2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
İlk ay 700 gr almıştı bu ayda 500 gr almış benimkisi 2 ayda 1200 gr almış yani ayy çok mu az ki ya kızım kilo almadıysa açmıydı şimdiye kadar
bebek karnelerinin arkasında ya da internette bebek büyüme persentilleri var, kilosu, boyu, baş çevresi gelişimine göre yüzde kaçlık gelişim göstermiş , durumu ne , hangi yüzde dilimde fikir veriyor, oraya bakabilirsiniz ama her bebek farklıdır.
Arkadaşımın kızı memeye yapışıktı, ek gıdaya geçtik 2 insanın yiyeceği şeyleri yiyordu bebek ama metabolizması hızlıymış mesela, kürdan gibi ama çok sağlıklı, bazı şeyler yapısal ki bence ayda 700-500 sağlıksız değil belki biraz daha süt yağlandırılabilir, bir tık daha fazla emzirlebilir vs vs, en iyi bilgiyi doktorunuz verecektir.

Rota 3. Ay aşısı.
2. Ay aşıları zaten ateş, ağrı yapabiliyor ağır. Rota da ishal yapıyor, hepsini bir anda yapmak bana mantıklı gelmedi. Özellikle suriyelilerin oturduğu yerlere yakın mısınız? Geçen sene güney/güneydoğu taraflarında oturan bebeklerin aşıları öne çekilmişti salgınlar yüzünden.

Kizlar gece uyandırmadan kaç saat uyutuyorsunuz bebekleri. Dün gece 12 de yattı uyuyakalmışım sabah 7 de uyandım hala uyuyordu korktum uyandırdım emzirdim 5 dak emdi uyudu. 1.5 aylık bebek gece 7 saat uyurum?
Benim oğlum tam 40. Gününde gece yatıp sabah kalkmaya başladı, ilk zamanlar zorla kaldırdım sonra doktora sordum "bebek kendi düzenini kuruyor, sakın elleme" dedi şimdi ana uykuya 12 gibi geçiyor sabah 8.30da uyanıyor, ben de ellemiyorum. Kilosu, gelişimi şükür iyi. (3 gün sonra 3 aylık olacak.)
ben de ana uykuyu erkene çekmeye çalışacağım bu ay.
Aslında gece 11de bizim ışıklar, tv kapanıyor bebek anlayıp uykuya geçiyor ama öncesinde evde kuduran başka çocuk olunca derin uykuya geçemiyor. Benim ikisinin de uykusunu erkene çekip birlikte uyutmaya çalışmam lazım sanırım.

Kizlar gece uyandırmadan kaç saat uyutuyorsunuz bebekleri. Dün gece 12 de yattı uyuyakalmışım sabah 7 de uyandım hala uyuyordu korktum uyandırdım emzirdim 5 dak emdi uyudu. 1.5 aylık bebek gece 7 saat uyurum?
Kız daha ne istiyorsun Karışma bebeğe. Uyku düzenini bozarsın. Oh misss maşallah

Ağrı kesici bir fitil.paranox adı. Uyku da yapıyo. Bebekler mışıl mışıl uyuyo
Paranox u biliyorum evet agrı ateş durumunda atılıyor. Birde bagırsakları bosaltan gliserin kansuk var.onu mu kastettiniz diye düşünmüştüm. Malum bagırsaklar bosalırken gaz da çıkar diye düşünmüştüm. Gaz sancısına iyi geliyor mu paranox. Çok mecbur kalmadıkca kullanmamak gerekli sanırım. Benim bebiş de kolik bu arada

Aynen oyle emzirme ile ilgili sorun olabilecegi aklima bile gelmemişti

Kizlar emzirme ile ilgili hamilelikte konusmamistik ama ek gida seruvenimiz yaklasiyor hatirlatmak istedim bunu arastirmaya basladim ben simdiden sizlere de tavsiye ediyorum.simdiden arastirmazsak bir kac ay sonra buralar yediremedigimize uzuldugumuz postlarka dolabilir

Yok yok bağırsak boşaltan fitil i kastetmedim. Paranox sancıya da iyi gelebilir. Hele kolik ise bebeğin yardımı dokunabilir. doktoruna danışarak bir yarım fitil kullanabilirsin.

