- 27 Mart 2017
- 545
- 784
- 103
- 33
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #29.381
Normal canım bu korkular sona geldik sayılır haliyle korku endişe olacak tabi. Benim de bebek 2780 gr çıktı bugün başı da haftasıyla uyumlu. şimdilik normal görünüyor dedi ama çatıya bakmamız lazım önce dedi. İnşallah kolay olur doğumumuz. Bana da günde 40-50 dk yürü dedi. Bebek gününde gelmezse en fazla 3 gün beklerim dedi yani inşallah 26 kasıma kadar gelir de sezaryen olmak zorunda kalmam.
Öyle aslında canim ben de hep onu düşündüm şimdiye kadar..bi bakalım ikimizde sağlıklı olucak miyiz..o moralimiz olucak mi..insanın keyfinin de yerinde olması gerekiyor. İnş. Hepimizin güzel geçer. . Senin yaptıklarıni da biliyorumBen hastane odasi suslemek hic istemedim ama disardan baya heveslendirmislerdi beni kaldi ki aniden suyum gelince hepsi evde kaldi kardesim gelip almayi teklif etti ben istemedim iyiki istememisim odaya bile gelemeyen bebegim icin hazirlik yapacaklardi ben ameliyattayken birde onlari gorup sinir krizine girerdim heralde. Saglikli olsunlar kucaginiza alip evinize donunde cok gereksiz ayrintiymis oda susu fotograf cekimi falan insan basina gelince anliyor malesef...
Boyunu zaten hiç söylemiyor ben kendim 7 ile çarpıp buluyorum ama bugünkü ultrason kağıdında fl boyu da yazmıyordu. Sekretere yazdırırken duyduğum kadarıyla kafasıyla karnına 35+4 fl ye de 35+6 dedi. Hala birkaç gün geriliğimiz var ama buna da şükür sağlıklı olsun da. Bu hafta çok dikkat etmiştim beslenmeme değmiş çok şükür.Canım bebislerimjz hala aynı gidiyor gelişimi maasallah.sanirim aynı kiloda doğacak bu gidişleboyunu söyledi mi?
Çok sevindim sizin adınıza.Kızlar ben bugün bebeğimi emzirdim. Hastaneden aradılar saat 4te emzirmeye gelin diye. Çok farklı duyguymuş. 1 ay sonunda kucağıma aldım. Allah herkese nasip etsin inşallahçok duygusala bağladım çok şükür
Ben hastane odasi suslemek hic istemedim ama disardan baya heveslendirmislerdi beni kaldi ki aniden suyum gelince hepsi evde kaldi kardesim gelip almayi teklif etti ben istemedim iyiki istememisim odaya bile gelemeyen bebegim icin hazirlik yapacaklardi ben ameliyattayken birde onlari gorup sinir krizine girerdim heralde. Saglikli olsunlar kucaginiza alip evinize donunde cok gereksiz ayrintiymis oda susu fotograf cekimi falan insan basina gelince anliyor malesef...
Tatlim bozma moralini saat 7de gittim verdiler kucagima oglumu gogsumu uzattim direk uyudu oglum diyorum bu cocuk tok doyurdunuz mu hayir diyor hemsiresi sinirden aglayacaktim sonra zorda olsa uyandirdim ama bu seferde kizdi uyandirdik diye almadi gogsumu inat etti o agladikca ben strese girdim cocugum resmen krize girdi zaten gogsumun ucu yok tutmaya calisti tutamadi acele ediyor diye baya bir cebellestik en sonunda hemsireyi aradim sut isittirdim yapacak bisi yok doyurmadan donmek istemedim zaten ben gitsemde aynisini yapacaklar en azindan ben doyurdum yavrumu gazini cikardim uyuttum koynumda geldim evime. Demem o ki simdi duzeniniz bozuldu eve gidince daha rahat olacaksin sizin alaniniz olacak kimsenin dedigine kulak asma benim kv de ayni surekli ariyor tuttumu memeni diye yalan soylemiyorum neyse o biberon verdiysem biberon emdiyse emdi diyorum. Biberon diyince bagiriyor bana en sonunda bende ona bagirdim ne yani acmi kalcak oglum istedigim gibi beslerim dedim. Sende koy tavrini senden baskasi daha fazla dusunemez ya. Ay uzun yazdim kusura bakma valla cok doldum su 2 gunde. Biz kavusalimda yavrularimiza kendi duzenimizi oturturuz insallahDun hastaneden taburcu olduk kizlaryarin kontrolumuz var.bu sure icinde bol anne sutu verdim.ama gogsumden emmiyor ne yazik ki sagip vermek zorunda kaldim.oysa hastanedeemiyordu.ben bir bucuk saatte bir verdim.hastanede 3 saatte bir veriyorlardi belki de ben arayi kisa tuttugum icin gogsumu emmiyor.ama arayi kisa tutmasam da sariligi artar.herkes biberona alisti diyor ama mecburum.cok moralim bozuluyor.unuttu mu gercekten bir daha emmezmi emmesi icin ne yapmam gerek kafamda hep bunlar var.
