2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Ay ben de söylemeden geçemeyeceğim, o eşler yok mu o eşler... biri de benimki... Bizim yaptıklarımızın birini yapamazlar, ama heryer düzenli olsun, yemek olsun, biz bakımlı olalım vs vs vs

Anneler anliyor. Ama hic bizim zamanimizda kelimesi de düşmüyor agizlarindan. Ewet onlarin zamani daha zordu sadece ev ve cocuk degildi sorumluluklarinda ne zorluklarla geldiler ustesinden.
Erkekler bu duyguyu yasayamayacagi icin hicbir zaman anlayamicaklar malesef. Onlara cok kolaymis gibi geliyor. Benimde ilk cocugum tam anlamiyla da alismis degilim bu tempoya yetemiyorum hicbirseye. Bu yuzden 1 den fazla cocugu olanlara saygim sonsuz önlerinde egiliyorum.
Benmi abartiyorum diyorum bazen alt tarafi evi topla yemek yap cocukla ilgilen ne varki diyorum yatmadan önce ama sabah olunca kesinlikle o enerjiyi bulamiyorum kendimde

Iyi geceler kızlar valla bencede bu eşler yokmu benimki geçen gece bana arap bacı dedi zaten 60 gun oldu oğlum dogali hic birlikte olmadik benden atak bekliyor beyfendi bide bugun aaa karsi komşu ne kadar hasta gözüküyor dedi sanane demi karsi komsudan sen karına baksana kafayi yemeye ramak kaldi ne yapsam kavgami etsem suyunami gitsem bide 3 cocuk anliyacaginiz valla bazen ölü numarası yapasim geliyor

Canım acaba baska bir sıkıntısı olabilir mi? Kolik sancısı belli saatlerde olan bir durum ya ondan
Bilmiyorum ki ne sıkıntısı olabilir vucudunda gorebildigim bisey yok. Tuvaletini yapiyor, karni toksa ve mutluysa ağlamadan kisa bi sure durabiliyor. Ama genelde ağlak ve asla uyumuyor. Uyusa bile uykusunun icinde devamli agliyor ve uyanıyor, gaz cikarinca rahatliyor, bazen de cikarmasina ragmen rahatlamiyor. 24 saati gecti, 1 saat bile deliksiz uyumadı.

Hafta sonu eşiyle tartışanlar kulübüne bende dahil oldum :))) hafta içi hep evdeyim emzir altını değiştir gazını çıkart uyut sonra tekrar kısır döngü devam ediyo bunalıyorum evden dışarı çıkamıyorum tek basımayim hafta sonunu iple cekiuorum hatta kendimi çarşı iznini bekleyen askerler gibi hissetmeye başlamıştım

Aslinda kakasini yapma sikintisi yok bence. Ilik suyun icinde durmak gaza da iyi gelir aslinda ama ciplak olmayi ve dolayisiyla suyu hic sevmiyor cigliklarla hizli hizli yikiyoruz hep
Benim bebeğimde yıkanmayı ve çıplaklığı sevmiyor. Fakat suyun içine koyduğumuzda susuyor. Hatta bende doktora yıkarken ağlıyor demiştim filenin üstünde su dökerek yıkarsan ağlar fakat direkt suyun içine koyarsan kendini anne karnında hisseder demişti...

Aslinda kakasini yapma sikintisi yok bence. Ilik suyun icinde durmak gaza da iyi gelir aslinda ama ciplak olmayi ve dolayisiyla suyu hic sevmiyor cigliklarla hizli hizli yikiyoruz hep

Yazdıklarını okudukça ben hiç derdimi yazmıyım diyorum,nasıl olsa F filmgibi aynı şeyleri yazıyor...

Bizde de tam tersi, F filmgibi ye onu söyleyecektim.Önceden küvetin içinde yıkıyordum,suyun içine koyuyor,elimle tutarak yıkıyorduk ama ağlamaktan çatlıyordu çocuk.Birkaç yıkamadır fileyle deneyeyim demişim iyi ki,öyle sessiz sakin yatıyor,hatta sudan çıkarınca ağlıyor şimdide.

