2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Buyuk ogluma cok kizmaya basladik esimle ikimiz. O işinin stresini bense ufakligin stresini ondan cikariyorum sanirim. Suan oturdum bu sebepten agliyorum :KK43:
canım lütfen yapma bunu.
sebepli sebepsiz kızılan çocuklarda ilerde psikolojik sorunlar oluyo. benim annem de öyleydi bigün kızardı bi gün aferin derdi yaptığıma. inan çok etkileniyor çocuklar. derin bi nefes alıp düşünmeden kızma cihan paşaya. kardeşinin olması zaten onun için bir travma. yardımcı olun ki kolay atlatsın

Canim once senin iyi olman lazım ki bebeğin iyi olabilsin. Annem hep der ki uçakta bile kural var, birşey olsa önce kendi oksijen maskeni takıp sonra bebeğine maske takmalısın. Sana kötü birşey olduktan sonra bebeğine zaten kim bakacak? Seni de anlıyorum hem bebeğindeki sağlık sıkıntısı çok tedirgin etti hem de misafirler çok yordu... yine de inşallah çok yakında tüm bu dertler bitecek, herşey çok daha güzel olacak. Yeter ki sen iyi ve sağlıklı ol herşey hallolur inşallah :)
ne güzel yaznışsın canım haklısın aslında ama az kaldı geçecek inşallah şu misafirler bi gitsin rahatlıcam diye düşünüyorum.
bebeğimin sağlık sıkıntısı da paranoyak yaptı beni.gece kaç kete kalkıp nefes alıyo mu diye bakıyorum sayamam

3 kere sagiyorum çocuğa 1 öğün ancak çıkıyor kim ne derse onu yiyip içiyorum canım ama olmuyor işte bebek emmeyince sut artmiyit
Evet canım emmesi gerekiyormus doktor bana sürekli sağarak verirsen sütün kesilir dedi benim göğüs uçlarımda yok ondan ememiyo zorla silikon göğüs ucuyla emzirmeye çalışıyorum birde bizim idrar yolu enfeksiyonu var ona bağlı uzayan sarılığımız doğduk 15 gün hastanede yattık tahlil temiz çıkmazsa yine yatıracaklar :KK43:

canım aynı şeyi yaşadık carlson baby d drops kullanıyorum bebeğime günde bir damla.
bi de d vitamini olmasa da gaz sorunu oluyor ona da 1 fincan kaynar suya bi tatlı kaşığı rezene demliyorum on dk.sabah akşam 1-2 çay kaşığı kızıma veriyorum kalanı da ben içiyorum

Peki rezene iyi geldimi? Bir de bu kadar kucukken anne sutu harici başka bisey vermek istemiyordum ama yapacak bisey yok sanirim

Bunlari boyle soyleyecek adamin alnindan operim ben :) hatta dur kocacim deme oyle ben yaparim seni doguran anaya elimle yemek yedirirm derim heralde :) Var mi boyle esi olan? Varsa da bana soylemesin moralim bozulur:işsiz:
Benim eşim çok şükür böyle o yüzden bana abes gelio annesine eşini ezdiranler canım.ben tam tersi deme kalbi kırılır diye ikaz eden biriyim :olamaz:

Nasil bi deneyimdi? Emmek istedi mi? Agladi mi? Neyle goturdun? Sicaktan bunaldi mi?
Yarım saat durduk parkta markete uğradık emmek istedi bebek arabasında çıkardım kısa kollu giydirdim dün banyo yapmıştı diye başına ince şapka koydum sicaklamadi yani ter yoktu başında fln. Emmek istese parkta eşim battaniye sini tutucakti bende emzircektim canım ztn.cok heyecan yapmıştım iyi geçti

Bende normal yaptım 3 dikiş atıldı. Salaklığımdan 1 tanesi açılmış :bicak: 9. Günümde 3 dikiş daha atıldı. Yeniden başa döndüm psikolojim alt üst oldu oturamıyorum 11. Gün bugün. İnşallah bir an önce iyileşip bebişlerimizle daha kolay ilgilenebiliriz:anne:
Bende normal doğum yaptım 5. Gundeyiz sadece bugün daha iyi gibi onun dışında bi iyi bi kötüydü doktor bana baticon ile pansuman önerdi her tuvalet sonrası devam ediyorum. Bende kaç dikiş var bilmiorum buarada orada stresten sormayı unuttum resmen. Bu arada kızlar kanamanız devam ediyor mu rengi gittikçe açılması en son sarı olmasi lazim dediler hala koyu kanama var. Birde Bu rahmin kısmınizaz da olsa top gibi kaldımi sizinde bazen hala hamileymis gibi hissediyorum
Bende normal doğum yaptım kızlar ve benim oturamama yürüyememe dışında çok sancım var dı dikişimde baya vardı ama hiç sormadım doktora kaç tane diye şehir dışında doğum yaptığım için bir hafta başka bir kadın doğumcu ya gittim çok sancım var acaba iltihap falan mı yaptı diye muayene etti iyi durumda dedi bana bi jel yazdı dikişlerin hızlı iyileşmesini sağlıyormuş onu kullanınca bi hafta sonra agrılarım geçiverdi kanamam da 10.gününde sarı gelmeye başladı benim birde sürekli her tuvaletten sonra baticonla pansuman yapıp antibiyotik merhemde kullandım bir aylık olduk dikişlerim hala düşmedi ama en azından oturup kalkabiliyorum işimi yapabiliyorum

