How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Cok tesekkur ederim canim. Bende bayagi arastirma icindeyim. Burda soylenen markalari not aldim almaya karar verdigimde bakarim diye. Sanirim sen solomonbayb kullaniyosun cokda memnunsun. Bende solomonbayb momfortbayb ve borooshbaby arasında kaldim oglum 4 bucuk aylik ama duzeltilmis 2 bucuk aylik duzeltilmis yasina göre alicam. 3 aya az kaldi sanirim yenidogan aparati ilk 3 ay icin sonra gerek olmuyomus. Fiyatda bayagi fark ediyo. Eger öyleyse aparat almim diyorum. Dogrumu acaba 3 aydan sonra kullanilmiyo mu. Bide nereden aldin bende istanbulda oturuyorum da cok soru sordum galiba :olamaz:
Ben eltime hediye boroshbaby aldım kızına kullanıyo çok memnun şu an 10 aylık ve 9 kilo sürekli dışarıdalar. Ben de solomombaby aldım 3 ayımız bitti ama 7 kilo üzeri yenidoğan aparatı kullanılmıyor diye biliyorum yarın firmayı aricam tekrar ben şu an yenidoğan aparatını kullanıyorum firmayla konuşayım yazarım yine sana

2.5 olucak 1 hafta sonra eskiden çok yerdi o yüzden bana az geliyor gece de emmesi yok hiç uyanmiyor o yüzden aç kalıyor gibi geliyor bana
Yat kalk dua et arkadasim :) ac olsa oyle uzun uyumaz. Hem emmeyip, hem huysuz huzursuz da olabilirdi. Masallah ki uyuyor. Benim bebegim 40 dk bile deliksiz uyumuyor. En uzunu 40 dk. Havai fisekler patlatiyorum inan mutluluktan. Gecen ay 1540 gram aldı mesela ama inanilmaz gazli ve saatlerce susmadan aglayan bir bebek. Hersey kilo degil yani. Sut kadar uykuya da ihtiyaci var gelişimi icin

Ben eltime hediye boroshbaby aldım kızına kullanıyo çok memnun şu an 10 aylık ve 9 kilo sürekli dışarıdalar. Ben de solomombaby aldım 3 ayımız bitti ama 7 kilo üzeri yenidoğan aparatı kullanılmıyor diye biliyorum yarın firmayı aricam tekrar ben şu an yenidoğan aparatını kullanıyorum firmayla konuşayım yazarım yine sana
Cok tesekkur ederim canim ya cok sağol. Borooshbaybnin icinde kanguruya bagli aparati varmis sanirim ama oğlum 6 kilo ozaman almama hic gerek yok zaten disari hastane disinda cikmiyoruz suanda kullanacagim zaman da 7 kiloyu gecmis bile olur

Mamayı alıyormu peki? Benim kızım emiyor ama gogsumde çok süt yok 2 saat boyunca acıkmiyor mama veriyorum almıyor
İlk zamanlar almıyordu. Biberon un ucuyla alakalı olabilir. Avent inki aldım onu tutuyo. Zaten iznim bitmek üzere. O yüzden biberon öğrenmesi gerekiyor

merhaba kızlar
dün aksamdan beri oğlum kaka yapmadi gaz da cikarmiyo alttan ya çok katila katila ağlıyo ben masaj yaparken uğraşırken ya da uyumak istiyo
normalde dişten de dolayi çok sık kaka yapardı napicam şaşırdım evde fitil var ama beceremedim
daha doğrusu icine atıp mi beklicem içinde mi kalmasi gerekiyo bilemedim
uyumak istediğinden mi agliyodur acaba yoksa bu kaka gazdan dolayi mi
ha birde dün kakasi yeşildi dışarı çıktığımda üşüdü galiba yavrum
karmakarışık olmuş olabilir kafam durdu resmen kusura bakmayın

merhaba kızlar
dün aksamdan beri oğlum kaka yapmadi gaz da cikarmiyo alttan ya çok katila katila ağlıyo ben masaj yaparken uğraşırken ya da uyumak istiyo
normalde dişten de dolayi çok sık kaka yapardı napicam şaşırdım evde fitil var ama beceremedim
Yarim fitilin kenarlarindaki keskinlikleri kazitip veriyorum. Önce poposunu yagla yada pişik kremide surebilirsin. Sonra hafifce fitili iceri dogru tek parmağinla ittir canim biraz bekle o kendi girer iceri parmagini hemen cekme disari cikmasin zaten girince anlarsin poposunu da hafif yukari dogru kaldir. O gün icinde yapar . Eger sadece anne sütu içiyorsa kaka 1 gun yapmamasi onu rahatsiz etmez ama gaz cikmamasi rahatsiz eder uyuyamiyosa demekki var bi sıkıntısı. InsAllah enn kisa surede rahatlar yavrun
Bu arada benim oglum hep yesil yapiyo disari hastane disinda cikmiyoruz hep evde usutunce oyle yapar derler ama oglumun usuttugunu düşünmüyorum

