2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
ben de korkuyorum bu durumdan annem kayınvalidem altını değiştirirken emzirirken gazını çıkarırken üstünü giydirirken izlerlerse nasıl yapacam diye, ben biri izlerken hiç yapamam elim ayağıma dolaşır ama illa ki bakacaklar becerebiliyo mu diye:işsiz:
Benim kv hep yardim isteyeyim diye bekledi ama ben zaten cogu seyi biliyordum emzirmeyide hastanede ogrettiler. Gogus ucum olmadigi icin oglum tutmakta zorlaniyordu durmadan Alla alla neden emmiyor diyip duruyordu en sonunda azarladim gogus ucum yok gormuyor musun anne diye ilk gunlerim cok stresli gecti Allahim muhtac etmedi cok sukur gerci muhtac olsaydimda bir yarari olmucakti cunku kalmadi hic benimle misafir gibi geldi gitti sonra ise basladi guya benim icin izin kullanacakti:işsiz: bizlerin kimseye ihtiyaci yok 9 ay tasimisiz dogduktan sonra bakacak gucumuz var ihtiyacimiz olan tek sey kendimize guven ve cesaret:KK36:

ben de çok korkuyorum ama sezaryan da istemiyorum çevrem de hep baskı yapıyor normal doğur diye ben zaten normal istiyorum böyle yapıldıkça sezaryan olası geliyor insanın:KK47:

Geçen sene yani ilk doğumumda. Doktor dan ziyadé ben kendimde o potansiyeli göremedim. Korkum gücümü geçmişti. Son günlerde kabızlık vs. De bile ikinmaktan korkar oluo bunun kat be katini yapamam diyordm. Tüm ailem bi oldu her gün ikna telefonulari mesajlair aldım ama kendi dediğimi yaptım. Sezeryan istedgimi söyledim. Saati belli bağırmak vs. Yoktu kulağa hoş geliodu . Ama sonra sonra.. yatalak hasta gibi gunlerce kıvrandim. Yardımsz kalkamiyor zorluk çekiyor dum . Hele ki normal yapıp gününde bizi karşılamaya yerinde n kalkan yemi doğum yapmış arkadaşı da görünce vay beni vay beni. D é dim. Ha şimdi mi simdi de aynı psikolojideyim ben normal doguramaaaammm. Oysa 4 5 aya kadar ne kadar pismandim. Ssvd gruplarını araştırıp normal istiom die araniodum. Hasiliiii
Hamilelik psikolojisi zor.. insan kendi haline bakıp acio. Bebegin her hareketi de heleki acı vermeye başlayınca . Kurtarın beni acisiz sancisiz diyiveriosun. Diyeceğim o ki kendini ve doktorunu dinle boşver herkesi.

Annem çok baskı yapıyor üstümde. Çok asabidir de kendisi sağolsun. Geçen hafta söyledim doktorla konuştuğumuz şeyleri. O ne biçim doktor diye başladı eminim hastaneye gittiğimizde doğuma onunla kavga edecek neden böyle söylediniz diye. Onun gerilimine girdim şimdiden. Hiç kendimi dinleyemiyorum sanki doğururken bile tercih hakkım yokmuş annem bilirmiş gibi davranıyor. İyiliğimi istediğini biliyorum ama beni daha da sezaryene doğru itiyor farkında değil. Ben de elbette normal doğumun artılarını biliyorum ama korkuyorum işte. Eşim hep destek oluyor sen nasıl istersen diye.

Ben bir hafta önce spinal sezeryan Doğum yaptım hiç korkma canim bende acaba ben işlemler yapılırken hissedecek miyim diye hep takıyordum hatta o iğne vururken bile canim acır diye panik yapıyordum meğerse boşuna evham yapmışım doktor geldi beş dakika bile sürmedi hemen kızımı basımın yanına koydular gösterdiler rahat ol canim. Benimde ilk doğumum başta normal istiyorduk ama son anda aezeryan oldu. Allah yardımcın olsun canım

Benim dogumym oncesi yazdiklarimi hatirliyor musun bilmiyorum ama brnim ameliyat fobim vardi oyle boyle degil bayilmaktan falan korkuyordum ama inan cok rahat gecti sezeryanim spinal oldum bende hic korkma ben olduysam herkes olur diyorum

Ben de çok korkuyordum. Ameliyathanede titrediğimi hatırlıyorum en son. Neden öyle düşündüm bilmiyorum daha önce genel anestezi almama rağmen uyanamamaktan korkuyordum. Çok şükür sorunsuz geçti her şey. Allah yardımcın olsun. Doğumdan çok bebeğine kavuşacağın ana odaklan canım.

