• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Bizimde perşembe aşımız var annem gelicek o gün inşallah sorunsuz atlatırız :) bizimki bu aralar ataklarda kuduruk. Valla doktor daha zamanı var diyince bende yıkıldım her gece huzursuzluk yaptığında he tamam çıkıcak diyordum :KK70:

Belkide çıkar belli mi olur, yani inşallah çıkarda rahatlar kuzucuk. Ayyy bizimki de huzursuz bizde ataktayız sanıyorum :kızgın: Aşıyıda inşallah sorunsuz, ateşsiz atlatırsınız canım :)

Canım benim sütüm var, bebeğim emerken memelerimin dolduğunu hissediyorum ve bebeğim yutkuna yutkuna içiyor ama 4-5 dk kadar emiyor. Eskiden uzun uzun emerdi şimdi hemen bırakıyor. Etrafı seyrediyor. Ama doymasa da huysuzlanır diye düşünüyorum. Öyle bir şey de yok. Belki de genetiktir zayıf olması. Ben de çok zayıfım çünkü.
Cnm oyleyse sutun yagsizdir. Bazilarinin sutu yagsiz olur. Bazen banada sutum var gibi geliyor. Emneyi biraktiginda bir mama yap iciyormu emin olursun. Kasik mama ek gidaya gecmende sorun yok. Yedikleri bir kac kaşık zaten. Farkli bir tat oyle tabak yemiyorlar. Sen bilirsin yinede. Bol bol emecek diger lerini sinacaksin aldigi kadar

Canım benim sütüm var, bebeğim emerken memelerimin dolduğunu hissediyorum ve bebeğim yutkuna yutkuna içiyor ama 4-5 dk kadar emiyor. Eskiden uzun uzun emerdi şimdi hemen bırakıyor. Etrafı seyrediyor. Ama doymasa da huysuzlanır diye düşünüyorum. Öyle bir şey de yok. Belki de genetiktir zayıf olması. Ben de çok zayıfım çünkü.

ilk aylar doktorumuz bir sohbet sırasında bazı annelerin sütü olur ama kalorisiz olur, bebek kilo alamaz o zaman mamayla takviye ederiz demişti. için rahat etmiyorsa başka bir doktora daha danışabilirsin. acaba ön süt mü fazla? bebeğin yağlı kısma ulaşamadan doyuyor da olabilir.

Battaniyede duruyosa o da iyi. Bizimki biz yemek yerken birimizin kucaginda olmak istiyor o kisi de genelde ben oluyorum :) ne yedigimden birsey anliyorum ne de doyuyorum :) hamilelik oncesi kilomun da altina indim
Bende hamılelık öncesı -4 kılodayım suan canım hıc ellerı kolları durmuyokı. Battanıyeye koydugum an dönuyor hıc duramıyor. Onune oyuncak berıyorum onunla yuzustu battanıyede oynarken yemek yıyorum. Yada battanıyenın ustune emzırme mınderınk koyup kızımı ona yatırıyorum. Saga sola donemıyor onun ıcındeyken oyuncagını verıp ona cızgı fılm acıyoruz aksam yemegını rahat yıyoruz. Sırtımız bı dınlenmıyo ki :(