ne güzel yaznışsın canım haklısın aslında ama az kaldı geçecek inşallah şu misafirler bi gitsin rahatlıcam diye düşünüyorum.
bebeğimin sağlık sıkıntısı da paranoyak yaptı beni.gece kaç kete kalkıp nefes alıyo mu diye bakıyorum sayamam

Emin ol her yeni anne seninle aynı hisleri tasiyor. Biz de devamli nefesini kontrol ediyoruz :) hepimizin evladi rabbime emanet... lohusaligin bittiyse hergun bildigin dualari oku bebegine insallah sen de biraz ferahlarsin manevi olarak.

Mrhb. Bayanlar bebeģin mama takviyesi yapanlar var mı?ben bu hafta sütüm yetmediği için mamaya da başladım ve çok üzülüyorum.kızım her seferinde biraz daha fazla istiyor mamayı ve hiç doymadığinı düşünüyorum ne yapacağımı şaşırdım artık
Bizde kilo kaybı olduğu için doktor önce emzir ardından mama ver dedi mama kullanıyoruz ama çok gaz ve kabızlık yapıyor çok zor 60cc veriyorum bende emdikten sonra

Kizlar merhaba acil yardiminiza ihtiyacim var. Bebegim 21 gunluk. 2 gun once devit vermeye basladik. Bebek iki gundur uyumuyor kivraniyor deli gibi agliyor. Bugun kestim ilaci daha iyi gibi ama karin agrilari devam ediyo. Boyle bisey yasayan oldumu. Gaz sancisinin bi cozumu varmi? Aglarken nefesi kesiliyo. Oglenden beri uyumadi. Az once cay kasiginin ucuyla kimyon verdim hata mi ettim acaba
Can'ım benim bebeğim aşırı gazlı 25 günlük gaz damlaları çözüm olamıyor maalesef en iyi yöntem masaj ama etkili guzel masaj karnına ayaklarına doktorlar detaylı göstermiyor gaz damlası verip gönderiyorlar ama çözüm değil .. Çocuğuna seker içeren hiç birsey verme henüz şekeri sindiren enzimi mevcut değil seker bagirsaklarina yapışarak çocukları daha cok kıvrandırıyor .. Tabi bitki çaylarıda aynı şekilde ..

Kızlar isilik için ne yapıyorsunuz acil yardım lütfen

Hemen her gun banyo yaptiriyorum. Kalin giydirmiyorum. Bebe yagi suruyorum haftada 2-3 kez. Cok pismisse mustela suruyorum o bolgelere.

Burada bazi arkadaslar tuzlu suyun iyi geldigini soylemisti.

Kızlar bana yardım edin ne olur. Bebeğimin sağ gözü akmaya başladı. Yavrum doğru dürüst açamıyor da gözünü çapaklanıyor, ıslak kalıyor hep. Canımdan can gitti ne zormuş anne olmak. Bir yerden mikrop kaptı herhalde. Kimseye sevmek için bile çocuğu bermemek lazım. Me yapanilirim başına böyle bie şey gelen var mı?:KK43:
Canım bizimde olmuştu çok kötü durumdaydı ben karnı ağrıyor diye kapıları kapatıp elektirik sobasını yaktım soydum karnına masaj yaptım sobanın karsısında sonra ertesi gün çapaklanması o sulu akıntı geçiverdi galiba üsütmüştü ondan oluyormuş ağrıyı geçirelim derken gözü düzeldi yavrumun :KK68:

Yarım saat durduk parkta markete uğradık emmek istedi bebek arabasında çıkardım kısa kollu giydirdim dün banyo yapmıştı diye başına ince şapka koydum sicaklamadi yani ter yoktu başında fln. Emmek istese parkta eşim battaniye sini tutucakti bende emzircektim canım ztn.cok heyecan yapmıştım iyi geçti

Bizde dün parka çıktık,eşim yoktu ben tek başıma çıkardım çocukları :) emzirip arabasına koydum dışarıda hep uyudu :) abide çok mutluydu 1 saat kaldık Biz park alanı baya esiyordu ben uzun kollu giydirdim ince battaniye orttum üzerine ince birde bere kulakları hava almasını diye eve gelince de uyandı hemen :)

Ben de bi kac gune cikaricam yoksa tirlatmak uzereyim. Dun cocuklari birakip bi markete gittim o bile iyi geldi. Cikardgin iyi olmus bizjm bide buyukler var sıkıliyor cocujlar

X