• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
iyi geceler bayanlar
ben bebeğimi gündüz durduğu kıyafetle yatırıyorum geceleri, siz pijama uyku kiyafeti vs kullanıyo musunuz acaba. artık ben de pijama falan mi giydirsem giyinirken çok ağladığı için degistirmiyorum ama beni cok rahatsız ediyo bu durum
Ben de öyle kirlendikçe banyo yaptıkça değiştiriyorum. Özellikle başından bir şey geçirirken feryat figan ediyor. Ama gece uykusu rutini olarak pijama giydirin diyorlar bir yandan da

kizlar dusunsenize el kadar bebekler insanin hayatini nasil degistiriyolar uykusuz geceler eve haps olmalar kendimizden geciyoruz bazen bunu yapan sadece kucucuk bir bebek :) bian dusununce komik geldi.ama bir gulumsemeleri herseye bedel tarifsiz bir sevgi tabi bu gunlerde gececek gulumseyerek hatirlayacagiz.bu arada ben hergun pijama giydiriyorum sabah kalktiginda uzerini degisiyorum yoksa birsuru kiyafet var hepsi kuculecek hepsinide giydirmeye calisiyorum

Canım üzülme emin ol her anne en iyi şekilde bakıyordur yavrusuna. Allah bunu bizim içimize yerleştiriyor içgüdüsel bişey.yoksa kimse bunun eğitimini almıyo,ki eğitimi alımsa bile yetmiyo yaşadıklarımız karşısında. Ben kitaplar okudum DVD’ler devirdim.yok arkadaş meğer hiçbirşey bilmiyormuşum.dünym tıkıldık nasıl yapacam nasıl geçecek günler.oturdum dua ettim Allahım nolur yardım et,bana iyi bi anne olmayı nasip et.bebeğimle beraber öğreniyorum. Hergün ayrı bişey değişik bişey.
Ve yetemediğimşz noktaları burada paylaşıyoruz zaten.(. @Bilmece811 )Lütfen sızlanma yakınma olarak görmesin diğer anneler.Çaresizlik çok zor bişey yok gazıymış yok kusmasıymış yok kakasını yapamamakmış. Bitmezki bunları ifade etmek insanı kötü anne yapmazki.yeri geliyo çoçuğumuzun agulama Sevinç’ini paylaşıyoruz yeri geliyoruz uyumamasından dert yakınıyoruz.Ben şahsen burdan çok şey öğrendim
Evet katılıyorum en azından burada yalnız olmadığımı anlıyorum herkes bu yoldan geçiyor diyorum. Çünkü annem bile yaptığım her şeye bir kulp takıyordu. Ve buradan ben de çok şey öğreniyorum.

kizlar dusunsenize el kadar bebekler insanin hayatini nasil degistiriyolar uykusuz geceler eve haps olmalar kendimizden geciyoruz bazen bunu yapan sadece kucucuk bir bebek :) bian dusununce komik geldi.ama bir gulumsemeleri herseye bedel tarifsiz bir sevgi tabi bu gunlerde gececek gulumseyerek hatirlayacagiz.bu arada ben hergun pijama giydiriyorum sabah kalktiginda uzerini degisiyorum yoksa birsuru kiyafet var hepsi kuculecek hepsinide giydirmeye calisiyorum
Ben de bugün düşündüm acaba ne zaman sinemaya gidebileceğim dışarıda arkadaşlarımla buluşabileceğim ya da bir yerleri gezebileceğim diye sonra hiiiç yakın görünmedi o günler :D

Çok az dimi sağınca aynı durum bende de var. Sagiyorum süt yok emziriyorum bebek doyuyor.bende martta başliycam ben yokken mama yiycek o da biberonu alirsa
CAnım aralıklı zamanlarla sağmayı denesen bi geceden bi gündüzden 2-3ayrı şişede olacak ama napalım. Ben öyle yapacam inş

Ben de öyle kirlendikçe banyo yaptıkça değiştiriyorum. Özellikle başından bir şey geçirirken feryat figan ediyor. Ama gece uykusu rutini olarak pijama giydirin diyorlar bir yandan da
Bu çok güzel bir fikir aslında son doyurmadan önce pijama giydirmeye alıştırabiliriz basit kolay giyilen ince bir tulum olabilir bunu denemeyi planliyorum

aynen ya gece gündüz kalmiyo valla
ne giyeceğimi de şaşırdım hamilelik öncesi halime döndüm esofmandan baska emzirmeye müsait kiyafetim yok alsam deneyemiyorum evden bile çıkamıyorum
ama çok kafama takılmıştı bebeğe bakamıyorum gibi geliyo böyle şeyleri düşününce, pijama bile giydirmiyorum diyorum kendi kendime halbuki ağzıma attığım ilk lokma saat dörtte oldu bugün
annelik biraz da delilik sanırım
Üstünü ben de değiştirmiyorum uyusun yeterki diye uğraşıyorum bir de üst falan değiştirip Uykusunu bölemem çünkü kaçta uyuyacağı belli olmiyor önceden gece 11-11.30 gibi uyuyordu sonra 01.-01-30 oldu şimdi saat ikiyi geçiyor ki ben zaten uyuklar halde oluyorum.. gündüz de uyuyorlar o Zamanda mı değiştireceğiz ğerçi biz son bir haftadır gündüz Uykusuna hasretiz kucakta uyuyor yerine yatırdığım anda ağlayarak uyanıyor