Canım benımkı de hep 4-5 dk emıyor ve sonrasında 4 saat kadar tok kaloyor doktorum normal oldugunu artık ustaca emdıgını ve mıdesı buyudugu ıcın daha cok sutu mıdede daha uzun sure tutabıldıgını kısa emmesının normal oldugunu soyledı. Ac olsa zaten asla susmaz aglardı. Benım de sutum vardı bılıyosun ama sagdıgımda gördum kı önsütüm fazla canım enson bı baktım yaglı süte 110 ml den sonra gecıldı sagdıgımda bıberona sagımdan hemen sonra bakınca gözle cok rahat goruluyor bu fark. E sonra bebegım suan 140 ml ancak ıcıyor ve genel toplamda yaglı sutu cok az almıs oluyordu. Bu ay hayatımızda ıkı sey degıstı ve kılo alını eskıye gore daha ıyı dedı dr ara kontrolde. Bunlar 1: memeyı sonuna kadar emzırmek. Benım koz sag memeyı hıc emmek katemeyınce orwdakı sut uretımı cok azaldı kucuk kaldı memem. Ilk zamanlar hep sagıyordum onu ama fazla sut uretımı olmasın dıye onu da bıraktım sol memeden emıuor hep tek meme ıle gıdıyoruz. Boyleve yaglı sute ışkınde degılse bıle ıkıncıde erısebılıyor. Sende herbır memeyı ust uste ıkı kere verop dıgerınj sagabılırsın bence bu surede. Kızım uyanıkken emmek ıstemıyor hasta oldugundan berı huy edındı bende dr tavsıyesıyle uykudayken, uyku sersemıyken emzırıyorum. Etrafla oynamak ıcın yarım bırakmadıgından tamamen doyana kadar ıcıyor bence bu sebeple. Hastalık donemınde kılo almamıs olabılır ama vermesın yeter demıstı doktorum ara kontrolde bıraz kılo bıle almıs masallah. Artık az alıcaklar 200-500 arasında beklıcez demıstı dr. Bırde bende zayıfım 168 boyumla 52 kıloyum suan ve gecen ay bana sey dedı. Senın de bu boyla kılon bellı sonucta genetık dıye de bırsey var. Bu da mınyon olucak bellı oldu dedi. Sutum oldugu ıcın oncekı aylarda mıdeyı bıraz acacak daha cok sute yer acacak takvıyeler vermıstı bu ay belkıde onlar da ıse yaramıstır artık daha ıyı kılo alımı demıstı aylık kontrolumuz 10gun sonra bakalım kackılo almıs olucaz ama 100 gramdan sebep de hızlı ek hıdaya gecme olayı yada mama fln bana pek mantıklı gelmedı canım

Sıkınca var gibi sut geliyof ama aktigini cok hissetmiyorum. Sutum oldugu zaman yutkundugunu hissediyorum. Huysuzlaniyor uykuya dalamiyor emmek istiyor. Biraz emip birakiyor. Uyutuyorum emmek istiyor biraz emdikten sonra birakiyor boyle devam editor bazen . Uyuyunca ikidebir emmek icin uyaniyor. Uykuya dalmada huysuzlaninca aglayinca memeden sonra mama yapiyorum iciyor. Bide once sakinlestiriyorum oyle veriyorum mamayı. Bazen anlamiyorum mamayi almiyor. Artik 6 ay bitti sutum yetmiyor . Artmadi cok sutum. Ay gectikce sut ihtiyacida artti. Artik kocaman oldular. Ondan once 400 gr almisti. Bu ay 300. Bir kere mama veriyordum. İki haftadir mamayi arttirdim. İcip uyuyor. Yetmiyor artik sutum. Tlf ekranim donuyor. Cumleler devrik olabilir. Duzeltemiyorum tekrardan

hmm anladım.. Bunları dikkate alarak bakıcam bakalım sağol canım..

Canım benımkı de hep 4-5 dk emıyor ve sonrasında 4 saat kadar tok kaloyor doktorum normal oldugunu artık ustaca emdıgını ve mıdesı buyudugu ıcın daha cok sutu mıdede daha uzun sure tutabıldıgını kısa emmesının normal oldugunu soyledı. Ac olsa zaten asla susmaz aglardı. Benım de sutum vardı bılıyosun ama sagdıgımda gördum kı önsütüm fazla canım enson bı baktım yaglı süte 110 ml den sonra gecıldı sagdıgımda bıberona sagımdan hemen sonra bakınca gözle cok rahat goruluyor bu fark. E sonra bebegım suan 140 ml ancak ıcıyor ve genel toplamda yaglı sutu cok az almıs oluyordu. Bu ay hayatımızda ıkı sey degıstı ve kılo alını eskıye gore daha ıyı dedı dr ara kontrolde. Bunlar 1: memeyı sonuna kadar emzırmek. Benım koz sag memeyı hıc emmek katemeyınce orwdakı sut uretımı cok azaldı kucuk kaldı memem. Ilk zamanlar hep sagıyordum onu ama fazla sut uretımı olmasın dıye onu da bıraktım sol memeden emıuor hep tek meme ıle gıdıyoruz. Boyleve yaglı sute ışkınde degılse bıle ıkıncıde erısebılıyor. Sende herbır memeyı ust uste ıkı kere verop dıgerınj sagabılırsın bence bu surede. Kızım uyanıkken emmek ıstemıyor hasta oldugundan berı huy edındı bende dr tavsıyesıyle uykudayken, uyku sersemıyken emzırıyorum. Etrafla oynamak ıcın yarım bırakmadıgından tamamen doyana kadar ıcıyor bence bu sebeple. Hastalık donemınde kılo almamıs olabılır ama vermesın yeter demıstı doktorum ara kontrolde bıraz kılo bıle almıs masallah. Artık az alıcaklar 200-500 arasında beklıcez demıstı dr. Bırde bende zayıfım 168 boyumla 52 kıloyum suan ve gecen ay bana sey dedı. Senın de bu boyla kılon bellı sonucta genetık dıye de bırsey var. Bu da mınyon olucak bellı oldu dedi. Sutum oldugu ıcın oncekı aylarda mıdeyı bıraz acacak daha cok sute yer acacak takvıyeler vermıstı bu ay belkıde onlar da ıse yaramıstır artık daha ıyı kılo alımı demıstı aylık kontrolumuz 10gun sonra bakalım kackılo almıs olucaz ama 100 gramdan sebep de hızlı ek hıdaya gecme olayı yada mama fln bana pek mantıklı gelmedı canım
Kesinlikle katılıyorum canım benim tek meme sütüm dolup taşmaz ama bebeğimin kilo alımı iyi ön süt çok olmadığı için yağlı emiyor demek ki .. Ama ben bu aralar ufak ufak bişeyler tattırmaya başladım kızım 22 ay meme bırakana kadar meyve dısında ek gıda almamıştı gelişimi öndeydi ama beni çok yordu her dakka meme de .. o yüzden bunda öyle olsun istemiyorum ..

