2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
merhaba bayanlar

benim oğlum da gazdan dolayı çığlık çığlığa ağlıyor artık son bı kaç gündür, galiba büyüme atağı ile ilgili.
benim oğlum bugün 58 günlük oldu, bu büyüme atağında bebek artık bazı şeyleri hissetmeye basliyomus kaslar çalışmaya basliyomus, eskiden poposundaki kas çalışmadığı için gaz kolay çıkarken şimdi kas çalıştığı ama bebek bu kası kontrol edemediğinden gaz popoda kalıp aglatiyomus, kolikligin zirveye çıkması da bu yüzden olabilir diye düşünüyorum.
benim bebeğim de gazlı falan ama bu kadar çığlık çığlığa ağlamamisti hiç, akşam dokuz onda baslayip gece bire ikiye kadar uğraşıyoruz.
bunda benimde hatam var gaz için çay yapıp içiyorum ama bebek durmayinca uyumayinca ihmal ediyorum o çayı içince bebek rahatliyi ve kolay gaz cikariyo

çayı deneyip artık emin olduğum için size de tarifi vereyim denemek isteyen olur belki, bi ölçü kimyon tohumu bi ölçü anason iki ölçü rezene bunlari iyice karistiriyosunuz
bi buçuk su bardağı kaynayan suya bi tatlı kaşığı bu karışım konuyo beş dk kaynatiliyo
sonra altını kapatip beş dk da öyle dinleniyo
süzüp iciyosunuz günde üç dört fincan icilebiliyomus
zaten bir buçuk su bardağı su biraz buharlasiyo biraz da tohunlar cekiyo
günde üç dört kez bu ölçüde yapıp icebilirsiniz
önceki gün icmedim çocuk gece gazdan uyuyamadi hep agladi ikindi dün akşam içip yattım daha rahat uyudu

onun dışında bebeği gazdan ya da başka bi sebepten yapışık yaşayan anneler aynı dert bende de var artık kolumda derman kalmiyo sırtım belim ağrıyo, iki gün önce sling aldım Allah'ım içine koyunca uyuyo sakin sakin duruyo rahatliyo galiba, nerde bi saat çocuk uyutmaya çalışmak nerde slinge koyup beş dk dolanıp uyuyusunu keyifle izlemek
ben tuniko sitesinden neko wrap sling aldım yanına sling ve puset örtüsü aldım, dün bebisimi sardim örtüyü örtüp çıktım bi saat yürüdüm o da uyudu hava aldık markete bile gidip alışveriş yaptım
biz bebek arabası almadık malum istanbulda bebek arabası kullanmak imkansıza yakın bebek durdu durmadi kaldirima cikacak yer vardi yoktu tam bi kaos
bebeğiyle evde olmaktan bunalanlara tavsiye ederim, dünya varmış kızlar
sabah da uykusu geldi ama ben artık bunalıp yorulduğum için taktim slingi bes dk dolaştım evde uyudu yarım saat falan da cikarmadim rahat rahat uyudu iyice daldı sonra hop beşiğine

11 12 hafta itibariyle de kaslarını kontrol etmeyi öğrenince gaz sıkıntımız gecicek inşallah hepimizin

Ben hafta da 2 3 gün dışarıdayım takıyorum kanguruyu alıyorum oğlumu hop sokağa. İyi giydirdikten sonra bişey olmaz hem bebek için de hava alması iyi geliyo. 2 gün çıkamadım evden dün eşim giydirdi bebeği balkona çıkardı.

Aynen canım bende sokağın başına kadar yürüyüp koşa koşa geri dönüyorum.hatta çoğu zaman apartmandan çıkamadan eşim arıyo uyandı geri dön. İkinci üçüncü cocuk için endişe etme 1yıl 2 yıl sonra yaşanan herşey unutuluyo. Benim ilk kızım doğdu hiç huzur vermedi bize 2 yıl
asla bidaha yapmam dedim .4 sene sonra oğlumnoldu o daha mülayim rahat sokakta emzir tatile git 3 kere oh mis. Aradan 9 yıl geçti ben de hep 3 çocuk istiyodum.bakıyodum çok kardeşi olan arkadaşlarım çok mutlu ne güzel diyodum keşke benim de böyle olsaydı. Kızıma da ilerde yoldaş olsun bi kızım daha olsun dedim cesarete geldim. Rabbim erkek çocuk verdi. Ama oğlum 13 yıldan sonra kızımdan bile huysuz çıktı. Yerimden kıpırdayamıyorum. Ama artık alışcaz ne yapalım sağlıklı olsunlar biran önce rahatlayalım alalım bebişleri gezelim.

Aynen ben de öyle. En büyük lüksüm karşıdaki a 101e gitmek.eşime diyorum emzirme dışındaki bütün faaliyetleri sen de yapabilirsin ama biraz ağlayınca hemen beni arıyo koş yetiş

Canım sen hangi ildesin. Ben Kırklarelideyim güneş anca öğlen çıkıyo,o gün bayram ediyorum resmen. Çıkarmayı çok istiyodum ama hasta olmasından korkuyorum

Ben bi de adanada gündüzleri hala 17-18 derece olan sıcak bi yerde yaşamama rağmen çıkamıyorum. Bakalım en azından 2 aylık olsun sonra bi cesaret çıkarabilirim belki.

