2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265

aaa sanki bizi anlattın diş yolda demek ki ben de sakinleştirmeyi deneyeyim çok ağlıyor hemen memeyi dayıyorum :)

Kızlar bugün 6 ay kontrolüne gittik. Kızım bu ay sadece 200 gr almış.( geçen ay 300 gr almıştı) doktor kilo alımını az buldu ve devam sütü vermem gerektiğini söyledi. Ben istemeyince o zaman ek gıdaya hızlı bir geçiş yapın dedi. 3 gün kuralını uygulama zaten patates havuç karnabahar brokoli kabak alerjen değil onları direkt olarak çorba yap ver dedi. Gece yatmadan önce tahıllı gece mamalarından verebilirsin dedi.

Ama bana pek mantıklı gelmedi. Çünkü birincisi kızım sürekli memede olan bir Bebek saat başı emiyor ve sütüm var çok şükür.
İkinci sebep ise ek gıdaya hızlı geçişe Bebek hazır değil diye düşünüyorum. Yani birden bire günde 3 öğün ek gıda vermek bana pek mantıklı gelmedi. Hem de 3 gün kuralına uymadan.

Bu arada persentiline göre sadece 150 gr geride, boyu ve baş çevresi normal.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ?
Gece yatmadan önce gece maması versem bebeğimi tok tutacağı için, kızım gece saat başı uyanıp emdiği sütten mahrum mu kalır, yoksa gece uykusunun deliksiz olması mı daha iyi ?
Ek gıdaya hızlı geçiş mantıklı mı ?

Olur canim :)
Diger kizlaar siz ne dersinizz
@karamera canim sen de yakin degil miydin
Eğer bu aralar buluşacaksak avm daha iyi olur sanki. En azından Bebek bakım odası var, malum hepimize lazım :)) havalar ısınınca buluşacaksak dışarısı daha iyi olur hava almış oluruz biraz.

aaa sanki bizi anlattın diş yolda demek ki ben de sakinleştirmeyi deneyeyim çok ağlıyor hemen memeyi dayıyorum :)
Canım bu diş sürecinde yapacağımız en büyük hata emzirerek susturmak.. Belli bir süre sonra diş çıkıyor, rahatlıyorlar ama gece sık sık emzirilmeye alıştıkları için sık uyanmaya devam ediyorlar. Tam bir kısır döngü

bu gece deniycem bakalım cılgınca aglamaya cevırmez ınsallah

Can'ım sütüne yazık etme, aynı problemi 4. Ayda ben de yaşadım ve bana da doktor direk ek gıdaya geçin dedi. Tabii ki dinlemedim. 5. Ay kontrolünde 700 gram aldı oğlum. Doktoru dinleseydim günde üç kere ek gıdayı vermiştim. Sen de şöyle bir yol izleyebilirsin bence. 15 gün tekrar sık sık emzir, sonra bir kilosuna baktır. Bir ay sonraki kontrolde tekrar az kilo almışsa mama ile desteklersin. 6-8 aylar arası ana öğün anne sütü yada eksikliğinde mama iken, ek besinler 2 küçük kavanozu geçmemeli ve alıştırma süreci olmalı. Bol bol emzir Can'ım. Hayatları boyunca sürekli kilo alıp verecekler ama anne sütünü bir daha bulamayacaklar. Onun koruyuculuğu hayat boyu önemli

Aslında bana geçen ay da ek gıdaya geçmemi söylemişti doktor ama ben bir ay sık sık emzirip kilosunu tekrar takip etmek istediğimi söylemiştim. Sık sık emzirdim gece gündüz saat başı hatta bazen 40 dk da bir emmek istiyor kızım zaten. Ama 200 gr almış. Sütüm varken de mama vermek istemiyorum. Ama acaba bebeğimin gelişimini mi engelliyorum diye düşünüyorum

Gece sık kalkması alışkanlıktan olabilir mi ? Gece uzun uyuması gelişimi açısından da önemli. Bence direk püre çorbayla başlamayın. Bebeğin önce sunduğunuz yiyeceğin karnını doyuracak bir besin olduğunu öğrenmesi zaten 1-2 ayı buluyor. Üç gün kuralı birazda bebeğin o besini tanıma aşaması gibi bence. Bir de herşeyi püre ve sıvıyla verirsek çiğnemeyi öğrenemiyorlar damak tadı gelişmiyor ilerde yemek seçiyorlar yemiyorlar çok sıkıntılı. BLW yöntemiyle beslenme bence en güzeli orda zaten üç öğüne geçilmesi 10-11.ayları buluyor. Sütünüzde varmış 1. Yaşa kadar ana besini anne sütü zaten yokluğunda formül mama

Can'ım iki ay üst üste alması gerekenin altında aldı diyorsun. O zaman istersen günde bir kere mama takviyesi yapabilirsin. Yani bir şey eklenecekse bu mama olabilir ama bence ek gıda olamaz. Sağlık ocağında bana önce sen emzir sonra mamayı ver dediler. Ama ben emzirince oğlum mamayı içmedi ki. Çünkü dediğin gibi sütümüz var. Can'ım birazda metobolizmalarından da kaynaklanıyor olabilir.

Alışkanlıktan kalktığını düşünmüyorum çünkü bir gece saat başı uyanıyor ertesi gece 2 saatte bir uyanıyor, Nadiren de olsa bazen gecede sadece 2-3 kez uyanıyor. Yani rutin bir uyanma aralığı yok. Ama genelde saat başı uyanıp emmek istiyor. Bir kaç kez pışpışladım uyusun diye ama uyumadı daha beter uyandı.

