• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Canım düzeltilmiş yaş ya da ay denilen şey normal doğması gereken zaman oluyor.yani senin bebiş -3 günlük daha.bu terim genelde 2 yaşına kadar kullanılıyor.prematurler ortalama 2 yaşında yasitlarinin boy ve kilosuna ulaşıyorlar.benim büyük oğlum da 33+5 te doğmuştu.hic unutmuyorum 3 aylıkken 2700 Gr di :)
Anlattığın için teşekkür ederim :) benim kizim da bu gidişle o kilo da olacak 3.ayında :)

Canim onceki dikis yerlerimde varis olustu, idrar yolu enfeksiyonum cikti son haftada, kanamam durmuyor ilk doğumda da kurtajda da kan takviyesi yapildi kanamam durmadigi icin, çatım dar. Bunlar sezaryen icin yeterli sebep sanirim :) keske yapabilseydim normal dogum
Çok geçmiş olsun cnm ,ben de korktum çok zor mu diye ondan sordum..kolay doğumların olur inşallah

Kızlar bugün kontrolüm vardı. Normal Doğum görünüyor dedi.Kan tahlillerime baktı doktor PLT değerim 83 çıktı. Doktorum beni dahiliyeye sevketti.yarın gidecem inş Haftan yakın sezeryana alabiliriz dedi. Plt si bu değerlerde çıkan var mı aranızda. Doktorunuz ne önerdi

Anlattığın için teşekkür ederim :) benim kizim da bu gidişle o kilo da olacak 3.ayında :)
Yeterli sağlıklı olsun canım.benim oğlum şimdi 7 yaşında ve yaşıtlarından uzun boyu,kilosu da orta persentilde.ilk bir yıl zor oluyor prematüreler icin.hasta olmaması gerekiyor,dikkatli bakım gerekiyor.ben tüm kışi evde gecirmistim o yıl ve de eve gripli fln kimseyi kabul etmemistim ilk 6-7 ay hastaneden taburcu olduktan sonra.

Yeterli sağlıklı olsun canım.benim oğlum şimdi 7 yaşında ve yaşıtlarından uzun boyu,kilosu da orta persentilde.ilk bir yıl zor oluyor prematüreler icin.hasta olmaması gerekiyor,dikkatli bakım gerekiyor.ben tüm kışi evde gecirmistim o yıl ve de eve gripli fln kimseyi kabul etmemistim ilk 6-7 ay hastaneden taburcu olduktan sonra.
Allah bağışlasın canım. Aynen sağlıklı olsun da yeter bende doktor kontrolü olmasa hayatta dışarı çıkarmam salgın var bide bende grip oldum aksine evin içinde sürekli 3 kat maske takip dolanıyorum. Bende kimseyi kabul etmiyorum daha çıkalı 1 hafta oldu herkes gelmek istiyor kabul etmeyince de kötü gelin oluyorum :halay:

Kızlar bugün kontrolüm vardı. Normal Doğum görünüyor dedi.Kan tahlillerime baktı doktor PLT değerim 83 çıktı. Doktorum beni dahiliyeye sevketti.yarın gidecem inş Haftan yakın sezeryana alabiliriz dedi. Plt si bu değerlerde çıkan var mı aranızda. Doktorunuz ne önerdi
Plt trombosit yani kanın pihtilasmasini sağlayan şey. Rakam düşük olunca, kanamayı durduramama riski var. Bende hamilelikten önce vardı bir dönem. Önemli birşey. Dahiliyeden ziyade hematolojiye gitmeni tavsiye ederim, onların uzmanlık alanı. Bazı durumlarda normal doğum riskli olabiliyor,

Bende kapiya aslinda bi yazi yazmak istiyorm belki gormussünüzdr ellerinizi yikamadan bebege dokunmayn ôpmeyin sigara ictiyseniz yaklasmayn hastaysaniz baska zaman bekleriz falan die. Cok mu abartmis olurum cünku esim 20 gunluk bi izne gelecek gidecek onuda doktor doktor hastanede gecirmek istemiyorm. Yapacagm sanirim yaziyi :confused:

Benim de sınırın altında canm kanım Maaşallah çok ama plt yi toparlayamadım düzgün ben 6. Aydan beri dahiliyeye gidiyorum b12 im de çok iyi değil vitamin verdi o yükselince plt de bir miktar yükseldi, Dr sana da farklı bir şey önerirse benimle de paylaş

Bende kapiya aslinda bi yazi yazmak istiyorm belki gormussünüzdr ellerinizi yikamadan bebege dokunmayn ôpmeyin sigara ictiyseniz yaklasmayn hastaysaniz baska zaman bekleriz falan die. Cok mu abartmis olurum cünku esim 20 gunluk bi izne gelecek gidecek onuda doktor doktor hastanede gecirmek istemiyorm. Yapacagm sanirim yaziyi :confused:
O yazıyı ben de gördüm eşime de söyledim çerçeve yaptırayım diye o şaka olarak algıladı ama bence gayet mantıklı :halay:

Hayırlısı olsun canım çok şükr sorun anlasilmis dua edelim inş kısa sürede sağlıklı olur. Sen nasılsın . Agrilarin vs. Geçti mi. 10 kilo olunca kuzu bizim bebeler kadar 1 yaşında falan olur heralde . O zaman à kadar ememese de mama vs . Bi şekilde yolu bulunur sen güzel kalbini yorma . Her şey güzel olsun !

Ağrılarım ilk Doğuma göre fazla oldu ama daha çabuk ayaklandım mecburiyetten sanırım:) kızımda 20 gün sonra dışarı çıkıp yürüyebilmiştim bu sefer 5. Günde oğluma ziyarete gittim 2 saatten fazla ayakta durdum zaten 45 dk yoğunbakım önünde ayakta sıramın gelmesini bekledim vs vs..

Kızım 17 ay olmak üzere daha 9 kilo:) bakalım oğlum ne zaman 10 kilo olur

Ameliyat olana kadar Anne sütünü ben hortumla vermeye devam edeceğim bana öğreteceklermiş nasıl yapacağımı

Sağol canım benim Allah razı olsun

O yazıyı ben de gördüm eşime de söyledim çerçeve yaptırayım diye o şaka olarak algıladı ama bence gayet mantıklı :halay:
bnde esime sylemistim yaplm dedi bisey diyen olursa esim yazdi dersin dedi sorumlulugu o aldi yapacagz biz. İnsanlari kirmamak icin soyleyemem byle seyleri bari okusunlar ordan belki biraz engellemis oluruz:KK6:

Kızlar merhaba. Şimdi doktordan geldik doğum yapalı 15 gün oldu bebeğim kilo almamış hala 2.900 kilomuz o yüzden mama takviyesine başlayacaz doktorumuz mama olarak sma gold u tavsiye etti. Daha önce hiç duymadım iyi mi dedim. En eski ve en sağlıklı mama dedi. Eczacıya sordum çok iyi olduğunu söyledi. Aldık eve öyle geldik ama ne bileyim hala kararsızım bu mamayı bilen duyan var mı?
Mama için bir arkadasım a sormustum bende doğumdan once hangisi iyisi ise onu alırız diye bana hipp in en iyisi oldugunu soyledi doktoru önermiş onada ama siz yine. Bi arastırın

Ay canım yaptırsan da o yazıyı bizim insanımız okumaz. O yüzden en iyisi sözel uyarmak. En başta dikkat etmek gerek çocuğa ilk birkaç ay sonra sevsinler.

Doguramayanlarda bugün ben halay başı :halay::anneadayı:

Nst de sancı çıkmadı ağrım sızım da yok yalancı sancılar bile yok arkadaş ne zaman gelecek acaba bizim kız ,:KK64: gideyim temizlik falan yapayım bari :temizlik:

Her gun temizlik ve cocuk bakimindan pertim cikiyor ama yok bacim yine de gelmeleri icin ise yaramiyor :D

kızlar biz dün 37+0 olduk hala işte çalışıyodum çalışamaz raporunu söyledim üniversiteye gidiyoruz kontrole 3 hoca imzası gerekiyormuş dün de bugün de hazır edemediker evrağımızı siz nasıl aldınız işyerine de mahcup oluyorum vermedikçe napmalıyım

Back