• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Kızlar bu zamana kadar evde bebişler çıplak ayakla geziyolardı ama artık havalar soğudu.çorapla kayıyolar parkelerin üzerinde.
Bazı çorapların altında kaymaması için altında plastik gibi bişeyler var evet,ama olmayanlar için ne yapabiliriz?

Yada ev ayakkabısımı almak gerekir?
Öneriniz varmı?
Ev ayakkabisi değilde kalin coraplari var kaymaz tabanlı..

Cevaplar için teşekkürler, bizim 3 ana 1 ara oğünumuz var geri kalanına süre yetmiyor kahvaltı, kahvaltıdan 1-2 saat sonra meyve uyku sonra etli sebze yemeği pilav ve ayran( az miktarlarda) akşam meyveli, sutlu, yulafli muhallebi şeklinde ama bu ara yeme olayimiz cok kötü azı dişleri geliyor sanırım fenayiz ama genel anlamda bir gün iyiysek bir gun kotuyuz kolay yiyen bir bebek olmadi maalesef

Bezler uçtu valla ben prima almayı bırakıcam bizim mama masrafımuzda var malum evy bayb almayı düşünüyorum

Prima uçunca biz deneyelim dedik evy baby aldık. Prima kadar olmasa da idare ediyor. Hafif bi ıslaklık oluyor malesef.
Komili öneriyorlardı bir de deneyen oldu mu hiç?
merhaba kızlar ben doğduğundan beri sleepy kullanıyorum bilmiyorum denediniz mi ama Harika. Pişik sorunu hiç yaşamadık ayrıca en uygun bez hem de Türk malıEn Büyük TÜRKİYE şu an da da bir paketini 20₺ ye alıyorum 4 no içinde 40 ya da 44 adet vardı ama aynı ürünü 28₺ ye başka bi markette gördüm her market kafasına göre fiyat belirlemiş

merhaba kızlar ben doğduğundan beri sleepy kullanıyorum bilmiyorum denediniz mi ama Harika. Pişik sorunu hiç yaşamadık ayrıca en uygun bez hem de Türk malıEn Büyük TÜRKİYE şu an da da bir paketini 20₺ ye alıyorum 4 no içinde 40 ya da 44 adet vardı ama aynı ürünü 28₺ ye başka bi markette gördüm her market kafasına göre fiyat belirlemiş
Merhaba.
Evet 2 3 aylıkken önerdiler ve denemiştik sleepyi. Malesef her bez bağladığımda sırtına kadar ıslanmıştı. Devam etmedim ve paket yarım kalmıştı. Tşkler öneriniz için.:KK200:

Merhaba.
Evet 2 3 aylıkken önerdiler ve denemiştik sleepyi. Malesef her bez bağladığımda sırtına kadar ıslanmıştı. Devam etmedim ve paket yarım kalmıştı. Tşkler öneriniz için.:KK200:
İlk aylarda çok yaptıkları için bende de Nadiren bu durumlar oldu ama şimdi
Ek gıda aldıkları için kaka öyle sulu olmuyo

Bende ikizlerime basindan beri kullaniyorum sorun yasamadim hic buyuk hakmarlardan aliyorum ben birtek onda 20 tl suan insanlarin almak zorunda oldugu seylere ozellikle zam yapiyorlar

Bu bez fiyatlarına nolmus böyle :110: sanırım tuvaletin yerini gösterme zamanı geldi :KK51:
Tanesini 59 kuruşa aldığımız bez 91 kuruş olmuş en ucuz, bugün aldın aldın almaz da ‘dur ya yarın alayım’ dersen o da kalmıyor bulamıyorsun.
Marketlere de bakın hanımlar, biz hep online aldık bezi aylık paketle ama küçük paketlerde daha ekonomik bulabiliyorsunuz marketten. Tane hesabından yürüyerek optimum bezi hesaplarken market ordinaryüsü gibi hissediyorum kendimi. Ben de geçen gün eşime tuvalet yolu göz kırpıyor diye.

