• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Hanımlar ekmeğe tahin pekmez bandırıp yemek bizim için bi hayal. Daha doğrusu ekmekle bişey vermek hayal. Direkt diliyle iteliyor dışarı , sadece çorbasında yumuşayınca yiyor.
Bebeğine düzenli bi şekilde süt içiren var mı ?
Mamaya gelen zamlardan sonra bir öpün düşünüyorum açıkçası

Arkadaslar ben hic sut vermedim oglana.izmirdeki doktor anne sutu aliyorsa inek sutune gerek yok demisti.buradakine de sali gunu gittik sormayi unutmusum.siz sut iciriyor musunuz ben de icireyimmibir de sutlu irmikli muhallebileri nasil tatlandiriyorsunuz.kucuk paketbrowni vardi paketiyle oynar diye verdik eline minciklarsa minciklasin dedik.oglan tadin i biliyormus gibi elinealinca agzinisapirdatti immmmm dedi.babamiz da katidir ben gibi ama icimiz acidi cani cekmistir die.kucucukten de minik bir kirinti verdik sanki dogdugundan beri yiyor gibi devamini istedi.ikinci kucuk kirintidan fazla vermedik.ben istiyorum ki saglikli ama ona keyif verecek seyler de yesin.mesela cici bebe veriyor musunuz? Kendiniz bebe biskuvisi yapiyor musunuz.ne uzun yazmisim kusura bakmayin.az kelime ile konusamadigim gibi yazamiyorum da

Merhaba ağustos anneleri , herkes umarım iyidir. Benim genel bir sorum olacak , akşam yatmadan önce yedirmek için yaptığınız irmikli muhallebilerden tarif verebilir misiniz?
Merhaba ben bir tatlı kaşığı yulaf ununu, irmiği ve buğday ruseymini bir cay bardağı sütle pisiyorum bazen cevizi veya fındığı un kıvamında da ekleyebiliyorum, en son meyve puresi ve zeytinyağını ekleyip karıştıriyorum..

Arkadaslar ben hic sut vermedim oglana.izmirdeki doktor anne sutu aliyorsa inek sutune gerek yok demisti.buradakine de sali gunu gittik sormayi unutmusum.siz sut iciriyor musunuz ben de icireyimmibir de sutlu irmikli muhallebileri nasil tatlandiriyorsunuz.kucuk paketbrowni vardi paketiyle oynar diye verdik eline minciklarsa minciklasin dedik.oglan tadin i biliyormus gibi elinealinca agzinisapirdatti immmmm dedi.babamiz da katidir ben gibi ama icimiz acidi cani cekmistir die.kucucukten de minik bir kirinti verdik sanki dogdugundan beri yiyor gibi devamini istedi.ikinci kucuk kirintidan fazla vermedik.ben istiyorum ki saglikli ama ona keyif verecek seyler de yesin.mesela cici bebe veriyor musunuz? Kendiniz bebe biskuvisi yapiyor musunuz.ne uzun yazmisim kusura bakmayin.az kelime ile konusamadigim gibi yazamiyorum da
Maalesef ben çok iyi bir örnek değilim, emziriyorum aksam muhallebisine inek sütü ekliyorum da, tatli ihtiyacımizi yuzde doksan meyvelerden karsilasak da yaninda yedigimiz seyleri canı çekerse tattiriyorum zaten fazla yemiyor onunkisi merak, bebe bisküvisini arada iki üç tane vermisligim var evde yapanlari tebrik ediyorum ama maalesef ben yapımina vakit ayiramiyorum

Canım anne baba olarak bizim de bazen dayanamadığımız oluyor. Sanki yıllardır yediği bi şeymiş gibi markete gidince saçma sapan şeylere el uzatıyor.
Evde bisküvi denedim ama yemedi. Şekersiz olduğu için galiba. Ama yakın zamanda kraker denemek istiyorum hafif baharat atarak . Susamlı çubuk kraker yedi bi kaç kez baya sevmişti.

