• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Önce gündüz uykularını odasında yatır canım. Sonra gece uykusuna geçersin. Ben kızımın odasında yatıyordum odama geçtim bir ay kadar oldu. İlk gün tedirgin oldum tabii hatta emzirdikten sonra yanında uyudum . Ama bizim odalar çok yakın kapılar açık telsiz de var. Kıpırdadığı an duyuyorum
Bizim odalar da yakın,dediğin gibi gündü o odada uyuyup vakit geçirelim öyle öyle alışalım

Erken değil mi canım. Benimki emmemesine rağmen cesaret edemem herhalde
Canım uykusu çok hafif gardrop kapağını açalım yanında fısıltıyla konuşalım hemen uyanıyor.
eşim sabah 6:30da evden çıkıyor adam tedirgin tedirgin hazirlaniyor. Eşimle ev arkadaşı gibi olduk o kısım ayrıca çok can sıkıcı.
oda ayırınca uykuları daha iyi ve kaliteli olur biz de odamızda rahat ederiz diye düşünüyorum ama bakalım gündüzle başlayayım en iyisi

Kızlar slm bayadır yazamadım bakıyorum arada ama yazmaya vakit kalmadı hepiniz iyisiniz ve her şey yolundadır umarım oğlum bugün öksürüyor genzi tıkalı ateş huzursuzluk yok şükür iştahı da iyi ama nefes alırken tıkanıyor burnu açık yarın doktora götüreceğiz böyle olanlar neler yaptınız acaba bebeğime nasıl yardımcı olabilirim çok üzgünüm
canm bol bol emzirip otribebeyle burnunu acmaktan baska evde yapabilecgn bsy yok insallah cok kolay atlatr cok.cok gecmis olsn

Canım uykusu çok hafif gardrop kapağını açalım yanında fısıltıyla konuşalım hemen uyanıyor.
eşim sabah 6:30da evden çıkıyor adam tedirgin tedirgin hazirlaniyor. Eşimle ev arkadaşı gibi olduk o kısım ayrıca çok can sıkıcı.
oda ayırınca uykuları daha iyi ve kaliteli olur biz de odamızda rahat ederiz diye düşünüyorum ama bakalım gündüzle başlayayım en iyisi
Anladım canım dene o zaman inşallah çabuk alışır bebişin :)

Canım memeyi alır almaz dalmasının sebebi memede uyumayı öğrenmiş olması. O şuan başka yol bilmiyor ki.. Kendi kendine uyumayı öğrenmiş bir Bebek arada uyansa da tekrar uyumak için memeyi aramaz. Ama bilmeyen tekrar tekrar meme ister. Bu aylarda bebeklerimizi alıştırırsak bir iki ay sonra bu sorun olmaktan çıkar. Ama tabii bunu çocuğu yorarak yapamayız. Saatlerce ağlatarak verilen eğitimlere çok çok karşıyım.

bi kolayını bulmam lazım..

Canım önceden memede mayıştırıp sonra sallayarak uyutuyordum ve gece 4-5 saat uyuyordu.son on günde sallamayı bırakmıştım pışpışla uyutmayı deniyordum ama beceremedim çok kızdı ve iyice memede uyur oldu.ama bu sefer de gece 2 saatte bir kalkar oldu.tekrar sallıyorum yine 4 saat uyumaya başladı.
Yani demem o ki önce tok olduğundan emin ol düzelme olmazsa memede mayıştırıp farklı yolla uyutmayı dene.
sağol canım dikkate alıcam

Bizim de öyle ya. Geçen iki gün üçümüz aynı odada yatmak durumunda kaldık. Karıkoca birbirimize girdik. :KK11: Gece uyandı güneş emzirdim yerine koydum. Eşim yatakta dönüyor ben napıyosun uyandıracaksın diyorum :duduk: Tabii sabah küsmüş bana eşim o_O Aynı odada kalmak bize göre değil anladım

Canim benim esim de geceden kiyafetlerini ve tum esyalarini salona aliyor sabah uyanip odadan cikiyor ve hic ses yapmamis oluyor :) yoksa bizimki de her sabah uyaniyordu esim giderken

Hiç ilgisi yok canım. Benim kızım topiğin en zayıf doğanı. 2350 gram doğdu ve şuan kilosu yüzde seksen persentilde yani çok iyi kilo aldı. Gece de en az 2 kere kalkar saat başı kalktığı da oldu 7 saat kesintisiz uyuduğu da oldu. Bazen uyanmadan bir sonraki uyku döngüsüne kolaylıkla geçebiliyorlar . Bazı bebekler bunu rahatlıkla yapıyor bazıları emerek yapıyor

cnm mina 2680 doğdu şu an evdeki ölçümüme göre 6.5 kg harika bir sonuç değil tabi ama persentil değerleri arasında şu an

Kızlar kızımın odasını ayırmayı düşünüyorum
Oda ayıran arkadaşlar nasıl bir yol izlediniz? Bekişlerinizi odalarına nasıl alıştırdınız?
canım ben 40 ı çıktığından beri uyuyunca yatağına koydum ama bende onun odasında yatıyorum. reflüsü olduğu için hep tetikteyim. geçen kontrolde doktora artık odama geçebilir miyim diye sormuştum da reflüsü olmasa bile 1 yaşına kadar aynı odada yatmanızı öneririm dedi.

