• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Aspiratörü çok çok sık yapmamak lazım canım zaten bebişlerin kılcal damarları çok hassas olduğu için zedelenmiştir önemli bişey yoktur inş zaten öyle yoğun bir kan da görünmüyor
Cok yogun olmadi sadece cektigimde boyle geldi baktim devami varmi içinde diye bisey yoktu. Cok sık yapmiyorum canim cok yogun tikanma oldugunda yapiyorum cunku oglum emerken apne geciriyo burnu tikali olunca daha fazla oluyo oyuzden bazen kullanmak zorunda oluyorum. InsAllah bisey yoktur suana kadar da kan gelmedi ama yine tedirgin oldum

Bende genelde serum fizyolojik damlatiyorum dedigin gibi yuzustu yatırıp bekliyorum ama cok yogun tikanma oldugunda aspiratoru kullaniyorum canim 3 veya 4 gunde bir oluyo hergun yada gunde bikackez asla yapmiyorum. Doktor gunde 1 kez bisey olmaz dedi bana. Hatta gunde 2 kez yapanlar var
Canım otribebe daha yumuşak çekiyo bi daha onunla dene istersen. Ben de 3-4günde bir serum fizyolojikten sonra otribebe ile çekiyorum. Üfleyerek çektiğin için bi de senin kontrolünde. Daha yumuşak üflüyorsun sert değil

Kizlar oglumun burbunu aspiratorle temizlerken afedersiniz sümüğü kanli cikti tahrismi oldu acaba ya aslinda yavas yapiyodum zarar vermemek icin
Eki Görüntüle 2102097
Burundaki Kılcal damarlar daha hassas olduğu için kanamıştır.daha da kan gelmediyse korkma canım bişey yoktur tahriş olmuştur. Bi kaç gün yapma istersen

Karin ultrasonu ne için?
Bilmiyorum kalça ultrasonuyla beraber çektirin demişti ama ultrsona başka tarihler verdi kalçayı yaptırmıştık karnı kalmıştı 3 ay kontrolüne gittiğimizde karın ult çekildimi dedi hayır deyince yakın tarihe ayarlayım ben dedi yarın çektircez bi sıkıntımız yok ne için bilmiyorum doktorda bişey demedi

Canım otribebe daha yumuşak çekiyo bi daha onunla dene istersen. Ben de 3-4günde bir serum fizyolojikten sonra otribebe ile çekiyorum. Üfleyerek çektiğin için bi de senin kontrolünde. Daha yumuşak üflüyorsun sert değil
Bende bebedoru kullaniyorum esim onu almisti canim. Marka farki olabilir çünkü cok cok hafif çekmeyle de gelmiyo acikcasi ama cokda hizli cekmemistim hep öyle yapiyodum. Bundan once 5 gunden fazla olmustur kullanali kanama olur zarar veririm diye sık kullanmıyodum ama basima geldi cok şükür yogun kanama olmadi. Uzun bi sure yapmicam bu korkuyla sanirim

Bilmiyorum kalça ultrasonuyla beraber çektirin demişti ama ultrsona başka tarihler verdi kalçayı yaptırmıştık karnı kalmıştı 3 ay kontrolüne gittiğimizde karın ult çekildimi dedi hayır deyince yakın tarihe ayarlayım ben dedi yarın çektircez bi sıkıntımız yok ne için bilmiyorum doktorda bişey demedi
Kalça ile beraber böbrek ultrasonu istedi sadece doktor karın ilk defa duydum o yüzden merak ettim

Kaç gündür çok hastaydım. Ateşim vardı ve bademciklerim dolmuştu. Ateşim olduğu için bebeğim emmek istemedi ben de mama verdim. Gündüz kesinlikle uyumayan çocuk mamayla beraber 1 saat deliksiz uyudu. Zaten sütümden emin değildim. Demekki zavallı bebeğim aç kalıyormuş ondan uyumuyormuş :anne:

Kac kilp doğmuştu bebegin? Benimki 3090 dogdu. 1.ayda 4060 2.ayda 5600 oldu. Saglikli olmasi öncelik tabii ki ama cok da kilolu bi bebek olsun istemiyorum. 3.aydaki alımına göre soracağım doktora, emzirme aralarini biraz açayım mı diye. Sen her istediğinde veriyor musun?
3.550 gr doğdu ödemi attıktan sonra 3.350 oldu. 1. Ay 4.060 gr.
2.ay 5.460gr.
3. Ay 6.300 gr. Oldu.
Gazlı bir bebek olduğu için 2,5-3 saatten önce kesinlikle emzirmedim. Doktor geçen ay 4 saate kadar çıkarabilirsin demişti. Uyuduğu Zamana denk gelince 4 saate kadar çıkardım.
Şuan gazı bayağı azaldı o yüzden 2 saatte bir emziriyorum genelde. Zaten artık ben değil bebeğim belirliyor emme zamanını :)

Kızlar bebeği aciksada ağlamayan var mı aranizda
Canım benimki bazen ortalığı yıkıyor,bazen de başka şeyler dikkatini çekiyor 2 saat geçse de ağlamıyor, gece uykusunda ya da gazdan uyumayıp uyumayıp çok yorulup uyudugunda 4-5 saat sonra acıkıp aranıyor, elini emiyor en sonunda ben farketmezsem ağlıyor. Senin ki ağlamıyor mu? Ne sıklıkla emziriyorsun canim