Çok teşekkür ederim herkese cesaret verdiniz. Hayırlısıyla birkaç saat sonra miniğim kucağımda olucak. Hissetmiş gibi akşamdan beri yerinde durmuyo belliki benden daha da heyecanlı :)

Strippen dediğin şey sanırım alttan muayene yapıp doğumu hızlandıran şey değil mi? Oğlumda doktorum yapmıştı bana, açıklık muayenesi gibi parmakla yapılan bir işlem. Sonrasında pembemsi akıntım başlamıştı, sancılarım düzene girmişti ve ertesi sabah doğum yapmıştım. Rahim ağzındaki zarların açılmasını sağlıyorlar dışarıdan müdahale ile, birazcık hissediyorsun o müdahaleyi ama :) suyun gelmiyor ama nişanın gelmesi hızlanıyor gibi düşünmüştüm ben. Tam adı nedir bilmiyorum ben de :)
evet canim tam senin yazdiklarin :) benimde kiz kardesim yaptigi gun dogumu oldu banada cuma yapilacak cok agri oluyormus kardesim oyle dedi 2.ci gebeliklerde agri olmuyomus senin nasil oldu canim? birde canim acilmanda varmiydi müdahaleyi yaparken ?

Kızlar hayırlı sabahlar. Öncelikle doğum yapanlar gözünüz aydın. Allah analı babalı büyütsün minişleri.
Benim bi sorunum var bebeğim tuvaletini yapıyor emince ağzından totosundan gazda cıkartıyor. Ama ıkınma var bir kaç saattir. Tuvaletini yapamıyormuş gibi ıkınıyor kızarıp bozarıyor. Çok üzülüyorum moralim çok bozuluyor onu böyle görünce hemşireler daha iyi bakıyordu diyip yakınıyorum. Küvözden yeni çıktığı için çok korkuyorum. Bana hiç zararı olmadığı halde iki gecedir bebeğimi izlemekten uyumuyorum hiç. Nefes alışını dengeleyemezse gibisinden. Daha çok ağlamaya başladım :KK61::KK61:
Aynı sıkıntı bizde de var bende anlamadım neden kipkirmizi oluyor bildiğin ıkınıyor sanki kabız gibi ama kakasini yapıyor dr sordum watsaptan normal dedi 3 ay içind e değişiklikler olabilir dedi.

Kızlar hayırlı sabahlar. Öncelikle doğum yapanlar gözünüz aydın. Allah analı babalı büyütsün minişleri.
Benim bi sorunum var bebeğim tuvaletini yapıyor emince ağzından totosundan gazda cıkartıyor. Ama ıkınma var bir kaç saattir. Tuvaletini yapamıyormuş gibi ıkınıyor kızarıp bozarıyor. Çok üzülüyorum moralim çok bozuluyor onu böyle görünce hemşireler daha iyi bakıyordu diyip yakınıyorum. Küvözden yeni çıktığı için çok korkuyorum. Bana hiç zararı olmadığı halde iki gecedir bebeğimi izlemekten uyumuyorum hiç. Nefes alışını dengeleyemezse gibisinden. Daha çok ağlamaya başladım :KK61::KK61:
Aynı sıkıntı bizde de var bende anlamadım neden kipkirmizi oluyor bildiğin ıkınıyor sanki kabız gibi ama kakasini yapıyor dr sordum watsaptan normal dedi 3 ay içinde değişiklikler olabilir dedi.

Siz kendi tercihinizle mi sezaryen olmak istediniz ? Benim de doğum korkularım var doktorumla da konuşuyoruz. Geçen kontrolde bana sende normal doğum yapacak gücü göremiyorum dedi. Sezaryen yapalım dedi ben de hiçbir sorun yokken sırf korkuyorum diye sezaryen olsun demekten utanıyorum. Annem de sağolsun sürekli geriyor beni asla sezaryen istemeyeceksin diye of of o kadar bunaldımki anlatamam :KK43:
Bende en başta sezeryan diyodum doktorumla konuşunca normale karar verdim artik günlerimiz doldugu için suniyle alalim dedi pazartesi ama suniden korktugum icin sezeryan gunu aldik doktorumun onceligi normaldi fakat karari bana birakti sagolsun esim ve ailemde bana birakti karari destekledilerde doktorumda sen yapacaksin sen karar ver diyo o yuzden son karar senin olmalı yapıp yapamayacağını sen bilirsin