Insallah canim inan oyle uzuluyorum ki hastanede bir ebe de bana uzulme keyfi olarak biberondan verenler var dedi esim de emsin de biberondan emsin yeter ki diyor ama gel gor ki cevremde geri kalan herkes normal mi sezeryan mi sorusunu eskidi emdi mi emmedi mi sorularina basladi.kendimi eksik hissetmeye basladim iyiceTatlim bozma moralini saat 7de gittim verdiler kucagima oglumu gogsumu uzattim direk uyudu oglum diyorum bu cocuk tok doyurdunuz mu hayir diyor hemsiresi sinirden aglayacaktim sonra zorda olsa uyandirdim ama bu seferde kizdi uyandirdik diye almadi gogsumu inat etti o agladikca ben strese girdim cocugum resmen krize girdi zaten gogsumun ucu yok tutmaya calisti tutamadi acele ediyor diye baya bir cebellestik en sonunda hemsireyi aradim sut isittirdim yapacak bisi yok doyurmadan donmek istemedim zaten ben gitsemde aynisini yapacaklar en azindan ben doyurdum yavrumu gazini cikardim uyuttum koynumda geldim evime. Demem o ki simdi duzeniniz bozuldu eve gidince daha rahat olacaksin sizin alaniniz olacak kimsenin dedigine kulak asma benim kv de ayni surekli ariyor tuttumu memeni diye yalan soylemiyorum neyse o biberon verdiysem biberon emdiyse emdi diyorum. Biberon diyince bagiriyor bana en sonunda bende ona bagirdim ne yani acmi kalcak oglum istedigim gibi beslerim dedim. Sende koy tavrini senden baskasi daha fazla dusunemez ya. Ay uzun yazdim kusura bakma valla cok doldum su 2 gunde. Biz kavusalimda yavrularimiza kendi duzenimizi oturturuz insallah
Canim benim gözün aydin cok sevindim ya. Kucagina alip emzirdinya taburcu olmanizda cok yakin insAllah. Darisi basimiza insAllah bende o hissi cok merak ediyorum hamileyken bile hep o ani dusunuyordum ama suanda sadece parmagimla dokunabiliyorum.Kızlar ben bugün bebeğimi emzirdim. Hastaneden aradılar saat 4te emzirmeye gelin diye. Çok farklı duyguymuş. 1 ay sonunda kucağıma aldım. Allah herkese nasip etsin inşallahçok duygusala bağladım çok şükür
Benim en son isteyecegim sey bile degil burdakileri korkuya sevk etmek bilmeden oyle bir seye sebebiyet verdiysem ozur dilerim. Ben hep canimla sinandim su hayatta ve elimdekilere hic kolay sahip olmadim benimde yazim buymus. Ben sadece yapilacak olan hazirliklarin sagliktan daha onemli olmadigini soylemek istedim foto cekimi oda susleme ucretlerinden falan bahsedilinceBunu moral vermek için değil gerçekten böyle olduğu için yazıyorum: bence sizin de şükredecek çok şeyiniz var. Ben ilk bebeğimizde doğum yaptım odama geldim katta her odada anneler, bebekler, millet bebek görmeye gelmiş heyecanlı mutlu. Benim yanımda eşim bile yoktu, bütün ailem odaya girip göz göze gelmekten kaçıyordu çünkü eşim ve kayınpederim oğlumuzu defnetmeye gitmişti. Yalnızdım yanıma giren çok az zaman sonra kafasını eğip kaçıyordu odadan. Çok üzülmüştüm. Hastaneden resmen kaçtım ben o gün. Hastaneden çıktıktan sonra doktor kuzenimden duymuştum sağlıklı bebeği annesinin yanına getiriyorlar, bebek annesini emerken kaybediyorlar.. Sonra başka bir kuzenim doğum yaptı, herşey çok güzel. Bebek odaya geldi emziriyor sütü de var bol ama bebek yutamıyor. Önce süt çok geliyor e öğrencek falan dendi önemsenmedi, sabahına taburcu olacaktı ama bebek tıkandı meğer yemek borusu midesine bağlanmıyormuş, ciğerine kaçak yapıyormuş. Apar topar ameliyata alındı bebeğimiz, sonra kalpte de sıkıntı çıktı ve aylarca küvözde kaldı. Neler var yani. Acının da üzüntünün de beteri var. Ama gerçekten insan kendi üzüntüsünün içerisindeyken anlamıyor. İçin feraha erdiğinde düşünüyorsun bunları. Bırakmayın kendinizi, bozmayın moralinizi lütfen.
