- 18 Temmuz 2013
- 835
- 1.034
- 63
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #30.321
Canım suyum bir anda gelmişti hissetmemiştim altıma yaptım sandım. Sonra wc gittim normal tuvaletimi uzunca hissederek yapınca su olduğunu anladım.kızlar bu suyun gelmesi nasıl bişi oluyor az önce afedersiniz altıma kaçırmış gibi bi su geldi sonra wcye gittim ordada istem dışı az biraz su geldi şuan durdu yok bişi ogluşumda hareket ediyo hatta ama su gelmesi böyle mi oluyor ilk hamilelik olunca sormak istedim
Az önce yine altıma kaçırır gibi geldi bi anda su ama sancı falan yok şuan sanırım daha beklemeliyim su mu değil mi diye ay panik yaptım şimdi ya offCanım suyum bir anda gelmişti hissetmemiştim altıma yaptım sandım. Sonra wc gittim normal tuvaletimi uzunca hissederek yapınca su olduğunu anladım.
Canımmmbence suyun geliyor kıvamını anlayabiliyormusunAz önce yine altıma kaçırır gibi geldi bi anda su ama sancı falan yok şuan sanırım daha beklemeliyim su mu değil mi diye ay panik yaptım şimdi ya off
kuzum rengi falan berrak öyle sümüksü bişi yok ama ara ara geliyo yattım yine bakalım tekrarlarsa artık hastaneye gidicem allahtan oglum hareket halinde sürekli yoksa panik yapıcam iyiceCanımmmbence suyun geliyor kıvamını anlayabiliyormusun
Ara ara hala geliyorsa sudur bence. Bebiş geliyor mu yoksa ❤ bi ara istersen hastaneyi, gelip gelmemeni veya hangi durumda gelmen gerektiğini söylerler. Bi ılık duşa gir istersen, evde biraz yürükuzum rengi falan berrak öyle sümüksü bişi yok ama ara ara geliyo yattım yine bakalım tekrarlarsa artık hastaneye gidicem allahtan oglum hareket halinde sürekli yoksa panik yapıcam iyice
Bekle o zaman tabi benimkine ayni gun 3568 gram dedi tam olarak. Ben 3500 saniyordum dun ultrason kagidina bakinca gördüm. Kilo problemi olmasa beklemek en iyisi benim icin deGeçen hafta çarşamba 3 kilo demisti canım muayenede bana da bekler gibi geliyor çarşamba yine muayene var bakalım o zamana kadar doğsa ya bende bekleme taraftarıyım zor da olsa beklemek
Ayy hadi hayirlisi. Ama suni sanci zor diyorlar epidural alsan senin icin iyi olabilir. Ikinci dogumun olmadi avantaj tabi benimki daha ilk o yuzden de korkuyorum. Ilk dogumlar zor oluyor diyeDün kontrolum vardı doktorum baya rahatlattı ayın 13 üne gün verdi suni sancı için durdukça kilo alıp zor bir doğum olmasından korktuğumu söyledim ultrason değerinden genelde az kiloda doğduklarını söyledi ki oğlum 500 gr daha az doğmuştu hem de ikinci doğum olması sebebiyle daha kolay geçeceğini söyledi inşallah söylediği gibi olur. Biz epuduralsiz doğum için konuştuk ama sancımın çok olması durumunda genede epidural istiycem.
Bence riske atma derim. Iri bebekte omuz takılması olabilir kansldan cikamaz vs. Suni sanci zor ama onlarin sağlığı icin deger. Benim bebeğim de iri haftaya da cok kilo alirsa suni sanci ile dogum yapacagim. 4 kiloyu bulmasın dedi doktor. Ozele gidiyorum ve iyi bir doktor. Bence doktorunu dinleMerhaba, benim de bebeğim iri, bugün 40.haftama girdim ve doktorum bir hafta olmadığı için başka doktora gittim. O salı günü suni sancı verelim dedi. Kararsız kaldım, size ne diyor doktor. 41. haftayı bekleyecek mi? Bugün gittiğim doktor; Sağlık Bakanlığı 4500 e kadar normal doğum yapılabilir diyor, bizde onu uyguluyoruz dedi. Devlet hastanesine gidiyorum ben.
