- 19 Mart 2017
- 5.859
- 6.269
- 148
- 33
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #35.041
Mama veriyormusunuz peki veriyorsanirz neyle veriyorsunuz.Biberon kullanimi var mi.Gercekten mi ? Bnmde sütum var gören cok zayif sütün mu yok diyor ister istemez etkileniyorm.
Sakın herhangi bir naylon üzerinden alma idrarı. Yani idrar torbası dışında herhangi bir nesne üzerinden alırsan o nesnede var olan mikrop idrarda varmış gibi görünür. Bu da yanlış teşhis ve yanlış tedavi demektirEvdeyim su an altını açtım bekliyorum hatta tersten alt açma serdim naylon kısımda kalır idrart diye ama bu sefer pamuk olan kısım emdi
Rotavirüs zaten iğne değil damla şeklinde. Ama rotayı soğuk muhafaza etmek lazım.merhaba bayanlar
bizimde bugün 2. ay kontrolü vardı, sağlık ocağına verem aşısı 17 sinde geleceği için o güne çağırmışlardi
bugün doktorumuz rota için önce buraya gel sonra gidersin oraya dedi
sağlık ocağındaki hemşire de önce buraya gel canlı aşı açılınca yapılması lazım dedi
hangisine gidicem ben şimdi
özelde yaptırmaya gerek var mi rotayı verem yada rotanin önce sonra yapılması fark eder mi
kafam çok karıştı
Soyle ki;bebek memeyi emerken yoruluyor cabuk birakiyor yari ac yari tok uykuya daliyor dogru duzgun uyuyamadan uyaniyor tekrar meme icin.gene yari ac yari tok uyuyor.sonra doktor kilo alimi az mama basla diyor caresiz mamayi veriyorsun biberonla.sonra bebek daha cok uyumaya basliyor.diyorsun demek sutum yetmiyormus yagsizmis vs bak mamayi icti uyudu.aslinda dogru bebek mamayi doyana kadar icebildi.cunku biberonla icti onun yerine anne sutunu icse gene doyar.Kalitesiz yagsiz sut veya sutum yaramadi diye bsy yok.Bebek cekerken zorlaniyor doymadan uyuyakaliyor.Bunlar tabi benim fikirlerim.Bunun yaninda cok cok emen bebekler de var tabi.Ben mamayi biberonla vermeden once madem biberon cikacak ortaya mamadan once en azindan bir ay kendi sutumuzu verip deneyelim diyorum.Kilo alimina gore bakilir yineGercekten mi ? Bnmde sütum var gören cok zayif sütün mu yok diyor ister istemez etkileniyorm.
Doğru sende haklısın çok zormuş bebekten idrar ornegi almak hala alamadımSakın herhangi bir naylon üzerinden alma idrarı. Yani idrar torbası dışında herhangi bir nesne üzerinden alırsan o nesnede var olan mikrop idrarda varmış gibi görünür. Bu da yanlış teşhis ve yanlış tedavi demektir
İdrar poşeti çok zorlar. İdrar kabı elinde kalsın. Bebek yarıçıplak bataniye ye sarılı bekleyin. Başka yol yok. Biz hep böyle alabildik . Tabi yaptığı yer çiş oluyo orası ayrı.
hayir vermiyorum emiyor sadeceMama veriyormusunuz peki veriyorsanirz neyle veriyorsunuz.Biberon kullanimi var mi.
bence gayet mantikli gibi geldi deneyeyim bnde. Teskkr edermSoyle ki;bebek memeyi emerken yoruluyor cabuk birakiyor yari ac yari tok uykuya daliyor dogru duzgun uyuyamadan uyaniyor tekrar meme icin.gene yari ac yari tok uyuyor.sonra doktor kilo alimi az mama basla diyor caresiz mamayi veriyorsun biberonla.sonra bebek daha cok uyumaya basliyor.diyorsun demek sutum yetmiyormus yagsizmis vs bak mamayi icti uyudu.aslinda dogru bebek mamayi doyana kadar icebildi.cunku biberonla icti onun yerine anne sutunu icse gene doyar.Kalitesiz yagsiz sut veya sutum yaramadi diye bsy yok.Bebek cekerken zorlaniyor doymadan uyuyakaliyor.Bunlar tabi benim fikirlerim.Bunun yaninda cok cok emen bebekler de var tabi.Ben mamayi biberonla vermeden once madem biberon cikacak ortaya mamadan once en azindan bir ay kendi sutumuzu verip deneyelim diyorum.Kilo alimina gore bakilir yine