*6ay dan sonra her öğünden önce ve öğün aralarında emzirmek gerek
*kahvaltı için yumurta sarısı ve ekmek içini sıcak suyla ezip püre halinde verebilirsiniz. Ya da tereyağı pekmez ve kepekli un ile yapılmış bebe büskivisini yumuşatıp püre yapabilirsiniz.
*öğlen ve akşam yemekleri daha rahat çorbalar, et suyuyla ezilmiş patates püresi
*aralarda da meyve püreleri

Tesekkurler BLW ile baslamayi dusunuyorum umarim bebegim de istahli olur ve zorlanmayiz

bende paranox fitil kullanıyorum. Çok gaz sancısı olduğunda yarım fitil kullanabilirsin demişti doktor
Öyle yapıyorum. Bazen aşırı sancısı oluyor çığlık çığlığa ağlıyor hiçbir şekilde susturamıyoruz. Hem kakasını yapıyor hem gazını çıkarıyor çok rahatlatıyor benim bebeğimi...

Canım benim bebeğim gaz sancısı olduğunda aynı hareketleri yapıyor.

Doktor 3. Ayda çağırdı bizi rota aşısı için. Sağlık ocağıda aynı şekilde 3. Ayda yapılıyor dedi...

Gece 2 3 lere kadar agladıgı oluyor bazı günler. O zamanlarda kullanabiliriz sanırım doktorumuza sorayım.

Kızlar 1 gününüz nasıl geçiyor? Ben hiçbirseye yetişemiyorum. Her işim yarım yamalak. Uyku düzenimiz oturmadı. Kendimi bazen çok kötü hissediyorum. Kendime zaman ayıramıyorum. bir an önce büyüsün istiyorum. Ama o gün güzel uyuduysa tabiri caizse kafam yerine geldiyse öpmeye koklamaya doyamıyorum minicik ellerini ayaklarını burnunu. Su an ne bir arkadasa gidip oturabiliyorum ne dışarıda rahat gezebiliyorum. Havalar soguk eve kapandım o da beni bunalttı iyice. Siz ne durumdasınız?

Ahh aynen uyurken başından hic ayrılmadan izlemek istiyorum. Ama mutsuz uyandığı zaman mahvediyor butun ruh halimi. Benim bebegim sadece ayakta sallandığı süreçte uyuyor. Dolayisiyla o arada elim boş oluyor. Kitap okuyorum, sevdiğim bi el işi varsa yapıyorum, telefonla ilgileniyorum. Ev işine yardimci geliyor, hemen hemen her gun annem gelip yemek yapıyor, bebege bakiyor ben 2 saat uyuyorum. Hakkini ödeyemem.
Ama disari çıkıyorum ben. Giyinirken ve evden çıkarken mutlaka kiyamet kopariyor ama arabaya alıştı, uyuyor. Veya emiyor arabada. Yays olarak cok yakın mesafe dışında bi yere çıkmadım açıkçası, havalar serin. Iki üç cocuklu olanlar var burada, sikayet ederken onlardan utanıyorum inan.
Dun aksam 7den gece 4e kadar sadece arabada oldugumuz surede uyudu toplam 1.5 saat eder en fazla. Yine de ev gezmesinden vazgeçmiyorum. Evde aglayacagina orada aglasin ama avmde falan rahat edemedim

Benim de aynı şekilde geçiyor. Yardımcı olacak kimsem yok yakınımda. Eşim işten gelene kadar onunlayım hiçbir şey yapamıyorum kahvaltımı da onu arabaya koyuyorum bi elim arabayı sallıyor bi elimle de kahvaltı yapıyorum. Eşim gelince de koşa koşa mutfağa giriyorum yemek yapmaya yemek de çok geç kalıyor. Akşamları da eşim ilgileniyor biraz uzanıp tvye bakıyorum. Bu kadar.. geceleri uyandığımda çamaşır atıyorum ili saat sonra uyanınca asıyorum. Cumartesileri de temizlik yapıyorum. Pazar da ütü ve Yemek. Eşim çocuğa bakıyor. Kendime dair yapabildiğim tek lüks şey banyo yapmak o da lüks dediğim gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…