2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Aynen canim yastigin bas tarafi yukari dogru meyilli oldugu icin kusarsa asagi akar. Herkese tavsiye ediyorum. Ayrica benim gibi bebegi besige yatiramayip yatakta yaninda yatiranlar icin de gece uyurken bebeğe zarar veremezsiniz orada yatarken. Son olarak ben bebeği hep reflü yastığında yatarken emziriyorum. Hem uykusu kaçmıyor hem de tenime temas etmediği için çok terlemiyor. Benim için de emzirmeler hep dinlenme vakti oluyor :)
Bayıldım ya hemen bakayım satılanlara

Günaydın annişler, sizinde bebeklerinizin uyku düzenleri değişti mi ya? Biz sürekli fsarklı farklı saatlerde yatıp kalkıyoruz :halay:
Sürekli meme diye deliriyoruz saki yıllardır aç gibi,çöllerde susuz kalmış gibi :işsiz:

Kusmasini engellemiyor canim kusmugunun burnuna kacmasini engelliyor. Genelde yan veya yuz ustu yatiriyorum icim rahat oluyor ama sirt ustu bile donse kusmugunda bogulmaz Allahin izniyle.
canım yüzüstü de tehlikeli yüzü yatağa gelse allah korusun. ona da dikkat et. doktor bana sadece spor amaçlı günde 10 dk yüzüstü yatır ve yüzüstüyken yanından ayrılma dedi

Hanimlar fizyolojik serum var burun için kullandınız mi? Ben burnunu temizlemek için peçete kullanıyorum var mı başka bi önerisi olan ? Bir de benimki hapsiriyor Sizinkiler de böyle. Mi yoksa soğuk mu aldı benim minik kelebeğim?
canım ben fizyolojik serumu her sanaj damlatıp burun Aspiratörüyle de çekiyorum pislikleri. dışarı çıkanları da peçeteyle alıyorım. peçete sert oluyo ben o öıkanları bile alırken burnunun ucu hemen kızarıyo yavrumum. peçete pek tavsiye etmem.
bir de çok hapşuruyorsa mutlaka sebebi vardır. doktora sornuştum.ortamda toz, sigara dumanı, kokular vs varsa olurmuş. bizim sıkıntı tozmuş. hem kv temizliği sıklaştırdı hem de serum fizyolojiğe başladık hapşuruk normale döndu

Son düzenleme:
canım yüzüstü de tehlikeli yüzü yatağa gelse allah korusun. ona da dikkat et. doktor bana sadece spor amaçlı günde 10 dk yüzüstü yatır ve yüzüstüyken yanından ayrılma dedi

Canım bunu duymuştum ama benimki oyle bir durumda kendini kurtarabilir diye düşünüyorum. Kafayı kaldırıyor, dirseklerinin üzerinde duruyor uyanikken mesela. Uyurken de sicaklayinca bile saga sola ceviriyor basini :)

53 cm xanim ama ztn yatağın üstünde duruo ayaklarini yatağa koyar çok olsa arkadaşın kızı 6 aylik çok iri bebisi ona yatairiomus hala aklın kalmıo gece uyurken bile açıkçası
inanmıyorum ya biz bunu niye akıl edemedik gece başında nöbet tuttuk:) gerçi ciğerdeki sıkıntı için de nöbet tuttuk ama o olmasaydı kusar boğazına kaçar diye tutacaktık. 53 cm bizim anakucağına sığmaz ama onun sayesinde yatağına geçiş yapabilir kızım.
teşekkür ederim :)

Canım hastaneden aynı gün taburcu olduk ama sarılık için hastaneye gittik ertesi günler kilo kaybı olmadı hatta aldı.Diğer çocuklarımda da odem olmamıştı kilo kaybı yasamamistik.şimdi 63 cm 6.5 kiloydu 1 ağustosta.:nazar::emir_bebek:Kafa çapı da 41 cm
maşallah canım sen direkt 3 aylık olarak doğurmuşsun :KK70:

Bu arada bi deneye var misiniz?
Un kurabiyesi yeyip o gun sutunuz cogalip cogalnadigini bi deneyin derim kızlar.
Ben ogluma yapmistim kurabiye. Tabi aksama kadar her mutfağa gidiste bende atistirdim. Bi farkli oldu o gün. Ben ona yordum. Paylasmak istedim belki faydasini goren olur
oyy bayılırım ilk fırsatta denicem

Annecikler bir dert de benden... gunde 5-6 defa kakasini yapan bebeğim 4. Gün oldu kakasını yapamıyor :KK43: bu sabah da acıyla ağlayarak uyandı. Bir kaç dakika sancı çekiyor sonra bir iki pırt yapıp uyuyor. Önceden kaka yapmasa bile pırtıyla az birşey bezine dışkı bulaşırdı şimdi o bile yok. İnternette 6güne kadar normal olduğunu yazan bile olmuş ama yavrucak acı çekiyor... gece de karnına masajlar yaptım, ayaklarını karnına itme cekme hareketlerini yaptim, pamuklu çubuğu zeytinyağına batırıp poposunun deliğini uyardım. Hatta ağzına bile bir damla zeytinyağı sürdüm ama tık yok. Burada bir arkadaş acile götürduklerini, lavman yapildigini soylemisti ama pisman oldum demisti ben de o yuzden goturmeden önce her yolu denemek istiyorum. Var mi bu sorunlari yasayip cozumunu bilen?

gunaydin guzel anneler

bizde dun gunduz uykuyu abartinca 1i geciyordu uyudugumuzda.sonra da 5te uyandi kizim.hala uyuyor:)
Emira SY Emira SY ilk dogdugu zaman olmustu kaka problemi ama popoyu uyarinca yapmisti benim kizim.bence 1 gun daha bekle.surekli de masaj yap.yapmazsa gotur hastaneye.

gunaydin guzel anneler

bizde dun gunduz uykuyu abartinca 1i geciyordu uyudugumuzda.sonra da 5te uyandi kizim.hala uyuyor:)
Emira SY Emira SY ilk dogdugu zaman olmustu kaka problemi ama popoyu uyarinca yapmisti benim kizim.bence 1 gun daha bekle.surekli de masaj yap.yapmazsa gotur hastaneye.

Acaba uyarma isini dogru mu yapamadim? İyice iceri mi sokmak gerekiyor cubugu? Ben zarar vermektn korktum cok iceri sokamadim...

Kızlar doğumdan sonra idrar yolu enfeksiyonu sorunu yaşauan oldu mu? Dün akşamdan beri canımdan can gidiyor. Oturamıyorum diye ağlıyordum şimdi ayakta değil beş yemin ederim bir dakika duramıyorum. Böyle aşağıya doğru bir çekilme hissi var, ağrı var. Çıldırıcam artık..

@Nurmuratkf canım bizim 1. Gün hastanede burnu tıkalı yDı hemşireler serum fizyolojik kullandi siz de alın dedi otribebe aldık otribebenin içinde de yazıyor serum fizyolojik ile kullanın diye bir kaç defa kullandık burnu tıkalı ken doymuyor da uyumuyor da çok iyi geldi tavsiye ederim ama fazla damlama 1 damla yeter

X