Sütü sagip icirme konusunun mamadan once denenmesi gerektigine tamamen katiliyorum..ama biberonun rahatligina alisan bebek anneyi emmek istemeyebilir. Bu yuzden kaşık daha mantıklıSoyle ki;bebek memeyi emerken yoruluyor cabuk birakiyor yari ac yari tok uykuya daliyor dogru duzgun uyuyamadan uyaniyor tekrar meme icin.gene yari ac yari tok uyuyor.sonra doktor kilo alimi az mama basla diyor caresiz mamayi veriyorsun biberonla.sonra bebek daha cok uyumaya basliyor.diyorsun demek sutum yetmiyormus yagsizmis vs bak mamayi icti uyudu.aslinda dogru bebek mamayi doyana kadar icebildi.cunku biberonla icti onun yerine anne sutunu icse gene doyar.Kalitesiz yagsiz sut veya sutum yaramadi diye bsy yok.Bebek cekerken zorlaniyor doymadan uyuyakaliyor.Bunlar tabi benim fikirlerim.Bunun yaninda cok cok emen bebekler de var tabi.Ben mamayi biberonla vermeden once madem biberon cikacak ortaya mamadan once en azindan bir ay kendi sutumuzu verip deneyelim diyorum.Kilo alimina gore bakilir yine
Orasi da muallak bir meme reddi baslamis gidiyor.eskisine nazaran ya bebekler degisik ya memeler.cevremde o kadar cok hem biberon hem meme emeren büyümüş bebek var ki.benimki biberon emse memeyi reddediyor meme emse biberonu istemiyor bir sure.sanirim bebekten kaynakli bu durum.bebegin karakteri aliskanlik edinmeye yatkinsa duzenin degismesini istemiyor.tabi ben kimseye meme emen bebege biberon verin diyemem ama eger kilo almiyorsa mamadan once biberonla anne sutu verilebilir.Kasikla icirmesi zor ve sanki hijyen daha zor saglanabilir.Biberon dememin nedeni aslinda tam da kolay olup bebegin cok icmesiyle alakaliSütü sagip icirme konusunun mamadan once denenmesi gerektigine tamamen katiliyorum..ama biberonun rahatligina alisan bebek anneyi emmek istemeyebilir. Bu yuzden kaşık daha mantıklı
Rica ederim :)bence gayet mantikli gibi geldi deneyeyim bnde. Teskkr ederm
hayir vermiyorum emiyor sadece
Çok geçmiş olsun canım inş bişey yokturiki gündür kusuyordu peynirimsi şekilde ama yoğun kusuyordu meğerse bagirsaklari dolduğu icin kızım alttan cikartamayinca üstten çıkartıyormuş röntgen çekildi o az Aman anlaşıldı kan tahlili verdik ama sıra idrarda
Bahsettiginiz fitil ne için olan acaba?Canım benim doktoruna da danışarak fitil kullanmayı dene. Yarım fitil önerebilir. Tabi hafta da en fazla 2 yarım kullanabilirsin ve bu alışkanlık haline gelmemeli. Sık kullanımda sakıncaları olabiliyormuş.
En son 15 gunluk falandi kasikla verdigimde. Tabi 30 cc bile degildi sut. Simdi tabii zor olur. Ama mamayi biberonda hazirladigim icin kasikla uğraşmıyorum. Biberonun sadece ucunu agzina koyup, biberonun memesini parmagimla sıkarak akita akita iciriyorum. Ama haftada bir en fazla 50 60 cc. Devamli veren icin zor.Orasi da muallak bir meme reddi baslamis gidiyor.eskisine nazaran ya bebekler degisik ya memeler.cevremde o kadar cok hem biberon hem meme emeren büyümüş bebek var ki.benimki biberon emse memeyi reddediyor meme emse biberonu istemiyor bir sure.sanirim bebekten kaynakli bu durum.bebegin karakteri aliskanlik edinmeye yatkinsa duzenin degismesini istemiyor.tabi ben kimseye meme emen bebege biberon verin diyemem ama eger kilo almiyorsa mamadan once biberonla anne sutu verilebilir.Kasikla icirmesi zor ve sanki hijyen daha zor saglanabilir.Biberon dememin nedeni aslinda tam da kolay olup bebegin cok icmesiyle alakali
Ağrı kesici bir fitil.paranox adı. Uyku da yapıyo. Bebekler mışıl mışıl uyuyoBahsettiginiz fitil ne için olan acaba?
Hamileligimiz boyunca her seyi o kadar cok konustuk ki burada en iyi biberon en iyi emzik en iyi doktor en iyi hastane ama emzirme hakkinda hic konusmamisiz.en onemlisiydi oysa.En son 15 gunluk falandi kasikla verdigimde. Tabi 30 cc bile degildi sut. Simdi tabii zor olur. Ama mamayi biberonda hazirladigim icin kasikla uğraşmıyorum. Biberonun sadece ucunu agzina koyup, biberonun memesini parmagimla sıkarak akita akita iciriyorum. Ama haftada bir en fazla 50 60 cc. Devamli veren icin zor.
Sol gogsumde sut daha az, daha küçük. Asla emmek istemiyor. Çıldırıyor sinirden. Uyku arasinda verebilirsem nadiren emiyor. Ben de meme reddi ne, ac bebek mecbur emer diye dusunuyordum ama oyle degilmis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?