• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Aralık Anneleri

Walla blmıyormkı ıkı gndr byle braz zor dalıyo ama uyuyncada uc saatı gecıyo uyandrıyırn
Buun bizde de uykuya dalamama sorunu vardı canim sanki gaz sancısı vardı benim yuzumden fıstık yedim o da gaz yaptı yavruma ya bide benim kız uyurken sesler cikariyornormal mi ki

Kizlar ben size dogum hikayemi anlatmadim fırsat bulmuşken anlatım biraz geç oldu ama :)23 aralık sabahı sürekli lavaboya gidiyordum akıntı geliyordu herhalde enefeksiyon dedim neyse kahvaltı yapmak için tam oturduk bardaktan boaslircasina su geldi yani kanli akıntı da durmuyor su hemen hasta bezı bağladım dus alamya bile fırsatım olmadı ac karnına hastaneye gittik tabinara da sancılar devam kasiktan bela vuran sancıları unutmak ne mümkün hastaneye geldik dogumhaneye aldılar 3 cm acilma %70 silinmeyle 8.30 da aldılar beni içeri hemen suni sancı verdiler sancilarima ek olarak saat 10 gibi acilma 5 cm oldu tabi kanama devam hemen epidural verdiler tamam sancıyı hissetmiyordum ama ikinma isteği berbatti elimde olmafan ikiniyordum surekli tuse yapıldı hatta hızlandırmak için doktor eliyle rahim ağzına defermasyon yaptı ve o acıyı hissettim neyse saat 1 de acilmam 9 cmdi ve cataldaydim bebegin kafası görünüyor ddi ama BI terslik vardı hemen usgden vakti doktor bebeğim yuuznu dönmüş hemen epidural sezeryana alındım korku hat safada bebegim için kendim için tabi eşimi sabahtan beri hiç görmüyorum neyse sezeryan da bebeği cekistirip çıkardıklarını hissettim doktorum tvden izleyebilirsin ddi bende o cesaret nerde neyse bebegimin sesini 13.35 de duydum göğsüme koydular kokusunu icime çekerken agladigimi hatırlıyorum sonrası yok kendim istemdisi bayilmisim ve gözümü açtığımda oda da hemsireler bebegimi emzirme gerektiğini söylediler dünyalar benim oldu biraz uzun oldu ama anlatayım dedim

Kizlar ben bez olarak molfiks yenidogan gobek bagi oyuntulu almıştım simdi tekrar bez alacam ama neye göre alacagimi bilmiyorum kiloya göre mi alacam

Kızlar bebeğim memeyi reddediyor sanırım
Tüm gün emdi
Akşam 6-7 arası uyudu
Sonra kesinlikle memeyi tutmak istemedi
Ağzına alıp alıp bıraktı
O sırada kakasını da yaptı tabi
Belki sancısından bilemicem
Ağlaması bitmedi
Mama verdik onu bile almadı sinirden
Bi 5dk uyuyup uyandı sonra içti
11e kadar uyudu ve 11den beri emzirmeye çalışıyorum kesinlikle düzgün tutmuyor ve 2-3dakika sonra bırakıyor
Meme reddi mi yaşıyorum sizce biberondan dolayı :KK43:
Bu kadar erken mi öğreniyorlar :KK43:
bazı zamanlar benim ki de memeyi tutmamak için direniyor. Silikon göğüs ucu ile kandırıyorum,önce onunla emiyor biraz onu çekip mememi dayıyorum hemen öyle devam ediyor. Pes etmek yok! :)

Kizlar ben size dogum hikayemi anlatmadim fırsat bulmuşken anlatım biraz geç oldu ama :)23 aralık sabahı sürekli lavaboya gidiyordum akıntı geliyordu herhalde enefeksiyon dedim neyse kahvaltı yapmak için tam oturduk bardaktan boaslircasina su geldi yani kanli akıntı da durmuyor su hemen hasta bezı bağladım dus alamya bile fırsatım olmadı ac karnına hastaneye gittik tabinara da sancılar devam kasiktan bela vuran sancıları unutmak ne mümkün hastaneye geldik dogumhaneye aldılar 3 cm acilma %70 silinmeyle 8.30 da aldılar beni içeri hemen suni sancı verdiler sancilarima ek olarak saat 10 gibi acilma 5 cm oldu tabi kanama devam hemen epidural verdiler tamam sancıyı hissetmiyordum ama ikinma isteği berbatti elimde olmafan ikiniyordum surekli tuse yapıldı hatta hızlandırmak için doktor eliyle rahim ağzına defermasyon yaptı ve o acıyı hissettim neyse saat 1 de acilmam 9 cmdi ve cataldaydim bebegin kafası görünüyor ddi ama BI terslik vardı hemen usgden vakti doktor bebeğim yuuznu dönmüş hemen epidural sezeryana alındım korku hat safada bebegim için kendim için tabi eşimi sabahtan beri hiç görmüyorum neyse sezeryan da bebeği cekistirip çıkardıklarını hissettim doktorum tvden izleyebilirsin ddi bende o cesaret nerde neyse bebegimin sesini 13.35 de duydum göğsüme koydular kokusunu icime çekerken agladigimi hatırlıyorum sonrası yok kendim istemdisi bayilmisim ve gözümü açtığımda oda da hemsireler bebegimi emzirme gerektiğini söylediler dünyalar benim oldu biraz uzun oldu ama anlatayım dedim
Zorlu bir süreç yaşamışsın ama çok şükür kucağına aldın yavrunu. Sağlıkla büyüt inşallah

bazı zamanlar benim ki de memeyi tutmamak için direniyor. Silikon göğüs ucu ile kandırıyorum,önce onunla emiyor biraz onu çekip mememi dayıyorum hemen öyle devam ediyor. Pes etmek yok! :)
Benim meme ucum da büyük zaten
Tutamama sorunu yok
Yine de alıp denesem mi o silikon göğüs ucunu bilemedim
Kaç saattir ilk defa düzgünce emdi o da 5-6dk
Uykusunda emdi