Selam arkadaslar, umarim herkes iyidir.
Ne zamandir kafami kurcalayan bir sey vardi, size ondan bahsedecegim.
Buyuk oglum 2 hafta once larenjit oldu. Atlatiyor gibiyken oksuruk basladi. Bir turlu toparlayamadi. Son 4-5 gundur de agzindan cok kotu bir koku geliyordu ve geceleri yattigi pozisyonu 5 dakikada bir degistiriyordu. Dun isik tutup agzina baktim ki bademciklerinin, etrafinin, damaginin, bogaza giden kismin heryeri bembeyaz iltihaplanmis. Ve berbat bir gece gecirdik.
Bu sabah doktora gittik. Doktor cok agir akut tonsillit oldugunu soyledi. Yani bademcik iltihabi. Ama ates de yaparmis. Bizde oyle bir sey olmadigindan ben gec farkettim.
Bogaz kulturu ve kan tahlili istedi. Benim aklimi kurcalayan sey suydu: Bu Kartal Bebek ve daha bircok kisi grip sonrasi kalbe, damara yerlesen bir virus sonucu kalp hastasi olmus.
Peki her grip sonrasi kardiyologa mi gidecektik, buna nasil bakilacakti? Bunu sordum doktora.
O da oglum icin o degerleri zaten istedigini soyledi. Ozellikle boyle agir durumlarda bakilmasi gereken degerler varmis.
Bunlardan biri CRP. Bu deger vucutta iltihaplanma olup olmadigi konusunda bilgi veriyor ama iltihabin yerine yonelik bir sey soylemiyor.
Bunla birlikta bakilmasi gereken onemli deger ASO imis. “Streptokok” adli bakteri vucutta iltihaplanmaya yol aciyormus. O bakteriyle savasmak icin de ASO yukseliyormus.
CRP ASO testi iltihaplanma varsa nerde olduguna dair bilgi veren bir test.
Bademcik, bogaz veya boyunda bizde oldugu gibi iltihap varsa bu test mutlaka yapilmaliymis.
Eger boyle bir hastalik geciriliyor ve tedavi uygulanmiyorsa ihtimaller dahilinde bu streptokok denilen bakteri kalbin ic zarinda iltihaplanmaya neden olarak kisiyi kalp hastasi yapiyor.
Normal, iltihaplanma gozukmeyen bir gripte de streptokoktan suphelenilip ona gore bu testler yapilmaliymis. Cunku bazi iltihaplar lenf bezleeinde olabiliyor ve gozukmuyormus.
Yani arkadaslarinsallah gerek olmaz hicbir zaman ama bu ASO ve CRP tahlilini cocugunuz hasta olursa isteyin doktorunuzdan. Hastaligi izi kalmayacak sekilde atlattiginizdan emin olun.
Cok sukur bizim 200’un altinda cikti deger. Ust sinir ASO’da 200’mus.
Allah’in izniyle su hastalik tamamen bitsin, kullandigi ilaclarin etkileri son bulsun sirada gobek fitigi ameliyati var bizde.
Bunlari size de anlatmak istedim.
Buraya kadar okuduysaniz Allah razi olsun :))
Saglicakla kalin.
Çok geçmiş olsun, şimdi daha iyi mi? Ne hastalandı bu yaz senin bebeler, kıyamam ya. İnşallah kışı hastalıksız geçirirsiniz, yazın bitmiştir tüm hastalık maceranız.

Kendi derdimizin prof u ve en az bir doktorla aşık atacak kadar o anki hastaligimiz hakkinda bilgi sahibi olmazsak hayatta kalmak mucize.cok gecmis olsun @SapkaliA
Bir de sonra doktorun bunlar da her şey bildiğini sanıyor tavırlarıyla uğraş :duduk: Çok sinir bozucu.

Kızlar bu zamana kadar evde bebişler çıplak ayakla geziyolardı ama artık havalar soğudu.çorapla kayıyolar parkelerin üzerinde.
Bazı çorapların altında kaymaması için altında plastik gibi bişeyler var evet,ama olmayanlar için ne yapabiliriz?

Yada ev ayakkabısımı almak gerekir?
Öneriniz varmı?
Bol bol kaydırmaz çorap ve patik depolamak lazım. Ev ayakkabısı da mantıklı ilerleyen aylarda çorap da yetmeyecek. Tabi bir de bunları giyen bebek lazım. Benim kız her fırsatta çıkartıyor. Gece bile çorabını çıkartmak için debeleniyor çıkartmazsa uyanıyor :KK57:

Peki günde kac ogun veriyorsun ve neler veriyorsunuz hanimlar?
2 ana 2 ara öğün veriyorum.
3 ana öğün deniyorum bazen ama yemiyor, bir tek tel makarna ya da ne verdiysem yerse yiyor bazen hiç yemiyor oynuyor yemekle.
Ceviz fındık badem hepsinden verdim, en çok cevizi sevdi her gün 1,5 ceviz falan yiyor bardakla hafif eziyorum öyle, toz olursa onu da yemiyor. Hala süt diyeti devam ettiği için elim kolum çok bağlı, ara öğünlerde sıkıntı çekiyorum.

Sleppy sızdırdı bizde kullanamadık malesef

Tanesini 59 kuruşa aldığımız bez 91 kuruş olmuş en ucuz, bugün aldın aldın almaz da ‘dur ya yarın alayım’ dersen o da kalmıyor bulamıyorsun.
Marketlere de bakın hanımlar, biz hep online aldık bezi aylık paketle ama küçük paketlerde daha ekonomik bulabiliyorsunuz marketten. Tane hesabından yürüyerek optimum bezi hesaplarken market ordinaryüsü gibi hissediyorum kendimi. Ben de geçen gün eşime tuvalet yolu göz kırpıyor diye.

Çok geçmiş olsun, şimdi daha iyi mi? Ne hastalandı bu yaz senin bebeler, kıyamam ya. İnşallah kışı hastalıksız geçirirsiniz, yazın bitmiştir tüm hastalık maceranız.

