• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Ben veriyorum canim bal ve sute basladim.Ama inek sutunu sadece gece yatmadan once biberonla 120 cc kadar veriyorum cigunlukla icine 4 5 tane bebe biskuviside koyuyorum ilk basta yadirgadi ama alisti.
Peki bebe bisküvisi koyunca koyu olmuyor mu? Nasıl içiriyorsun hangi biberonla? Bir de gece uykusuna faydası var mı? Bal bende bir kere tattırdım.

Hipotrioid in genellikle bir belirtisi olmuyor canım. Bende de var. Tesadüfen tahlillerde çıktı. Bende ilaç kullanıyorum ve ömür boyu kullanıcam. Arada tsh a baktırıyorum. Bebek olduğu için zor tabi ilaç alması falan ama korkma başka zararı olan bir hastalık değil sadece ilacı düzenli kullanmaya bak dediğin gibi çok önemli bir ilaç. Eksik olan hormonu sentetik olarak yerine getiriyor. Hele gelişim döneminde olan bebeklerimiz için çok önemli sakın ihmal etme. Doktorun bilgilendirir zaten. İnşallah geçme ihtimali vardır sizin için. Geçmiş olsun..
Bende de var 4 falan değerim ama ilaç kullanıyorum canım ve maalesef genetikmiş çocuklarımıza kötü bir miras:( inşallah senin miniğinde yoktur. Bu kadar erken daimi ilaca başlamak isyemezdim ama Rabbim dermansız dert vermesin şükür bu günümüze

Kizlar kuzenim vefat etti 25 yasindaydi pazar gunu vefat etti 2 evlat birakti arkasinda 1 yilda eriyip gitti aramizdan rahim agzi kanseriydi hala soku uzerimden atamadim sanki cikip gelicek gibi teyzemin feryadlari kulagimda icim o kadar aciyor ki hersey bos anlamsiz o yok bu yok su bana bunu dedi boos ya bos sonumuz kara toprak o ölüm kokusu hala burnumda cenaze arabalarinin biri geldi biri gitti kimi yavrusuna kimi babasina annesine cok etkilendim bilmiyorum ya arayin kimle kusseniz barisin en son aradiginda evden cikacaktim acmadim sonra konusamdik yara oldu icimde o telefonu acmaliydim hayatin degerini bilelim benim kinali kuzum gun gormeden oldu evlatlari icin evinin hem erkegi hem kadini oldu afedersiniz kendisi yirtak camasir giyerdi ama evlatlarina canini verirdi topragin bol olsun kuzum mekanin cennet olsuunnn!sizlerden ricam vakti olanlar yasin okuya bilirmisiniz...
Başın sagolsun mekanı cennet olsun :(

Merhabalar hanımlar,girip girip forumu okudum ama yazmaya fırsat olmadı 10 gün önce minanın doğum gününü kutladık. Doğum günü olan tüm kuzuların kutlu olsun inşallah,sağlıklı,mutlu bir ömür geçirsinler.
Bişey sormak istiyorum mina emekliyor hala ve yürümek için pek hevesi yok gibi daha,ellerini bırakıp 10 sn kadar ayakta dikiliyor. Anne baba vs.demiyor sadece topunu alıp at diyor bilinçli olarak. Gel gel,bay bay yapıyor. Parmağıyla avucuna vurup bir bir diye vuruyor biliyorum her bebek farklı ama sizin yavrular ne durumda?

Biz birde araba şeklinde zeka geliştirici oyuncak aldık su daire üçgen kare şekillerini yerleştiriyosun hani.. daire ve kareleri rahat yapıyo artık ama yapamadıklarında sinirlenip fırlatıyo o_O
Yerim onların sinirini :KK48: üçgen zaten zor bir şekil. Yapamayınca kızıyordur.
Atma şuanki en önemli refleksleri zaten. Sinirlensede sinirlenmesede atıyorlar.
Benimki herşyi atıyor koltuğun üzerinde bulduğu eşyaları, katladığım çamaşırları, mutfak çekmecesinden bulduğu şeyleri herşeyi.. :işsiz:
Önüne nohut koyuyorum elliyor içinde dolaştırıyor elini, sonra 2 dk sürmeden saga sola atmaya başlıyor.
Şimdilik böyleler büyüdükçe atmamayı öğreniyorlar.