Kızlar oğlum çok kötü hırıltılı bi şekilde öksürmeye başladı hatta boğulcakmış gibi oluyo. Calpol versem mi? Ama oda agrı kesici ateş düşürücü, şiddetli öksürüğe faydası olur mu? Yada oğlum yaklaşık 3 ay önce yine böyle öksürüyordu doktora götürdüm bana ‘Bricanyl’ diye bi şurup vermişti, 2 güne toparlamıştı. Çok geç kalmadan o şuruptan versem mi acaba?

Kızlar kızımın odasını ayırmayı düşünüyorum
Oda ayıran arkadaşlar nasıl bir yol izlediniz? Bekişlerinizi odalarına nasıl alıştırdınız?

Canım ben oda ayırmayı geç beşiği yatağıma yapışık yatıyorum hala nasıl vazgeçicem bilmiyorum.
Ben bebeğimin odasında L koltukta yatıyordum o da koltuğa yapışık anne yanı yatakta. Aramızda iki karış mesafe ve gözünü açtığı an bana bakıyordu.
Şu dönem çıktım çıktım yoksa çıkamayacağım dedim. Benimki uyanınca yüzünü karıştırıp ıh diyo sadece. Ayaklarıyla yatağa vuruyor. Çok sonra mıkırdanma sesi geliyor. O zaman da tekrar uyutmak uzun sürüyor. mecburen kamera aldık. İlk gece tedirgin oldum hadi makina algılamazsa hadi uykum ağır gelirse falan diye. Allah’a emanet diyip yattım. O kadar alışmışım ki sesine ıh der demez çıktım yataktan, makina algılayıp öttüğünde ben çoktan odasına girdim hep. Yanyana odalarımız ve kapılar aralık.
Saat başı kalkardı şimdi çok şükür. O da ben de rahat ettim. Benim yatakta dönerken çıkardığım kıpırtı sesine uyanırdı önceden. Şimdi uyanmıyor diye gidip nefesine bakıyorum bazen. 3haftadır ayrıyız. Tavsiye ederim kızlar. Bebekleriniz sessiz dahi olsanız anne kokusuna bile uyanırmış

Kızlar oğlum çok kötü hırıltılı bi şekilde öksürmeye başladı hatta boğulcakmış gibi oluyo. Calpol versem mi? Ama oda agrı kesici ateş düşürücü, şiddetli öksürüğe faydası olur mu? Yada oğlum yaklaşık 3 ay önce yine böyle öksürüyordu doktora götürdüm bana ‘Bricanyl’ diye bi şurup vermişti, 2 güne toparlamıştı. Çok geç kalmadan o şuruptan versem mi acaba?
Canim cok gecmis olsun. Calpol verme bence oksurugu kesmez bos yere kuzunun cigerleri yormus olursun.
Diger ilac hakkimda hic bilgim yok bilgisi olan bi arkadas yardimci olur umarim.

canım benim oğlum hafif öksürükle başlayıp devamında hırıltı öksürüğe çevirmişti. çok kısa sürede içinden değişik sesler gelmeye başlamıştı. meğer bebeklerde enfeksiyon çok hızlı ciğerlere inermiş. bence beklemeden sabahına doktora götür. 1 ay oldu oğlum hala iyileşemedi :(

canm cok gecms olsn baya salgin var dikkatli olmamz lazm bence calpol ver vucudu rahatlar agri kesici sonucta ve o bricaly ilacini dr tavsiyesiz alma ilk öksurukle ayni sekilde oldugu kesin degil bu gece calpol ver yarn bence bi dr a gorunun cok cok gecms olsn

Canim cok gecmis olsun. Calpol verme bence oksurugu kesmez bos yere kuzunun cigerleri yormus olursun.
Diger ilac hakkimda hic bilgim yok bilgisi olan bi arkadas yardimci olur umarim.

Çok sağol canım. Bende calpol hakkında aynı şeyi düşündüm. Ateşi falan yok çok şükür ama çok kötü öksürüyo. Yine böyle olmuştu doktora götürmüştüm dediğim şurubu vermişti, çok ilerlemeden vermekte istiyorum bide korkuyorum da ilaç vermekten napıcagımı şaşırdım :mad:

Back
X