Bir de sonra doktorun bunlar da her şey bildiğini sanıyor tavırlarıyla uğraş :duduk: Çok sinir bozucu.

Bol bol kaydırmaz çorap ve patik depolamak lazım. Ev ayakkabısı da mantıklı ilerleyen aylarda çorap da yetmeyecek. Tabi bir de bunları giyen bebek lazım. Benim kız her fırsatta çıkartıyor. Gece bile çorabını çıkartmak için debeleniyor çıkartmazsa uyanıyor :KK57:
Siz hangi bezi kullaniyorsunuz canım?

İlk aylarda çok yaptıkları için bende de Nadiren bu durumlar oldu ama şimdi
Ek gıda aldıkları için kaka öyle sulu olmuyo
Peki sleepy de topaklaniyor mu ? Ben de 29 TL ye gördüm nerede 20 TL sleepy ler? Molfix kullanıp memnun olan var mı ? Ben küçükken almıştım bir kere inanılmaz rahatsız gelmişti hemen bıraktık ama belki şimdi daha farklı bakarım :/

Peki sleepy de topaklaniyor mu ? Ben de 29 TL ye gördüm nerede 20 TL sleepy ler? Molfix kullanıp memnun olan var mı ? Ben küçükken almıştım bir kere inanılmaz rahatsız gelmişti hemen bıraktık ama belki şimdi daha farklı bakarım :/
Valla malesef ki en cok prima aktif ten memnun kaldim.molfix bir surekullandim ama kiyaslanmaz prima ile

Bende ikizlerime basindan beri kullaniyorum sorun yasamadim hic buyuk hakmarlardan aliyorum ben birtek onda 20 tl suan insanlarin almak zorunda oldugu seylere ozellikle zam yapiyorlar
Bizimde burada küçük bir markette 20₺.
yunuslar da vardı.Kendi sitesinde de 25₺. Ben bi zaman e bebekten 13.5₺ ye almıştım indirim vardı hiç unutmuyorum keşke hepsini alsaydım :D 8-10 paket almıştık. İyiki sleepy üretilmiş Çook güzel En Büyük TÜRKİYE

Topaklanma ne oluyor tam olarak ben öyle bi durum yaşamadım anlayamadım ama ben mi sık değiştiriyorum ki Altını kaç saate bir alıyorsun çiş olursa. Küçük market yerel yani zam yapmadan alayım i. Molfix komşumda vardı kalıbı küçük geldi bana denemedik de
Molfix mi rahatsız geldi anlayamadım

Topaklanma ne oluyor tam olarak ben öyle bi durum yaşamadım anlayamadım ama ben mi sık değiştiriyorum ki Altını kaç saate bir alıyorsun çiş olursa. Küçük market yerel yani zam yapmadan alayım i. Molfix komşumda vardı kalıbı küçük geldi bana denemedik de
Molfix mi rahatsız geldi anlayamadım
Yani en fazla 2-3 saatte bir ekstra bir durum olmadıkça . Aslında Prima kullanıyorduk fiyattan dolayı bazen minies alıyorduk artık hep minies almaya başladık ama çiş yapınca hem ıslaklık hem de o bez kısmı ( emmesi gereken kisim sanki pamuga su dokmussun gibi )toplanıyor yani Prima da ne ıslaklık ne de şeklinde bozulma olmuyor mesela o anlamda sordum. Bizim ufaklık çok rahatsız altını açacağımi anladığı anda basıyor yaygarayi :olamaz:

Valla malesef ki en cok prima aktif ten memnun kaldim.molfix bir surekullandim ama kiyaslanmaz prima ile
Evet kaliteli gercekten ama fiyatta uçmuş durumdalar :( huggies de iyi bir bezdi artık o da yok yani napsin anne babalar nasıl yetsin .. çok diyecek şey var da duyan yok maalesef ...

Yani en fazla 2-3 saatte bir ekstra bir durum olmadıkça . Aslında Prima kullanıyorduk fiyattan dolayı bazen minies alıyorduk artık hep minies almaya başladık ama çiş yapınca hem ıslaklık hem de o bez kısmı ( emmesi gereken kisim sanki pamuga su dokmussun gibi )toplanıyor yani Prima da ne ıslaklık ne de şeklinde bozulma olmuyor mesela o anlamda sordum. Bizim ufaklık çok rahatsız altını açacağımi anladığı anda basıyor yaygarayi :olamaz:
Şimdi anladım hayır topaklanma olmuyır bende kaka olmadıkça 2-3 saate alıyorum hiç şişmiyo bile sadece gece bağlayıp sabah aldığımda haliyle şişiyo ama içindeki parçalar o yana bu yana kaymıyor. E bebeğin bezi var baby me onda topaklanma olmuştu. Prima hediye gelmişti onda da sorun yaşamadım. Ben primaya bile benzettim sleepyi :KK33: bi sorun yaşamadığım için.
Prima ne kadar oldu ki

Back