2.doğumumda oğlumu kucağıma alana kadar anne olacağıma inanamamıştım ben. Hatta doğumhanede bi fotoğrafım var bebek sanki benim bebeğim değil gibi bakmışım, elimi süremememiştim çünkü inanamamıştım. Oda süslemesini annemin iteklemesiyle yapmıştım o zaman ama keşke içimden geldiği gibi yapsaymışım çekinmeden. Aslında hiçbirşeyin garantisi yokmuş. Neler duydum. Bebeğe aldığımız kıyafetin bile garantisi yokmuş. Hepiniz için diyorum içinizden ne geliyorsa nasıl yapmak istiyorsanız kimseden çekinmeyin, hayırla hayallerinize kavuşmak için dua edip yapın bence. Hayat bir gün o da bugün diyorlar ya, tam da o işte :)
Biz bir kere içimiz ağlaya ağlaya bebek eşyası dağıttık. Kalbinin acısını hissediyorsun o an, benim canım hiç yanmamış diyorsun. Ama ikincisinin olmayacağının garantisi yok, doğumdan çok sonra olmayacağının da garantisi yok. Şu an sen de duygusalsın çok da haklısın üzülüyorsun. Ama böyle diyip doğumu bekleyenleri de korkuya sevketme bence :) doğumu bekleyen hepimiz imtihanımız ne ise onu yaşayacağız. Allahım evlatlarımla sınama, sağlıkla sınama, imtihanımızı zorlaştırma kolaylaştır diye dua ediyorum ben. Böyle dua edin. Sizler bebekleriniz yoğun bakımda diye ümitsizliğe kapılmayın, süs püs bıraktım demeyin, bence eve çıkardığınızda kutlayın siz de :) ikinci ve asıl doğumunuz olacak o gün inşallah :) hakikaten şu an üzüntülüsünüz haklısınız göremezsiniz bunu ama hiçbiriniz kucağınız boş çıkmadınız, sadece ayrı düştünüz. İkisi gerçekten çok ayrı. Ve şükür ki hiç birinizin riski yok, kavuşacaksınız inşallah
Biberona alıştı emmez diye birşey yok canım canını sıkma ben avent natural biberonla beni kesinlikle emmek istemeyen oğlumu emmeye tekrar alıştırdım biraz zor oldu ama 20 ay emzırdım. Darısı size.Dun hastaneden taburcu olduk kizlaryarin kontrolumuz var.bu sure icinde bol anne sutu verdim.ama gogsumden emmiyor ne yazik ki sagip vermek zorunda kaldim.oysa hastanedeemiyordu.ben bir bucuk saatte bir verdim.hastanede 3 saatte bir veriyorlardi belki de ben arayi kisa tuttugum icin gogsumu emmiyor.ama arayi kisa tutmasam da sariligi artar.herkes biberona alisti diyor ama mecburum.cok moralim bozuluyor.unuttu mu gercekten bir daha emmezmi emmesi icin ne yapmam gerek kafamda hep bunlar var.
Bazen olmayınca olmuyor işte nasip canım bebeğin ve sen sağlıklı ol da gerisi mühim değil :)Kızlar bunu yazmak bir anne için nasıl büyük bir şeymiş. Bizimde doğum tarihimiz belli oldu Allahın izniyle 14 kasımda gelicek oğlum inşallah.