Ben de blw istiyorum hatta iki gündür havuç ile başlamıştım, kakasından 3 parça havuç çıktı dün kızımın ama doktor blw ile çok az yer kilo aldırmaz dedi. Bana da saçma gelen kısım ek gıda kilo aldırmaz ki. Eğer ki anne sütü yoksa devam sütü verilir. Ama devam sütü vermek istemiyorum deyince o zaman ek gıdaya geçin hemen dedi doktor. Anne sütü varken de bebeğime neden devam sütü vereyim ki çok saçma.
Annem de diyor ki o zamana senin sütün yaramıyor.
Bir annenin sütü bebeğine yaramaz olur mu hiç ?

Canım ben bu hafta 3 gün çalıştım. Annem bebeğime baktı. Kızım kesinlikle biberon ile beslenmek istemedi. Bardakla vermiş annem onu da içmemiş. Kaşık kaşık verirken de çoğu üstüne dökülmüş. Yani ben devam sütü veremem ki, emmez büyük ihtimalle. Hem ben şunu denedim; kızımı emzirdikten 2-3 dk sonra tekrar meme verdim iki fırt çekti bıraktı. Yani aç olsa meme emerdi herhalde. Ben de 43 kg bir insandım Doğumdan önce, şimdi 49 kg yim. 2 kişilik yemek yerim ama kilo almam. Belki kızım da bana çekmiştir :)

canbebekds tatlım zaten 6. 8. Ay %80 di sanırım anne sütü deniyor. Kızım zaten her ay öyle çok çok kilo almadı.. Evde tarttığıma göre bu ay 500 gr aldı. Bu aylarda kilo alımı çok azalıyor diye hatırlıyorum. Bir de atak günlerindeyiz diş sıkıntısı da var bebişlerinizi direk kilo doymak üzerinden düşünmeyin derim..

Arkadaslar bisey sorucam, benik bir arkadasim var sagolsun kendi biraz rahat. 6. Aydan sonra ufakligin eline biseyler verebilirsin dedi, mesela patates kizartmasi falan. Yaninda iki bayan daha vardi onlarda onayladi ben tabiki vermedim ama benmi cok hassasim? Onlarin 2-3 cocuklari var, bilgili olmalari lazim. Patates kizartmasinda birde birsuru tuz var, ihh dusunemiyorum bile

Cnm saat basi uyanmasi eger gazi yoksa emmek istiyorsa ac oldugu icin. Benimkide emmek istiyor mamayi cok almiyor gunduz. Sutumde cok bol degil. Gece yada gunduz saat basi emince mama veriyorum iciyor uzun uyuyor. Ac oldugu icin kslkiyor. Uyku beslenmeden bile onemli. 22-02 buyume hormonu salgilanma zamani . Buyume hormonundan yararlanmasini istiyorum. Benimkide buay 300 gr aldi. Ek gidayla daha da azalacak kilosu. Kilo az alinca boyuda az uzuyor. 6 aydir aman aman bi sutum artmadi gunde bir sefer mama ile idare ettik. Mama verdikten sonrada emiyor benimki. Kasik mamasina basladim. İlk iki gun yedi. Yemedi bugun. Kasik mamasindan bir iki saat sonrada emmek istedi. Anne sutude aliyor. 6 ay oldu ek gida zamani artik kasik mamasina basladik ek gidayada basliycaz. Ek gida uc ogun degil bir ogun sadece. Aralarda sık sık emiyor. Zaten eskisi gibi iki saatte bir beslenmeyecekler gece uykulari uzayacak zamanla.

tabi ki sen doğru olanı yapıyorsun, buharda pişirip sunuyorum ben kızartma da neymiş

cnım sütün azlığını nasıl anlıyorsun, ben mi anlamıyorum acaba benim sütüm az olabilir mi

Banada mantikli gelmedi canim, ben 3 hafta oglrn yemegi verdikten sonra aksam tahilli aptamil pre veriyorum ama ona bile zorlandi. Alismalari zaman aliyor bence, o da 3 hafta oldu, artik oglen tahilli meyve vericem. 150 gram fark hic bisey degil, bu doktorlar neden boyle stres yapiyorlar anlamiyorum.

cnım sütün azlığını nasıl anlıyorsun, ben mi anlamıyorum acaba benim sütüm az olabilir mi
Sıkınca var gibi sut geliyof ama aktigini cok hissetmiyorum. Sutum oldugu zaman yutkundugunu hissediyorum. Huysuzlaniyor uykuya dalamiyor emmek istiyor. Biraz emip birakiyor. Uyutuyorum emmek istiyor biraz emdikten sonra birakiyor boyle devam editor bazen . Uyuyunca ikidebir emmek icin uyaniyor. Uykuya dalmada huysuzlaninca aglayinca memeden sonra mama yapiyorum iciyor. Bide once sakinlestiriyorum oyle veriyorum mamayı. Bazen anlamiyorum mamayi almiyor. Artik 6 ay bitti sutum yetmiyor . Artmadi cok sutum. Ay gectikce sut ihtiyacida artti. Artik kocaman oldular. Ondan once 400 gr almisti. Bu ay 300. Bir kere mama veriyordum. İki haftadir mamayi arttirdim. İcip uyuyor. Yetmiyor artik sutum. Tlf ekranim donuyor. Cumleler devrik olabilir. Duzeltemiyorum tekrardan

Canım benim sütüm var, bebeğim emerken memelerimin dolduğunu hissediyorum ve bebeğim yutkuna yutkuna içiyor ama 4-5 dk kadar emiyor. Eskiden uzun uzun emerdi şimdi hemen bırakıyor. Etrafı seyrediyor. Ama doymasa da huysuzlanır diye düşünüyorum. Öyle bir şey de yok. Belki de genetiktir zayıf olması. Ben de çok zayıfım çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…