Kızlar bebeği aciksada ağlamayan var mı aranizda
Acikinca aglamayan bebek olmaz bence. Bu icgudusel birsey cunku. Açlığını hissetmiyor olamaz. Ama bazi bebek bir sure daha oyalanabilir belki. Kendi bebegim diye ben oyle sanıyorum zannettim ama herkese de sordum, herkes ayni fikirde. Bebeğimin sesi cok cok kibar. Kendini yırtarak aglamadigi surece, bülbül şakıması gibi aglamasi bile :D yani yuz ifadesinin ağladığını görmeyen biri, sadece sesini dinleyerek bu bebek keyifli şarkılar söylüyor aguluyor falan zannedebilir :D ama benimki bile acikinca agliyor :D

Canım benimki bazen ortalığı yıkıyor,bazen de başka şeyler dikkatini çekiyor 2 saat geçse de ağlamıyor, gece uykusunda ya da gazdan uyumayıp uyumayıp çok yorulup uyudugunda 4-5 saat sonra acıkıp aranıyor, elini emiyor en sonunda ben farketmezsem ağlıyor. Senin ki ağlamıyor mu? Ne sıklıkla emziriyorsun canim
Fazla etrafı izleyen bir bebek herşey diktiniz çekiyor oyuncaklar eşyalar onlara dalıp saatlerce yemek yemek gelmiyor aklına hiç ağlamıyor meme verdiğimde alıyor. Mama takviyesi yapıyodum 2 gündür sütüm arttı onu da yapmıyorum. O yüzden aç mı neden ağlamıyor doyuyormu çok arada kalıyorum. 1 bazen 2 saat aralıklarla emziriyorum. Ama gece 6 saat deliksiz uyuyor 5 da emiyor sonra 3 saat daha uyuyor bi 5 da daha emip 2 saat uyuyor sonra uyanıyor

Cok yogun olmadi sadece cektigimde boyle geldi baktim devami varmi içinde diye bisey yoktu. Cok sık yapmiyorum canim cok yogun tikanma oldugunda yapiyorum cunku oglum emerken apne geciriyo burnu tikali olunca daha fazla oluyo oyuzden bazen kullanmak zorunda oluyorum. InsAllah bisey yoktur suana kadar da kan gelmedi ama yine tedirgin oldum
Odanın nemini ölçüyomusun canım odanın havası kuru olunca da baya hırıldıuolar benim kızım da öyleydi buhar makinesiyle baya azaldı

Fazla etrafı izleyen bir bebek herşey diktiniz çekiyor oyuncaklar eşyalar onlara dalıp saatlerce yemek yemek gelmiyor aklına hiç ağlamıyor meme verdiğimde alıyor. Mama takviyesi yapıyodum 2 gündür sütüm arttı onu da yapmıyorum. O yüzden aç mı neden ağlamıyor doyuyormu çok arada kalıyorum. 1 bazen 2 saat aralıklarla emziriyorum. Ama gece 6 saat deliksiz uyuyor 5 da emiyor sonra 3 saat daha uyuyor bi 5 da daha emip 2 saat uyuyor sonra uyanıyor
Arkadasim sen daha ne istiyorsun masallah uyuyan ve aglamayan bir bebegin var. Kilo alimi normalse, bezlerini kirletiyorsa doyuyordur

Kaç gündür çok hastaydım. Ateşim vardı ve bademciklerim dolmuştu. Ateşim olduğu için bebeğim emmek istemedi ben de mama verdim. Gündüz kesinlikle uyumayan çocuk mamayla beraber 1 saat deliksiz uyudu. Zaten sütümden emin değildim. Demekki zavallı bebeğim aç kalıyormuş ondan uyumuyormuş :anne:

Süt yeterli olmadığı için değil, mama yapısı itibariyle zor sindirildiği için bebeğiniz uyuyor. Anne sütü öylemi hemen sindirip hemen acıkıyor. Bebeğin doyup ddymadığını ağlaması değil. Çişli bezleri belirler. Girdi olmasa çıktı olmaz. Bakmayın mamanın bakkalda bile satldığına. Bebekte kilo kaybı vs. Durumlarda doktor önerisi ile başlanmalı. Siz ne kadar mama verirseniz o oranda sütünüz azalacak. Ve biberonla kolay içilen mamadan sonra sizin memenizi reddedecek.lütfen anne sütünden mahrum bırakmayın süt emzirdikçe çoğalır normalde forumu takipetmiyorm ama denk geldim yazmak istedim

Odanın nemini ölçüyomusun canım odanın havası kuru olunca da baya hırıldıuolar benim kızım da öyleydi buhar makinesiyle baya azaldı
Ölçüyorum canim 45 ile 55 arasi oluyo hep sicaklik bazen 25 e cikiyo o zaman tikaniyo burnu sicaklik artinca nem de artiyo nemin fazla olmasindan mi sicakligin fazla olmasindan mi tikaniyo bilmiyorum islak havlu koysam da kâr etmedi canim. Bize nem iyi gelmiyo sanirim

Back