kuzum rengi falan berrak öyle sümüksü bişi yok ama ara ara geliyo yattım yine bakalım tekrarlarsa artık hastaneye gidicem allahtan oglum hareket halinde sürekli yoksa panik yapıcam iyice
Evet ya cok zor. Hem psikolojik olarak hem de sağlık açısından. Bel agrisindan duramiyorum iki gündür.Maşallah tosuncuga canım ınsalah bakalım beklemek ne zormuş ya
Masallah ya darısı bize insallah. Epudurali gec yapmalari kotu olmus ama ikiniz da sagliklisiniz. Allah anali babalı büyütmeyi nasip etsin.Hepinize merhabaa:)
Perşembe gece 12 gibi nişan belirtisiyle gittik hastaneye ağrım sancım yoktu hiç, nöbetci doktor baktı ve 3 cm acıklık oldugunu söyledi, yatışımı yaptılar , yatış yapıldıktan kısa bi süre sonra sancılar başladı , önce gülerek karşılıyodum sonra dayanamamaya başladım inceden:) sevdklerim yanımdaydı her sancı geldiğinde belime masaj yaptılar , duşa soktular beni, doktor kontrol etti ve acılmanın 5 cm oldugunu söyledi gece saat 4 gibiydi, doktor rahat doğurursun sen dedi ama ben epidural istedim anestezi doktoru geldi yaptı hemen bi doz, inanılmaz rahatladım yaklaşık 3 bucuk saat mükemmel gecti diyebilirim, saat oldu 7 bucuk ben başladım yine hissetmeye sancıları bu sefer şiddeti ve süresi inanılmaz ağrılıydı tahmin edersiniz ki:) anestezi doktorunu cagırttırdım hemşireleri falan ki ek doz yapılsın etkisi gecti diye , tam doktorların hemşirelerin değişim saatiymiş malesef gelmek bilemediler , dayanamayacak duruma geldim artık ama gıkım cıkmadı cıglık vs yok hiç yani, en son yapın şu ek dozu diye bağırdıgımı hatırlıyorum bu konuda cok kızgınım gercekten en şiddetli sancıları cektim cünkü böyle olacaksa onanestezinin ne anlamı kaldı yani..
Sonra kontrol edelim dedi doktor geldi baktı ki tam acıklık dedi bişeyle suyumu patlattı ve odana git idrarını yap dedi, ondan sonrasını zar zor hatırlıyorum cok hızlı gecti:)) odaya gittim idrar yaptım ve uzandım zar zor ,hala anesteziciyi bekliyorum ilaç getirip enjekte edecekler alt tarafı, sonra dayanamadım bağırdım geliyo bebek ıkınma hissi geldi diye ebe koştu baktı ki bebek gercekten geliyo , apar topar çatala aldılar beni, o son aşamada bile sesim cıkmadı diyebilirim, çatala cıktım ondan sonra yapıldı epidural ek dozum. Ikın diyo doktor ıkınıyorum vs vs , beceremedim ıkınmayı bi ıkınsan cıkcak dedi ama dedim hiç kabız olmadım yapamıyorum birini cagırdılar karnıma baskı uyguladı, ıkındım bende son gücümle öyle geldi, dışarda bekleyen yakınlarım cıkardıgım ses karşısında şok olmuşlar cok değişik bi cıglık atmışım başıma bişi gelmiş sanmışlar ama hatırlamıyorum hiç:)) velhasılkelam bebek geldi saat 8.20 gibi,dikişlerim atıldı sonra ve yeni hayatımıza başladık, oturmak kalkmak sıkıntı şuan dikişlerden ama kısa sürede bunu da atlatıcam inşallah:) Allah bir avazda kurtarsın demelerinin sebebini daha iyi anlıyorum ve normal doğum yapacak arkadaşlarıma Allah bir avazda kurtarsın diyorum:) Şimdi birbirimize alışmaya çalışıyoruz
Buyuk ihtimalle sudur. Vakit kaybetmeden hastaneye gidin bence. Mikrop kapma riski var bebeginkuzum rengi falan berrak öyle sümüksü bişi yok ama ara ara geliyo yattım yine bakalım tekrarlarsa artık hastaneye gidicem allahtan oglum hareket halinde sürekli yoksa panik yapıcam iyice
Canim bende ilk dogumumu normal yaptim ama bana lavman yapildi. Hicbir sey anlamiyorsun bile kesinlikle kafani takma buna. Bi sogukluk hissediyorsun o kadar. Serin serin iyi bile geliyor desem yeridir:)) hic aci vs. Asla yok rahat ol yani.
Bende sali gunu doguma girecegim sondadan tirsiyorum bir de idrar yolu enfeksiyonu geciriyorum bu halde anestezi almadan kesinlikle sonda takmalarini kabul etmeyecegim. Yok yere canimi acitmaya niyetim yok. Hatta pazartesi doktorumu arayıp bu ayrintiyi bile soyleyecegim. Kafam rahat olsun diye.
Benimde yalancı sancılar başladı iki gündür :) her girdiğinde çok heyecanlanıyorum düzenli mi olcak diye bekliyorum ama bizimki memnun yerinden.. 9 ay çok çabuk geçti de şu birkaç güncuk hic geçmiyor gibi..
Hadi hayırlısı canım. Normal sezeryan fark etmez sağlıkla gelsin. 3 günde iyi uyu bence. Sonra ayakta uyuyorsun :))
Canim Allah yardimcin olsun inş. Güzel kolay bir doğum gecirirsin.güzel haberlerini bekliyoruzKızlar yatışımız yapıldı henüz sancım yok dua edin bize olurmu
Hadi güzel haberlerini bekliyorum inşallah. Kolaylıkla doğuruverirsin inşallahKızlar yatışımız yapıldı henüz sancım yok dua edin bize olurmu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?