• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Ben ctesi spinal sezeryan oldum. Maşallah diyeyim, bugün bebegimin ve kendimin her işini zorlanmadan yapabiliyorum. Sadece ilk ayağa kalkmak biraz gayret gerektiriyor. Kendine güven hic korkma. Zaten hep ağrı kesici yapıyorlar hem iğne hem ilac. Birşey hissetmiyorsun

Cok tesekkur ederim, Ben biraz panik bir insanım yani panik atagim yok ama kendim panikliyorum kalbim çarpıyor filan :KK48:
Ameliyatiniz çok uzun sürdü mu peki o belden iğne filan acıtıyor mu

Canım benim doktorumda 40+1 de seninkinin söylediklerini söylemişti 40+3de gel aşağıya inmediyse sezeryana alıcam dedi acılmam bile yoktu o gün korku içinde hastaneye gittim 4 cm açılman var bebekte inmiş suni sancı verelim dedi ve normal doğdu kızım. 1 gün bile fark ediyor kendini sıkıntıya sokma bol bol merdiven in çık birde dua et.
Duanın gücüne doğum yaptığım gün dahada çok inanmaya başladım hem iki günde bebegimi normal dogurmam hem de teyzemler sohbetteyken benim için dua ederken ben doğum yapıyormuşum ve duanın sonunu yaptıkları anda kızımı kucağıma aldım:anne:

Valla umut oldun bana, bende de son anda böyle bir mucize olsa keşke :) çok dua ediyorum. Artık hayırlısı nasılsa öyle olsun da sağlıkla alayım bebeğimi kucağıma:dua:

Suan yeni firsat bulabildim. Gece 4.30gibi adet agrisinin sidddetlisiyle uyandim. Lavaboya gittim camasirima ilim ilik iniverdi bisey. Camasirim islandi ama emin de olamadim su bosalmadi cunku cok da. Biraz zaman gecti baktim nisanimda geldi. Hazirlandik hastaneye geldik ara arada sancim baslamisti. Gelsigimizde baktilar 3 cm aciklik varmis. Ilk dogum uzun suruyo zaten suni sNciyla sancini arttirip dogumu hizlandiricaz dediler 8 gibi 4 cmdi. Ebeyle plates topu asilma aparatlari ve sirtimdan esime gosterdigi hareketleri beraber yaparak iki saati bulmadan acilmam 10 cm oldu. Dogum basladi. Bebegin icinden alip kucagina verdikleri an gercekten unutuyosun acini. Dikislerim var epey. Tek sikinti olnlar. Annem yanimda sagolsun. Vakti zamanini bekloypr hersey. Bu arada devlet hastanesine gidiyorum ben de. Doktotum bizzat geldi doguma oncesinde ve sonrasinda zaten yanimdaydi. Sansliydim bu konuda
canım maşallah güzel hızlı bir doğum olmuş dikişlerin de en kısa zamanda iyileşir inşallah darısı bize olsun devlet hastanesinde pilates topu falan şaşırdım özel gibi ilgilenmişler bebeğine kavuşmak muhteşem bi duygu olsa gerek rabbim bizlere de yaşatsın hayırlısıyla

Bebegimin poposundali pisikte gram iyilesme yok daha da kotu oluyor baska bir doktora daha goturmeye karar verdim cocuk aglamaktan helak oldu.geceleri cok agliyor poposunu gorseniz aglarsiniz yara oldu kan akiyor napicagimi sasirdim.hametan travazol dermecto sudocrem bepantol trocid desitin pudra oksizoinc ve daha adini su an hatirlamadigim bir suru krem merhem fayda etmedi etmiyor.cildiyeci cocuk doktoru hicbiri bir sey yapamadi.molfix prima sleepy hepsinde durum ayni kremlere verdigimiz paranin haddi hesabi yok bari iseyarasalardi.zeytinyagi surdum olmadi cicekyagi surdum olmadi karbonatli suyla sildim olmadi.temzilerken su kullandim olmadi yikadim olmadi.napayim nasilgececek bilmiyorum psikolojimi bozdu bu pisik.simdi bir doktora daha gotureyimdiyorum ama cildiyeye mi gotursem cocuk doktoruna mi daha once cocuk doktorunada cildiyeye de goturdum ama bu sefer farkli bir doktora daha gotureyim belkicare bulur
Bebeğin nasıl oldu canim geçti mi pişik ? Bizim burda bir abla var onun tavsiyesi kendi çoçuklarında denemiş işe yarıyor diyor hatta geçen sene komşunun çocuğuna da yaptılar kızarmış zeytin yağı soğuyunca sür yemekten kızartmadan falan kalan oluyor ya ayrı bir kavanoza koy. Elinin altında Dursun. Şimdilik öyle bir sorunumuz yok ama yine de 1 litre Aydın'dan getirttik biz de hakiki olsun diye. Ne de olsa başımıza gelecek kaçış yok . Kremlerden çok daha etkile ama dediğim gibi kullanılmış olacak