Belki okuyan olmuştur hala bir açılmamın olmadığını vs. Söylemiştim psikolojimde artık dağıldı vs. Diye doktorumlar bunları konuştuk sonra kontrol yaparken bebeğimin kafasının hala oblik olduğunu yani bel kemiğime dayalı olduğunu söyledi ( yaklaşık 15 haftadır hep oradaydı). Artık biraz zor yerleşmesi dedi eğer normal dersen 40+ muhakkak olur bekletir bizi bu oğlan dedi. Hala 5cm miz bu arada rahim ağzıbende hep normal düşünmeme rağmen sezaryenle inşallah kavuşucam oğluma. Darısı tarih zaman bekleyenlerin başına inşallah
Benim en son isteyecegim sey bile degil burdakileri korkuya sevk etmek bilmeden oyle bir seye sebebiyet verdiysem ozur dilerim. Ben hep canimla sinandim su hayatta ve elimdekilere hic kolay sahip olmadim benimde yazim buymus. Ben sadece yapilacak olan hazirliklarin sagliktan daha onemli olmadigini soylemek istedim foto cekimi oda susleme ucretlerinden falan bahsedilince
Dun hastaneden taburcu olduk kizlaryarin kontrolumuz var.bu sure icinde bol anne sutu verdim.ama gogsumden emmiyor ne yazik ki sagip vermek zorunda kaldim.oysa hastanedeemiyordu.ben bir bucuk saatte bir verdim.hastanede 3 saatte bir veriyorlardi belki de ben arayi kisa tuttugum icin gogsumu emmiyor.ama arayi kisa tutmasam da sariligi artar.herkes biberona alisti diyor ama mecburum.cok moralim bozuluyor.unuttu mu gercekten bir daha emmezmi emmesi icin ne yapmam gerek kafamda hep bunlar var.
Amin canim insallah ben de ayni biberonu kullaniyorum insallah ben de emzirebilirim bol bolBiberona alıştı emmez diye birşey yok canım canını sıkma ben avent natural biberonla beni kesinlikle emmek istemeyen oğlumu emmeye tekrar alıştırdım biraz zor oldu ama 20 ay emzırdım. Darısı size.
Cok haklisin sakin olmaya calisiyirum kimi zaman basaramiyorum kafam kaldirmiyor insanlarin bu yorumlarini cogu zaman sinirleniyorum tersliyorum sonra tersledigime de uzuluyorum.cok yipraniyorum.bir de boyle yaparsan sutun kesilirciler var.biberona alisti sutun kesilir memeni emmez yok o yok bu gercekten lohusa olmak zor isBebek doğduktan sonra en zor olan ama yapılması gereken tek bir şey var, o da kulakları tıkamak. Senden başka kimse bebeğinin ihtiyaçlarını bilemez. Fikir sorsan herkeste var, herkes çocuk büyüttü, herkesin yaşadığı bir şey var. Ama unutuluyor ki her bebek bir değil. Nasıl ki bizler hepimiz birbirimizden farklıyız, o bebeler de öyle. Önemli olan tek şey -hepimiz için- sakin olmak. Bebekler konuşamıyor olabilir ama herşeyi hissediyorlar, özellikle annelerinden gelenleri. O yüzden lütfen sakin ol, bebeklerde ilk üç ayda alışma diye bir şey yok. Sen panik olduğun için memeni tutamıyordur, daha çenesi ağzı Ne ki onun. Minicik herşeyi ve güçsüz. Bizim 15 gün geçti doğalı daha dünden beri rahat rahat yakalıyor memeyi, ondan önce baya efor sarfediyordu.
Tekrar söylüyorum, milleti lütfen takma. Lohusa kafasıyla biraz zor katılıyorum, ama kendini zorla. Sen artık annesin, güçlü olman lazım. Ben kendime sürekli bunu tekrarlıyorum. O miniğin annesine ve annesinin sakinliğine ihtiyacı var, gerisi zamanla düzene girecektir.
Unutmaz merak etme canim içini ferah tut..Dun hastaneden taburcu olduk kizlaryarin kontrolumuz var.bu sure icinde bol anne sutu verdim.ama gogsumden emmiyor ne yazik ki sagip vermek zorunda kaldim.oysa hastanedeemiyordu.ben bir bucuk saatte bir verdim.hastanede 3 saatte bir veriyorlardi belki de ben arayi kisa tuttugum icin gogsumu emmiyor.ama arayi kisa tutmasam da sariligi artar.herkes biberona alisti diyor ama mecburum.cok moralim bozuluyor.unuttu mu gercekten bir daha emmezmi emmesi icin ne yapmam gerek kafamda hep bunlar var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?