canim benim bebegimdede hirilti vardi hep doktor sutten oluyor dedi bogazda balgam yaparmis her ictikten sonra 3 kasik su ver dedi ise yaradi bayagi azaldi hirilti
Canim her emzirmeden sonra mı veriyorsun suyu şu hırıltıyı geçiremedik bir türlü doktora götürüyoruz burnunu temizleyeceksiniz diyor o kadar., bir yerde oda sıcaklığını düşürün diye okumuştum ama zaten 23 derece daha azı olursa üşümez mi???

Prima hakkında bi arkadaş çiş de yapsa kaka gibi kokuyo demişti hakkaten öyle ilk kızımda molfix kullanmıştım hiç değiştirme ihtiyacı hissetmemiştim küçük kızımda çok taşma yaptı hadi dedim prima deneyeyim ama yok sevmedim koku gerçekten var

Benim bebeğimin de doğduğundan beri burnu tıkalı. Serum fizyolojik de anlık rahatlama sağlıyor maalesef. Aspiratör pek kullanmamaya çalışıyorum zaten çok faydası da olmuyor. Doktor hergün banyo yaptır diyor. Gerçekten de banyodan sonra üstünü giydirirken bakıyorum burnunun önü sümük dolu oluyor akmasını sağlıyor yani banyo. O gece rahat uyuyor. Bir de bi arkadaşım önerdi soğanı iki parçaya böl yatağının yakınını koy dedi o da açarmış burnunu. Denemedim hiç bilen var mı?

Benim bebeğimin de doğduğundan beri burnu tıkalı. Serum fizyolojik de anlık rahatlama sağlıyor maalesef. Aspiratör pek kullanmamaya çalışıyorum zaten çok faydası da olmuyor. Doktor hergün banyo yaptır diyor. Gerçekten de banyodan sonra üstünü giydirirken bakıyorum burnunun önü sümük dolu oluyor akmasını sağlıyor yani banyo. O gece rahat uyuyor. Bir de bi arkadaşım önerdi soğanı iki parçaya böl yatağının yakınını koy dedi o da açarmış burnunu. Denemedim hiç bilen var mı?
Soğan ben koydum canım odayı çok kötü kokutuyor

Çok moralim bozuk...

Oğlum emmedi bugün,gazı varmış gibi hareketler,memeyi bir türlü almadı.Süt mü yok acaba diye bakıyorum,sıkıyorum geliyor.Acıyor zaten uçlarıda,sürekli sürekli emmek istiyordu,emerken uyuyor,göğsümü çekince uyanıp devam etmek istiyor.Bi tane çekip bırakıyor,sonra geri alıyor,ısırıyor :kızgın:
En son buzluktaki sağdığım sütlerden verdim,nasıl saldırdı.Ağlayasım geldi :mad:

Kızlar selam. Nisan da işbaşı yapıcam süt depolamaya başlayayım dedim. Sağdım 25cc çıktı az değil mi?
bi.kac kere ayni gogsunuzden emzirin snra emzirmediginiz gogsunuzu sagin. Bende arada geceleri ayni gogsumden emziriyorm 3 kere snra sagiyorm 100 125 cc cikiyor. Yoksa diger turlu benmde 25 30 cc cikiyordu

Sanırım bu gündüz uykularıyla topluca başımız dertte : ) gündüzleri en uzun uykusu yarım saat o da şu saatlerde. gece uyuyor ya artık gündüzü pek dert etmiyorum. Sadece yemek, temizlik vs yapamıyorum ama olsun napalım. Bi ara bebeği bırakıp mutfakta yemek falan yapıyordum her döndüğümde ağlıyor oluyordu. Sonra vicdanım el vermedi. Bebeğim uyumadığı sürece yanından hiç ayrılmıyorum. Şimdi ne kadar ilgilenirsem, onunla ne kadar konuşursam, ne kadar oyun oynarsam, kucaklarsam, şarkı söylersem onun gelişimine o kadar fayda sağlayabilirim. Yemek, temizlik illa ki yapılır bi şekilde ama bebeğimin bu dönemleri geri gelmeyecek.
Tam uyudu diyorum, yatağına koyup koştur koştur kahve yapıp geliyorum, tam içeceğim, uyanıyor. Bir dk kahve keyfime dahi müsaadesi yok :d
Bir de sürekli ayakta gezdirilmek istiyor. Biraz oyuncak oynayacak aya gelseydiler en azından daha rahat mı ederiz acaba.

Back