- 9 Eylül 2013
- 1.888
- 3.460
- 208
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #41.341
Bence süper olurdu ama ben Kartal’da oturuyorum
Optimum geldi aklima :)Bence süper olurdu ama ben Kartal’da oturuyorum
Kadıköy metro hattı boyunca bir yerde buluşursak ben de katılırım. Aksi halde haftasonu eşimin bırakması gerekir
Benim kızım doğduğundan beri ya kucakta gezerek susuyor ya da memede susuyor.ben memeyle sakinleşmeye alışmasın diye çok direndim o zaman inada bindirdi ve resmen çıldırdı. Sakinleştirebilirsen yöntemini paylaşır mısın canım?bu gece deniycem bakalım cılgınca aglamaya cevırmez ınsallah
4.ayda aynı sorunu biz yaşadık.dr o ayki bebeklerin yapması gerekenlerle ilgili soru sordu.işte oyuncakları yakalamaya çalışıyor mu,ağırlar gülücükler var mı?senş takip ediyor mu falan gibi sorular sordu.cevaplar evet olunca kilosu az ama mamaya gerek Yok emzirmeye devam dedi.Aslında bana geçen ay da ek gıdaya geçmemi söylemişti doktor ama ben bir ay sık sık emzirip kilosunu tekrar takip etmek istediğimi söylemiştim. Sık sık emzirdim gece gündüz saat başı hatta bazen 40 dk da bir emmek istiyor kızım zaten. Ama 200 gr almış. Sütüm varken de mama vermek istemiyorum. Ama acaba bebeğimin gelişimini mi engelliyorum diye düşünüyorum
Olur vallaOptimum geldi aklima :)
Haha bizim afacanlar aynı gün dogdu aynı seyleri yapıyorlar gece beşiğinde dönüyor uyumuyor ağlayayım mı güleyim mi bilemedim ya gece gece :)Evet evet bebek odasi candir :)
Dun maltepe de yeni acilan bi avm var hilltown avm oraya gidelim dedik bebek bakim odasi bayaa buyuk yan yan koltuklar var ve 7 anne emziriyor 3_4 kisi sira bekliyordu. Alt degistirme kisminda da 2 alan vardi dolu 5 kisi de orda siradaydi :)) biraz zulum oldu beklemek :)
Hafta ici canpark sakin de olur
Bu donmelerle biz de sıkintidayiz. Gece bi uyaniyorum uyanmis yuzustu donmus emeklemeye calisiyorbutun uykuu gitmis tabi :)))
@Mismommy bir de beni düşündüren şu, gündüz 3 saat kadar emmeden duran bebek gece neden saat başı istesin ? Sadece 3 4 gündür.. Bu gece @canbebekds i de dinledim arada pışpışlayıp dalmasını sağladım 2 dk sonra uyandı yine pış pış pış ama dikkat ettim çoğunlukla mıkırdanıyor ama gözler kapalı memeyi aldığında direk dalıyor öyle aman aman iştahlı emdiğini görmedim. Ay bu akşam kurt düştü içime aç mı diye2 de uyudum biraz zombi gibiyim uykusuzluktan
Canım ben senin yerinde olsam blw+ klasik gider gece maması da vermezdim. Bol bol emzirirdim. Birkaç ay sonra da sadece blw yapardım. Tabi bu benim düşüncemKızlar bugün 6 ay kontrolüne gittik. Kızım bu ay sadece 200 gr almış.( geçen ay 300 gr almıştı) doktor kilo alımını az buldu ve devam sütü vermem gerektiğini söyledi. Ben istemeyince o zaman ek gıdaya hızlı bir geçiş yapın dedi. 3 gün kuralını uygulama zaten patates havuç karnabahar brokoli kabak alerjen değil onları direkt olarak çorba yap ver dedi. Gece yatmadan önce tahıllı gece mamalarından verebilirsin dedi.
Ama bana pek mantıklı gelmedi. Çünkü birincisi kızım sürekli memede olan bir Bebek saat başı emiyor ve sütüm var çok şükür.
