• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Doktorlarin bebeklerin beslenmesine yaklasimi cok enteresan.birbiriyle alakasiz.1 sene seker tuz yok dedi bize.1 seneden sonra biz ne yersek onu yiyecek.acikcasi biz tuzsuz yemiyoruz.salcali yagli normal denilecek duzeyde tuzlu yiyoruz.ben mersinli esim antepli...bizde hafif yemek yok..istemem erken yasta boyle beslensin.
Canım biz kendimiz de zaten sıfır tuz tüketiyoruz şeker ben de vermiyorum sadece bazı kahvaltılarda bir damla ev yapımı reçel tattırıyorum. Biz egeliyiz ben kendimize yaptığımız yemeklerden veriyorum yiyor şimdilik yiyemeyeceği bişeyse mesela pırasa gibi yemek pişerken içine küçük boy bütün patates atıyorum zaten yemeğin lezzeti ons da geçiyor onu veriyorum

Bizimki yumurtayı asla kabul etmiyor ben de zorlamıyorum. Bizim doktor artık ona özel bişey pişirmeyeceksin dedi kendi yemeklerinizden yiyecek dedi tabi tuzsuz olarak zaten biz de yemekler tuzsuz pişiyordu fakat onun yiyemeyeceği yemek olumca mecbur ona çorba gibi bişey yapıyorum zaten yediği max 2-3 tatlı kaşığı
İlk kez duyuyorum canım bunu 1 yaşına kadar ayrı yiyolar biliyodum ben. Peki salça olayını nasıl yapıyosun. Evet tuz hallolur da.

İlk kez duyuyorum canım bunu 1 yaşına kadar ayrı yiyolar biliyodum ben. Peki salça olayını nasıl yapıyosun. Evet tuz hallolur da.
Canım biz zeytinyağlıları salçasız yaparız zaten salça koymam gerekiyorsa da 1 çay kaşığı kadar koyuyorum biz salçayı da kendimiz yapıyoruz hazır almıyoruz zaten neredeyse 8. Ayı dolduracaklar kase kase yemiyor zaten yediği toplasan 1 yemek kaşığı değildir.

günaydın. meme reddi yaşayan arkadaşlardan aşanlar oldumu. nasıl besliyorsunuz. biz aşamadık malesef. uykusuda hafifledi uykuda da besleyemiyorum:(

sağıp biberonla mı veriyorsun canım. ne biberon ne meme kabul etmiyo çıldıracağım artık :KK43: ek gıda öğünleşmeye başladı bunuda istemiyorum
Canım ben biberon kullanmıyorum..kizima küçük sulugumiz var ondan veriyorum..bide her zaman sağmiyorum..kizim ek gıdayı çok guzel yiyor..masallah sorum yaşamadık...darisi başına..

günaydın. meme reddi yaşayan arkadaşlardan aşanlar oldumu. nasıl besliyorsunuz. biz aşamadık malesef. uykusuda hafifledi uykuda da besleyemiyorum:KK43:
merhaba,
biz meme reddini aşamadık her yolu denedim olmadı uykuda emiyordu önceden sonraları uykuda da asla kabul etmedi. bu süreç 3 ayı buldu ve ben artık bunun meme reddi olmadığını emmeyi bıraktığını anladım. en son 8 saat aç kaldı yine emmedi ve çok ağlıyordu emerken. bu kadar çocuğu üzmeye hakkım olmadığını ne kadar zor olsa da sonuna kadar sağıp vereceğimi kabul ederek emmeyi bıraktık. biberonla sağıp veriyorum 2 aydır. başlarda oğlum da biberon almadı ama alacağı bir biberonu deneyerek bulduk. şimdilerde bazen çok istekli bazen isteksiz içiyor. az içtidiği dönemlerde anne sütünü ek gıdasına katıp veriyorum bir şekilde mutlaka anne sütünü alıyor.

Canım ben biberon kullanmıyorum..kizima küçük sulugumiz var ondan veriyorum..bide her zaman sağmiyorum..kizim ek gıdayı çok guzel yiyor..masallah sorum yaşamadık...darisi başına..
aslında biberonu almaması güzel meme reddi sebeplerinden biride biberon çünkü benim kızım suluk yada alıştırma bardağınıda kabul etmiyor uykuda beslendiği içinde mecburen biberon kullanmak zorunda kaldım. kaşıklada sütü içmedi. ek gıdada kandırarak vs mecburen yediriyorum ama sıvı olarak mama yada sütü kabul etmeyince sürekli katı beslenmeside bağırsakları yoracak diye korkuyorum. çünkü kakası çok katı olmaya başladı.

