- 2 Ağustos 2014
- 646
- 618
- 53
- 36
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #66.961
Canim hayırlı olsun sağlıkla buyut ins@Daisymom @HejaR12 @insanbuL @jindam ve daha da sayamadiklarim hepinize çok çok teşekkür ederimsonunda benim de bir doğum Hikayem oldu çarşamba 13 e sezaryen randevum vardı gece 5 gibi ılık bi şey hissettim lavaboya gittim.akıntı neyse dedim sabah 6 gibi kahvaltıdan kalktım erken kahvaltı yapmam lazımdı ameliyat öncesi. Sonra duşa gireyim dedim.girdim suyu bacaklarıma tuttum.bi ılık bi şey hissettim baktım kanlı sümuksu şey hemen çıktım duş yalan.oldu eşime dedim götür beni yoksa normal.doğuracag im hemen gittik doktorun telefonu kapalı nöbetçi doktor var ebe baktı bebek yukarıda açıklık yok zaten doguramazsin çok dar dedi nst girdim 40 60 arası sancı ama nasıl korkuyorum doktorum geldi tamam yatış ini yapsın esin hemen alalım öğleyi beklemeyelim dedi korka korka girdim aglayarak ameliyathane güllük gulistanlik herkes sen Şakrak tabi. Spinal oldum koluma takılan serum.ignesinin 10da biri kadar acimadı hemen yattım bebek yukarıda olduğundan alırken göğsümden boğazıma baskı. Oldu onun dışında bi şey hissedilmiyo sonra bebeğimin sesi geldi yanıma öptüm gitti ben kaldım masada sonra da ben çıktım odaya bebeğim acıkmis öyle böyle emzir dim bu sabah da 9.30 gibi çıktık şimdi evimizdeyiz yanıbaşımda yatiyo annesinin bal bocegi hepinize selamlar sevgiler
Allah (cc) razı olsun Senden.kimseyi Rabbim (cc) evladıyla sınamasın sağlık huzur ve mutluluk nasip etsin inşallah mutlaka bilgi veririmİnşallah düşer Can'ım dua edicem sizin için :) kalça usg için pazartesi gittiğimizde bir ay sonra gel dedi yani altı haftayı biraz geçmiş olacak bizimki.
Olsun canim anladim benSOSYOLOG022 yanlış alıntıladım pardon
Canim ben tetenoz yaptirmak istemedim. Ilk gebeligimde yapilmisti 10yil koruyomus zaten. O yuzden de saglik ocagina gitme ihtiyaci duymadim. Onlar da aramadilar hic. Simdi tutustular tabi.SOSYOLOG022 onların takip etmesi lazım canım aşıların nasıl oldu peki ? Kendileri hatalı hiç canını da sıkma mesela ben halsizken kontrole gitmedim hemen aradılar bilgi aldılar doğum sonrası beler yapacağıma dair bilgi verdiler
canım inan okurken göğsüm sızladı Allah sabırlar versin size. Allah kimseye evlat acısı göstermesin durumunuz çok zor seni de katıcam dualarıma Allah yardımcınız olsun. Sen de bir melek bana dua eder misin canım. benim kızım da hasta 3-6 aylık arası ameliyat olacak
Çamaşırım azar azar ıslanıyor ama bi akış hissetmiyorum suyum geliyor olabilir mi
Benim birinin ucu yok ya nasıl vercm bilmyrm göğüs ucu çıkarıcı varmış ama işe yarar mı bilmyrm birini sağıp kasıkla veriyrm şu An. Diğerini de emse çok güzel olurBİBERONDAN MEMEYE GEÇİŞ
Kızlar yine bir tecrübemi paylaşmak istiyorum; 38.haftada isteğe bağlı sezaryen ile dünyaya gelen kızıma bir türlü meme veremedik. Zaten ilk 3 gün bir damla bile sütüm gelmemişti, mecburen ilk 3 gün sadece mama verdik, hastanede ilk gün enjektör ile eve geçince biberon ile (avent yenidoğan) devam ettik. 3. gün sütüm gelmeye başlayınca memeye dönmeye çalıştık ama memeyi tutamıyor, iyice sinirleniyor, çok da aç dayanamayıp tekrar biberon ile vermeye başladık. Neredeyse 15 gün boyunca her gün sağdım biberon ile anne sütünü aldı yavrum. Bir de işin ilginci evde memeyi tutmayan hatun ne zaman doktora gitsek cok diye yapıştı memeye :) Kavrayamıyor diye silikon uç aldık ama daha kucağıma yatırır yatırmaz ağlamaya başlıyordu.Artık ben bu işi beceremiyorum galibaya döndü olay ama hiç strese vs girmedim nedense nasılsa anne sütü alıyordu biberonla o da yeterdi... 7-8 gün önce artık annem olaya el koydu bütün forumları inceledim, herşeyi deneyecektim.