Normal oldu canım doğumum. Seni etkilemek istemem ama madem sordun cevap vereyim evet ağrılı oldu. Ama öyle dayanamayacak kadar değil. Ben çok kastım kendimi dikişlerim zarar görür mü falan diye rahat olamadım belki ondan ağrı olmuştur herkeste olacak diye bir şey yok. Ya da önce doktor kontrolü olsa daha mı iyiydi bilemedim.

Aynen ben de öyle. En büyük lüksüm karşıdaki a 101e gitmek.eşime diyorum emzirme dışındaki bütün faaliyetleri sen de yapabilirsin ama biraz ağlayınca hemen beni arıyo koş yetiş
Aynı benimki de öyle : ) kucağına aldığında kırk kere soruyor şöyle tutsam şurasını acıtır mıyım, şurasına biraz baskı yaptım acımış mıdır falan diye panik oluyo :d onu soğukkanlı bilirdim ama benden daha panik çıktı.

Bir de kızlar bebeğim 45 günlük hala ağlarken çenesi titriyor bazen emerken de titriyor normal midir?
Bi de birkaç gecedir çığlık atarak uyanıyor. Normalde hiç ağlamadığı için uyandığını bile zor fark ederdim. İki gecedir baya yüksek sesle ağlayarak uyanıyor. Huyu değişiyor sanırım.
Şu kucaktan inince uyanma problemini de çözemedik hala. Yatağını hiç sevmiyor, iyice alıştı kucağa. Tam yeterince daldı diyorum yatağına koyuyorum en fazla 5 dk sonra uyanıyor. Tamam kucağımda dursun ama en azından oturayım diyorum onu da istemiyor, illa ayakta gezdirilecek. Çok söylenirdim böyle kucağa alıştırılan bebeklere ama başıma geldi maalesef. Anneleri suçlardım öyle hemen ağlayınca kucağa mı alınır diye ama şu an yeter ki huzursuzlanmasın diye 24 saat kucağımda taşıyabilirim :d şimdilik iyi de büyüyüp kilo aldıklarında nasıl dayanacak bu kollar hiç bilmiyorum.

Evet o uzun zamandir aklimda ama bu telasin icinde ihmal ettim dis cikarirken de iyi oluyormus. Alacagim insallah

Yapar misiniz bilmiyorum ama bir arkadaşım söyledi. Ben yapacagim, artık cok caresizim çünkü.
Onun bebegi de cok gazliymis, ne denese olmamış. Çörek otu yağını sabah aksam bir cay kaşığı kendisi içmiş. Tek bir damla da sabah akşam bebeğe vermis. 3 gun sonra bicakla kesilir gibi kesildi diyor tuvalet ve gaz problemi. Ben deneyecegim

Kızlar merhaba ben bez olarak önce prima ile başladık ama şimdi huggies kullanıyorum aslında çok memnundum ama şu son 2 haftadır bebişim ne zaman kakasını yapsa dışarı çıkıyor rezil oluyoruz. Acaba ben mi bezi yanlış bağlıyorum dedm ama yok galiba sıvu kakayı emmiyor diye düşünüyorum. Bunu yaşayan oldumu

Ben prima kullanıyorum.hiç öyle sorun yaşamadık. Kaç beden kullanıyorsunuz bezi küçük olabilir mi?

Ben prima 2 numarayla başladım. Ilk 15 gun falan cisi hep cıktı,kakasi hic cikmadi. Ama gobegi cok gec dustu,o yuzden sıkı baglayamiyordum. Ondan olabilir.
Hala 2 numara kullaniyorum 50 gunluk ama artik kucuk gelmeye basladi bez. Yine de kaka hic cikmadi.
Kucuk geliyor olabilir belki

Ben prima kullanıyorum.hiç öyle sorun yaşamadık. Kaç beden kullanıyorsunuz bezi küçük olabilir mi?

Bende 2 numara kullanıyorum küçük değil ama galiba tekrar primaya dönmeliyim tşk. Ederim cevaplarınız için

Peki bebeğiniz kaç kilo olunca 3 numaraya geçtiniz? Bebeğim tam 2 aylık oldu bugün. Yarın kontole gidicez. 6 bucuk kilo olmustur tahminimce ama hala 100 tane 2 numara bezim var kullanmaya devam etsem mi

Peki bebeğiniz kaç kilo olunca 3 numaraya geçtiniz? Bebeğim tam 2 aylık oldu bugün. Yarın kontole gidicez. 6 bucuk kilo olmustur tahminimce ama hala 100 tane 2 numara bezim var kullanmaya devam etsem mi
Bizim 51 gunluk ve gayet minyon bi bebek. Buna ragmen prima 2 numara kucuk geliyor bence. Son 50 tane, sık sık degistiriyorum bitince 3 alacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…