• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Ölçüyorum canim 45 ile 55 arasi oluyo hep sicaklik bazen 25 e cikiyo o zaman tikaniyo burnu sicaklik artinca nem de artiyo nemin fazla olmasindan mi sicakligin fazla olmasindan mi tikaniyo bilmiyorum islak havlu koysam da kâr etmedi canim. Bize nem iyi gelmiyo sanirim
Anladım canım o zaman bebeğinin durumuna göre sen değerlendireceksin bize 40-55 arası gayet iyi geliyo sizde farklı olabilir tabi

Kizlar burun aspiratorleri konusulmus bizim doktorumuz soyle soyledi;kulak ve burun birbirine bagli oldugu icin aspiratorler kulak icin de zararli olabilir dedi.bunun yerine ne kadar istersek o kadar sayida serum fizyolojik kullanmamizin bir zarari olmazmis

Kizlar burun aspiratorleri konusulmus bizim doktorumuz soyle soyledi;kulak ve burun birbirine bagli oldugu icin aspiratorler kulak icin de zararli olabilir dedi.bunun yerine ne kadar istersek o kadar sayida serum fizyolojik kullanmamizin bir zarari olmazmis
Her doktor farkli söylüyo canim bazisi hic kullanilmamasindan yana bazisi gunde 1 den bisey olmaz diyo bazilari da gunde 2 nin zarari olmaz diyo. Bence suan hergun yapilmasi zarar yapilmasa daha iyi ama yoğun tikanikligi da basla turlu açamıyoruz malesef suan cok küçükler . Serum fizyolojik kullaniyorum fakat cok fazla tikali olunca ise yaramiyor nefesinin tikanmasindan korktugum icin malesef kullaniyorum aspiratöru

Her doktor farkli söylüyo canim bazisi hic kullanilmamasindan yana bazisi gunde 1 den bisey olmaz diyo bazilari da gunde 2 nin zarari olmaz diyo. Bence suan hergun yapilmasi zarar yapilmasa daha iyi ama yoğun tikanikligi da basla turlu açamıyoruz malesef suan cok küçükler . Serum fizyolojik kullaniyorum fakat cok fazla tikali olunca ise yaramiyor nefesinin tikanmasindan korktugum icin malesef kullaniyorum aspiratöru
Bizimki eger illa kullanmak isterseniz gece yatmadan bir kere kullanabilirsiniz dedi canim

Kızlar bebek arabasında hangi marka önerirsiniz ,bide kaç yaşına kadar kullanılıyor?alıp almamakta tereddüt ettim

Süt yeterli olmadığı için değil, mama yapısı itibariyle zor sindirildiği için bebeğiniz uyuyor. Anne sütü öylemi hemen sindirip hemen acıkıyor. Bebeğin doyup ddymadığını ağlaması değil. Çişli bezleri belirler. Girdi olmasa çıktı olmaz. Bakmayın mamanın bakkalda bile satldığına. Bebekte kilo kaybı vs. Durumlarda doktor önerisi ile başlanmalı. Siz ne kadar mama verirseniz o oranda sütünüz azalacak. Ve biberonla kolay içilen mamadan sonra sizin memenizi reddedecek.lütfen anne sütünden mahrum bırakmayın süt emzirdikçe çoğalır normalde forumu takipetmiyorm ama denk geldim yazmak istedim
Haklısınız ama ben de süt problemi vardı zaten. Nitekim Kızımda da yaşamıştım böyle bir problem. Meme tutmakta sıkıntılıydık zaten. Mamayı da takviye olarak başladım. Emzirmeye devam ediyorum...

Öğretmen olup doğum parası alan arkadaşlar nasıl aldınız acaba okula mı dilekçe veriyoruz ben hala almadım
Eşim kendi kurumuna başvuru yapmış. Ben de gidip postahaneden aldım.
Siz kendi okulunuza başvuruda bulunabilirsiniz. Doğum belgesi falan isteniyor sanırım.

Ben de rapor alacagim 5 ile 15 arasi icin. Hatta rapor alamazsam 10 gun okula giderim dedim. Cunku geri odeme yapimca baya farkediyo

Yanlış birşey yazmak istemem rapor alacagim derken bu rapor hasta olduğumuzda aldığımız çalışamaz raporu mu? Bunu başka bir sebeple hasta olmadan alıp devletten tum milletin vergileriyle ödenen maaşı mi alıyorsunuz? Ücretsiz izin vs hakkınız varken bunu kullanmak yerine neden sahte rapor alıyorsunuz ve bunu neden burada mesrulastiriyorsunuz umarım ben yanlış anlamışımdır. Burada o kadar çok kişi rapor alırım alamazsan şöyle yaparım vs diye mesajlar yazıyor ki bende mi bir anormallik var? Hatta biri 10+10 alacagim yazmıştı hadi haramdan vs geçtim nasıl bu kadar rahat burada yazabiliyorsunuz?