Yarim fitilin kenarlarindaki keskinlikleri kazitip veriyorum. Önce poposunu yagla yada pişik kremide surebilirsin. Sonra hafifce fitili iceri dogru tek parmağinla ittir canim biraz bekle o kendi girer iceri parmagini hemen cekme disari cikmasin zaten girince anlarsin poposunu da hafif yukari dogru kaldir. O gün icinde yapar . Eger sadece anne sütu içiyorsa kaka 1 gun yapmamasi onu rahatsiz etmez ama gaz cikmamasi rahatsiz eder uyuyamiyosa demekki var bi sıkıntısı. InsAllah enn kisa surede rahatlar yavrun
Bu arada benim oglum hep yesil yapiyo disari hastane disinda cikmiyoruz hep evde usutunce oyle yapar derler ama oglumun usuttugunu düşünmüyorum

çok teşekkür ederim canım benim
dediğin gibi yapicam çok daha rahatsız olursa, biraz önce biraz gaz çıkardı çok şükür.
bayilmis gibi uyuyo ya, o zaman ben hiç uğraşıp rahatsız etmeyim onu uyusun
inşallah düzelir

annem sen usursen bebegin kakası yeşil olur demişti acaba sen üşüyo olabilir misin farkında olmadan. bebek olunca insan giydiğine yediğine pek bakmiyo öncelik bebeğin oluyo hep

merhaba kızlar

Birkaç gün öncesine kadar bizimkide çok ağlıyordu.Emmek ister gibi aranıp memeyle kavga edip ısırıp ağlıyordu.Üşüttük galiba dedim,gaz sancısı çekiyor çocuk.Ama sanırım o ağlama uyumak isteme ağlamasıydı.Gözleri kapalı çığlık çığlığa sağa sola saldırıyor.Uyumayı bile beceremiyor dedim :) Kollarımda hal kalmadı...

Birkaç gün öncesine kadar bizimkide çok ağlıyordu.Emmek ister gibi aranıp memeyle kavga edip ısırıp ağlıyordu.Üşüttük galiba dedim,gaz sancısı çekiyor çocuk.Ama sanırım o ağlama uyumak isteme ağlamasıydı.Gözleri kapalı çığlık çığlığa sağa sola saldırıyor.Uyumayı bile beceremiyor dedim :) Kollarımda hal kalmadı...

çok hoşsun ya güldürdün beni :KK48: bayilmis gibi uyuyo sıpa diş uyku yapiyo mu acaba

ben bide buraya yazmadan fitili denedim ama yarım vermek aklıma gelmedi tam denedim

su an kendimi öldürebilirim çok büyük bi vicdan azabi panik ve stres yaşıyorum, çok üzgünüm neden böyle bi aptallık yaptim anlamadım insallah bi zarar vermemisimdir. bilmediğim için tam yapamamistim ama içim eziliyo agladim aglicam. ben çocuğuma bakamıyorum galiba :cry:

çok hoşsun ya güldürdün beni :KK48: bayilmis gibi uyuyo sıpa diş uyku yapiyo mu acaba

ben bide buraya yazmadan fitili denedim ama yarım vermek aklıma gelmedi tam denedim

su an kendimi öldürebilirim çok büyük bi vicdan azabi panik ve stres yaşıyorum, çok üzgünüm neden böyle bi aptallık yaptim anlamadım insallah bi zarar vermemisimdir. bilmediğim için tam yapamamistim ama içim eziliyo agladim aglicam. ben çocuğuma bakamıyorum galiba :cry:

Ne kadarlık ki diş çıkarıyor? Huzursuzluk yapar ve uykusuz kalırsa ne olacak,uyuyabilirse ne alâ...

Bakamamak demeyelim,panik diyelim.İnsan ne yapacağını şaşırıyor o huzursuzken.Bunun bir ölçüsü,doğrusu yanlışı yok.Hepimiz deneye deneye öğreniyoruz ne yapıp ne yapmayacağımızı.Bu da öyle,kendini üzüp strese sokma...

Ne kadarlık ki diş çıkarıyor? Huzursuzluk yapar ve uykusuz kalırsa ne olacak,uyuyabilirse ne alâ...

Bakamamak demeyelim,panik diyelim.İnsan ne yapacağını şaşırıyor o huzursuzken.Bunun bir ölçüsü,doğrusu yanlışı yok.Hepimiz deneye deneye öğreniyoruz ne yapıp ne yapmayacağımızı.Bu da öyle,kendini üzüp strese sokma...

