir olarak bakılabilirsiniz diye biliyorum.

Canım ,
Benim bebeğimde atopikdermatit idi ama alerjik egzamadan değildi. Mustela nın atopik ciltler için olan kremi ni kullandım çok iyi geldi. Dediğin gibi bebeğimin kakası sürekli mukusluydu. Benimkinin cildide çok kuruydu.bölge bölge kuruluk ve kabuklanma vardı. Geçti çok şükür. Seninki de tez zamanda geçer inşallah

kremler işe yaramayınca diyete başlayın dedi doktor. ben süt ve süt ürünleri tüketmeyeceğim, bebek de aptamil ha diye alerjik bir mamaya geçiş yapmalıymış. siz diyet yapmadan sadece kremle mi kurtuldunuz mukuslu kakadan?

özellikle verem aşısı bebeğin 90. gününü geçmemeliymiş. bence zamanını kaçırmayın. bulunduğunuz şehirde aile sağlığı merkezinde misafir olarak bakılabilirsiniz diye biliyorum.
Siz böyle deyince hesapladım hemen. 82.gününe denk geliyor aşısı.
Ben de misafir olarak yapılıyor diye güvenerek geldim ama elimdeki aşı buradaki bebeklere ancak yetiyor en sağlıklı olan kendi sağlık ocağınızda yaptırmanız vs diye mecbur bırakıldım . 19unda yapılacağınıı öğrenince de geç kalmış sayılmıyorsunuz orada yaptırın dediler. Umarım bir sorun olmaz

Ayy bebeği gece boyu uyuyanlara aşırı imrendim şu an :KK43: ben gecede 4 kez kalkınca kendimi iyi uyumuş sayıyorum :KK70: gündüz de zor bela uyuyor o da en fazla bir saat. Sadece bu ara kucak düşkünlüğü geçti biraz sağa sola bakınıyor yattığı yerden. 71 günlük oldu bugün. 3.ay bitince acayip bi değişim bekliyorum :KK70:

Görümcemde Sivastan gelmişti ve misafir olduğu için 2. Ay aşısını yaptırdı bizim sağlık ocağında.Hatta kendi sağlık ocağı demiş ki sorun yaşarsan ara bizi,iletişime geçelim demiş.Bence bir çaresine bakın,zamanını geçirmeyin derim...

Birde the mentalist the mentalist ;
Emzirme sanatı diye bir gruptan öğrendiğim kadarıyla artık süt akması,şişlik gibi durumlar yavaş yavaş sona erip,ihtiyaç olduğu kadar süt üretilmeye başlıyormuş.Buna da memelerin terbiye olması diyorlar. Benimki hep terbiyeliydi,ya süt yoktu ondan :)
Yani sizinkide terbiye olmaya başlamış demekki...

canim inek sutune veya sut urunlerine mutlaka dikkat et alerjik genelde inek sutunden olabiliyor

kremler işe yaramayınca diyete başlayın dedi doktor. ben süt ve süt ürünleri tüketmeyeceğim, bebek de aptamil ha diye alerjik bir mamaya geçiş yapmalıymış. siz diyet yapmadan sadece kremle mi kurtuldunuz mukuslu kakadan?
Bizdeki mukuslu kaka geniz akıntısıyla ilgiliydi sanırım. Burnu açık ama genzi doluydu. Balgam yuttuğu için kakasında da balgam vardı. Ama demem o ki biz mamaya geçtik. Memeyi sadece uykuda emiyo. Mukuslu kakası azaldı bundan mıydı bilmiyorum.

Siz böyle deyince hesapladım hemen. 82.gününe denk geliyor aşısı.
Ben de misafir olarak yapılıyor diye güvenerek geldim ama elimdeki aşı buradaki bebeklere ancak yetiyor en sağlıklı olan kendi sağlık ocağınızda yaptırmanız vs diye mecbur bırakıldım . 19unda yapılacağınıı öğrenince de geç kalmış sayılmıyorsunuz orada yaptırın dediler. Umarım bir sorun olmaz
Bence ilgilenmek istememişlerdir. Yoksa sunduğu gerekçe geçerli değil. Aşılar bebek sayısına göre gönderilmez. Bizim verem aşısı yapıldı tutmadı ikinci kez yapıldı. Yere düşeni kırılanı bozulanı. ... bence bekletme tekrar git:anne:

Merhaba bebeğim 1 hafta sonra 3 ayı bitecek ama gündüz hic uyumuyor gece kesintisiz uyuyor gündüz uyuması için ne yapmalıyım emzirirken uyuya kalıyor en fazla 15 dk ya uyanıyor sallamaya mi alıştırsam diye düşünüyorum önerisi olan var mi

Merhaba bebeğim 1 hafta sonra 3 ayı bitecek ama gündüz hic uyumuyor gece kesintisiz uyuyor gündüz uyuması için ne yapmalıyım emzirirken uyuya kalıyor en fazla 15 dk ya uyanıyor sallamaya mi alıştırsam diye düşünüyorum önerisi olan var mi
Benim oğlumda öyle gündüz uyumuyo gece guzel uyuyo sallasamda uyumuyo gündüz aslinda iyi mi acaba diyorum çünkü gunduz uyudugu zamanda gece uyumuyo 6 ya kadar

Bebeginizle nasil vakit geciriyorsunuz.Cok hizli buyuyorlar gecen gun agladim resmen.Her animizin dolu dolu gecmesini istiyorum uyutunca vicdan azabi cekiyorum.Geceleri uyumuyor 5 e 6 ya kadar uykusunu duzene sokamadim bir turlu.Bu konuda da tavsiyeniz var mi.Yad a bizim gibi olanlar hic degilse yalniz degilmisiz diyeyim

Back