Haklısınız ama ben de süt problemi vardı zaten. Nitekim Kızımda da yaşamıştım böyle bir problem. Meme tutmakta sıkıntılıydık zaten. Mamayı da takviye olarak başladım. Emzirmeye devam ediyorum...
Ben de ilk kizimda oyleydim. Sonra bunda emzirecegim insallah dedim. Onda bi sure sonra mamadan dolayi beni emmek istemedi. Zorla 6 ay emzorebildim. Bunu sabah aksam birakmadan emziriyorum. Doktor yine mama ver dedi. Ama fena degil gibi kilo alimi. Hala emzirmeye devam ediyorum

Yanlış birşey yazmak istemem rapor alacagim derken bu rapor hasta olduğumuzda aldığımız çalışamaz raporu mu? Bunu başka bir sebeple hasta olmadan alıp devletten tum milletin vergileriyle ödenen maaşı mi alıyorsunuz? Ücretsiz izin vs hakkınız varken bunu kullanmak yerine neden sahte rapor alıyorsunuz ve bunu neden burada mesrulastiriyorsunuz umarım ben yanlış anlamışımdır. Burada o kadar çok kişi rapor alırım alamazsan şöyle yaparım vs diye mesajlar yazıyor ki bende mi bir anormallik var? Hatta biri 10+10 alacagim yazmıştı hadi haramdan vs geçtim nasıl bu kadar rahat burada yazabiliyorsunuz?

Burda birilerini elestiritim diye bekleyen bi gruo var galiba. Elestirecek o kadar cok sey var ki. Mesela benim dogum iznim 2 subatta bitiyo. Yani subat tatiline denk gelmis oluyo. Yani bizde yillik izin gibi bisey yok ki 10 gun onu kullaniyim sonra ucretsiz izi aliyim diyemiyirum. Ilk bebegimde de tamami yaz tatiline denk gelmisti ben hicnizin kullanamadan yine hemen ucretsiz izin almistim. Ozel sektorde olsaydim once dogum iznimi kullanirdim sonra iznimi kuĺanirdim. Vicdanen de cok rahatim. Hala kendimi toparlayamadim. Karin agrilarim sunlar bunlar diye dusunursem okula gidebilecek halde degilim. Zaten de ucretsiz izne ayriliyorum.

iyi geceler bayanlar
ben bebeğimi gündüz durduğu kıyafetle yatırıyorum geceleri, siz pijama uyku kiyafeti vs kullanıyo musunuz acaba. artık ben de pijama falan mi giydirsem giyinirken çok ağladığı için degistirmiyorum ama beni cok rahatsız ediyo bu durum

Burda birilerini elestiritim diye bekleyen bi gruo var galiba. Elestirecek o kadar cok sey var ki. Mesela benim dogum iznim 2 subatta bitiyo. Yani subat tatiline denk gelmis oluyo. Yani bizde yillik izin gibi bisey yok ki 10 gun onu kullaniyim sonra ucretsiz izi aliyim diyemiyirum. Ilk bebegimde de tamami yaz tatiline denk gelmisti ben hicnizin kullanamadan yine hemen ucretsiz izin almistim. Ozel sektorde olsaydim once dogum iznimi kullanirdim sonra iznimi kuĺanirdim. Vicdanen de cok rahatim. Hala kendimi toparlayamadim. Karin agrilarim sunlar bunlar diye dusunursem okula gidebilecek halde degilim. Zaten de ucretsiz izne ayriliyorum.

Evett canım sadece anne sütü.ama daha önce çok yapıyordu iki haftadır böyle malesef
Benim de öyle idi canım günde 3-4 kez yapıyordu 1.ay aşısından sonra birden yapmamaya başladı sebwbini bir türlü bulamadık.seninki kaç aylık. Doktor hep normal karşıladı fitil verdi hep sadecwe 3kez kullandım sonra akışına bıraktım 1,5aydor böyleyiz

Yani subat tatili ücretsiz izinden düşmesin diye yapıyorsunuz bu rapor olayını öyle mi tebrik ederim

Back