12 sinde üç aylık olcak erkenci çıktı bizimki
normalde soğukkanlı sakin bi insanımdır okumadan araştırmadan bişey yapmam nasil böyle bisey yaptım gercekten kendime çok kızgınım
inşallah bi zarar vermemisimdir
sana da çok teşekkür ederim biraz daha skinlestim sayende

Kanguru almayı düşünüyordum ve kullanmaya çok özeniyordum ama benim bebeğim kucağımda bana dönük durmayı hiç sevmiyor, omzuma atıp gazını çıkarırken bile huysuzlanıyor. illa öne dönük tutulacak. Kanguruda da bana dönük taşınmak istemez mi acaba, yoksa onda alışır mı ki, boş yere almak da istemiyorum.

Haftasonu ilk defa kayınvalidemlere götürdük bebeği. Orası da baya kalabalıktı, eltimler, görümcemler, eşleri, çocukları derken baya kalabalık bir aileyiz. Bebeğim de ilk defa öyle bir ortama girdiği için baya huysuzlandı. Kim bakarsa, kucağına alırsa ağladı durdu. İlla gazı var, sancısı var yok üşüttü diyip durdular. Halbuki bebeğim sadece kalabalığa ve gürültüye alışık olmadığı için ağlıyordu. Yok kimyon verelim, yok ıhlamur verelim gibi önerilerde bulundular tabi hiçbirini kabul etmedim. En son artık gürültüden böyle dedim, görümcemle eltim de alındı o zaman biz gidelim falan dediler :d herkesler gidince bir güzel uyudu yavrum. Kayınvalidem de sonunda anladı gazı olmadığını gürültüden rahatsız olduğunu.
Ben kalabalığa gürültüye alışsın istiyorum halbuki alınsınlar diye öyle söylememiştim. Ertesi gün gönüllerini almakla uğraştım bi de.
Sizin bebekleriniz de kalabalıkta huzursuz oluyor mu? Alışması için evde yüksek ses tv aç falan diyorlar işe yarar mı ki.

Haftasonu ilk defa kayınvalidemlere götürdük bebeği. Orası da baya kalabalıktı, eltimler, görümcemler, eşleri, çocukları derken baya kalabalık bir aileyiz. Bebeğim de ilk defa öyle bir ortama girdiği için baya huysuzlandı. Kim bakarsa, kucağına alırsa ağladı durdu. İlla gazı var, sancısı var yok üşüttü diyip durdular. Halbuki bebeğim sadece kalabalığa ve gürültüye alışık olmadığı için ağlıyordu. Yok kimyon verelim, yok ıhlamur verelim gibi önerilerde bulundular tabi hiçbirini kabul etmedim. En son artık gürültüden böyle dedim, görümcemle eltim de alındı o zaman biz gidelim falan dediler :d herkesler gidince bir güzel uyudu yavrum. Kayınvalidem de sonunda anladı gazı olmadığını gürültüden rahatsız olduğunu.
Ben kalabalığa gürültüye alışsın istiyorum halbuki alınsınlar diye öyle söylememiştim. Ertesi gün gönüllerini almakla uğraştım bi de.
Sizin bebekleriniz de kalabalıkta huzursuz oluyor mu? Alışması için evde yüksek ses tv aç falan diyorlar işe yarar mı ki.
Kızıma tek başıma bakıyorum evde hep yalnızız,uyuturken ya da emzirirken radyo ya da tv acıyorum ses alışması için,yoksa her tık sesine uyanıyor,tabi ki tv izlemesine izin vermiyorum,tv acıkken uyumaya alıştı tavsiye ederim

Bizim uyku beceriksizi yine az önce çınlattı bütün binayı.Uykudan uyandı oysa.Emmedi yine.Allahtan aspiratör var,onunla sakinleşiyoruz ancak :) Hala karnımda hissediyor demekki,ne zaman doğacak bilmiyorum :KK70:

Google play den saç kurutma makinesi sesi uygulaması yükledim ben, sen de bence aspiratör sesi uygulamasi falan bulabilirsin sürekl mutfakta zor olur
ben ayağımda sallarken açıyorum çok aglarsa kolay oluyo öyle

Sütümü bi türlü arttıramıyorum bi sürü şey denedim,yardımcı olabilecek var mı?
Doğduğundan beri sütüm çok az mama takviyesi yapıyodum. Artık sütüm yetiyor. Yaptiklarim boza,hurma,malt içecekler,çörek otu yağı hapı,tahin helvası şu anda ise yalnızca çörek otu yağı hapı,tahin helvası(çok az kahvaltıda sadece)ve hurma günde 3 4 tane inşallah sende de ise yarar

Ben de dogdugu günden beri alıştırmaya çalışıyorum. Tv sesinde sıkıntı yok ama eve misafir gelince çocuğun bütün düzeni alt üst oluyor. İnsanlara gelmeyin diyebilsem diyicem ama olmuyor işte daha çok küçükler bence anneden başka kimseyi istemiyorlar zamanla alisirlar diye dusunuyorum

Back