2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379

Eklentiler

• image.jpeg
    image.jpeg
    40,1 KB · Görüntüleme: 31
idilduam idilduam dun aksamustu cikardim minigi disari. Cikarken bacaklarim titriyordu ama cok iyi gecti :) gidip gelene kadar uyudu. Tam eve yaklasirken baktim memis araniyor :) attim eve kendimi. Ama ilk korkumu yenmis oldum :) yarinda acik havada yemek daveti var.bakalim neler yasayacagiz.
Çok şükür minişe de iyi gelmiştir valla çıkmak temiz hava da.yemekte sen ye üstünü ört alttan onu Besle sıkıntı olmaz :KK70:

Anneme sorarsan uyuyan bebek uyandırılmaz der sarılık riski yoksa yani.uyuya uyuya büyüyecek diyo hep.bizim sarılık riski vardı ama annem kızdı acıkınca kendi uyanır hem daha iyi emer dedi ben de uyandırmadım 3-4 saati geçmedikçe sarılığı da çok çabuk geçti yani

Kızım daha xok küçük 6 günlük 5 günlük kontrolünde sarılık çıkmadı şükür bazen 2 bazen saat başı Emziriyorum. Dün gece 3 saat fln uyanmadi bende alarmı duymamisim 3 saat sonra emzirdim de tedirgin oldum biraz

Ben 18 Temmuzda doğum yaptım, izne de 34. Haftada çıkmıştım e devletten baktığımda 2400 lira civarı bir para yatmış görünüyor. Ama onun belli tarihleri var bildiğim kadariyla ayin 9-13 arasında çekebiliyoruz sadece. 122 lira olan sut parası için de esim benim kimliğimle başvurmuştu o da yatmış ama dediğim gibi ayin 9 u olmadan çekemiyorum. Benim maaşımı işyerim yatırıyor çok şükür ben de yatan parayı onlara vereceğim yoksa çok sıkıntı olurdu haklisin :KK43:
E devletem gorebiliyormuyuz

Benim bebegim zaten sakindi ekstra sakin oldu :KK70: hala genellikle 2 saatte bir emiyor ama bazen 3-4 hatta gecen gece 5 saat emmeden deliksiz uyudu :) gece uykusu icin biz 40 gun boyunca hemen her gece uyumadan once banyo yaptirdik onun faydasi oldu sanirim. Bir de 20 gunlukken gaz damlasina basladim o da rahatlatti cok sukur... ama en onemlisi karninin tok olmasi, karnı tam doymazsa yarım saatte bile uyanıyor...
Canım gaz damlası ne kullanıyorsun

Ben 18 Temmuzda doğum yaptım, izne de 34. Haftada çıkmıştım e devletten baktığımda 2400 lira civarı bir para yatmış görünüyor. Ama onun belli tarihleri var bildiğim kadariyla ayin 9-13 arasında çekebiliyoruz sadece. 122 lira olan sut parası için de esim benim kimliğimle başvurmuştu o da yatmış ama dediğim gibi ayin 9 u olmadan çekemiyorum. Benim maaşımı işyerim yatırıyor çok şükür ben de yatan parayı onlara vereceğim yoksa çok sıkıntı olurdu haklisin :KK43:

Simdi buldum baktim yatmamis ay delirecem
Gecen ay taporda hata yapmislardi isyerinde iki hafta onunla
Ugrastim yinemi beceremediler acaba ya sinir oldum bu ada yatmaz isyerini basip
Olay cikaracam biseyi beceremiyolar ya onlar dio boz onayladik onlar dio yatmamamis kafayi yicem

Ben de aynı durumdayım. Meme uçlarım inanılmaz sızlıyor. Tek sızlasa iyi yine sırtıma meme hizasında ağrı giriyor her emzirmeden sonra ve bir saatte bile geçmiyor :KK43:
Canım ben dün doktora gittim bunun için artık dayanamıyorum çünkü 2-3 ay sürebilir dedi. Garmastan ve lansinoha devam dedi, ama işe çok yaramıyor çünkü benim oğlan devamlı meme istiyor ve en az yarım saat emiyor haşince :KK43:
Ben ayrıca umma dedikleri şeyden oldum geçen hafta sağ göğsüm iyice şişti zor boşalttım . Hala ucunun ağrısı yetmezmiş gibi göğsümün içi acıyor resmen :KK43:

Kızım daha xok küçük 6 günlük 5 günlük kontrolünde sarılık çıkmadı şükür bazen 2 bazen saat başı Emziriyorum. Dün gece 3 saat fln uyanmadi bende alarmı duymamisim 3 saat sonra emzirdim de tedirgin oldum biraz
Canım bu kadar pimpirikli olmayın , o hemşireler hep felaket tellallığı yapıyor zaten . Benim oğlum ilk günler çok uyuyordu en az 4 saat. Hiç uyandırıp emzirmedim çünkü uyku arasında emmiyordu , kendisi acıkınca emzirdim hep şükür hiç sarılık falan da olmadı :KK66:

Ama o zaman yine iki gogsude vermis oluyoruz iyice karisti bnm kafa
  • Emzirirken rahat bir yere otururunuz ve sırtınızı bir yere dayayınız. Bebeğin üzerine eğilmek yerine kucağınıza koyacağınız bir yastıkla bebeği meme hizasına getirebilirsiniz.
  • Bir elinizle bebeği uygun pozisyonda tutup serbest kalan elinizin son 3 parmağı ile memeyi alttan destekleyiniz. İleri çıkmış meme başını bebeğin ağız köşesine sürerek, bebeğin arama refleksini uyarıp, bebek ağzını açınca memeyi verin. Aranmasını ve ağzını açmasını sağlayana kadar bu hareketi tekrarlayın, bebeği zorlamayın.
  • Bebek emzirilirken mümkün olduğunca dik tutulmalıdır. Yatar durumda emzirme bebeğin genzine süt kaçmasına ve daha fazla gaz yutmasına neden olur.
  • Bebeğin alt dudağını ve kendi elini emmediğinden emin olun.
  • Emzirirken memenin bebeğin burnunu tıkamamasına dikkat edin.
  • Emzirmede yalnızca meme başı değil, meme başı çevresindeki koyu renkli bölgeyi de çocuğun ağzına alması sağlanmalıdır.
  • Her seansta her iki meme verilmelidir. Her beslenmeye bir önce bıraktığınız memeden başlanmalıdır.
  • Bebeği memeden alırken bir parmağınızı hafifçe ağzına sokarak memeyi zedelemeden çıkarın.
  • Emzirdikten sonra bebek dik olarak omuza dayandırılıp yuttuğu hava (gaz) çıkartılmalıdır.

Biberon yenidoğan için olandan kullanıyorum bir aydır da veriyorum canım . Mamayı bırakır ama memeyi bırakmaz benimki :KK70: bana da aynısını söylediler ama mecbur verdim hem doymuyor hem de benim canım çok acıyordu :/
Canim benim bebeğim de 22 günlük memeyi daha iki gündür yarım yamalak tutmaya başladı ama 20 gündür biberona alisti zaten . Benim göğüslere de suan berbat resmen zinkluyor emmedigi zaman sagiyorum birde emmeyi de tam bilmiyor senin göğüslerini acısı nasıl geçti

Canım ben dün doktora gittim bunun için artık dayanamıyorum çünkü 2-3 ay sürebilir dedi. Garmastan ve lansinoha devam dedi, ama işe çok yaramıyor çünkü benim oğlan devamlı meme istiyor ve en az yarım saat emiyor haşince :KK43:
Ben ayrıca umma dedikleri şeyden oldum geçen hafta sağ göğsüm iyice şişti zor boşalttım . Hala ucunun ağrısı yetmezmiş gibi göğsümün içi acıyor resmen :KK43:
Ay resmen beni anlatmisin suan sağ göğsünü boşaltmya uğraşıyorum sagmaya uğraşıyorum acıdan olcem ya zonkluyot

Canim benim bebeğim de 22 günlük memeyi daha iki gündür yarım yamalak tutmaya başladı ama 20 gündür biberona alisti zaten . Benim göğüslere de suan berbat resmen zinkluyor emmedigi zaman sagiyorum birde emmeyi de tam bilmiyor senin göğüslerini acısı nasıl geçti
Geçmedi Can'ım maalesef 45 günlük olduk ama hala meme yarasıyla uğraşıyorum. Dün doktora gittim ve 2-3 ay sürebilir dedi.

X