Kızlar karnım çok sertlesiyor bazen sağdan ya da soldan karnimda sizi gibi bişey oluyor ince bi sizi cok şiddetli de değil belki iğne batmasi gibi acaba sancı mi ki bu

Biz 39+5 olduk nst de sancı 50 nin üzerinde kasilmalarim sürekli oluyor hatta sürekli kasiliyor gibi karnım ama hiç ağrım yok dr um cuma gel dedi akıntım cogaldi çatı kemiklerim yatarken kalkarken ağrıyor bakalım ne zaman gelecek bizimki ınsallah cuma eve geri yollamaz dr
Hadi insallah pazartesi sadece bi sanci vardi 50 seviyesinde ama surekli degil bi dalga seklinde seninki de oyle miydi canim

evet canim tam senin yazdiklarin :) benimde kiz kardesim yaptigi gun dogumu oldu banada cuma yapilacak cok agri oluyormus kardesim oyle dedi 2.ci gebeliklerde agri olmuyomus senin nasil oldu canim? birde canim acilmanda varmiydi müdahaleyi yaparken ?

Valla doğrusu ben sancı çekerken hissetmediğim acıyı o müdahalede hissetmiştim diyebilirim :) ama çook ağrısı oluyor diyemem şimdi doğruya doğru. Ben vajinal muayene olurken zorlanıyorum, biraz psikolojikti herhalde diye de düşünüyorum. Biraz sızı
Servikste kısalma, rahim ağzında yumuşama ve açılma vardı. Hatta sancım da vardı ama düzenli değildi. Sanırım o an oğlum kordonuna dolandığından risk gördüğü için beklemek istemedi ve doğumu başlattı diye düşünüyorum. Doğum yapmasam 2 gün sonra sezeryan günü vermişti çünkü.
Bu benim 3.hamileliğim ama bence ilk en kolayıydı :) bel ağrısı, kasık ağrısı ve yalancı sancılar daha bi hissettiriyor kendini. Doktorum rahim kaslarının ilk gebelikte daha sıkı olduğunu, 2. 3.lerde daha gevşek olduğunu, bu yüzden daha çok hissettiğimi söyledi ama bilemiyeceğim. Farklı sıkıntılarım da var, belki onların da etkisi olabilir. Genelleme yapamayabilirim bu konuda belki yani ben :)

Strippen dediğin şey sanırım alttan muayene yapıp doğumu hızlandıran şey değil mi? Oğlumda doktorum yapmıştı bana, açıklık muayenesi gibi parmakla yapılan bir işlem. Sonrasında pembemsi akıntım başlamıştı, sancılarım düzene girmişti ve ertesi sabah doğum yapmıştım. Rahim ağzındaki zarların açılmasını sağlıyorlar dışarıdan müdahale ile, birazcık hissediyorsun o müdahaleyi ama :) suyun gelmiyor ama nişanın gelmesi hızlanıyor gibi düşünmüştüm ben. Tam adı nedir bilmiyorum ben de :)
Doktor çatı muayenesinde bana onu yapti sanırım kati mukus geldi o aksam kanli sonrasinda da parca parca mukus gedli sancı oldu. Parmaklariyla fazla zorladi ya canım com yandı ondan oldu bubkadar acı sanirim. Ama hala doguracak gibi değilim

Hadi insallah pazartesi sadece bi sanci vardi 50 seviyesinde ama surekli degil bi dalga seklinde seninki de oyle miydi canim
Aynen canım 50 nin üzerinde ydi bilmiyorumki yani hafif dalgalıydi çok yükselip inmiyodu ama dr cuma gel dediğine göre sürekli değildi heralde bu arada bugün bir iştah artışı var acı turşu falan yemek istiyorum hamileliğim boyunca nerdeyse hiç olmadı böyle istah

Şimdi doktordan çıktım suyumuz çok azalmış plesanta eskimiz doktor doğum yakın dedi :rapci: artık beklemekten başka çaremiz yok 3800 olmuş bu arada çok da beklemesin mümkünse :olamaz:
Canim benim doktorum 4 u bulmasin 4 e yaklaşırsa suni sancı verelim demişti. 4 den sonra omuz takılması vs olabiliyormus allah korusun dokkat et cok bekletme derim kilosu fazla

