2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    331
1 yaşındayken arkadaşım diyeti bıraktı. Ama kademeli olarak geçti. Az yoğurt yedi baktı döküntü yok peynir falan derken diyeti tamamen bıraktı. Kızı şimdi 19 aylık yoğurt çorbası yiyor peynir yiyor. Ama onun alerjisi çok yoğunmuş. Bebek sürekli halsizdi uyuyordu. Meğer süt alerjisindenmiş. Diyete bir başladı çocuk da canlandı. Belki sizinkinin derecesi azdır.
Benim kızım çol hareketli. Halsizlik yok ama kilo alamıyor. 1 yıl dişimi sıkarım bir şekilde. Tekrar teşekkürler.
 
Atakent Acıbadem'de Belgin Hanım varmış. Ben de araştırıyorum da. Testleri devlette yaptırabilir miyiz acaba? Bilgin var mı?
Hiç bilgim yok. Araştırmaya da dün başladım aslında. Okan üni hast var eve yakın. Bi oraya gitmeyi düşünüyorum bakalım.
 
D Degemen babyme bebek bezinden memnun kaldin mi merak ettim bi ara almistin sende e bebekten
Yok canım hiç memnun kalmadım. Çok sert resmen A4 kağıdı gibi. Bebek bir defa çiş yapsa yani daha bez dolmasa bile hemen bodye nem çıkıyor. Haliyle çocuğun kıyafetleri de kokmaya başlıyor. Eğer ekonomik bez arıyorsanız ben en çok canbebeyi beğendim. Emici, yumuşak ve asla sızdırmıyor. Tek eksisi ıslaklık göstergesi yok. O da çok şart değil zaten.
 
Biz de bugün 2. Ay aşılarımızı olduk. Yıktı sağlık ocağını huysuz kızım. Pnömokok aşısı çok yakıyormuş ennn çok onda ağladı. Hastalar kapıya toplandı resmen. Müdahale falan yapılıyor sanmış diğer odalardaki hemşireler. Böyle cırlak bi kızım var yani. Tüberküloz aşısı derinin hemen altına yapılıyormuş. Geçen burda konusu olmuştu. Eğer daha derine yapılırsa çok ciddi iyileşmeyeb yara yaparmış. 3 gün banyo yok, ateşi olmadan ilaç vermek yok. Rota aşımız da oldu iki doz olandan. İnşallah bu gün ve gecemiz rahat geçer
 
Ya bnmm bebegımın boyu da uzamamış
Geçen ay 61 idi. Bu ay 62
Ayda 1 cm nedir ya
Moralım bozuldu
Bizim 1300 gr almıştı 3 cm uzamış. Benim hemşire çok acayip ölçüyor hep farklı çıkıyor. Evde ben kendim ölçüyorum. Belki hızlı ölçtüyse yanlış çıkmıştır. Hem senin bebeğin kilosu boyu çok iyi maşallah zaten.
 
Selamlaaarr,
Bizim kız gece uykusunda hiç işemiyor, emdiğinden eminim hatta süt sağıp verdim ama 2-3 gecedir hiç işemiyor. Sabah kalktığımda arka arkaya 3 bez değiştiriyorum. Bütün gece tutuyor mu ne yapıyor, aynı durumu yaşayan var mı?

Zaten artık öyle olması gerekiyor bildiğim kadarıyla. Benimki de öyle yapıyor. Gece altını almayın diyor büyükler.
 
6 aylık ücretsiz izin işe başlama ile başlar. İster 2 ay ister 15 gün kullan, o hak işe başladıktan 6 ay sonra bitiyor.
Yani parça parça kullanıp uç uca ekleyerek bir seneye yayamazsın, altıncı ayın sonunda kullanmasan da ücretsiz izin hakkın biter.
@zehrayalcin87 sen de az kullanabilir miyim diye sormuştun, kanunda geçmese de, dava sonuçlarından çıkan yargıtay uygulamaları böyle diyor.
Araştırdım sizin için:)
Tarihler arası belirtiyormuyız yoksa direk altı ay mı veriyorlar. Ben okulun 1. Dönem başlangıcı ile sonu arasında ayrılmak istiyorum. Dilekçe yazarken tarihler arasını belirtmelimiyim
 
