2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Ben bıraktırdım. Emzirip yatağına koyuyorum. Orada yatarken kitap okuyup çıkıyorum. Yavaş yavaş uzaklaştım yatağın dibinde oturup elini tuttum, 3 gün sonra odasında koltuğa, sonra kapı önüne vs. diye diye uzaklaştım.

Ama başlamadan 15-20 gün önceden beri hazırladım. Her masalda, yolda gördüğümüz her uyuyan kedi köpekte, konuştuğumuz her konuda gözüne soktum ‘aaa bak kedicik kendi başına uyumuş. Uykucu aslan yatağına yatmış ve ağlamadan uyumuş. Aaa, bak köpek uyurken hiç ağlamamış hem de annesini istememiş ve süt de istememiş biliyor musun? Sen de istemiyorsun değil mi diye diye subliminali işledim. Nispeten kolay oldu. Önceki verdiğim eğitimde daha çok ağlamıştı ama sonra hastalık falan derken yandı gitti o. Şimdi kararlı bir şekilde devam ediyorum. Ağladığında yine elimi tutturuyorum ya da yatağından almadan sarılıp sakinleştiriyorum. Uykucu aslan nasıl uyuyordu diye sorup gösterince abartılı seviniyorum.

Gece uyanınca süt verirsen emme yerine onu görür ve yine uyanır diye düşünüyorum. Yatağına damlatmayan bardaklarda su koyarsan o istediğinde içer. Hem susadığı için emmek istemediğinden emin olursun hem de yeni bir bağımlılık kazanmaz.
Çay niyetine de pekmezi sulandiriyorum henüz çayın tadini bilmiyor
Ben de zencefilli limonlu çay veya ıhlamur yapıyorum. Bazen de limon ve balla limonata yapıyorum. Çay olarak bunları biliyor. Önerebilirim.

Çok teşekkür ederim. Zencefil veriliyor mu bilmiyordum hatta taze zencefil almıştım hamile olduğumu öğrenince içemedim onu verebilirim.. Öyle çok çay isteyen biri de degil aslinda, pekmezi öyle vermek kolay oluyor diye sulandiriyordum :)

Sütten nasil kesecegimi bilmiyorum yaa fikri olan varsa yardimci olabilir mi??? Ramazan bitince kesmeyi düşünüyorum oğlum dışarda pek meme istemez parka götürürüm sonra dışarda uyutur eve getiririm ama illa ki evde isteyecek ne yapsam bilmiyorum..

3 gün deneme süresiyle verilebiliyor. Her gün azar azar arttırıp sorun yoksa verebilirsin.

Ramazan’dan sonra hemen kesecekseniz bence azaltmaya başlayın. Süt kalmadı yöntemi işe yarayabilir. Ama birden korkutarak tiksindirerek kesmek bence yanlış, çocuğu sevdiği bir şeyden travmatik ayırmak onu yıpratır diye düşünüyorum. Eğer sütten kesmek istiyorsanız şimdiden başlayın bunu konuşmaya hazırlasın kendini. Sen büyüdün, süt kalmadı vs. bir temele dayandırın. Ama öncesinde de sütün azaldığını bilmesi için bazı öğünleri vermemek iyi olabilir. Ben ‘karnım aç süt kalmadı, yemekten sonra vereceğim’ dedim ve bunu minik bir sahneyle canlandırdım. Her uyandığında bu şekilde bir mini tiyatro yapmamı bekliyor süt içmek istiyorsa. Söyleyince geçiyor fazla mızırdanmıyor. Şimdilik gece uyuduğu saatten sabah kahvaltı sonrasına kadar 11 saat falan dayanıyor içmeden. Ama tabi uykuya yediriyoruz bir kısmını

Gün içinde bir öğün daha kesiyordum ama bir engel çıktı diye onu denemeyi bıraktım.

Aynen 3 gün kuralına uysam daha iyi olur teşekkürler

Açıkçası bende tiksindirme taraftari değilim kademeli olarak azaltmayı düşünüyorum ama böyle de tamamen kopar mi bilemiyorumm.. Çok şükür gece emmesini kestim uykudan önce doyunca emiyor sonra odaya götürüp yatağına koyuyordum şu an uyku öncesi de iyi ce azaldı. Gündüz oturduğum da ya da uzandığım da hemen koşuyor sanırım şartlanmış.. Bugün sabah pekmez sulandirdim bir bardak içti her geldiğinde acıyor dedim yada oyaladim sürekli uzaklaştı. Sabahları uyanıncayı ve öğle uykusuna geçişleri biraktirirsam çok iyi olacak.. Çok inatçı bir çocuk değil aslında ama hamilelik zorluyor biraz.. Bir de diyorum ki ona çok hissettirmeden tek memeyle devam edeyim diğerinde süt bitsin sonra onu verip bak süt bitmiş diyeyim böylece hem benim çok agrım olmaz hem tiksinmeden bırakmış olur..