merhaba,
biz meme reddini aşamadık her yolu denedim olmadı uykuda emiyordu önceden sonraları uykuda da asla kabul etmedi. bu süreç 3 ayı buldu ve ben artık bunun meme reddi olmadığını emmeyi bıraktığını anladım. en son 8 saat aç kaldı yine emmedi ve çok ağlıyordu emerken. bu kadar çocuğu üzmeye hakkım olmadığını ne kadar zor olsa da sonuna kadar sağıp vereceğimi kabul ederek emmeyi bıraktık. biberonla sağıp veriyorum 2 aydır. başlarda oğlum da biberon almadı ama alacağı bir biberonu deneyerek bulduk. şimdilerde bazen çok istekli bazen isteksiz içiyor. az içtidiği dönemlerde anne sütünü ek gıdasına katıp veriyorum bir şekilde mutlaka anne sütünü alıyor.
ben doğuşundan itibaren çabalıyorum ara ara aşıyoruz tekrar başlıyorgerçekten şorucu bir süreç. sütüm az olmasa geceleri emiyor şükür ama sonrasında mama takviyesi yapıyorum kandırıp meme sanıp içiyor uyanırsa eğer yok içmiyor ne anne sütü ne mamayı. bizimde bu seferki reddimiz yeni başladı 3-4 hafta olmuştur inşallah bu süreci reddi aşarak tamamlarız. bebeklerde emmek refleks her türlü ihtiyacında emmek ister diyorlar benim kızımda doğuşundan bu yana hiç emme isteği olmadı hiç emmek için ağlamadı nasıl oluyor anlamıyorum:) hala saatler geçer aç aç bekler mızırdanır önce yemek istemez sonra kandırarak yer ama aç kalsada emmiyor dediğiniz gibi. siz hangi biberonu kullanıyorsunuz acaba. bizimki chicconunu naturel feelingden başkasıyla uykuda bile içemiyor. sanırım onu ve anne sütünü ayırt edemiyor o yüzden mi bilmiyorum

ben doğuşundan itibaren çabalıyorum ara ara aşıyoruz tekrar başlıyorgerçekten şorucu bir süreç. sütüm az olmasa geceleri emiyor şükür ama sonrasında mama takviyesi yapıyorum kandırıp meme sanıp içiyor uyanırsa eğer yok içmiyor ne anne sütü ne mamayı. bizimde bu seferki reddimiz yeni başladı 3-4 hafta olmuştur inşallah bu süreci reddi aşarak tamamlarız. bebeklerde emmek refleks her türlü ihtiyacında emmek ister diyorlar benim kızımda doğuşundan bu yana hiç emme isteği olmadı hiç emmek için ağlamadı nasıl oluyor anlamıyorum:) hala saatler geçer aç aç bekler mızırdanır önce yemek istemez sonra kandırarak yer ama aç kalsada emmiyor dediğiniz gibi. siz hangi biberonu kullanıyorsunuz acaba. bizimki chicconunu naturel feelingden başkasıyla uykuda bile içemiyor. sanırım onu ve anne sütünü ayırt edemiyor o yüzden mi bilmiyorum[/QUOTE]
inşallah siz aşarsınız tüm bebekler sorunsuz emse keşke. avent natural kullanıyoruz biz. 4 öğün anne sütü 2-3 öğün ek gıda veriyorum. meme reddi ile ilgili danışmadığım gitmediğim doktor kalmadı. sürekli sebep aramaya çalıştık ama bulamadık. süt az değil, çok da değil, biberon doğduğundan beri hiç vermemiştim emzik nadiren uyku öncesi alır gün içinde asla emmez. ve en son bunun tamamen bir davranış biçimi olduğuna karar verdik. benim oğlum emmekten keyif almıyor başka bir açıklama bulamadık. biberondan uğraşmadan emdiği için kabul ediyor. sütü seviyor asla mama yemez. meme reddi anneyi çok üzen bi olay. ben çok üzülüyordum emmeyi bırakcak diye ama sağıp vermeye başlayınca boşuna kendimi bebeği üzmüşsüm dedim. zor sağıp vermek ama yine anne sütü alıyor olması herşeye değer. emmesini çok isterdim ama nasip 5,5 aymış