Bende de var 4 falan değerim ama ilaç kullanıyorum canım ve maalesef genetikmiş çocuklarımıza kötü bir miras:KK43: inşallah senin miniğinde yoktur. Bu kadar erken daimi ilaca başlamak isyemezdim ama Rabbim dermansız dert vermesin şükür bu günümüze
Benim daha yüksek çıkıyor değerim. Hamileykende dozunu arttırmıştık. Topuk kanı temiz çıkmıştı bizim ama bir daha bakılmadı tsh falan. Şimdi 1 yaş kontrolüne gitcez ozaman tahlilleri yaptırcam.

Şimdilik duyusal oyunlar oynuyoruz. Nohut_mercimek_pirinç_ su gibi farklı şeylerle oynatıyorum.
Kule olan oyuncakları var. Renklerini söyleyerek sayılarını sayarak oynuyoruz. Bazen kitap bakıyoruz.
En çok da çekmece boşaltıyoruz. Özellikle mutfak aletlerini inceliyor.
Birde top ve balon oynamayı seviyor.

Birde artık agzına atmadığı için kagıt veriyorum. Mıncıklamayı ve yırtmayı seviyor.

bizimki ağzına almaya devam ediyor. balondan korkuyotum ben, patlar diye.

Kizlar kuzenim vefat etti 25 yasindaydi pazar gunu vefat etti 2 evlat birakti arkasinda 1 yilda eriyip gitti aramizdan rahim agzi kanseriydi hala soku uzerimden atamadim sanki cikip gelicek gibi teyzemin feryadlari kulagimda icim o kadar aciyor ki hersey bos anlamsiz o yok bu yok su bana bunu dedi boos ya bos sonumuz kara toprak o ölüm kokusu hala burnumda cenaze arabalarinin biri geldi biri gitti kimi yavrusuna kimi babasina annesine cok etkilendim bilmiyorum ya arayin kimle kusseniz barisin en son aradiginda evden cikacaktim acmadim sonra konusamdik yara oldu icimde o telefonu acmaliydim hayatin degerini bilelim benim kinali kuzum gun gormeden oldu evlatlari icin evinin hem erkegi hem kadini oldu afedersiniz kendisi yirtak camasir giyerdi ama evlatlarina canini verirdi topragin bol olsun kuzum mekanin cennet olsuunnn!sizlerden ricam vakti olanlar yasin okuya bilirmisiniz...

Başınız sağ olsun canım.

Kızlar canım çok sıkkın bilgisi olan varsa bana yazabilir mi? Kızımın ilk doğduğunda topuk kanından tsh yüksek çıkmıştı tekrar yapıldı iyi çıktı sonra 6 aylıkken kan tahlili yapıldı yine yüksek çıktı şu ana kadar her ay çağırdı doktor gittk kan verdik 7ydi 6oldu 5oldu en son 9aylıktı 4ü gördük sevindik ilaç kullanmaya gerek kalmadan atlattık diye dün tekrar gittik değer 10a yükselmiş. Tiroidin hiç bir olumsuz belirtisi yok niye böyle anlamadık. İlaca başlanırsa ömürlük kullanılıyomuş ama kullanmazsak Allah korusun zeka geriliğine sebep olabilirmiş. Of çok zor bi durum. 15gün sonra ne olacağı belli olacak. Rabbim tüm hastalara şifa versin inşallah kuzuma da. Başına böyle bi şey gelen var mı?? :KK43: :KK43:

biz de ikinci defa verdik ama hiç kontrol edilecek tekrar tahlil yapın demediler :(

Balon minik şişmiş oluyo canım. Mıncıkladığında tuttuğunda patlamıyor.

tamam öyle yapayım

ben de 5 l su bidonunu veriyorum. eline de kalemlerini,oldukça çok. tek tek arttırıyorum içine ... hoşuna gidiyor. hem kalemle iç içe oluyor hem iki parmakla tutuyor hem bidonun ağzından içine koymaya çalışıyor vs...

tamam öyle yapayım

ben de 5 l su bidonunu veriyorum. eline de kalemlerini,oldukça çok. tek tek arttırıyorum içine ... hoşuna gidiyor. hem kalemle iç içe oluyor hem iki parmakla tutuyor hem bidonun ağzından içine koymaya çalışıyor vs...
Hihhi bu 5 lt su bidonları çok işe yarıyor :) hele bide içinde bişey varken sallamaya bayılıyorlar.