Canım anne baba olarak bizim de bazen dayanamadığımız oluyor. Sanki yıllardır yediği bi şeymiş gibi markete gidince saçma sapan şeylere el uzatıyor.
Evde bisküvi denedim ama yemedi. Şekersiz olduğu için galiba. Ama yakın zamanda kraker denemek istiyorum hafif baharat atarak . Susamlı çubuk kraker yedi bi kaç kez baya sevmişti.
Ya ben petit beurre verdim bir kere kucucuk bir parca demeyeyimkirintiydi resmen.caya batirdim aman allahim oyle mutluoldu ki duygularima yenilsem devam ederdim vermeye.yani buyudu artik biraz keyif alsin istiyorum yediklerinden.fincan kek denicem ama pekmez almak lazim.poacaya bayiliyor.kendi uzanip aliyor cirpiniyor yemek icin.kraker ben de deneyeyim de icindeseker olmayan tatli tarifi arastirayim

Maalesef ben çok iyi bir örnek değilim, emziriyorum aksam muhallebisine inek sütü ekliyorum da, tatli ihtiyacımizi yuzde doksan meyvelerden karsilasak da yaninda yedigimiz seyleri canı çekerse tattiriyorum zaten fazla yemiyor onunkisi merak, bebe bisküvisini arada iki üç tane vermisligim var evde yapanlari tebrik ediyorum ama maalesef ben yapımina vakit ayiramiyorum
Ben calismiyorum yine de vakit ayiramiyorum.dinlenmeksizin bir kosturma hali var.aksam uyudugunda da hic gucum kalmiyor farkli tarifler denemey

Ya ben petit beurre verdim bir kere kucucuk bir parca demeyeyimkirintiydi resmen.caya batirdim aman allahim oyle mutluoldu ki duygularima yenilsem devam ederdim vermeye.yani buyudu artik biraz keyif alsin istiyorum yediklerinden.fincan kek denicem ama pekmez almak lazim.poacaya bayiliyor.kendi uzanip aliyor cirpiniyor yemek icin.kraker ben de deneyeyim de icindeseker olmayan tatli tarifi arastirayim
Canım ben %100 bu tür şeylerden uzak tutmanın çokta mümkün olmadığını anladım artık.
Petit beurre verdim elinde ısırarak yemekten çok hoşlandı. Bazen damak tadınında oluşması lazım diye kendimş avutuyorum.:deli: Normal şeker çikolata vs onlardan hiç vermedim . Bir de kahvaltıda pek alternatifi yok malum biz reçel vs yeyince onada çeşit olsun diye ballı fındık ezmesi aldım çok sevdi. Minnacık ekmeğin üzerine koyuyorum çok seviyor. Yutamazsa kaşıkla veriyorum 1 çay kaşığı kadar yiyor.
Poğaça yaptığım zaman eline veriyorum yiyor . İnan artık yetişemiyorum her şeyi ayrı yapmaya. Bir de yemekte seçiyor artık. Ona özel tatsız tuzsuz şeyleri yemiyor artık. Biz ne yersek ondan yemek istiyor. Haliyle tuzla şekeri minimuma indirerek yapıyorum herşeyi.:kahve:
Bi yan yana gelsek baya dertleşicez burdan yetmiyor cümleler :KK70:

Benimki de öyle canım.En az iki kez uyanır emip tekrar uyur.Ama ben çalıştığım için gece emmesini kesmiyorum iki yaşına kadar bu şekilde devam ettireceğim.Bende size birşey sorayım kuruyemisleri(ceviz,badem,fındık)hergün birtanesini mi veriyorsunuz hepsini aynı andami? Ben hepsini karıştırıp veriyorum eşim çocuk kuduruk birşey oldu diyor :)
Ben kahvaltıda veriyorum hepsini.. bu arada biizmkide gece kalkmada sınır tanımayanlardan ama bende calıstıgım ve. Biberon asla kabul etmedigi icin sütüme geldigi sürece emzircem:) yanii 2 yasında hala olursa keserim o zmn tabiii:) Theteacher00 Theteacher00 yalnız deilsin cnm...

Genelde 2 ara 2 ana ogun.3 ana ogun cok nadir bize gun yetmiyor.cunku zirt pirt emiyor da.kuru fasulye pilav pide ayran makarna kofte corba tarhana yayla mercimek.bazen yemek yetstiremediysem 50 60 gr kiyma sogan biber ve domates kavuruyorum.domatesi bol koyuyorum sebze yemegi gii olsun diye.bunlarin yaninda ayran.ara ogunlerde yogurt meyve.
Masallah ::)) ama bu arada kıyma yani etle ayran ve yogurt verilmesi dogru değilmiş.bir arastır istersen,,bana kalsa bende her yemegin yanında yogurt vercem:) öyle daha kolay yiyor ama onerilmiyor bilgin olsun...

Kızlar bu zamana kadar evde bebişler çıplak ayakla geziyolardı ama artık havalar soğudu.çorapla kayıyolar parkelerin üzerinde.
Bazı çorapların altında kaymaması için altında plastik gibi bişeyler var evet,ama olmayanlar için ne yapabiliriz?