Oturunca kanlarına dokunuyor herhalde boş boş durmamız, hemen gelip emiyor benimki de sırf emmesin diye sürekli ayakta oyalanacak bir şey arıyorum.

Hamilelikle zordur gerçekten, Allah kolaylık versin. Tek memeden emmeyi kabul ederse güzel bir yöntemmiş aslında. Ben sürekli ‘bundan, bundan’ diye meme değiştiren bir varlıkla birlikteyim, sıkıldıkça terledikçe oyun istedikçe değiştiriyor bazen 20 saniyede bir

Ben de sürekli düşünüyorum ayakta başka ne yapabilirim diye ama tansiyonum düşüyor uzanmak istiyorum o emdikçe yine düşüyor boyle bir kısır döngü
Cok zor oluyormuş gerçekten çocuklu hamilelik aminn.. Ya bakma öyle söylediğime benim ki de sürekli değiştiriyor da ben sol meme yi biraktirmayi düşünüyorum sol tarafa uzanıp onu kaybediyorum oğlum da yanima uzaniyor saği emdikten sonra degistirmek istiyor tabi ben de sol memeyi çıkarıyor muş gibi yapıp yine sağı veriyorum ne de olsa göremiyor diğeri saklı bazen yiyo bazen yemiyo ama bakalimm bi böyle denemeye devam edeyimmm... Eğer oturuyorsam zaten kendi çıkarmayı öğrenmiş hiç bana sormuyor bile cani hangisi isterse hop atliyor açıyor

Biraz karışmış ama düzelttim Gretchen Grundler ya bi de bir şey soyliycem acaba o senmiydin sen diye kalmış aklimda sen taa en başlarda tv yok evimizde demiştin çok hoşuma gitmişti yaa benim de tv alışkanlığım yok ama eşim v siz yaşayamaz

Süper bırakmış olman
Senin uygulama tarzında güzel bakalım artık inş bizde kolay bırakırız

Evet bendim, sonradan tv aldık ama Netflix ve oyun hariç hiç açmıyoruz yine. Defne uyanıkken de açmıyoruz hiç, en fazla müzik açıyoruz klipsiz. Eşim de sevmiyor neyse ki, kendi seçmece dizi ve filmlerimizi izliyoruz başka da ihtiyaç duymuyoruz onlar da 1 saat en fazla. Tv bağımlılığı zor bir şeymiş sonradan fark ettim ben de, izlemesen de orada açık dursun ihtiyacı var. Ben de ailelerimizde fark ediyorum şimdi.

Ne güzel bizde çoğu zaman açık çok maruz kalıyor oğlum maaalesef(

Selam kızlar bizim bıdık arabasını yere sürerken kayıp ağzını koltuğa çarptı sonucunda da dişi dudağını kesti kanaması durdu hemen ama aynı şeyi iki gün üst üste yaptığı için dudağı sis ve kan oturdu biraz morarma var yapmam gereken bir şey var mı sizce geçer mi yoksa kuruyup atar mi?

Geçmiş olsun canım benim oğlan da balkonda düşmüştü ağzının üstüne.disi dudagini kesmisti 3 güne geçti

Geçmiş olsun cnm ne kadar dikkat etsekte bi şekilde incitiyorlar kendilerini.

Geçmiş olsun canım benim oğlan da balkonda düşmüştü ağzının üstüne.disi dudagini kesmisti 3 güne geçti
Geçmiş olsun cnm ne kadar dikkat etsekte bi şekilde incitiyorlar kendilerini.
Sağolun hanımlar aynen öyle napsak da kasla göz arasında zarar verebiliyorlar kendilerine .. bazen ben de balkona çıkarıyorum ama bizim bahçede alt komşunun köpeği var ona top atıp duruyor . Heyecanlanıyor koşmak istiyor çok tedirgin oluyorum ah bu minikler ... Size de geçmiş olsun bu arada

Tşk canım..ya köpeğe top mu atıyor bal ball.

Çok geçmiş olsun, bir fikrim yok çözüm için ama kazaların kaçınılmaz olduğunu fark ettiğimiz çok hareketli bir dönem maalesef.

Çok geçmiş olsun nasil şu an geçti mi acaba şişliği.. benim oğlum genelde kafasini morartiyor ya bi anlık zaten umarim bir daha olmaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…