Nereden nereye küçük kilo almıyor diye ah ederken üç ay önce şimdi ne derdindeyiz :) bende takıyordum canım kafama ama baktım ki herkesinki hemen hemen aynı ve sadece anne sütü veriyorum sorun etmiyorum artık :) kardeşim 4.450 doğdu gören herkese büyük geliyordu gözüne sadece anne sütü ile beslendi şimdi ince ve hafif uzun bişey :)
Bu bebek beni sasirtip duruyo ya. Minik bebek olacak minik bebek olacak diye veryansın ederken 3750 doğdu, sarilik var uyuyo emmiyo gelisemicek derken üst sınır kiloya ulasiyo. Artık biraktim bu saatten sonra naparsa yapsin:))))))) anne sütü veriyorum aciktikca bunda yapabileceğim bisey yok. Bak dedigin gibi sonradan inc3 narin olabiliyorlarmis. Bakarsin bi kivanc tatlitug falan olur belli ki olur:)))))))
 
Benim kız da ufak doğdu halen topiğimizin bebeklerine göre az kiloda ama Dr kilo alımının iyi olduğunu söyledi 2. Ayda 4900 du boyu 58
Benim kızda 4660, dahada ufak :)
Hiç takmıyorum, kilo alımı iyi gidiyor elbet yakalıcak akranlarını. Bir zaman sonra özellikle ek gıdaya geçişte hepsi aşağı yukarı aynı kilolarda olacak gibi geliyor gözlemlediğim kadarıyla
 
Bı belirtiler yeni mi başladı? Bizimki de 60. Günde belli oldu ama belirtiler vardı daha önce. Doktor bana yeşil kaka bir haftadan fazla devam ederse ya enfeksiyondur ya da besin alerjisidir dedi. Bir haftaya kadar sorın yok.
Doktpra gittik yüzündekideler sıcaktan dedi. Yeşil kaka demir kullandıgımız için olması normalmış güzel kilo almış alerji olan bebekler kilo almaz dedi çok sevindim.
 
Beninkide avent soothie dahil hiçbirini emmedi. Amerikada en çok tercih edilen 'mam' die bi marka buldum internette satışı var onu aldım ve mucize gibi bi kaç uğraşmaya aldı rahatladım bende biraz
 
Benimki agu agu konuşuyor sürekli. Onunla konuşulsun sürekli, o da cevap versin istiyor. Sürekli dikkatle çevreyi seyrediyor.
Benimki nemrut. Sadece uyurken gülüyor. Uyanıkken genel modu ağlak. Sürekli kendini ağlamaya zorluyor. Aguyu birkaç kez söyledi o kadar. Ama etrafını çok inceliyor. Ağır abi takılıp süzüyor heryeri...
 
Slm Zencefil

Aslında sebebini öğrenmek için gideceğim.
Hem çocuk Dr U hem de ASM deki Dr " alerjik kuruluk " teşhisi koydu bebeğime.

Bioderma abc atoderm önermişti Dr.
Çok fayda etti. Cildindeki kuruluk geçti.
Ama boynu çok kızarıyor.
Ben sıcaktan sanıyordum ama alerjik sanırım. Koku yapıyor çünkü. Hergün yıkamama rağmen böyle iltihap gibi kokuyor krem kalıntısı gibi şeyler oluyor boynunda. Bebek Bebek kokmalı ama pis koku oluyor boyun bölgesi. Su hariç birşey kullanamıyorum daha beter kızarıyor.

Sebebini öğrenmek için alerjik hastalıkları uzmanı ile görüşmem gerekiyormuş Dr öyle dedi
Merhaba, yardımcı olabileceğim bi şey oldu mu illaki yazasım geliyor :)
Benim kızımda da oluyor. Orası ıslak kalıp iyi kurulanmadığında böyle oluyor. Sıcaktan pişiyor pamukçuk oluyor. Ben pamukla kurulayıp ince tabaka halinde mustela pişik kreminden sürüyorum geçiyor hiçbşr şey kalmıyor. Alerjiden falan olduğunu düşünmüyorum. Ve derisi aynı böyle kızarık ve parlak olduğunda o kokuyu bende duyuyorum. Bahsettiğim işlemlerden sonra geçiyor.
 
X