Yada ev ayakkabısımı almak gerekir?
Öneriniz varmı?
Makosen tarzı patige benzeyen ayakkabılar var,kullanan arkadaslarım onerdi ama bende daha almadım emin olamadım...

Masallah ::)) ama bu arada kıyma yani etle ayran ve yogurt verilmesi dogru değilmiş.bir arastır istersen,,bana kalsa bende her yemegin yanında yogurt vercem:) öyle daha kolay yiyor ama onerilmiyor bilgin olsun...
Dogru soyluyorsun.aslinda hatirlattigin iyi oldu.yurdum insani olarak alismisiz doner ayran pide ayran kofte ayran:)))illa bisey icsin istiyorum yemek yerken.en masumu da ayran oluyor.su disinda
Pide ayran keyfi beni benden aliyor:)))) buyuk adam gibi once pide sonra ayran yudumluyor:)))) damak tadi bize uygun.tarhanayi pek sevmiyor o da belki skldigi icindir

Canım ben %100 bu tür şeylerden uzak tutmanın çokta mümkün olmadığını anladım artık.
Petit beurre verdim elinde ısırarak yemekten çok hoşlandı. Bazen damak tadınında oluşması lazım diye kendimş avutuyorum.:deli: Normal şeker çikolata vs onlardan hiç vermedim . Bir de kahvaltıda pek alternatifi yok malum biz reçel vs yeyince onada çeşit olsun diye ballı fındık ezmesi aldım çok sevdi. Minnacık ekmeğin üzerine koyuyorum çok seviyor. Yutamazsa kaşıkla veriyorum 1 çay kaşığı kadar yiyor.
Poğaça yaptığım zaman eline veriyorum yiyor . İnan artık yetişemiyorum her şeyi ayrı yapmaya. Bir de yemekte seçiyor artık. Ona özel tatsız tuzsuz şeyleri yemiyor artık. Biz ne yersek ondan yemek istiyor. Haliyle tuzla şekeri minimuma indirerek yapıyorum herşeyi.:kahve:
Ay evet yaaaaa:))))

Dogru soyluyorsun.aslinda hatirlattigin iyi oldu.yurdum insani olarak alismisiz doner ayran pide ayran kofte ayran:)))illa bisey icsin istiyorum yemek yerken.en masumu da ayran oluyor.su disinda
Pide ayran keyfi beni benden aliyor:)))) buyuk adam gibi once pide sonra ayran yudumluyor:)))) damak tadi bize uygun.tarhanayi pek sevmiyor o da belki skldigi icindir
Aayy herhalde hepimiz öyleyiz kebap ayran köfte ayran,iskender diye bisey var menulerimizde:)) ama ben cok cok nadirdir etle yogurt fln verdigim... zor oluor ama vermiyorum. Hoş ileri de aman asitli icmesin die al ayran ic dicem kesin:)

Cevaplar için teşekkürler, bizim 3 ana 1 ara oğünumuz var geri kalanına süre yetmiyor kahvaltı, kahvaltıdan 1-2 saat sonra meyve uyku sonra etli sebze yemeği pilav ve ayran( az miktarlarda) akşam meyveli, sutlu, yulafli muhallebi şeklinde ama bu ara yeme olayimiz cok kötü azı dişleri geliyor sanırım fenayiz ama genel anlamda bir gün iyiysek bir gun kotuyuz kolay yiyen bir bebek olmadi maalesef
bizde 3 ana 2 ara yapıyoruz aksam isten geldikten sonra da anne sütüne devaö sabaah kadar 72626228383 defa :)

Ben ilk aylar netten tarifle yapmıstım ama kackere yaptıysam sevmedi:) biraz beceriksz cıktm bı konuda:) arada neydi o marka hamm mıydı ne onub keciboynuzlu bisküvisinden verdim sevdi onu

Alerjiden bağımsız konuşuyorum şu an, öncesindeki araştırmalarım doktorun dedikleriyle uyuşuyor; anne sütü alan bebeğin süt içmesine gerek yok. He kekine falan koyulur ama içmesi gereksiz.
Kendim bebe bisküvisi yapmadım ama kek yaptım ondan verdim, çok da sevdi.

Marmelat da yapabilirsin bebek için, şekersiz. Armutlu yaptım, bayılıyor ben biraz kuru üzüm de koydum fazla tatlı oldu o yüzden. Bir dahaki sefer tek meyve yapacağım.
Yaptığım şeyleri tatlandırmak için pekmez veya bal koyuyorum ya da meyve rendeliyorum pişme durumuna göre.

Back