ben doğuşundan itibaren çabalıyorum ara ara aşıyoruz tekrar başlıyorgerçekten şorucu bir süreç. sütüm az olmasa geceleri emiyor şükür ama sonrasında mama takviyesi yapıyorum kandırıp meme sanıp içiyor uyanırsa eğer yok içmiyor ne anne sütü ne mamayı. bizimde bu seferki reddimiz yeni başladı 3-4 hafta olmuştur inşallah bu süreci reddi aşarak tamamlarız. bebeklerde emmek refleks her türlü ihtiyacında emmek ister diyorlar benim kızımda doğuşundan bu yana hiç emme isteği olmadı hiç emmek için ağlamadı nasıl oluyor anlamıyorum:) hala saatler geçer aç aç bekler mızırdanır önce yemek istemez sonra kandırarak yer ama aç kalsada emmiyor dediğiniz gibi. siz hangi biberonu kullanıyorsunuz acaba. bizimki chicconunu naturel feelingden başkasıyla uykuda bile içemiyor. sanırım onu ve anne sütünü ayırt edemiyor o yüzden mi bilmiyorum
inşallah siz aşarsınız tüm bebekler sorunsuz emse keşke. avent natural kullanıyoruz biz. 4 öğün anne sütü 2-3 öğün ek gıda veriyorum. meme reddi ile ilgili danışmadığım gitmediğim doktor kalmadı. sürekli sebep aramaya çalıştık ama bulamadık. süt az değil, çok da değil, biberon doğduğundan beri hiç vermemiştim emzik nadiren uyku öncesi alır gün içinde asla emmez. ve en son bunun tamamen bir davranış biçimi olduğuna karar verdik. benim oğlum emmekten keyif almıyor başka bir açıklama bulamadık. biberondan uğraşmadan emdiği için kabul ediyor. sütü seviyor asla mama yemez. meme reddi anneyi çok üzen bi olay. ben çok üzülüyordum emmeyi bırakcak diye ama sağıp vermeye başlayınca boşuna kendimi bebeği üzmüşsüm dedim. zor sağıp vermek ama yine anne sütü alıyor olması herşeye değer. emmesini çok isterdim ama nasip 5,5 aymış[/QUOTE]
belki bizimkindede emme konusu bir davranış biçimidir bilemiyorum biçok sebebe bağlayabiliyorum ama yinede kabullenemiyorum. inşallah aşarız. benim sütümde yeterli değil baştan bu yana düzenli emmedi mama takviye verdik belki onun yüzündendir bilmiyorum. artık 2. bebeğimde bile bunu yaşıycam diye korkar oldum :( sağmak çok zor ben ççalışıyorum iş yerinde bir kez sağabiliyorum. evde ise vakit bile kalmıyor sağmaya. sadece emmesi değil uykusu ek gıdası hepsi zor bir bebeğim var:) ama tabiki emmesede anne sütü alması için buna değer

Arkadaşlar ben de eylül annesiyim. 8 aylik oğlum var,bu aralar ( yaklaşık 10 gündür) gece uykusundan ağlayarak çığlıklarla uyaniyor. Dişten kaynaklı diye düşünüyorum cok kabardi damarları, uyaninca dakulağını kasıyor çünkü. Uyanınca da sakinleşme ve yeniden uykuya geçene kadar minimum 1 saat geciyor. Bu durumu yaşayan oldu mu? Kulağına baktirdim herhangi bir şey çıkmadı. Bir de emme istegi de azaldi. Kirk takla atiyorum emziricem diye

kızlar merhabaaa bende eylül annesi olcam inşallah :)
en kısasından bana kıyafet konusunda fikir verebilir misiniz?
yazlık kışlık kafam cok karıstı da :KK64:

kızlar merhabaaa bende eylül annesi olcam inşallah :)
en kısasından bana kıyafet konusunda fikir verebilir misiniz?
yazlık kışlık kafam cok karıstı da :KK64:
başlarda zaten bebek çok küçük olacak, devamında ekim-kasım havalar soğumaya başlayacak. dolayısıyla uzun kollu şeyler alman daha mantıklı. hastane çıkışlarını 0 almamaya dikkat et, 0-3 iyidir. 3 aydan büyük kıyafetler için de çooook bişey alma. şahsen benim alıp hiç giydiremediğim çok şey oldu. özellikle pamuklu üstler, yelekler, patikli altlar çok işe yarıyor. müslin battaniyeler, penye battaniyeler ne kadar alırsan kar. ilk heves kot pantolon falan almıştım, ilk aylarda o tür şeyler giydirilmiyormuş. tamamen rahatlık, pratiklik önem kazanıyor. sıcak tutsun, terini çeksin ;)
sağlıkla kucağına almanı dilerim. sevgiler :)

Eylül anneleri tırmanan ayağa kalkmaya çalışan bebişlerin peşinden koşmaktan bitap düşüyor herhalde artık passionete passionete kaanımız nasıl insallah herşey yolundadır dualardasın

Arkadaşlar ben de eylül annesiyim. 8 aylik oğlum var,bu aralar ( yaklaşık 10 gündür) gece uykusundan ağlayarak çığlıklarla uyaniyor. Dişten kaynaklı diye düşünüyorum cok kabardi damarları, uyaninca dakulağını kasıyor çünkü. Uyanınca da sakinleşme ve yeniden uykuya geçene kadar minimum 1 saat geciyor. Bu durumu yaşayan oldu mu? Kulağına baktirdim herhangi bir şey çıkmadı. Bir de emme istegi de azaldi. Kirk takla atiyorum emziricem diye
diş sürecinde bizimde öyle oluyo önceki dişte öyle oldu geçen hafta yine öyleydi bu hafta daha iyi maşallah. meme reddide oldu geçen hafta sen pes etme teklif et ama zorlama birde duşa birlikte girebilirsen iyi oluyor. ben birde şarkı söylüyorum falan. bu sabahda üst dişin birinin beyazladığını farkettim mesela geçen hafta ondan huysuz diye düşünüyorum. birde atak haftasındadır belki

Eylül anneleri tırmanan ayağa kalkmaya çalışan bebişlerin peşinden koşmaktan bitap düşüyor herhalde artık passionete passionete kaanımız nasıl insallah herşey yolundadır dualardasın
Kaan iyi canim fizik tedaviye kontrollere gidip geliyoruz. Insallah zamanla daha iyi olacak.

Back
X