Aynen canım 50 nin üzerinde ydi bilmiyorumki yani hafif dalgalıydi çok yükselip inmiyodu ama dr cuma gel dediğine göre sürekli değildi heralde bu arada bugün bir iştah artışı var acı turşu falan yemek istiyorum hamileliğim boyunca nerdeyse hiç olmadı böyle istah
Anladim canim benimki sıfirken bi ara 5p ye çıktı o arada karnim agrıdı sonra agri gecince sanci da sifira indi. Az kaldi ama senin hissediyorum bi hafta sonuna kucagina alacaksin :)

Kizlar sleepy bebek bezinden cok memnun kaldim. Prima pampers premium care ise tam bir hayal kirikligi asiri derecede kalin geldi bana ve islaklik cok fazla sleepyde elimi beze degdiriyorum hala kuru ama onunde islaklik gosteren cizgisi sayesinde isedigini anlayabiliyorum

Ay değişmiş mi premium care acaba :110: ben de oğlumda premium caredan çok memnun kaldım, ince ve emiciliği fazla diye aldım yeni bebeğe de ama paketi hiç açıp bakmadım.. Oğluma halen daha premium care kullanıyorum (başka bez kullanamadım zaten cildi hep kızardı) ama evdeki stoktan gidiyorum bayadır. Yeni çıkanlar değişmiş mi? Islaklık göstergesi vardı, artık yenilerde yok mu? 2 yaşında oğlum ve gece uykusunda 10 saate yakın değiştirmeden kaldığında bile ıslaklık olmuyor teninde, yeniler böyle değil mi? Bez konusunda çok sıkıntı yaşadım oğlumda ya, kabusum olmuştu resmen bez konusu.. 2 sene önce sleepy çok sertti, böyle kalıp gibiydi ve kalındı. Şimdi düzeltmişler mi, dokusu yumuşak mı sleepynin?

Kızlar selam bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum benim rahim ağzında dikiş var bu durumda nişan gelir mi??? Bu konuda bilgisi olan var mı??? Benim sezaryen olacak mecburen ama öncesinde bir belirti felan verir de anlamazsam diye korkuyorum... nasip olursa 24 yada 28 Kasım gibi olacak...
Benimde rahim ağzı yetmezliğim vardı dikişliydim evet nişan gelebilir dikiş engel değil benim normal akıntı gibi geldi ben nişan olduğunu anlamadım bile sancıyla gittim hastaneye serviks yırtılmak üzere dedi ama ben evde çok bekledim sancılar 5 dakikada 2 kere geliyodu ve 100 lere kadar çıkıyodu ben doğru düzgün hissetmedim bile sancı 10 dakikada 2 olunca git derim bekleme sakın

Anladim canim benimki sıfirken bi ara 5p ye çıktı o arada karnim agrıdı sonra agri gecince sanci da sifira indi. Az kaldi ama senin hissediyorum bi hafta sonuna kucagina alacaksin :)
Benim hiç öyle ağrım olmadı canım ama kasilmalarim çok oluyor ebe de kasılmalar sancidan oluyor ama doğum için yeterli değil demisti inşallah bana da öyle geliyor sağlıkla gelsin ler bakalim

Doktor çatı muayenesinde bana onu yapti sanırım kati mukus geldi o aksam kanli sonrasinda da parca parca mukus gedli sancı oldu. Parmaklariyla fazla zorladi ya canım com yandı ondan oldu bubkadar acı sanirim. Ama hala doguracak gibi değilim

Ne kadar geçti muayenenden? Bence yapmış olsa bi gelişme olurdu doğum konusunda :) çünkü doğum süreci kasılmalarla ilerliyor ya, doktorun yaptığı o süreci kısaltmak aslında ve kasılmalarla aralanacak olan zarı ayırmak. Ve bu hamileliğimde de konuştuk doktorumla ihtiyaç görmem durumunda müdahale edebilirim demişti ama müdahale etmek için açılma, yumuşama ve serviksteki silinmeye bakarım demişti. Şu an pazartesi günü serviks 1cm altına düşmüştü, rahim ağzında yumuşama ve 2cm açılmam var ama gene de biraz bekleyelim dedi. Çok bi fikrim yok ama sanırım doğum eyleminin daha da ilerlemiş olmasını istiyor olabilirler. Sormadım detayını, daha günüm var benim. Biz oğlumda akşamüstü muayeneden döndük, gece hastaneye yattım, sabahına doğmuştu. Çok uzun beklememiştim yani.

Back