2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    331
Ayy canım benimde öyleydi ama yavaş yavaş azalıyo artık ama şükür yardım edenin varmış benim annem uzakta oturuyor kayınvalidem de yemeğe kahvaltıya misafir getircem diye uğraşıyo yemek bile pişiremiyorum güç bela pişiriyorum tiksinip yiyemiyorum.Neyse Geçicek sonuçta Allah Yardımcımız Olsun
 
Kızlar Hepinizin Cuma Günü Mübarek Olsun.Allah Hayırlısıyla Bebişlerimizi Kucağımıza Almayı NAsip Etsin.Rabbim Yardımcımız Olsun Yoldaşımız Olsun.Evlatlarımız Sağlıklı Sıhhatli Hayırlı Olsun.Allah Kalbimizden Geçeni Başımıza Hayırlı Etsin.
 
Afiyet olsun canım.. Ye tabi bol bol... ama o hitabından pek hoşlanmadım, espride bi yere kadar ama dimi.. Yanlış anlama..
Ayy Kuzuuuum Tatlı hamişim Benim Sen Kızdın mı Kızma Kızma Özür Dilerim.Seni Kırdıysam.Latife Yapmıştım Sana Öptüm Seni Çoook Hadi Barışalım.
 
Cnm hiç moralini bozma. Aslında normal olan ayda bir kontrol fakat sıkıntılı gebeliklerde doktorlar iki haftada bir çağırıyor. Mesela benim iki kaybım var, üstüne de immün yetmezliğim... Dolayısıyla iki haftada bir gidiyorum. Ne mutlu sana maşallah hiç sıkıntın olmasın da ayda bir git muayeneye..
 
Yaa bu nasıl bi iş ben anlamadım bulantı felç etti hayatımı şimdi azalıyo bu seferde bişey mi var diye düşünmeye başladım.
 
Maşallah listeye yazdım


Listede cinsiyet var belli olanları yakalayabildiğim kadarıyla yazıyorum canım. Ne anketi var ki?
Yaparız gerekliyse

Mayıs annelerinin içine girince anket yapmışlar cinsiyet için :) bir bak sen görürsün nasıl olmuş ama bilmiyorum böylexe herkes kendi işaretlediği için sana da daha az düşer
 
Hanimlar ne zaman bebis alisverislerine baslamayi planliyorsunuz ilk cocugum oldugu icin ne alinir ne yapilir nerden baslanir hic bilmiyorum tecrubeli anneler yazarsaniz sevinirim :))

İlk gebelikte insan alışveriş için heyecan yapıyor. hatta ben daha cinsiyet belli olmadan unisex birkaç kıyafet almıştım. arabasını ve park yatağını ,kuvetini falan da ocakta anne bebek fuarın vardı ordan almıştık.(5 aylık falandım) ama genel alışverişi 32. haftamda falan yaptım.

benim ilki mayıs bebeği. yaz bebeği sayılır. ben 3 takım yenidoğan hastane çıkısı almıştım. tam gedi hastanede 3 gün kaldık ve hastaneler sıcak oluyor. cocuk bile terledi o derece. en cok sıfır kollu, kısa kollu ve bir kaç tanede uzun kollu çıtçıtlı badi lazım bize. ilk aylar için ayaklı pijama altı da çok iyi oluyor. alt ust takımdan zıyade çıtçıtlı badi-pijama/sort ikilisi daha kullanışlı. 2-3 tanede penye yelek çok kullanışlı oluyor. benim ilkinin 3-4 tane penye battaniyesi vardı inanın çok rahat ettim. ter bezi yada ağız bezi denen bezler var onlar super kullnaışlı. ben 2 tane 12 li almıştım. birazını ter bezi birazını ağız bezi yapmıştım. yarısı öyle böyle gitti. yarısını hala kullanıyorum kızıma ter bezi olarak . birde yarım bacak yarım kollu tulumlar var süper kullanışlı yaz bebekleri için. ayaklı tulum ben asla almam çocuk hiç rahat edemiyor içinde.

sampuanlarını sebamed almıştım doktor onu tavsiye etmişti. biz dr brown ın gaz yapmayan biberonunu aldık. birde küçük normal bi biberon. ilk basta emzirme sorunları olabiliyor. o sebeple kenarda acil durum için biberon şart. emzik benim kurtarıcım oldu. çünkü çok gazlı ve kolik bi bebeğim vardı .emziğe alışana kadar beni emzik gibi kullandı hep. ve inanamazsınız belki ama ne emzikler aldık tutmadı ağzından büyük bakkal emziği ile alıştı emziğe. 10. ayında da kendi bıraktı.

bi tane kabartmalı battaniyeler var ya onlardan mutlaka gerekli. çok kullanışlı oluyor.