İkinci sebep ise ek gıdaya hızlı geçişe Bebek hazır değil diye düşünüyorum. Yani birden bire günde 3 öğün ek gıda vermek bana pek mantıklı gelmedi. Hem de 3 gün kuralına uymadan.
Bu arada persentiline göre sadece 150 gr geride, boyu ve baş çevresi normal.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ?
Gece yatmadan önce gece maması versem bebeğimi tok tutacağı için, kızım gece saat başı uyanıp emdiği sütten mahrum mu kalır, yoksa gece uykusunun deliksiz olması mı daha iyi ?
Ek gıdaya hızlı geçiş mantıklı mı ?
Hiç ilgisi yok canım. Benim kızım topiğin en zayıf doğanı. 2350 gram doğdu ve şuan kilosu yüzde seksen persentilde yani çok iyi kilo aldı. Gece de en az 2 kere kalkar saat başı kalktığı da oldu 7 saat kesintisiz uyuduğu da oldu. Bazen uyanmadan bir sonraki uyku döngüsüne kolaylıkla geçebiliyorlar . Bazı bebekler bunu rahatlıkla yapıyor bazıları emerek yapıyor@Mismommy bir de beni düşündüren şu, gündüz 3 saat kadar emmeden duran bebek gece neden saat başı istesin ? Sadece 3 4 gündür.. Bu gece @canbebekds i de dinledim arada pışpışlayıp dalmasını sağladım 2 dk sonra uyandı yine pış pış pış ama dikkat ettim çoğunlukla mıkırdanıyor ama gözler kapalı memeyi aldığında direk dalıyor öyle aman aman iştahlı emdiğini görmedim. Ay bu akşam kurt düştü içime aç mı diye2 de uyudum biraz zombi gibiyim uykusuzluktan
Öyle biliyorum canım. Var mı başka izmirde olan arkadaşlarGunesulas canım İzmir’de bir tek biz mi varız
Canım doğum kilosunu 2 ye katladı mı 6 ayda. Öyle diyorlar ya. Ondan dedim.Hem sayı olarak fazla yapiyor hemde su gibi çok sıvı yapiyor canim. 400 gr almis canim kilosu dusuk olduğu icin olsa gerek yeterli görmüyorlar
Yok sanırım canım çoğunluk İstanbul zaten :)Öyle biliyorum canım. Var mı başka izmirde olan arkadaşlar
Ben aliyorum bi seviyorum mincikliyorum zaten uykusu kacmis diye sonra saatlerce ugrasiyorumHaha bizim afacanlar aynı gün dogdu aynı seyleri yapıyorlar gece beşiğinde dönüyor uyumuyor ağlayayım mı güleyim mi bilemedim ya gece gece :)
Canım ben oda ayırmayı geç beşiği yatağıma yapışık yatıyorum hala nasıl vazgeçicem bilmiyorum.Kızlar kızımın odasını ayırmayı düşünüyorum
Oda ayıran arkadaşlar nasıl bir yol izlediniz? Bekişlerinizi odalarına nasıl alıştırdınız?
O çocuk doktoru mu canim. Sizin sonuçlar nasıl iyidir umarımCanım ayın 26 sında çapayı ara Zeynep Ülker tamay muayeneyi ara 102 tl bizde one gidicez
Katladı canim ama doktor aylık sınırın altında aldığını söyledi.Canım doğum kilosunu 2 ye katladı mı 6 ayda. Öyle diyorlar ya. Ondan dedim.
Erken değil mi canım. Benimki emmemesine rağmen cesaret edemem herhaldeKızlar kızımın odasını ayırmayı düşünüyorum
Oda ayıran arkadaşlar nasıl bir yol izlediniz? Bekişlerinizi odalarına nasıl alıştırdınız?
Önce gündüz uykularını odasında yatır canım. Sonra gece uykusuna geçersin. Ben kızımın odasında yatıyordum odama geçtim bir ay kadar oldu. İlk gün tedirgin oldum tabii hatta emzirdikten sonra yanında uyudum . Ama bizim odalar çok yakın kapılar açık telsiz de var. Kıpırdadığı an duyuyorumKızlar kızımın odasını ayırmayı düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?