Tam tersine döndü,çıplaklığı sevmeyen,altını değiştirene kadar canımızı çıkaran çocukşimdi altını açınca susuyor.Yavaş yavaş değişiyor huylar.Ama şu ağlama alışkanlığı devam ediyor.Emerken bile sinirli,söylenerek emiyor,bırakıyor,gazı var diyoruz,ağzından çıkarıyortama diyoruz rahatladı,bu kez alttan çıkarmaya zorlanıp ağlıyor,onu çıkarıyor,hala kıvranıyor,sonra kusuyor ağlıyor,hıçkırık tutuyor sinirlenip ağlıyor,sonra kakasıydı derken hadiiii,bi daha meme arıyor.Acıyorlar,ben geriliyorum emzirirken,belki hissediyor ondan kızarak emiyor :) Bi orta yolu bulamadık hala...

Kızlar Allah hepimize sabır versin, evlat yetiştirmek çok zormuş. Tek çocukla bile baş edemezken, 2-3 çocuklu anneleri tebrik ediyorum.. ben 3 çocuk istiyordum ama artık bi tane yeter diyorum, gözüm korktu gerçekten : )
Eşim sağ olsun yemek yapamadığım günler işten gelince yapıyor. Ev temizliği de yapıyor hiç hayır demez, hatta ben demeden bile yapar.. bunlar iyi hoş ama duygusal yönden biraz odundur. Neyse zaten şu sıralar romantiklikten ziyade ev işlerinde yardımcı biri lazım zaten : )
Bir de kızlar özel bir şey soracağım belki aynısını yaşayanınız vardır. benim kanamam 30.gün gibi, lekelenmelerim de 35.gün gibi tamamen bitmişti. 43.gün eşimle ilişki oldu ve ardından kanamam oldu biraz. Ertesi gün de çok az kanamam oldu ve hala ara ara lekelenme oluyor. Normal midir ya da doktora görünmem gerekir mi?

Evde kapanmak gerçekten çok sıkıcı. Hele yıllardır çalışmaya alışmış bünyeye gerçekten çok zor. Ben de bazen patlayacak gibi oluyorum. Ama inatla baharın gelmesini bekliyorum. Çok korkuyorum dışarı çıkarsak bebeği üşütürüm hasta ederim diye. Gezmek adına yaptığım tek aktivite eşim evdeyken çocuğu ona bırakıp 5-10 dakikalığına evimizin karşısındaki şoka gitmek :d ah bi bahar gelseydi..

Kızlar gerçekten sanırım hepimiz aynı sıkıntıları yasıyoruz sanırım benim bebeğimde gece uykusu yok bildiğin sabah 6 7 ye kadar uyumuyor ağlama desen ağlamada değil bi mızırdanma durumu sırt üstü yatırınca sürekli bi ıkınma kıpırdanma hali sormayın gaz mafediyor bizi de sürekli kucakta omuzda göğüsümde durursa ne ala ama asla bir yere yatıranıyorum beşiğinde uyuma durumu asla yok denemediği yöntem girmediğim sekil kalmadı sabahlara kadar uykusuz nafilemiz durumdayım
Aranızda bu joie Serina kullanan var mı bahsettiğim gibi bi bebekte işe yarar mı artık çocuğuma iyi gelen bişey bulayım istiyorum

Tam beni anlatmışsın cnm hatta şu an üstümde umarım gerçekten uyumuştur. Yoksa bayılcam. Benimde denemediğim kalmadı. O dediğinden deneyen memnun kalan varsa hemen denerim bende.

Merhaba canım, konuyu okuyunca izninle ben de sana birşey danışmak istiyorum. Doğum sonrası eşinle yakınlaşmada çok ağrı oluyor mu? Bir de normal doğum mu yaptın? Ben de bu konuda ihmal etmek istemiyorum ama ağrı korkusu var biraz

Bender aynı sıkıntı var hiçbir çözüm bulamıyorum elli tane şey denedim kendi arabasına koyup evde bile gezdirdim ama yok

Kızlar doğum yapalı 2 ay oldu kabızlık beni mahvediyor bi türlü geçmedi.doğum doktorum toz bi ilaç vermişti onu içmediğim gün kabıZ oluyorum bu sürekli böyle mi devam edecek yaa

Günaydın anneler,

Bugün bebeğim tam 42 günlük ve sünnet olacak. Bir an önce olsun bitsin istiyordum ama içim gidiyor resmen, akşam bebeğime bakıp bakıp ağladım kıyamıyorum. Eşim çok abarttığımı söylüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…