• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kızlar bebekleriniz geceleri kaç saat deliksiz uyuyor? Benimki akşam 10-11 civarı uyuyor ben kaldırıp emzirmesem sabah 9 a kadar bile uyanmayacak. Sabah 4 te sonra 7 gibi emziriyorum. Emzirirken de uyanmıyor devam ediyor uykuya. Mesela bugün uyuyakalmışım kızım gece 10da uyumuştu 6 da anca emzirebildim. Doktorum 1.aydan itibaren kaldırmamamı söylemişti kendi acıkıp uyanmadığı sürece ama 8 saat emmeden durabilmesi de normal mi bilemedim.

Bizimki gece 12-12:30 arası uyuyor, öncesinde naparsam yapayım kendimi de yırtsam en fazla 10 dk uyur geri uyanır:) uyuduktan sonra sabah 7 gibi mıkırdanmaya başlar emziririm geri uyur 10-11 e kadar. Ondan sonra gene akşam üstü 4-5 e kadar uyumaz, saat 4-5 oldu mu uyumak ister bu sefer dünya yansa umru olmaz 2-3 saat uyur. Bizimkinin düzeni de böyle, kendi seçti biz hiç müdahale etmedik. Ne sallıyorum ne bişey. Zaten uyucagi yoksa istersen 10 saat kucakta gezdir biraz dalip tekrar uyaniyor :)

Kizlar gece uyuyan bebekleriniz gündüz de uyuyo mu oglum gündüz toplasan 3 saat uyuyo aksam 11 e kadar uyanik ee okadar uyanik kalinca da sabaha kadar da uyuyo arada yemek icin uyaniyo

Arkadaşlar bebeğinize göz muayenesi yaptırdınız mı? 3 aylık oldu oğlum kontrole giderken muayene yaptırıp gelmemizi istedi doktorumuz

Arkadaşlar bebeğinize göz muayenesi yaptırdınız mı? 3 aylık oldu oğlum kontrole giderken muayene yaptırıp gelmemizi istedi doktorumuz

Erken değil mi göz için, 6 aylık olduklarında yapılıyor diye biliyorum. İlk kızımda 6 aylıkkrn istediler benden bu kızımdada doktorumuz dedi 6 aylıktan sonra diye.

Erken değil mi göz için, 6 aylık olduklarında yapılıyor diye biliyorum. İlk kızımda 6 aylıkkrn istediler benden bu kızımdada doktorumuz dedi 6 aylıktan sonra diye.
Ben de öyle düşünüyorum ama doktor istedi geçen ay aklıma da hiç sormak gelmedi

Kızlar d vitamini olarak ne kullanıyorsunuz?
Bize doktorumuz coledan önerdi,onu kullanıyorduk.Bugün sağlık ocağındaki kontrolde bıngıldak kapanmamış hiç,düzenli kullanıyor musun d vit3 ü dedi.Biz coledan kullanıyoruz doktor tavsiyesiyle dedim.Niye bunu kullanmıyorsun,sağlık bakanlığından onaylı hemde dedi.Onu doktor anlaşmalı olduğu için önermiştir,Birde bunu kullan bakalım,aşıya geldiğinde kontrol ederiz dedi.

Doktorda coledan da d vitamini,bilmediğinden konuşmuş o kişi dedi.

Valla kafam karıştı :KK64:

Ay ne güzel gece deliksiz uyuyan bebekler :nazar: benim oğlum 3 saat uyusa oh be 3 saat uyumuşuz bende dinlenmişimdir diye seviniyorum geceleri. 1bucuk iki saatte bir kesin uyanıyor. Gündüzleride öyle uzum uzun uykuları yok malesef. Yarın tam 3 aylık olucaz 3-4 gündüz gündüz uykusı olsa bile uykuya gecemiyor sanırım atak haftasındayız inşallah geçer de uykumuz düzelir

Kızlar d vitamini olarak ne kullanıyorsunuz?
Bize doktorumuz coledan önerdi,onu kullanıyorduk.Bugün sağlık ocağındaki kontrolde bıngıldak kapanmamış hiç,düzenli kullanıyor musun d vit3 ü dedi.Biz coledan kullanıyoruz doktor tavsiyesiyle dedim.Niye bunu kullanmıyorsun,sağlık bakanlığından onaylı hemde dedi.Onu doktor anlaşmalı olduğu için önermiştir,Birde bunu kullan bakalım,aşıya geldiğinde kontrol ederiz dedi.

Doktorda coledan da d vitamini,bilmediğinden konuşmuş o kişi dedi.