Valla bende sabahları erkenden uyanıyorum. bi arkadaşımdan duyduğuma gore, hangi saatlerde uyaniyorsan, ileride bebekte o saatte uyanıyormuş genelde.alistiriyorlarmis yani

o hareket etmeye başlayınca oluyor. benimki sabah 6,5 ta uyanırdı. ben işe giderken gerinip dururdu. gece beni hiç uyandırmadı tekmeleri ile ama gece hiç uyumayan bi bebek oldu. belki ben yorgunluktan duymuyordum.

bez stoğu yapmayı asla önermem. çünkü bebeğine hangi bezin iyi geleceğini denemedikçe bilemezsin. bide numara çok çabuk değişiyor. kampanya her zaman oluyor emin ol. o yüzden bez stoğu yapıp elinde patlamasın. ben 2 nuöaraya kadar prima premium care kullnadım. 3 numarada sızdırmaya başladı bebek hareketlendikçe. sonra 3 numarada aktif bebeğe geçtik. benim kızıma prima aktif bebek en iyi geldi ama yeğenime iyi gelmedi hep pişik yaptı ona da huggıes iyi geldi.
 
Cok sagol canim ya okurken duygulandim sirkekte aglicaktim nerdeyse ya ne guzel seyler bunlar acayip heyecanliyimm rabbim bizi korusun insallah ilk gebelik dusuk olunca oyle korkuyorum ki ama okudukca bi degisik oldm bian once birseyler alasim var ayyy cok heycanli
 
Dekaviti yatarken al bişe olmazda, kan ilacını sabah aç alman gerekiyor. Sabaha aldıktan sonra hemen üstüne 1 tane galeta gibi kuru bişeyler yemeyi dene.
 
Aynen canim ya ara ara geliyo katanfill3 idare ediyorum sis indi sadece cenemde disimn kokunun oldugu yer aciyo doktrum disciye git dedi ateslenirsen bebge zarar dedi ama ben dayanabildm kadar dayancam ilac almak istemiyorum zaten progestan kullaniyorum ilac ilac nereye kadar
 
Primanın normal olanı 36 tl falan. Bu premium care pamuk olduğu için extra yumuşak ve pişik yapmıyor haliyle birazda pahalı. Ama değer. Yaz bebeği olacaklar bide pişikle uğraşmayalım. Kışın normal olanlarına geçebiliriz.
1 numarayı 1 ay falan kullanıyoruz. 2 numara 2 ay falan kullanılıyor ama net hatırlamıyorum.

Bebeğe göre de numara değişebilir. Stok yapmak istiyorsan 2 ve 3 numara alabilirsin. Büyük indirim görmezsen biraz daha bekleyebilirsin canım.
 

Sen içini ferah tut, hayırlısıyla sağlıkla gelsin bebişler. bende ilkinde hep alıcakları liste yapardım aman eksik olmasın falan diye. sanki evden hiç çıkamayacak gibi .ama çocuk olduktan sonra avm de gezemezsemde internet elimin altında beğendiğimi sipariş veriyordum.
 



Teşekkürler hanımlar. Bebişe bir çöp bile almadım, bir an önce başlamak geliyor içimden ama yine kendimi tutacağım galiba. En iyisi para biriktirmek. Yine indirime girer nsl olsa. Şubat ayında e bebekte büyük indirim var demişti biri. çok beğendiğim bir kaç parça alırım o zaman kadar. ama bez stoklamıycam..
 
hayırlı günler,hayırlı Cumalar kızlar..

dün akşam ilk defa şiddetli bir kasık ağrısı yaşadım,çok korktum ama gece dinlenince hafifledi bayağı. Sanırım rahim genişlediği için bu zamanlarda çok sık oluyormuş. İnşallah ciddi birşey yoktur.

Kıyafet-bez vs. konusuna gelince ben daha hiç birşey almadım. Hamile kalmadan önce eşime babalar gününde İyiki Varsın Babacığım yazan mini tulumlardan alıp artık bebek istediğime dair bir not yazmıştım.Bir o var,bir de çeyizde gelen bikaç parça bişey. İnternetten çok bakıyorum,içim gidiyor ama daha erken olduğunu düşünüyorum.Cinsiyeti belli olunca çoook hoşuma gidenleri alırım,kalanı son ay alırım inşallah. Zaten ilk bebek olduğu için çok hediye gelir muhtemelen. Bez konusunda da bebeğe hangisinin iyi geleceğini bilemediğimiz için yine son haftalarda minik bir paket alıp duruma göre devam eder yada değiştiririm .Ama prima kullanmayı şimdilik düşünmüyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…