canım maşallah güzel hızlı bir doğum olmuş dikişlerin de en kısa zamanda iyileşir inşallah darısı bize olsun devlet hastanesinde pilates topu falan şaşırdım özel gibi ilgilenmişler bebeğine kavuşmak muhteşem bi duygu olsa gerek rabbim bizlere de yaşatsın hayırlısıyla
Cok sukur canim.hastane yeni yapildi ve anne dostu hastane olarak secilmis falan. Rabbim sana da hayirlisiyla kavusmayi nasip etsin

Cok tesekkur ederim, Ben biraz panik bir insanım yani panik atagim yok ama kendim panikliyorum kalbim çarpıyor filan :KK48:
Belden yapilan igneyi hissetmedim bile. Önemli olan hareketsiz durmak. Bebegimi gördükten sonra uyumak istiyorum dedim. Koynuma verdiler öpüp kokladim. Sonrasında uyuttular, yari uykulu yari uyanik yani. Panik yaparsan öyle de isteyebilirsin. Sonrasında biraz karnına bastirarak kanama cikartiyorlar, içindekiler çıksın diye. Uyusukluk geçince biraz aciyor ama derin nefes al zaten 1 dk falan. Ilk ayağa kalkarken de kendine güven. Uzun sure yattığın icin biraz güçsüz hissedebilirsin

Onu da yapiyorum canim ama hic ilerleme kaydedemedim:KK43:

Bezinin tenine temas etmesini engellemek adına böyle uzunca sargı bezleri oluyor eczanelerde, bezinin içerisine ondan koymayı deneyebilirsin. Altını çok sık değiştirip her değiştirmede yıkayıp kurulayıp biraz açık bırakıp sonra kremini sürebilirsin. Benim en en en çok memnun kaldığım pişik kremi mustela stelactive kremdi ama artık yokmuş.. Aynı markanın barrier 1-2-3 diye başka bir kremini önerdi eczacı arkadaşım, bundan da memnun kaldım.
Bir de oğlumun geçmeyen pişiği vardı, kanıyordu artık boynu poposu falan. Bana travazol ile bi kremi karıştırmamı söylemişti doktoru. Bulursam yazarım adlarını tam, o 2 krem karışımı çok iyi gelmişti. Günde 2 kere sürüyordum o kremleri, arada da pudra kullanıyordum.
Son olarak da balmumu ile saf zeytinyağından krem yapıyorlar. Bire bir ölçekte karıştırıyorsun. Yanık için de kullanıyorlar bu kremi, yaraları iyileştiriyor. Aktarlar genelde biliyor bunu, hava civa ile yapılanı da var ama bu sadece balmumu ve zeytinyağı ile yapılanı. Yanık, sıyrık, ameliyat izi, pişik hepsine iyi geliyor. Araştır bi istersen, ben 2 yaşındaki oğluma aşağı yukarı 1 senedir kullanıyorum. Yenidoğanda kullanılır mı araştırmadım, kullandığımız pişik kremlerinden daha doğal olsa da bi araştır istersen.
Kantaronlu zeytinyağı da iyi geliyormuş ama denemedim, sadece duydum.

Bende spinal sezeryan oldum. Ameliyathanede heyecandan tirtir titriyodum. Hatta hiç acı hissetmememe rağmen ah lamalara başlamıltım. Doktorum uyutalım dedi. O an hayır hayır sakın uyutmayın iyiyim bebeğimin ilk anını görmek istiyorum dedim. Sonra kendimi sakinleştirdim. Zaten 5 dk ya kalmaz bebeğimin sesini duyunca herşey bitti bi rahatlama geldi. Zaten bebeğimi gördükten sonra bi ilaç verdiler 3-4 dk kadar uyudum gözlerimi açtığımda ameliyat bitmişti. Hayırlı doğumlar diliyorum.