M Mismommy bir de beni düşündüren şu, gündüz 3 saat kadar emmeden duran bebek gece neden saat başı istesin ? Sadece 3 4 gündür.. Bu gece canbebekds canbebekds i de dinledim arada pışpışlayıp dalmasını sağladım 2 dk sonra uyandı yine pış pış pış ama dikkat ettim çoğunlukla mıkırdanıyor ama gözler kapalı memeyi aldığında direk dalıyor öyle aman aman iştahlı emdiğini görmedim. Ay bu akşam kurt düştü içime aç mı diye :( 2 de uyudum biraz zombi gibiyim uykusuzluktan

M Mismommy bir de beni düşündüren şu, gündüz 3 saat kadar emmeden duran bebek gece neden saat başı istesin ? Sadece 3 4 gündür.. Bu gece canbebekds canbebekds i de dinledim arada pışpışlayıp dalmasını sağladım 2 dk sonra uyandı yine pış pış pış ama dikkat ettim çoğunlukla mıkırdanıyor ama gözler kapalı memeyi aldığında direk dalıyor öyle aman aman iştahlı emdiğini görmedim. Ay bu akşam kurt düştü içime aç mı diye :KK43: 2 de uyudum biraz zombi gibiyim uykusuzluktan
Ya bizimkiler huysuzluktan bence benim oğlan karnı tok bence ama bi uyuyamıyor şuan kendi uyumasını bilmiyor meme istiyor bu sefer gaz doluyor kucakta pıs pıs yapınca geri kalkıyor bende uykusuz kalıyırm

M Mismommy bir de beni düşündüren şu, gündüz 3 saat kadar emmeden duran bebek gece neden saat başı istesin ? Sadece 3 4 gündür.. Bu gece canbebekds canbebekds i de dinledim arada pışpışlayıp dalmasını sağladım 2 dk sonra uyandı yine pış pış pış ama dikkat ettim çoğunlukla mıkırdanıyor ama gözler kapalı memeyi aldığında direk dalıyor öyle aman aman iştahlı emdiğini görmedim. Ay bu akşam kurt düştü içime aç mı diye :KK43: 2 de uyudum biraz zombi gibiyim uykusuzluktan
Benimde oyleydi. Gunduz emme arasi uzun. Gece ikidebir uyaniyor iki cekip yorulup uyuyor. Sut az yorulup uykuya daliyotdur. Tam uyanmiyor. Mama hazirliyorum icip uyuyor. Bide mamayi ddne icerse actir. İcmezse ac degildir anlarsin. Bazen bende hazirliyorum almiyor mama. Benimki emzik almiyor. Uykuya dalmak icinde meme kullaniyor ama emzik gibi kullaninca az eniyor kuvvetli cekmiyor o zaman uykuya dalmak icin emiyo anliyorum

Son düzenleme:
Bizim diş çıktı 3 4 gece biraz düzelir gibi oldu bu gece yine uyumadık eski den ilk uykusu uzundu onuda bozdu bizimki

al benden de o kadar 5 ten beri uyanık ysrkm saat uyudu. Yok ağlamıyo da oyun yspıyo xgayet neşeli