Toktr belkı dıcem ama nye mama verdnkı cnm sutun varsa acıknca almaxmydı memeyı o an gazdan çişten almamstr belkı
Tüm gün emmişti ama dolu dolu değildi sütüm birikmedi
Belki de ona kızıyor
Çok kötü bir kriz atlattık ne verdiysek almadı
Sonra mamayı içti sakinleyince
İnş böyle bir günü daha geçirmeyiz
Memeyi de ancak şimdi verebildim uykusunda güzel emiyor uyanıkken istemiyor
Galiba biberona alışacak onu mu istiyor bilemedim
Cuma günü kontrolü vardı
O kadar bağırdı ki yarına aldık bakalım inş bişeyi yoktur

Canım sen de bendensin derin derin nefes alıp sakinleş her şeyin güzel olacağına inanmaya çalış öyle ver memeni inşallah alır bende çok stres yaptığımda almıo bağırıo ağlıo başkasının kucağına gidince susuyo bana gelince tekrar ağlıo almıo memeyi. Tamamen bizim elimizde aslında inşallah becerebiliriz
Önce tutuyot emmek ister gibi 1dk bile olmadan bırakıyor ağzı açık ama memeyi kavrayıp da emmiyor bağırıyor değil mi?
Sen biberon verdin mi canım hiç?
Ondan mı yapıyorlar?
Yoksa geçici bir durum mu?

Önce tutuyot emmek ister gibi 1dk bile olmadan bırakıyor ağzı açık ama memeyi kavrayıp da emmiyor bağırıyor değil mi?
Sen biberon verdin mi canım hiç?
Ondan mı yapıyorlar?
Yoksa geçici bir durum mu?
Canım bi kere biberon la verdim o da vermek sayılmaz 46 gğnlüğüz. Senin anlattığın benim stresli zamsnlarıms denk geldiği için ben ona yordum ağzı açık sağa sola savuruyor ama memeui tutmuyor. Bi de biz de mama veriyoruz ama kaşıkla. Çay kaşığıyla hatta. bu şekilde memeden daha hızlı alamaz ve memeye devsm edebilir inşallah canım bi de böyle dene istersen

Kızlar bebeğim bir haftalık 5 gün yoğun bakımda yatmıştı orda mamaya alıştı benim sütüm üzüntüden az geldiği için şuan mamanın tok tutmasına alışkın mama vermediğim Zaman çok sık emmek istiyor aranıyor sürekli ne yapmalıyım emzirme konusunda biraz ipuçları verir misiniz çok ihtiyacım var
Gecmis olsun,benimde oglum kuvezde kaldi birkac gun,atlattik o gunleri hamdolsun.
Sizinki daha bir haftalikmis,mamayla beraber ilerleyebilirsiniz birkac gun.Sut arttirici seyler yiyin,sicak suyla masaj,sutunuz gelecektir emin olun.Emzirmek icin israr edin.

Bizde sarılıktan dolayı yattık hastanede değerimiz 19 du. 1 gece yatırdılar ertesi gün çıktık canım.
İniallah bizi de sadece bir geve tutarları ben sağlıklı bir şekilde döneriz evimize. Çok geçmiş olsun canım. Bana çıkarıp emzirebilirsin dediler iki saatte bir. Sen nasıl yaptın

Doğduğunda esmermiydi yani ilk gün o önemli eğer beyaz bir bebekse zaten sarılıkdan esmerleşiyor bebekler sonradan açılıyor benim bütün kızlar süt gibi beyaz normalde ama sarılık olduklarında kapkara oldular 40 çıkınca bembeyaz oldular gerçek ten rengine döndüler,elleeinden anlarım ben bide bembeyaz elleri ama yüzü eamer şuan sarılıkdan, bide kuzum aklında bulunsun memede ki en son süt altın değerinde bebekler emerken yoruluyor sonunu ememiyorlar onu mutlaka sağ ve sakla onu bebeğine bi şekilde ver asıl yarayan besleyici süt dipde kalan o çok yararlı bebeklere
Doğduğunda da esmerdi canım. Hatta benle eşim açık tenliyiz. Çok güldük böyle esmer görünce. İkinci gün açıldı biraz rengi. Üçüncü gün de sarardı yavrum. Emerken çok yoruluyo. Sürekli dürtüp emmeye teşvik ediyorum. Artık ne yapacağımı bilmiyorum. Doyuyor mu anlayamıyorum.

Sütünüzün yetmediğini düşünüp emzirmekten vazgecmeyin ama. Bebekler çok küçük olduklari için çekemeyebiliyolar malesef süt olsa da aç kalabiliyorlar
Bebeğimle savaş halindeyiz resmen. Emerken meme ağzından kaysa sinirleniyor bulamayı almıyo. Zorla ağzına veriyorum. Bu kez çabuk yoruluyo çekip bırakıyo. Sürekli ayaklarıyla burnuyla oynuyorum. Sarılıktan olsa gerek memede hemen uyuyo. Ben yapsam uyandıramıyorum

Back
X