2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
matsiyahoje matsiyahoje canım buralardayım da annemlere geldik mevlüt hazırlıkları bir yandan da çalışıyorum inan hiç fırsatım olmuyor foruma :KK43: sizler neler yapıyorsunuz? Ağustosa sarkan var mı aramızda :)

matsiyahoje matsiyahoje meleğin , sen nasılsın? ameliyat durumlarınız vardı netleşti mi?

Acaba uyarma isini dogru mu yapamadim? İyice iceri mi sokmak gerekiyor cubugu? Ben zarar vermektn korktum cok iceri sokamadim...
benim annem emekli hemsire.o derecenin ucunu azcik soktu sag sola cevirdi biraz.daha dereceyi cikarmadan kakayi yapmisti kizim.biraz sokmak gerekiyor ama cok da degil.

Annecikler bir dert de benden... gunde 5-6 defa kakasini yapan bebeğim 4. Gün oldu kakasını yapamıyor :KK43: bu sabah da acıyla ağlayarak uyandı. Bir kaç dakika sancı çekiyor sonra bir iki pırt yapıp uyuyor. Önceden kaka yapmasa bile pırtıyla az birşey bezine dışkı bulaşırdı şimdi o bile yok. İnternette 6güne kadar normal olduğunu yazan bile olmuş ama yavrucak acı çekiyor... gece de karnına masajlar yaptım, ayaklarını karnına itme cekme hareketlerini yaptim, pamuklu çubuğu zeytinyağına batırıp poposunun deliğini uyardım. Hatta ağzına bile bir damla zeytinyağı sürdüm ama tık yok. Burada bir arkadaş acile götürduklerini, lavman yapildigini soylemisti ama pisman oldum demisti ben de o yuzden goturmeden önce her yolu denemek istiyorum. Var mi bu sorunlari yasayip cozumunu bilen?
Mama ile beslenince kaka yapmalarının zorlaştığını duymuştum

Bebeği yastığın üzerinde iyice kendime yaklaştırıyorum(ucuna getiriyorum yani) ben de yanına yan olarak uzanıyorum. Bebek memeyi tutana kadar bir dirseğimin üzerinde ona doğru eğiliyorum. Diğer elimle de gogsumun ucunu tutabilmesi icin bebege yardım ediyorum. Memeyi tutunca rahat bir şekilde yastığıma uzanıyorum hatta şuan tam anlattığım gibi emziriyorum :KK70: belki göğsü küçük olanlar yapamayabilir emin değilim.
Bende gece öyle emzirip rum reflü yastigi nda :KK45:
Hergun yeni bisey ogreniyorum burdan. Reflu yastiginin boyle bi fonksiyonu oldunu da yeni ogrendim. :KK48:
Ben hep oturarak emziriyorum bebegimi :)

benim annem emekli hemsire.o derecenin ucunu azcik soktu sag sola cevirdi biraz.daha dereceyi cikarmadan kakayi yapmisti kizim.biraz sokmak gerekiyor ama cok da degil.

Sagol canim tekrar deneyeyim insallah bu sefer ise yarar. Olmazsa aksama kadar beklerim aksam hastaneye gideriz artık...

Annecikler bir dert de benden... gunde 5-6 defa kakasini yapan bebeğim 4. Gün oldu kakasını yapamıyor :KK43: bu sabah da acıyla ağlayarak uyandı. Bir kaç dakika sancı çekiyor sonra bir iki pırt yapıp uyuyor. Önceden kaka yapmasa bile pırtıyla az birşey bezine dışkı bulaşırdı şimdi o bile yok. İnternette 6güne kadar normal olduğunu yazan bile olmuş ama yavrucak acı çekiyor... gece de karnına masajlar yaptım, ayaklarını karnına itme cekme hareketlerini yaptim, pamuklu çubuğu zeytinyağına batırıp poposunun deliğini uyardım. Hatta ağzına bile bir damla zeytinyağı sürdüm ama tık yok. Burada bir arkadaş acile götürduklerini, lavman yapildigini soylemisti ama pisman oldum demisti ben de o yuzden goturmeden önce her yolu denemek istiyorum. Var mi bu sorunlari yasayip cozumunu bilen?
Lavman yaptırma güzelim ya çok ufak daha önerim poposunu uyarman kulak temizleme çubuğu ile az zeytinyağı sürüp ama çok sokma sakin azcik pamuk yeri ile uyar