Benimde oyleydi. Gunduz emme arasi uzun. Gece ikidebir uyaniyor iki cekip yorulup uyuyor. Sut az yorulup uykuya daliyotdur. Tam uyanmiyor. Mama hazirliyorum icip uyuyor. Bide mamayi ddne icerse actir. İcmezse ac degildir anlarsin. Bazen bende hazirliyorum almiyor mama. Benimki emzik almiyor. Uykuya dalmak icinde meme kullaniyor ama emzik gibi kullaninca az eniyor kuvvetli cekmiyor o zaman uykuya dalmak icin emiyo anliyorum

memeyi sıkıyorum ip gibi fışkırıyo ah o emzikler evde 6 7 çeşit var ama öğürüyo almıyo.

Hepinizin bebisleri çok tatlı allah nazarlardan korusun hepsini. Fotoğrafları görünce farkettim ki biraya gelsek ben bu kadar tatlı bebislerin arasında kafayı yerim hangisini seveceğimi şaşırırım anneleriyle konuşmaya fırsat kalmaz :KK70: :KK70:

Bu arada biz bugün 6. Ay aşılarımızı olduk 3 tane bacaktan biri ağızdan damla. Ateşimiz bi iniyor bi çıkıyor takipteyim sürekli. Birde oğlum az kilo almış sağlık ocağındaki ebe de kendi doktorumuzda ayni şeyi söyledi. Boyumuz da sadece 1 cm uzamış doktorumuz hala alerjiden şüpheleniyor çapaya gitmemizi önerdi. Kafam yine karıştı.
Canım ayın 26 sında çapayı ara Zeynep Ülker tamay muayeneyi ara 102 tl bizde one gidicez

Cuma günü doktor sonrası ailemih yanına gelihce fırsat bulamadım yazmaya. Gittik fakat daha bur bir sonucumuz çıkmamış bir sonucumuzda düşük çıkmış diğer sonuçla beraber değerlendirme yapılması gerekiyormuş sonuçlar hoca değerlendiricek aptamiy progamin as verdiler içmez diye korktum ama içti. Ek gıdaya başlıcaz doktor bi çay kaşığı yoğurt ver tepkiye bak süt kaynatılmış olduğu için belki tolere eder dedi ama dün ben bi zay kaşığı yedim ve vücudu kabardı denemeyeceğim sanırım.

Canım memeyi alır almaz dalmasının sebebi memede uyumayı öğrenmiş olması. O şuan başka yol bilmiyor ki.. Kendi kendine uyumayı öğrenmiş bir Bebek arada uyansa da tekrar uyumak için memeyi aramaz. Ama bilmeyen tekrar tekrar meme ister. Bu aylarda bebeklerimizi alıştırırsak bir iki ay sonra bu sorun olmaktan çıkar. Ama tabii bunu çocuğu yorarak yapamayız. Saatlerce ağlatarak verilen eğitimlere çok çok karşıyım.

Eğer bu aralar buluşacaksak avm daha iyi olur sanki. En azından Bebek bakım odası var, malum hepimize lazım :)) havalar ısınınca buluşacaksak dışarısı daha iyi olur hava almış oluruz biraz.
Evet evet bebek odasi candir :)
Dun maltepe de yeni acilan bi avm var hilltown avm oraya gidelim dedik bebek bakim odasi bayaa buyuk yan yan koltuklar var ve 7 anne emziriyor 3_4 kisi sira bekliyordu. Alt degistirme kisminda da 2 alan vardi dolu 5 kisi de orda siradaydi :)) biraz zulum oldu beklemek :)
Hafta ici canpark sakin de olur

Bende hamılelık öncesı -4 kılodayım suan canım hıc ellerı kolları durmuyokı. Battanıyeye koydugum an dönuyor hıc duramıyor. Onune oyuncak berıyorum onunla yuzustu battanıyede oynarken yemek yıyorum. Yada battanıyenın ustune emzırme mınderınk koyup kızımı ona yatırıyorum. Saga sola donemıyor onun ıcındeyken oyuncagını verıp ona cızgı fılm acıyoruz aksam yemegını rahat yıyoruz. Sırtımız bı dınlenmıyo ki :KK43:
Bu donmelerle biz de sıkintidayiz. Gece bi uyaniyorum uyanmis yuzustu donmus emeklemeye calisiyor :D butun uykuu gitmis tabi :)))

Back
X