İlk gün 2-3 saatte bir uyusada uyumasada memeye tuttum, hatta özellikle uyku uyanıklık zamanlarını seçtim ki çok farkına varmasın diye. Aldı mı hayır? ucuyla oynayıp durdu ama en azından göğsümde uyudu o bile mutlu etti :)
Aynı gece üzerimde ne varsa çıkardım, onu da soydum bezi ile kaldı yatağa uzandım, onu da aldım yanıma huysuzlandığında koydum göğsüme koklaşa koklaşa bazen üzerimde, bazen yatar pozisyonda memeyi dayadım :) biraz çekmeye de başladı :)
Ertesi gün ağlaya zırlaya verdim bıraktım ağlasın, ben durmadan konuştum şarkılar söyledim. Annem de poposuna sırtına masaj yaptı 15 dak ağladıysa 5 dak emdi ama çok zorlamadan, istemediğinde çektik...5 dak bile emmesi bile yetti :)
3. gün 10dak kaldı, 4.gün daha fazla.... Şuan çok şükür memede 30-45 dak kalıyor uyuyor, uyanıyor ama 1 haftada düzene girdik diyebiliriz.
Bu arada damağı güçlenmesi için avent soothie emziği tek geçerim, çok faydasını gördüm doktorumuzda onayladı zaten. Bu süreç gerçekten sabır işiymiş. Benimle aynı problemi olan varsa yardımcı olmuşumdur umarım :)
Ayyyy Hoşgelmşşşşşş miniğin kız.Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inş.hayırlı bi evlat olsun@Daisymom @HejaR12 @insanbuL @jindam ve daha da sayamadiklarim hepinize çok çok teşekkür ederimsonunda benim de bir doğum Hikayem oldu çarşamba 13 e sezaryen randevum vardı gece 5 gibi ılık bi şey hissettim lavaboya gittim.akıntı neyse dedim sabah 6 gibi kahvaltıdan kalktım erken kahvaltı yapmam lazımdı ameliyat öncesi. Sonra duşa gireyim dedim.girdim suyu bacaklarıma tuttum.bi ılık bi şey hissettim baktım kanlı sümuksu şey hemen çıktım duş yalan.oldu eşime dedim götür beni yoksa normal.doğuracag im hemen gittik doktorun telefonu kapalı nöbetçi doktor var ebe baktı bebek yukarıda açıklık yok zaten doguramazsin çok dar dedi nst girdim 40 60 arası sancı ama nasıl korkuyorum doktorum geldi tamam yatış ini yapsın esin hemen alalım öğleyi beklemeyelim dedi korka korka girdim aglayarak ameliyathane güllük gulistanlik herkes sen Şakrak tabi. Spinal oldum koluma takılan serum.ignesinin 10da biri kadar acimadı hemen yattım bebek yukarıda olduğundan alırken göğsümden boğazıma baskı. Oldu onun dışında bi şey hissedilmiyo sonra bebeğimin sesi geldi yanıma öptüm gitti ben kaldım masada sonra da ben çıktım odaya bebeğim acıkmis öyle böyle emzir dim bu sabah da 9.30 gibi çıktık şimdi evimizdeyiz yanıbaşımda yatiyo annesinin bal bocegi hepinize selamlar sevgiler
Canim ucu olmayan gogsunu 5 dk sag.ucu cikinca hemen bebegini emzir.bendr ayni durumdaydim o sekilde almaya basladiBenim birinin ucu yok ya nasıl vercm bilmyrm göğüs ucu çıkarıcı varmış ama işe yarar mı bilmyrm birini sağıp kasıkla veriyrm şu An. Diğerini de emse çok güzel olur
Benimde oyle oluyor canım anlamadım gitti bende bi turlu şu su işiniÇamaşırım azar azar ıslanıyor ama bi akış hissetmiyorum suyum geliyor olabilir mi
Kızlar bebeğin ilk aşısı ne zman. Bide bebeğim yarın 1 haftalık oluyo ama yarın planımız var bebeğin topik kanı için yarın değil de pzt gitsem olur mu acaba sağlık ocağına
Iyiyim hic bu kadar iyi olmamistimKız sen nasılsın paşa oğlan nasıl :) insanbul doğurmaya çalışıyor büyük ihtimal inşallah doğmuştur yavru :)
Pompayla sağınca çıkıyo mu hemen hiç denemedim bide senin bi göğüsten bi seferde kaç ml süt çıkıyo kaç dk sağıuyosunCanim ucu olmayan gogsunu 5 dk sag.ucu cikinca hemen bebegini emzir.bendr ayni durumdaydim o sekilde almaya basladi
Hmm 1 haftalıkken olması lazım yaniYarın 5 dk da yaptir canim p.tesi 10günlük olmuş olacak... ilk aşı 1 aylıkken yapılacak
Evet hepatit yapılmış. Topik kanı hastanede aldılar zaten bi tane de biri de 1 haftalıkken dediSenam72015
Dogar dogmaz hepatitb asisi yapiliyo diger dozuda 1ay sonra kuzum.topuk kaninida geciktirmeden aldir o sirada asi kartini yazip verir sana hemsire
Hmm 1 haftalıkken olması lazım yani
Bugun saglik ocagina gitmistik sisligi sordum kadin odem olur ama bu normal degil dedi.hamilelik boyunca hic sismedim bide dun olan esofman bugun tayt gibi oldu gun gectikce sisiyorumbeninde çok şişmişti mayalı hamur gibi baktım inmiyo kiraz sapını kaynatıp içtim üç gün günde bir defa indi.kiraz sapından mı yoksa gün geçtikçe mi indi bilmiyorum. ama deneyebilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?