Bezinin tenine temas etmesini engellemek adına böyle uzunca sargı bezleri oluyor eczanelerde, bezinin içerisine ondan koymayı deneyebilirsin. Altını çok sık değiştirip her değiştirmede yıkayıp kurulayıp biraz açık bırakıp sonra kremini sürebilirsin. Benim en en en çok memnun kaldığım pişik kremi mustela stelactive kremdi ama artık yokmuş.. Aynı markanın barrier 1-2-3 diye başka bir kremini önerdi eczacı arkadaşım, bundan da memnun kaldım.
Bir de oğlumun geçmeyen pişiği vardı, kanıyordu artık boynu poposu falan. Bana travazol ile bi kremi karıştırmamı söylemişti doktoru. Bulursam yazarım adlarını tam, o 2 krem karışımı çok iyi gelmişti. Günde 2 kere sürüyordum o kremleri, arada da pudra kullanıyordum.
Son olarak da balmumu ile saf zeytinyağından krem yapıyorlar. Bire bir ölçekte karıştırıyorsun. Yanık için de kullanıyorlar bu kremi, yaraları iyileştiriyor. Aktarlar genelde biliyor bunu, hava civa ile yapılanı da var ama bu sadece balmumu ve zeytinyağı ile yapılanı. Yanık, sıyrık, ameliyat izi, pişik hepsine iyi geliyor. Araştır bi istersen, ben 2 yaşındaki oğluma aşağı yukarı 1 senedir kullanıyorum. Yenidoğanda kullanılır mı araştırmadım, kullandığımız pişik kremlerinden daha doğal olsa da bi araştır istersen.
Kantaronlu zeytinyağı da iyi geliyormuş ama denemedim, sadece duydum.
Tesekkur ederim aynen soyledigin gibi gecmeyen bir pisik ve kaniyor:( balmumunu duymamistim onu da deneyeyim bugun baska bir doktor tam 4 krem daha tavsiye etti gecmiyor gecmiyor.kremlerin hepsi muadil kremler o yuzden yuz tane de alsam yaramiyor insallah balmumu yarar

Bebeğin nasıl oldu canim geçti mi pişik ? Bizim burda bir abla var onun tavsiyesi kendi çoçuklarında denemiş işe yarıyor diyor hatta geçen sene komşunun çocuğuna da yaptılar kızarmış zeytin yağı soğuyunca sür yemekten kızartmadan falan kalan oluyor ya ayrı bir kavanoza koy. Elinin altında Dursun. Şimdilik öyle bir sorunumuz yok ama yine de 1 litre Aydın'dan getirttik biz de hakiki olsun diye. Ne de olsa başımıza gelecek kaçış yok . Kremlerden çok daha etkile ama dediğim gibi kullanılmış olacak
Gecmek bir yana daha da kotu oldu :( kizartma yagini annem de soylemisti baslarda denemedim ama sonradan bir ihtimal deyip surdum ama yok ne sursem kar etmiyor haftalar gecti dogdugundan beri pisik yavrum neredeyse:(

Canım yanlış anlamış olabilirmisin? Kullanılmış yağ pek sağlıklı değil, yanma derecesine ulaşmış oluyor sonuçta. Eğer ki yanma derecesine ulaşmışsa kanserojen bileşenler içerebilir o yağ.
Benim bildiğim zeytinyağını hafif ısıtıyorsun ama kesinlikle duman çıkmayacak yani yağ yanmayacak. Elini sokabileceğin kadar ısıtacaksın, ılıtacaksın da denebilir. Bunu yapmak asitliğini kırıyor. Ardından içerisine istersen lavanta gibi aromatik yağlardan koyabilirsin. Anneannem, çevremdeki büyükler hep böyle anlattı. Ben de arkadaşlarım da böyle kullandık.

Canim hangi marka pompa kullaniyorsun geçen gün bende yazmıştım çok az çıkıyor sağamiyorum pompa mi bozuk diye..ben yanlış kullaniyomusum doğru düzgün çekmiyormus dediğin gibi sadece uyarilmayla başlayan sutler alıyordu. Videosunu izledim. Şimdi biraz daha fazla geliyor. İbsallah zamanla da artırırim. Umuyorum ki seninki de böyle bir sorundur. Bi kontrol et bakalım
wee baby markasi cnm kullanma klavuznu okudum ama tekrar bakym insallah oyledr dicm ama sanmam cnm bebegm ac mamsiz doymyor denemdgm sey kalmdi 1 bucuk saat emiyor brkcnca aglyor saatlerce aglyr mama verene kadr susmyor sagyrm 3 cc 5 cc sut ckyor malesef benm sutm yokms cok uzlyrm ama elmden bsy gelmyo umudumu kaybedyrm artk :(

Back