Yerim onların sinirini :KK48: üçgen zaten zor bir şekil. Yapamayınca kızıyordur.
Atma şuanki en önemli refleksleri zaten. Sinirlensede sinirlenmesede atıyorlar.
Benimki herşyi atıyor koltuğun üzerinde bulduğu eşyaları, katladığım çamaşırları, mutfak çekmecesinden bulduğu şeyleri herşeyi.. :işsiz:
Önüne nohut koyuyorum elliyor içinde dolaştırıyor elini, sonra 2 dk sürmeden saga sola atmaya başlıyor.
Şimdilik böyleler büyüdükçe atmamayı öğreniyorlar.
Üçgen neysede yıldız hele çok zor düşünsene küçücük parmaklarıyla çevirmeye çalışıyo ama girmiyo :)) aman iyi bende bu fırlatma olayını eşki bakıcıdanmı gördü yapıyor diyordum :) Küçük adamlar ya çok şirinler Maşallah.. bu arada senin instagramın varmıydı?

Buradan çok takip edemiyorum ama instagramdan sürekli görüyorum sizi kızlar balsınız ya maaşallah ne güzel büyüdü bu minik kuşlar :) eslem li olan benim ig da

Hihhi bu 5 lt su bidonları çok işe yarıyor :) hele bide içinde bişey varken sallamaya bayılıyorlar.

Evet çok işe yarıyor :)

Üçgen neysede yıldız hele çok zor düşünsene küçücük parmaklarıyla çevirmeye çalışıyo ama girmiyo :)) aman iyi bende bu fırlatma olayını eşki bakıcıdanmı gördü yapıyor diyordum :) Küçük adamlar ya çok şirinler Maşallah.. bu arada senin instagramın varmıydı?

atma hepsinde var canım. sinirlenince işine gelmeyince atıyor.

Buradan çok takip edemiyorum ama instagramdan sürekli görüyorum sizi kızlar balsınız ya maaşallah ne güzel büyüdü bu minik kuşlar :) eslem li olan benim ig da
Eslemli olan sensin demek Maşallah senin fıstığada kocaman oldular ya.. normal doğurucam diye geriliyodum, nişan geldiğindeki o heyecan ah ahh :))) ve şimdi kocamanlar :)

Canım bu arada farklı doktorlarada gittinizmi bilmiyorum ama bence deneyin. Yinede çaresi varsa çokta üzmeyin kendinizi kuzum. Çok geçmiş olsun..

firkan canim ya benim bebis 3 aydır aynı kg de sadece boy üzüyor bi Dr boyun uzaması daha önemli dedi öbürü ise takip edelim kgsi az dedi. oysaki masallah yemek yemesi iyi emiyor da. senin tavsiye edeceğin bi şeyler var mı? kg alımını kolaylaştıracak?çok haraketli hiç yerinde oturup durmuyor emerken bile eli ayağı oynuyor hep acaba ondan mı kg almıyor. senin bebeğin kaç kg ydi?kaç olmamalılar bu ayda

Eslemli olan sensin demek Maşallah senin fıstığada kocaman oldular ya.. normal doğurucam diye geriliyodum, nişan geldiğindeki o heyecan ah ahh :))) ve şimdi kocamanlar :)

Canım bu arada farklı doktorlarada gittinizmi bilmiyorum ama bence deneyin. Yinede çaresi varsa çokta üzmeyin kendinizi kuzum. Çok geçmiş olsun..
Eveettt o biziz çok teşekkür ederiz :) bu ara sürekli şu cümleyle başlıyoruz muhabbete evde: geçen sene bugün şu şu olmuştu :) ay ne çabuk geçti zaman ya. Biz de başka bir doktora götürme düşüncesindeyiz kuzum çocuk endokrinoloji de her hastanede yok bakalım edirnede bulduk bir de ona gideceğiz bu hafta. Ben tekirdağdayım

Eveettt o biziz çok teşekkür ederiz :) bu ara sürekli şu cümleyle başlıyoruz muhabbete evde: geçen sene bugün şu şu olmuştu :) ay ne çabuk geçti zaman ya. Biz de başka bir doktora götürme düşüncesindeyiz kuzum çocuk endokrinoloji de her hastanede yok bakalım edirnede bulduk bir de ona gideceğiz bu hafta. Ben tekirdağdayım
Çok tatlısınız siz analı kızlı bu arada Maşallah size :) .. Herşey güzel olucaktır kuzum siz içinizi ferah tutun

Yarın dogumgunumuz var cok heyecanliyiz ve de yorgunuz :) Menum şöyle belki fikir olur.
Dogumgunu pastamiz
Tart kek
Irmikli lokum
Su boregi
Yaprak sarmasi
Patates salatasi
Cigkofte
Marshmallow(cop sislere gecirip kurdele takicam)
Bizden bu kadar :hamarat:

Back