Kizlar çok kötüyüm bütün gece sıtma tuttu titredim üşümelten ama.içim. yaniyirdu. GogusuM çok fena sabaha kadar devamli sagdımemzirmeye çalıştım ama hala sağ gogsum çok dolgun ve sert napcam nolur bana bir çare söyleyin

Sutun çok kalitelidir zor hazmediyordur tatlım doğu da yaşadım çünkü yağlı sutun ondan olur dedi

Ben de gaz ilacindan suphelendim ama bir aydır kullanıyordum her gün tuvaletini yapıyordu şimdi birden kesti... ikinci şüphem de p tesi doktor kontrolunde bebeğin çok gazlı olduğunu söylemiştim, birkaç gün süt içme bakalım belki o gaz yapıyordur dedi. O gunden beri sut icmedim cocukta o gunden beri tuvaletini yapmiyor. Acaba bununla mı alakalı diye düşünüp sabah ilk iş süt içtim bakalkm :)

Kizlar çok kötüyüm bütün gece sıtma tuttu titredim üşümelten ama.içim. yaniyirdu. GogusuM çok fena sabaha kadar devamli sagdımemzirmeye çalıştım ama hala sağ gogsum çok dolgun ve sert napcam nolur bana bir çare söyleyin

Sıcak havlu koy ve ılık duş al canım, deli süt gelmiş derler bizde...

Canim sürekli duş alıyorum ama geçmiyor ya birde sıcak koymamak lazımmış içerideki sütü pişirip kanali tiksrmjd

Hadi ya ben rahatlatır diye düşünmüştüm... bebek 1 haftalıkken benim de başıma bu kadar olmasa da benzeri gelmişti ben duş alıp sütyen-kıyafet giymeden göğsüme çok da sıcak olmayan bir havlu koymuştum sütler akmıştı rahatlamıştım sonra da sağmıştım.

Aynı şey annem beni emzirirken başına gelmiş. Sıtma tutunca korkup hastaneye gitmiş. Hastaneye gidince antibiyotik vermişler 5 gün beni emzirememiş. O yüzden hastaneye gitmek son çare olsun. İnşallah çabucak geçer canım Allah şifa versin...

Merhaba temmuz anneleri :KK3: bi cogunuz dogumunu yapti bi cogunuz belki hala günlerini saymakta..nacizane Ankarada ikamet edenlerden bir yardim isteyecektim.
Ankarada hangi doktora gittiniz ? Dogumunuz nerde oldu /olacak ? Bana bu konuda yardimci olursaniz cok ama cok sevinirm.
Bebislerinizide saglikla ve huzurla büyütün insallah :anne:

Canim sürekli duş alıyorum ama geçmiyor ya birde sıcak koymamak lazımmış içerideki sütü pişirip kanali tiksrmjd
Canim bi dr a gitmelisin. Mastit olabilir. Antibiyotik icmen bile gerekebilir. Tabi ilik duş aldım,sütü sagdım ona ragmen gecmedi dedigin icin soyluyorum.
Normalde bunları yapinca gecmesi lazim.

Kızlar nst ye girdim şimdi sancılarım çıktı 120 ye varan bi sancım var diğer yüksek olanlar 60 70 civarı doktoru bekliyorum şu an haber verim dedim
Jindam canim hayirli haberler ver insallah. Oglus gelmeye hazirlaniyor hadi bakalim baska belirtiler eklenecek mi meraktayim :)

X