Valla kafam karıştı :KK64:

Sağlık ocağındakinden şaşma derim. Çünkü sağlık bakanlığı yolluyor ve hiç bir çıkarları yok. Ama özel doktorlarımız muhakkak anlaşmalı oluyorlar ve anlaşmalı oldukları ilaçları veriyorlar. Ve bu sayede o anlaşmalı oldukları firmalara istediklerini aldırtıyorlar bizlerde kurbanlar oluyoruz. Benim eşim 5 yıl öncesine kadar eczane teknisyenliği yapıyordu. O kadar çok şey dönüyor ki o yüzden ben bi hastalık olduğunda sağlık ocağındaki hemşireyi arıyorum kesin çözüm.

Ben de öyle düşünüyorum ama doktor istedi geçen ay aklıma da hiç sormak gelmedi

Doktorunu tekrardan bi ara sor olmadı cnm. Zaten göz doktoruna gittiğinde o da bakamıcaktr muhtemeln çünkü 6 aylık bebekle 3 aylık bebek arası dağlar kadar fark oluyor. Ya da belki bakılıyordur bilmiyoruzki işte.

Sağlık ocağındakinden şaşma derim. Çünkü sağlık bakanlığı yolluyor ve hiç bir çıkarları yok. Ama özel doktorlarımız muhakkak anlaşmalı oluyorlar ve anlaşmalı oldukları ilaçları veriyorlar. Ve bu sayede o anlaşmalı oldukları firmalara istediklerini aldırtıyorlar bizlerde kurbanlar oluyoruz. Benim eşim 5 yıl öncesine kadar eczane teknisyenliği yapıyordu. O kadar çok şey dönüyor ki o yüzden ben bi hastalık olduğunda sağlık ocağındaki hemşireyi arıyorum kesin çözüm.

Bu anlaşma kısmını çokta kafam almıyor benim.Şimdi bana doktor coledanı önerdi,bundan o firmanın ne haberi olacak? Belki firmayla anlaştı ama bana dedi ki sen d vit kullan? Ya da ben coledan ı aldım reçetesiz,doktor adı yok bişey yok ki prim alsın? Bunun cevabını bulursam tamam diyeceğim...

Doktorunu tekrardan bi ara sor olmadı cnm. Zaten göz doktoruna gittiğinde o da bakamıcaktr muhtemeln çünkü 6 aylık bebekle 3 aylık bebek arası dağlar kadar fark oluyor. Ya da belki bakılıyordur bilmiyoruzki işte.

Benim görümcemin bebeğini göz doktoru muayene etmiş,tam 3 aylık bile olmamıştı,1 haftası varken kalça ultrasonu çektirmeye gitti devlette,göz muayeneside istemiş doktoru...

Benim görümcemin bebeğini göz doktoru muayene etmiş,tam 3 aylık bile olmamıştı,1 haftası varken kalça ultrasonu çektirmeye gitti devlette,göz muayeneside istemiş doktoru...

Doğrudur. Benim doktoruma ilk kızımda demiştim kalça ultrasonu çektirmeye gitmişken baktırayım diye göze o kadar çok açıklama yaptı ki benim anladığım 6. Ay daha iyi garanti cevap gözle ilgili. Ama bi bildikleri var daha erkende istiyorlar.

Bu anlaşma kısmını çokta kafam almıyor benim.Şimdi bana doktor coledanı önerdi,bundan o firmanın ne haberi olacak? Belki firmayla anlaştı ama bana dedi ki sen d vit kullan? Ya da ben coledan ı aldım reçetesiz,doktor adı yok bişey yok ki prim alsın? Bunun cevabını bulursam tamam diyeceğim...

O kadar detayını bende bilmiyorum sadece dönen olayları biliyorum. Ki şahitte oldum bi doktor firmayla anlaşma yaptıktan sonra kendi iş yerindeki odasına tv aldırmıştı, tatile çıkanı bile var.

Biraz arştırdım da 6 aydan evvel de yapılıyormuş bazı rahatsızlıklar varsa daha erken saptanıyırmuş belli dönenlerde yine kontrol önemliymiş. Haftaya yaptıracağız biz bir de çocuk doktorumda değil de göz hastanelerinde yaptırmak daha sağlıklıymış. Bize de doktorumuz öyle demişti kendisi biraz pimpirikli ondan herhalde :KK45: Güveniyorum doktorumuza bakalım.

Benim doktorum da yaptırmamı istedi biz 2,5aylıkken. Göz doktoru 6.ayda tekrar gel dedi. Şimdi çok belli olmaz dedi

Back